Sport i TV

FaraonTM
Kontakt:

Re: Sport i TV

Post Postao/la FaraonTM » 21 maj 2015, 20:27

Otelo je napisao/la:I prenosi SK ali nekim cudom hrvatska Arena 5 ima prava na Formulu 1, ali samo na tom kanalu i valjda samo za podrucje Hrvatske.
Ma hajde ko još gleda Formulu 1 :P
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

edo07
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Sport i TV

Post Postao/la edo07 » 21 maj 2015, 20:30

Otelo je napisao/la:I prenosi SK ali nekim cudom hrvatska Arena 5 ima prava na Formulu 1, ali samo na tom kanalu i valjda samo za podrucje Hrvatske.
Nije nekim cudom :) za podrucje Hrvatske pravo prijenosa je otkupio Maxtv koji prijenose radi u kooperaciji sa arenom5 ;)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 maj 2015, 20:34

Ja cekam da vrate dolijevanje goriva pa da nastavim gledati :lol:

Copa America i Euro u-21 idu na Areni, Svjetska liga u odbojci isto. Seria A i Ligue 1 ostaju na Areni :thumbup:

Dijamantska liga u atletici je presla na SK.

FA Cup na Eurosport ( o ES-u niko ne prica jer ga svi operateri imaju) :rol:

Za narednu sezonu ide fight oko: Primere, NHL-a, NFL-a te NBA jer SK isticu prava za narednu sezonu, Areni za naredno dvoje a NBA SK uzima uvijek na jednu godinu.

I moguce da je jos ABA TBD jer je na lakrdiju to oduzeto od Arene ali ne vjerujem da je neki dugotrajni ugovor bio.

@edo07 jest cudom jer postoje i SK u Hrvatskoj gdje se je prenosila F1.
To bi sad bilo kao da u Srbiji Arena prenosi LP a onda kod nas LP ide na SK-u i ako imamo Arenu :crazy:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 21 maj 2015, 20:42

@Otelo Pa ne bih bas bio siguran..znam da je prije prenosio HRT..poslije Osjecka tv sa jos par regionalnih tv stanica..i sad maxtv/arena5...ista situacija je i u Sloveniji gdje SK ne prenosi F1...sto implicira da SK ima pravo prenosa za BiH i Srbiju..dok za makedonce ne znam kako stoje stvari

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 maj 2015, 20:56

Moguce je da si ti u pravu. Znam da je Kreator TV Grupa imala prava prijenosa F1 na podrucju Hrvatske (poslije HRT-a) i onda su oni prijenose dali SPTV-u te ovim nekim lokalnim stanicama i onda je doslo do nekih problema između tih prijenosa, los signal koji je Kreator TV slao pa znam da je SPTV (koju imam ) to prestala prenositi.

Kako je od tad islo, iskreno ne znam. Vjerovao sam da SK prenosi i tamo i onda sad vidio da ide na AS 5 Hrvatska.

Edit: Evo nasao sam da Arena u Hrvatskoj ima kanal pod nazivom Max GP koji je nesto kao Sky Sport F1 u Velikoj Britaniji. Onda, posto je to njihov kanal moguce je da su sami sebi prodali prava za F1 :rol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 21 maj 2015, 21:05

volio bih da arena od sledece sezone otkupi prava za NBA,zazelio sam se :cool: ,avdic komentarise kud ces veceg meraka.

Nebo momci pitm one koji imaju SK koliko tekmi u jednoj hefti prenosi Sk .Unaprijed hvala
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 21 maj 2015, 21:14

PEP je napisao/la:volio bih da arena od sledece sezone otkupi prava za NBA,zazelio sam se :cool: ,avdic komentarise kud ces veceg meraka.

Nebo momci pitm one koji imaju SK koliko tekmi u jednoj hefti prenosi Sk .Unaprijed hvala
Ako konkretno mislis na NBA...tokom regularne sezone bila je jedna a ponekad i dvije tekme u toku sedmice..a sad u toku play off-a redovnije prenose s tim da sad prenose sve tekme finala obje konferencije

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 21 maj 2015, 21:17

edo07 je napisao/la:
PEP je napisao/la:volio bih da arena od sledece sezone otkupi prava za NBA,zazelio sam se :cool: ,avdic komentarise kud ces veceg meraka.

