FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 18 maj 2015, 22:27

Željooooo je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Od ovih veznih iz nase lige meni su onako za oko zapali Ordagic i Bajraktarevic,mogli bi pomoci.Generalno sam misljenja da treba desni bek i zadnji vezni...Al haj da prvo uzmemo Travnik u subotu.
Jedini igrac kojeg bi doveo iz Čelika je Marin Popovic, mlad a može igrati i lijevo i desno krilo, ostali nisu vrijedni pažnje..
A Renato je dobar i mlad i istice mu ugovor sa celikom i stoper je :mrgreen: Sto se tice krila ja bi volio Milosa Zeravicu iz Borca :mrgreen: lijevo krilo ali najvise nam fali zadnji vezni po mogucnosti dobar da bi Amir imao s kim igrati ima igraca dosta samo treba raditi i ganjati osim ordagica ima i onaj Memisevic iz radnika mlad stoper a jako dobar.Nama fali motor ekipe na sredini najvise.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 18 maj 2015, 22:37

sportskilaik je napisao/la:Da li ima na nekom klipu onaj dio kad je grmilo zašto sutite, ja do sada nigdje nisam vidio a zivo me interesuje da vidim kako je to izgledalo.
Nisam ni ja upratio da ima al' sam zato čuo kada je bila repriza derbija na TV-u baš je grmilo :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 18 maj 2015, 23:07

Peterski je napisao/la:Eh ljudi zna li neko sada o datumima (ne mora tacno u dan, ali okvirno):
1) Od kada do kada je kod nas rok za transfere i kada se prijavljuju igraci za PLBiH?
2) I, a ovo bih posebno volio da znam, da li se za svako pretkolo posebno prijavljuje lista igraca?
2. Za svako posebno
1. Ma uglavnom ljeto, al čini mi se nije ono 1.7-1.9 nego malo čudnije

Sto se tiče igrača iz naše lige ima tu bar meni 10-15 koje BiH doveo, al realno više od pola tih ne može se dovest odnose van BiH ovi ostali bi bili fina pojačanja, sutra/prekosutra malo to opširnije napišem, al uglavnom većinu ste i sami spomenuli ;)

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 18 maj 2015, 23:10

@pile87, Bar na mene Renato Gojkovic nije ostavio neki utisak, zna često kiksati i iz tog kiksa njegov klub primi gol, i ja bih isto volio Žeravicu iz Borca, dobar igrac, nama fali to lijevo krilo, grehota je Kokota gurati na krilo, čovjek nema brzine da može probiti po krilu, mada je par puta vrhunski asistirao lijevom nogom. Ordagic je dobar igrac samo ne znam da li je on profil igraca kakvog tražimo na sredini terena, on mi je nekako mekan u duelu. Memišević je dobar igrac ali ga Krstajic nece dati za male pare..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

fareMO
Kontakt:

