Samo da se nadovežem na ovu današnju diskusiju oko Žerića i Behrama. Nemojte djecu pljuvati i odma spominjati da nisu neki talenti, da idu za parama, da će se opet vratiti u ovu našu ligu i da će im to vrh biti. Niko ne zna šta se sve može izdešavati u budućnosti i kakva će nafaka zadesiti tu djecu koja odu, mogu postati veliki igrači a mogu se i vratiti ovamo i biti prosječni igrači. Što se tiče naših kadeta, jedina dva igrača koja obećavaju su Behram i Žerić. Ne bih sad pričao o talentu i jednog i drugog, jer je on za mene neosporan i oni ga zaista posjeduju i to u velikoj količini(gledao sam skoro svaku domaću utakmicu kadeta, zadnje dvije godine i dobro znam šta pričam). Jedan bez drugog teško igraju, a jedini razlog za to je ogromna nekvaliteta svih ostalih kadeta u ovom godištu 98/99. U 90% golova kadeta ove sezone su učestvovali Žera ili Behram, bilo golom bilo asistencijom i zaista ih je milina gledati. Pričate nešto da je Behram opao u formi i da ga nema zadnje 2-3 utakmice(razlog toga nije potpis ugovora, već nezgodna povreda kvadricepsa) i zbog toga mora strogo mirovati narednih 10-15 dana i za njega je vjerovatno završena sezona. Još jedan "problem" je njegovo igranje na krilu, jer ne dobija adekvatne lopte, većina prilika koje je stvorio preko krila su njegove kombinacije sa Žerom, gdje se vidi njegovo/njihovo puno znanje, tehnika, brzina, eksplozivnost. Puno bi korisniji bio da igra u sredini, jer je fizički najjači igrač u kadetskoj ligi i na tome bi mu čak i mnogi juniori pozavidjeli, jer je bukvalno zvijer. Pored te fizičkih prednosti, on ima strašnu tehniku, izdvojio bih njegove duge lopte kad prebacuje igru na drugu stranu koje su mu bukvalno milimetarski precizne i iz toga je Šehić na drugoj strani zabio nekoliko golova ove sezone. Ima tu još svašta nešta, ali o tome ćemo drugi put. Mislim da je Čiča pogriješio što Seida nije ubacio u sredinu, a Žeru stavio ispred njega na špica, jer Šubo i Tukić što su igrali špica su kriza, jesu oni dali 10-ak golova, al' puno, puno više su upropastili čistih gol šansi, da je Mujaga ove sezone igrao za kadete imao bi sigurno preko 30 golova, to životom garantujem. Nekako sam ubjeđen da je bila ta kombinacija na terenu, sad bi se i kadeti borili za titulu, a ovako su je izgubili, a pored toga Žerić i Behram bi pokazali sigurno još dosta više, al to je do Čiče i ljudi u klubu. Zato nemojte odmah protiv djece, jer neće da potpišu ugovor, zaradiće Željo od njih, ako ne sad onda sigurno u budućnosti, jer su obojica pravi momci i sigurno će Željo imati koristi od njih na ovaj ili onaj način. Momci imaju priliku da odu i da treniraju u dosta, dosta boljim uslovima. Moramo svi biti svjesni da imamo loše uvjete za razvoj mladih igrača, oni su dobri kad se gleda područje Bosne i Hercegovine, ali kad bacite pogled malo dalje van granica naše države, ovakve uvjete imaju djeca u trećeligaškim klubovima koja treniraju reda-radi. Treba malo misliti i na djecu i njihov razvoj. Stavite se sad vi u situaciju Behrama i Žerića i prilike koja im se nudi i samo postavite pitanje sebi koju biste vi odluku donijeli i šta biste uradili. Ova djeca imaju neosporan talenat, trebaju im uslovi za još veće napredovanje, a kad dobiju te uslove onda je sve na njima da li će svojim radom opravdati taj talenat i izgraditi sebi finu karijeru ili će ostati kasnije kao propali talenti. Mislite da je njima svejedno otići od familije, prijatelja, svoje kuće i svog naroda ko golobradi mladići i kao takvi da odu u bijeli svijet. A za ove što prozivaju Behrama i njegovo fudbalsko znanje/talenat nek se raspitaju malo šta su ljudi iz Herevena i Evertona rekli za njega i kakvo mišljenje imaju ili jednostavno ste mogli sami otići na plastiku i pogledati koju utakmicu naših mladića i uvjeriti se sami u to, a ne pričati mahalske priče.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.