Ako konkretno mislis na NBA...tokom regularne sezone bila je jedna a ponekad i dvije tekme u toku sedmice..a sad u toku play off-a redovnije prenose s tim da sad prenose sve tekme finala obje konferencije

malo brate kaj se tice regularnog djela :eh: ,ali eto bolje ista nego nista :)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 maj 2015, 21:18

Imaju oni paket sa određenim brojem utakmnica u toku citave sezone npr. 50 i onda sami raspoređuju sta ce prenositi. Mislim da u taj određeni broj spadaju i finala konferencija te i finale na kraju jer sam citao zahtjeve na forumu da zrtvuju prvu utakmnicu nekog finala za Bulls vs Cavs.

Eh i jos najcesce biraju utakmnice u europskom terminu radi gledanosti :eh:

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 21 maj 2015, 21:35

Otelo je napisao/la:Imaju oni paket sa određenim brojem utakmnica u toku citave sezone npr. 50 i onda sami raspoređuju sta ce prenositi. Mislim da u taj određeni broj spadaju i finala konferencija te i finale na kraju jer sam citao zahtjeve na forumu da zrtvuju prvu utakmnicu nekog finala za Bulls vs Cavs.

Eh i jos najcesce biraju utakmnice u europskom terminu radi gledanosti :eh:

Druze 99% NFL ostaje na areni sad je borba oko NHL i NBA

Od jeseni bi trebali krenuti Al jazeera Balkans sport tj beIN SPORT balkans testni kanal zna ce se u mjesecu augustu kad ce poceti testni kanal :opaopa: :opaopa:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 21 maj 2015, 21:39

PEP je napisao/la:
edo07 je napisao/la:

malo brate kaj se tice regularnog djela :eh: ,ali eto bolje ista nego nista :)
Slabo prenose NBA, nije da nešto pratim (volim pogledati Teletovića, Nurkića i Dallas) ali vidim da slabo prenose.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 21 maj 2015, 22:52

Skupi paketi, a slaba gledanost. Pisali su već o tome na onom njihovom forumu.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 maj 2015, 23:20

Yucca je napisao/la:

Od jeseni bi trebali krenuti Al jazeera Balkans sport tj beIN SPORT balkans testni kanal zna ce se u mjesecu augustu kad ce poceti testni kanal :opaopa: :opaopa:

to bi značilo kraj za sport klub i arenasport
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 22 maj 2015, 00:01

legenda reala je napisao/la:
Yucca je napisao/la:

vjerovatno ,nemaju oni taj kapital da bi se mogli nositi sa arapima ,bas cudno za SK ja sam mislion da bas prenose dosta NBA ali :eh: :roll: :think: .Ali kako god konkurencija je dobro ,sto vise konkurencije bolje za nas :mrgreen:

PEP
Kontakt:

Yucca je napisao/la:

vjerovatno ,nemaju oni taj kapital da bi se mogli nositi sa arapima ,bas cudno za SK ja sam mislion da bas prenose dosta NBA ali :eh: :roll: :think: .Ali kako god konkurencija je dobro ,sto vise konkurencije bolje za nas :mrgreen:

PEP
Kontakt:

Yucca je napisao/la:

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 22 maj 2015, 10:02

SK otkupi određen broj utakmica NBA, i raspored naprave da što više play off utakmica prenose, zbog toga bude manje utakmica u prvom djelu, negdje sam to čitao oko NBA i SK-a.
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 maj 2015, 10:13

Bit ce uzivanje gledati utakmice uz komeentar Ibre Muratovica, Stipe Sladoljeva, Emira Delica.. :opaopa:
Don't believe the hype.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 22 maj 2015, 14:56

Yucca je napisao/la:

Možda za nekih 5,6 ili više godina. Do tada neće. Cilj BeIN-a je je da se proširi na sve dijelove, ali daleko od toga da će imti ovdje i u pola jak kapacitet kao "orginal".

nepoznat1
Kontakt:

Post Postao/la nepoznat1 » 22 maj 2015, 15:35

Kup Španije - FINALE: Barcelona - Athletic Bilbao DIREKTNO
30.05.2015. u 21h30 na SK 1

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.