Post Postao/la fareMO » 18 maj 2015, 23:12

Samo da se nadovežem na ovu današnju diskusiju oko Žerića i Behrama. Nemojte djecu pljuvati i odma spominjati da nisu neki talenti, da idu za parama, da će se opet vratiti u ovu našu ligu i da će im to vrh biti. Niko ne zna šta se sve može izdešavati u budućnosti i kakva će nafaka zadesiti tu djecu koja odu, mogu postati veliki igrači a mogu se i vratiti ovamo i biti prosječni igrači. Što se tiče naših kadeta, jedina dva igrača koja obećavaju su Behram i Žerić. Ne bih sad pričao o talentu i jednog i drugog, jer je on za mene neosporan i oni ga zaista posjeduju i to u velikoj količini(gledao sam skoro svaku domaću utakmicu kadeta, zadnje dvije godine i dobro znam šta pričam). Jedan bez drugog teško igraju, a jedini razlog za to je ogromna nekvaliteta svih ostalih kadeta u ovom godištu 98/99. U 90% golova kadeta ove sezone su učestvovali Žera ili Behram, bilo golom bilo asistencijom i zaista ih je milina gledati. Pričate nešto da je Behram opao u formi i da ga nema zadnje 2-3 utakmice(razlog toga nije potpis ugovora, već nezgodna povreda kvadricepsa) i zbog toga mora strogo mirovati narednih 10-15 dana i za njega je vjerovatno završena sezona. Još jedan "problem" je njegovo igranje na krilu, jer ne dobija adekvatne lopte, većina prilika koje je stvorio preko krila su njegove kombinacije sa Žerom, gdje se vidi njegovo/njihovo puno znanje, tehnika, brzina, eksplozivnost. Puno bi korisniji bio da igra u sredini, jer je fizički najjači igrač u kadetskoj ligi i na tome bi mu čak i mnogi juniori pozavidjeli, jer je bukvalno zvijer. Pored te fizičkih prednosti, on ima strašnu tehniku, izdvojio bih njegove duge lopte kad prebacuje igru na drugu stranu koje su mu bukvalno milimetarski precizne i iz toga je Šehić na drugoj strani zabio nekoliko golova ove sezone. Ima tu još svašta nešta, ali o tome ćemo drugi put. Mislim da je Čiča pogriješio što Seida nije ubacio u sredinu, a Žeru stavio ispred njega na špica, jer Šubo i Tukić što su igrali špica su kriza, jesu oni dali 10-ak golova, al' puno, puno više su upropastili čistih gol šansi, da je Mujaga ove sezone igrao za kadete imao bi sigurno preko 30 golova, to životom garantujem. Nekako sam ubjeđen da je bila ta kombinacija na terenu, sad bi se i kadeti borili za titulu, a ovako su je izgubili, a pored toga Žerić i Behram bi pokazali sigurno još dosta više, al to je do Čiče i ljudi u klubu. Zato nemojte odmah protiv djece, jer neće da potpišu ugovor, zaradiće Željo od njih, ako ne sad onda sigurno u budućnosti, jer su obojica pravi momci i sigurno će Željo imati koristi od njih na ovaj ili onaj način. Momci imaju priliku da odu i da treniraju u dosta, dosta boljim uslovima. Moramo svi biti svjesni da imamo loše uvjete za razvoj mladih igrača, oni su dobri kad se gleda područje Bosne i Hercegovine, ali kad bacite pogled malo dalje van granica naše države, ovakve uvjete imaju djeca u trećeligaškim klubovima koja treniraju reda-radi. Treba malo misliti i na djecu i njihov razvoj. Stavite se sad vi u situaciju Behrama i Žerića i prilike koja im se nudi i samo postavite pitanje sebi koju biste vi odluku donijeli i šta biste uradili. Ova djeca imaju neosporan talenat, trebaju im uslovi za još veće napredovanje, a kad dobiju te uslove onda je sve na njima da li će svojim radom opravdati taj talenat i izgraditi sebi finu karijeru ili će ostati kasnije kao propali talenti. Mislite da je njima svejedno otići od familije, prijatelja, svoje kuće i svog naroda ko golobradi mladići i kao takvi da odu u bijeli svijet. A za ove što prozivaju Behrama i njegovo fudbalsko znanje/talenat nek se raspitaju malo šta su ljudi iz Herevena i Evertona rekli za njega i kakvo mišljenje imaju ili jednostavno ste mogli sami otići na plastiku i pogledati koju utakmicu naših mladića i uvjeriti se sami u to, a ne pričati mahalske priče.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 18 maj 2015, 23:14

@JoseMourinho, ima i dosta igraca koji igraju u inostranstvu a koje bi mogli dovesti, prvenstveno naših bivših igraca, 4-ci istice ugovor ovog ljeta, kad bi ih svu 4 doveli imali bi baš mocnu ekipu..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 maj 2015, 23:29

ono gdje mi imamo prednost u odnosu na bijeli svijet je šansa za čeličenje u seniorskoj konkurenciji sa krkanima i kretenima iz naše lige. ne može nikakva omladinska liga ovog svijeta zamijeniti bacanje prije vremena među odrasle. koliko god loša bila naša liga, oni koji su otišli prije bar pokojeg seniorskog nastupa (a nisu odrasli vani) su uglavnom propali.

