Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

solinas
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la solinas » 18 maj 2015, 21:47

vodite bezveze raspravu.nakraju ce nas dovesti do srzi problema,politike,a to nije tema ovog foruma...zateze se namjerno,ukida sve sa prefiksem bosanski,sve se dijeli na tri dijela,tako da ce na kraju morati se pristat na HRT BIH.
srbski,i federalni kanal.bht ce ukinut i eto ga..
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 18 maj 2015, 21:50

DukeOfWellington je napisao/la:
Pappy je napisao/la: I oprema za digitalizaciju je kupljena, i uskladištena. Samo je problem što Statut predviđa formiranje korporacije koja bi objedinila sva tri javna emitera. A do toga nije došlo jer je FTV na sjednici bio uzdržan, a BHT odbio.
Ne bih da branim prekomjerno zapošljavanje jer to svakako nije moj stav, ali malo bih da se osvrnem na ovaj dio. Ovdje kako ja vidim zamišljeno je da se tri televizije, dakle državna i dvije entitetske, spoje u korporaciju na ravnopravnim osnovama. Mislim da je to klasično politikanstvo, ne mogu entitetske televizije i državna televizija biti tri ravnopravna partnera. Ono na što bi trebalo da se desi jeste to da BHRT bude krovna korporacija o kojoj se govori, a čiji bi ogranci bili FTV i RTRS ili najbolje samo RTRS, gdje bi se FTV utopila u BHRT jer svakako njeno postojanje nema nikakvu svrhu. Kad ovo kažem onda nemam namjeru da RTRS stavim pod kapu BHRT-a u smislu uređivačke politike nego isključivo u smislu poslovanja, gdje bi se pravilnicima onemogućilo da BHRT utiče na uređivačku politiku RTRS-a, što svakako ne bi bilo realno očekivati da se desi.
Mogu, ako bi sve tri postale državni emiter, a ne entiteski i državni, ali to je već za dublju politiku kojoj nije mjesto. Ta korporacija krije mnogo zamki. Niti za jednu od tri strane ona nije poželjna, i ona je zapravo isforsirana sa vanjske strane. Moglo bi se možda nešto uraditi da budu sve tri strane zadvoljne, ali onda neće pristati evropa.

Nego da se mi vratimo na našu dobru staru Premijer ligu. Skupljal ko sličice ? :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 maj 2015, 21:51

Fina ideja ali tajming je epski, sredina maja :tokralju:

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 18 maj 2015, 21:54

Pa to je zbog mene. U sljedećoj sezoni ne bih mogao Slaviju skupljati. :lol: A i svakako nisu poslali sličice u moju mahalu, tako da sam ja van. :(

champions1921

Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la champions1921 » 18 maj 2015, 22:17

samo_lijevo je napisao/la: “The rules of football are clear, acts of discrimination are to be challenged and sanctioned, we will be contacting the Bosnian FA and the Bosnian government asking them to do just that.

http://www.theguardian.com/football/201 ... jevo-derby
Možeš nositi kukaste krstove po tribini, četničke zastave, transparente koji vrijedjaju žrtve genocida ali nemoj slučajno napraviti pošalicu u kojoj vrijedjaš lgbt pripadnike i jevreje.. To se ne prašta :lol:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 maj 2015, 22:25

champions1921 je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la: “The rules of football are clear, acts of discrimination are to be challenged and sanctioned, we will be contacting the Bosnian FA and the Bosnian government asking them to do just that.

Možeš nositi kukaste krstove po tribini, četničke zastave, transparente koji vrijedjaju žrtve genocida ali nemoj slučajno napraviti pošalicu u kojoj vrijedjaš lgbt pripadnike i jevreje.. To se ne prašta :lol:

To je do naseg saveza oni su ti koji treba da reaguju, a ni sad nisu regovali jer vjerovatno i ne znaju da je dan homofobije, i sta znaci poruka od pitara.
Da se ovi stranci nisu javili, proslo bi ovo kao da se i nije desilo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 18 maj 2015, 22:25

Vazda su prednjacili u licemjerstvu.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 18 maj 2015, 22:40

Žalosno ali istinito. Nikada ovo shvatiti neću :roll:
A onaj gore što spominje Njobeta i Zulu, pa idi mangupe obračunavaj se sa njima kada ih već prozivaš po forumu.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 18 maj 2015, 22:44

Ovi sto godinama pozivaju na ubistva sa tribina, sire fasizam i sl prođu bez kazni ili sa nekim mizernim kaznama, a mi cemo sad zbog ovog dobiti dramaticnu kaznu. Zna se ko najjaci lobi ima.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 18 maj 2015, 22:45

To sto ovi sto isticu nacisticke znake, sto vrijedjaju na nacionalnoj i sovinistickoj osnovi, to sto nisu kaznjeni, kriv je iskljucivo savez koji ih nije prijavio i koji nije reagovao drakonski radi toga.
Ovo sto su "moji" uradili, po nakaradnim pravilima UEFE je kaznjivo i to je tako. Igramo njihova takmicenja i moramo postovati njihova pravila.
Ocekujem zatvaranje tribine ili protiv Slobode ili na prvoj Euro tekmi. Ako budemo imali srece, zatvorit ce samo onaj sektor gdje je bila parola.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 18 maj 2015, 22:46

joker90 je napisao/la:Ovi sto godinama pozivaju na ubistva sa tribina, sire fasizam i sl prođu bez kazni ili sa nekim mizernim kaznama, a mi cemo sad zbog ovog dobiti dramaticnu kaznu. Zna se ko najjaci lobi ima.
Za one koje si ti spomenuo kazne nisu mizerne nego nepostojeće, fuj :puke:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 18 maj 2015, 22:57