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 18 maj 2015, 23:38

ChWilla je napisao/la:ja opet kažem - mislim da je za bajića pravi trenutak sad, i da čekanjem možemo vrlo lako izgubiti vrlo mnogo, kao sa nekima ranije. on ima 15 golova i 8 asistencija u 28 tekmi, a izlazi iz kategorije mladog igrača. cijena će mu teško rasti i da zabije 40 dogodine zbog reputacije lige, a motivacija će padati. i on mora ići i radi sebe i radi nas.

ostali mogu čekati, ali dovoljno dobre ponude nismo u situaciji da odbijamo i za koga.
Čujem da je želja njegovog oca da ode u Rijeku ili Maribor. Vidjećemo šta će na kraju biti, ali svakako vjerujem da je velika mogućnost da na kraju sezone ode.
Ne bih nikako volio da se sad rasture ovi klinci, bilo bi odlično ako bi mogli ići postepeno.
Ali biće vremena za priču o ovim stvarima, još dvije utakmice su pred nama, svašta se može izdešavati.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 18 maj 2015, 23:39

@fareMO
Ma vala ebe mi se i za jednog i za drugog ako klub ne bude imao konkretne koristi od njih..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 maj 2015, 23:45

Željooooo je napisao/la:@JoseMourinho, ima i dosta igraca koji igraju u inostranstvu a koje bi mogli dovesti, prvenstveno naših bivših igraca, 4-ci istice ugovor ovog ljeta, kad bi ih svu 4 doveli imali bi baš mocnu ekipu..
Koja cetvorica.nemoj svraku racunati :) ja mislim da nema dovoljno dobrog zadnjeg veznog u ligi barem ga ja nisam vidio.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 18 maj 2015, 23:48

pile87 je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:@JoseMourinho, ima i dosta igraca koji igraju u inostranstvu a koje bi mogli dovesti, prvenstveno naših bivših igraca, 4-ci istice ugovor ovog ljeta, kad bi ih svu 4 doveli imali bi baš mocnu ekipu..
Koja cetvorica.nemoj svraku racunati :) ja mislim da nema dovoljno dobrog zadnjeg veznog u ligi barem ga ja nisam vidio.
Poslat cu ti na pp, a jedan od te 4 je zadnji vezni koji je igrao kod nas kad smo harali ligom ..
Zadnja izmjena: Željooooo, dana/u 18 maj 2015, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 maj 2015, 23:50

Čujem da je želja njegovog oca da ode u Rijeku ili Maribor. Vidjećemo šta će na kraju biti, ali svakako vjerujem da je velika mogućnost da na kraju sezone ode.
Ne bih nikako volio da se sad rasture ovi klinci, bilo bi odlično ako bi mogli ići postepeno.
Ali biće vremena za priču o ovim stvarima, još dvije utakmice su pred nama, svašta se može izdešavati.[/quote]
Imso je ponudu rijeke ali du neki dan doveli napadaca slovenackog reprezentativca

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 maj 2015, 23:52

Ali biće vremena za priču o ovim stvarima, još dvije utakmice su pred nama, svašta se može izdešavati.[/quote]
Imso je ponudu rijeke ali du neki dan doveli napadaca slovenackog reprezentativca

Almir9
Kontakt:

Post Postao/la Almir9 » 18 maj 2015, 23:53

pile87 je napisao/la: A Renato je dobar i mlad i istice mu ugovor sa celikom i stoper je :mrgreen: Sto se tice krila ja bi volio Milosa Zeravicu iz Borca :mrgreen: lijevo krilo ali najvise nam fali zadnji vezni po mogucnosti dobar da bi Amir imao s kim igrati ima igraca dosta samo treba raditi i ganjati osim ordagica ima i onaj Memisevic iz radnika mlad stoper a jako dobar.Nama fali motor ekipe na sredini najvise.
Renato Gojković? Njega ne bi po burek ne bi poslao koliko je nesiguran i koliki je kikser :D

Meni je(pored Ordagića, koji pa hajmo reć simpatiše Želju) za oko zapao Govedarica iz Slavije :D Jest da s njim opet ne bi ispunili želju mnogim forumašima o ljevaku na lijevom krilu al' mi je u zadnjih par kola bio daleko najbolji na terenu :D

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 18 maj 2015, 23:54

Govedarice je odlican igrac. Govorili su za Kokota da nema pojma, a covjek prekuco ovu ligu,
KHAJ PRICE

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 maj 2015, 23:56

Almir9 je napisao/la:
pile87 je napisao/la: A Renato je dobar i mlad i istice mu ugovor sa celikom i stoper je :mrgreen: Sto se tice krila ja bi volio Milosa Zeravicu iz Borca :mrgreen: lijevo krilo ali najvise nam fali zadnji vezni po mogucnosti dobar da bi Amir imao s kim igrati ima igraca dosta samo treba raditi i ganjati osim ordagica ima i onaj Memisevic iz radnika mlad stoper a jako dobar.Nama fali motor ekipe na sredini najvise.
Renato Gojković? Njega ne bi po burek ne bi poslao koliko je nesiguran i koliki je kikser :D

Meni je(pored Ordagića, koji pa hajmo reć simpatiše Želju) za oko zapao Govedarica iz Slavije :D Jest da s njim opet ne bi ispunili želju mnogim forumašima o ljevaku na lijevom krilu al' mi je u zadnjih par kola bio daleko najbolji na terenu :D
Dobar ubio pogan kad su igrali a mlad

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 18 maj 2015, 23:57

samogrbavica je napisao/la:Govedarice je odlican igrac. Govorili su za Kokota da nema pojma, a covjek prekuco ovu ligu,
Niko nije rekao da Kokot ne zna, ili da nema pojma, raja je bila protiv njega iz drugih razloga, a ne njegovih igrackih kvaliteta a treba reci da nas je borbom i zalaganjem sve kupio..

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 19 maj 2015, 00:00

Željooooo je napisao/la:
samogrbavica je napisao/la:Govedarice je odlican igrac. Govorili su za Kokota da nema pojma, a covjek prekuco ovu ligu,
Niko nije rekao da Kokot ne zna, ili da nema pojma, raja je bila protiv njega iz drugih razloga, a ne njegovih igrackih kvaliteta a treba reci da nas je borbom i zalaganjem sve kupio..
Ne trebamo biti zatupljeni s tim glupostima. On je pored svega toga pokazao kakav je igrac, a to je bit svega. Da imas igraca koji zna, a da je ne znam ko je vjere, sta i gdje.
KHAJ PRICE

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 19 maj 2015, 00:14

Mozda se necete sloziti sa mnom ali ja bih vise volio na desnom beku vidjeti Colica od Stanica.
KHAJ PRICE

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 19 maj 2015, 00:21

Peterski je napisao/la:Eh ljudi zna li neko sada o datumima (ne mora tacno u dan, ali okvirno):
1) Od kada do kada je kod nas rok za transfere i kada se prijavljuju igraci za PLBiH?
2) I, a ovo bih posebno volio da znam, da li se za svako pretkolo posebno prijavljuje lista igraca?
Ljetni prelazni rok traje od 08. 06. 2015. do 03. 08. 2015. godine.

Novi igrači će mogu prijaviti tek za treće pretkolo koliko ja znam.
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.