Kod nas treba osnovati jednu nezavisnu agenciju iz inostranstva i da kažnjava klubove. I onda da profit dijele 50-50 sa Savezom. I na kraju svi sretni. Oni što imaju keša bez ikakvih obaveza, a Savez što mu kaplje lova, a nema odgovornosti ni za šta. :D

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 18 maj 2015, 23:05

Ne zanima Evropu nasa medjuetnicka prepucavanja, to sto mi ne rijesavamo njih je iskljucivo nas problem i mi cemo naje*ati zbog njih ako eskaliraju. Vrijedjanje LGBT pripadnika je vec nesto sto moze dovesti u opasnost i njih te brojcano vise ljudi nego sto ima u nasim drzavama i postoji mogucnost da se prelije preko nasih granica. Naravno da ce reagovati u tom slucaju :) ja sam potpuno neutralan sto se tice generalno pitanja LGBT-a iako ugrozavanje necije sigurnosti (nije bitno cije) i vrijedjanje zbog razlicitosti osudjujem maksimalno.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 18 maj 2015, 23:19

Pappy je napisao/la:Pa to je zbog mene. U sljedećoj sezoni ne bih mogao Slaviju skupljati. :lol: A i svakako nisu poslali sličice u moju mahalu, tako da sam ja van. :(
Iz Slavije imam: Kuburu,Šabanovica,Osmankovica,VejnovicaOglecevca,Salkovica x2 :mrgreen:

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 18 maj 2015, 23:31

Pappy je napisao/la:
Mancini je napisao/la:Sada ispade da BHT ne želi digitalizaciju a onoliko skupu opremu kupili. Svašta ovdje čovjek može pročitati.
Nije sve u opremi. ;)
Da je oprema najveći problem digitalizacije, ta digitalizacija bi bila sprovedena prije pet godina. Nije najveći problem ni politika. To je možda i jedina stvar oko koje su političari na kraju bez puno trzavica našli zajednički jezik. I da je politika u pitanju davno bi to bilo rješeno.

Problem je u nesistematskom zapošljavanju godinama u FTV i BHT. Bilo je svakako toga i u trećoj televiziji, ali je RTRS našao pravilan modus da smanji to do prihvatljivih granica. Zamisli kakav bi haos u te dvije televizije nastao kada neko krene da prečešljava poslovanja. Nek im je bog na pomoći.

I oprema za digitalizaciju je kupljena, i uskladištena. Samo je problem što Statut predviđa formiranje korporacije koja bi objedinila sva tri javna emitera. A do toga nije došlo jer je FTV na sjednici bio uzdržan, a BHT odbio.
Ova oprema je prikazana na BHT-u u specijalnoj emisiji koju su emitovali. I u zgradi BHT-a je prikazana.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

momirpeh
Kontakt:

Post Postao/la momirpeh » 19 maj 2015, 01:08

Nego ljudi kako popraviti emisiju" Pregled kola Premijer lige BiH ?"ONO NE VALJA KU.CU.Aleksandar Babić je smotan,izvještaji nikakvi.Kako Hrvati rade emisje,pa oni su 1991.radili tako da su bili 50 godina ispred vremena gdje smo mi sada.Ima li novinara sportskih (Muhamed Masleša,gdje je on),ako nema platit stranog,poboljšat ovo jer ništa ne valja sada.Ljudima nezanimljivo totalno,monotono,dosadno. kuknjava

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 19 maj 2015, 01:27

Najprije treba dovesti nove ljude u sportsku redakciju televizijske kuće, a koji će imati ideje i sluha za poslušati prijedloge.

Kad vidim prilog od 30 sekundi gdje se prikažu samo golovi, rasplačem se. Minimum bi mi bio tri minute s jednog stadiona, izjave trenera (ako im je prva rečenica o tome kako su došli nadigravat se, izbacio bih ga :mrgreen: ) i po jednog igrača (obvezno ispred panoa sa sponzorima i logom lige) te prikaz statistike i rasporeda tih ekipa. Dakle, oko šest-sedam minuta po utakmici, pogotovo sad kad se skrati liga i budu dvije utakmice manje.

Dalje, uvesti standarde za stadione s kojih se ne rade prijenosi - kamera na SREDINI terena, na visini od barem četiri metra, po mogućnosti kamere i iza golova. Najbolje bi bilo srediti HD kamere, ali skupo pa i nije imperativ.

U samoj emisiji prikazati po jednu nogometnu priču iz nekog xy mjesta u državi koje nema premijerligaški klub te obvezno ispratiti rezultate prvih entitetskih liga i dati neku analizicu. Naravno, tu je i gost s kojim bih uveo igru pogađanja rezultata sljedećeg kola, nešto kao krug u Top Gearu, a na kraju sezone zbrajanje rezultata. :D Malo bi se moglo i modernizirati grafički dio, a možda i sa sponzorom ubaciti nagradnu igru za gledatelje - šta je jednom telekom operateru dati mobitel po emisiji?

Ima još milijardu stvari, ali trebalo bi se početi s ovakvim stvarima.
Hayley <3

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 19 maj 2015, 01:35

BBB - nekima je cilj prezivjeti sa sto manje rada moguce, a ne da napreduju. Inovacije i upravljanje rizikom su nepostojeci termini :)

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 19 maj 2015, 01:39

Znam, upoznat sam s tim.
Hayley <3

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 19 maj 2015, 01:51

Uozbiljite se ovo je Bosna, očekujem uskoro da najave ovako izgledaju

slika
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.