FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

samogrbavica
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samogrbavica » 18 maj 2015, 00:26

Najbolje pojacanje iz ove lige je samo jedan jedini igrac, a to je Subic.
KHAJ PRICE

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 18 maj 2015, 00:27

InatSilanBosanski je napisao/la:Ipe jel makar na pruge? Da kes spremim haha
Nisam vidio konačnu verziju jer je bilo primjedbi, ali nije na pruge.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 18 maj 2015, 00:29

Kad vec pišemo želje i kad se već spomenula Zvijezda, Ordagić mi pade na pamet. Dobar igrač, mlad, veznjak, pravo dobar ovu polusezonu, dobar i protiv Želje.

Tu je i onaj Kuzmanović što je otišao negdje u Srbiju, mislim da se nije snašao najbolje, krilo.
Povezivao se prošle godine sa Željom.

Jedan dobar zadnji vezni, ali baš dobar, ko god da je. To je pod moranjem, ostalo u skladu sa odlascima, što bi Amar rekao.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Southboy
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Southboy » 18 maj 2015, 00:38

bojamora je napisao/la:Ma ni Dijata ni Svraka nam ne bi bili nikakva pojačanja. Samo korak u nazad. Samo bi zauzimali mjesta momcima iz omladinskog pogona. Za mene bi dva najbolja pojačanja iz ove lige bili Stokić i Hebibović. Obavezno se zahvaliti Bučanu i E. Sadikoviću i potpisati još koji ugovor sa igračima iz omladinskog pogona.
Upamti sto ti kazem za Dijatu je da ce on eksplodirati kod nas iz razloga jer imamo bolje igrace od Zvijezde i vise lopti i prostora ce imati.Ako je Oda vidio da moze u njemu izvuci jos neki maximum vjerujem da ce to i dokazati.
Za Svraku nez sta bi rekao,al mislim da nece ni doci da je to vise nagadjanje jer ja nisam nista cuo o njemu duze.
Slazem se za Seju i ja bi dodao Vareu tu jos(pa cak i Nedu),a Enisa ostaviti ipak moze uletit sa klupe.S tim da se dovede jedan klasicni napadac.Mi trebamo obarati prosjek godina igraca pogotovo ovih sto ne igraju a umjesto njih imati momke željne dokazivanja a plus mozemo ih dobro unovciti poslije.
Eto na klupi mozes imati Diattu,Nuspahica,Enisa,3-4 juniora,i jos 2 iskusna igraca to je opet napredak u odnosu na ovu sezonu.I svake polusezone jednog juniora gurati u prvi tim.Za dvije sezone bi imali strasan i mlad tim.

Cuo sam da bi se jos mogla iskoristiti katastrofalna situacija kod borca pa da ce mozda pokusati dovesti nekog njihovog igraca,ima tu mladih i kvalitetnih pojedinaca.
Ugl.bice nam zanimljiv prelazni rok i drago mi je sto nasi sto prije dog i traze ta imena jer ce se imati vise vremena za uigravanje za Euro scenu.Al hajmo sacekati jos 2 kola i da mozemo na glas pricati o imenima.
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 18 maj 2015, 00:47

Diatta je relativno mlad, 92 je godiste.Sigurno ne bi pogrijesili, ali koga god doveli ugovor minimum na 2 godine, a nase juniore potpisivati na 5.
Sto momak napisa, lijepo bi bilo da Riki pronadje novu sredinu i da eksplodira, dobar je momak a i zna lopte vala.Svaka njemu cast
Rijesit se ovih stari lisaca, dodat kojeg juniora i tako podmladiti tim i uigrati se maksimalno za evropu.

Mada smo rano poceli sa tim kalkulacijama ali ajde, nema veze.Sad protiv Travnika da nas sto vise dodje, jug, zapad, sjever svejedno..momcima je potrebna velika podrska i zasluzili su je.Poslije toga u Zenicu napraviti lom ;)

3-0 Rijad 3x, nek Memic nauci lekciju haha

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 18 maj 2015, 00:51

@Southboy,U pravu si, situacija u Borcu je katastrofalna, klub im je pred gašenjem, imaju par odličnih mladih igraca koji bi unaprijedili našu igru, i bili bi pojacanja. Ne bih volio jedino da dovedemo Jocu Stokica, izvikan je puno, a nije ni sjenka igraca kakav je bio..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 18 maj 2015, 00:54

Diata nije za Zelju, živi bili pa vidjeli. Njega je cini mi se Irfan doveo u Radnik.Pojačanje iz nase lige nam može biti Subic, Ordagic i Crnov. Ove preko 25 ne racunam.
Umjesto Svrake bolje Jamaka vratiti.
Ako ćemo Evropu halaliti onda nam u zadnjoj linije samo treba desni bek za startnu i lijevi za nedaj Bože. A sa zadnjim veznim probati s onim malim iz juniora. I u vezi dovesti nekog kvalitetnog igrača najviše zbog Amira.

Rijesiti se Varee, Bucana i Čolića. Za Enisa razmisliti, u odbrani je bio odličan, ali u vezi nikakav. Trudi se, ali ga neće.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 18 maj 2015, 02:18

Shvatite ljudi da tri kluba koja mogu dati 5000+ mjesecna primanja u tren oka imaju minimalne sanse da dovedu subica, hebibovica, crnova i sl., svi oni odose van bih ;)

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 18 maj 2015, 02:46

Eh evo bas nesto gledam pošto iskreno ne vjerujem da cemo uzet titulu tj. da ce vitez otkinut bodove, kako bi nas put u kupu uefa izgledao:

1. pretkolo
sigurni smo nosioci, trenutno 25 ekipa po koeficijentu od 51 nosioca, i tu smo sigurni

2. pretkolo
trenutno smo 36 ekipa po koeficijentu, a prve 33 su nosioci, znaci treci ispod crte :(
eh sad gledam neke kombinacije koje bi nas ugurale u nosioce i postoji jedna kombinacija gdje se sve pokolopi al smo prvi nenosioc to je onaj idealni scenarij, tako da et sad sigurno mozemo reci da necemo biti nosioci u drugom pretkolu i nadat se nekom povoljnom zdrijebu koji ce biti 22.juna odrzan :clap:

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 18 maj 2015, 03:42

Kad su u pitanju novi dresovi shvatite da nismo u situaciji da mi bukvalno crtamo dres kakav hoćemo. A što se tiče dolazaka to prepustam odi bio sam skeptik po pitanju kokota i djelmica pa sam dobro pogriješio tako da vjerujem odi

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la MrRiccoli » 18 maj 2015, 03:45

FaraonTM je napisao/la:
MrRiccoli je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la: A retardacija druže moj :D

Imam osjećaj da se ovaj koeficijent nabija samim učešćem u Europi bez obzira na uspjeh tj. u zadnjih 5 godina mi smo 3 puta igrali LP i sva tri puta ispali odmah a u ovim drugim ligama čiji su prvaci ispod nas isto kao da se prvak mijenja svake godine pa nijedan tim ne može da sabere koeficijent. Dok je za EL druga priča, tu mahom standardno igraju određeni klubovi (pa imaju dobar koeficijent) sa ponekim iznenađenjem :crazy:
znaci dosta i drzavni koeficijent, a on se dobija po pobjedama i nerijesenim rezultatima svih nasih klubova u evropi, samo primjer mi kad smo igrali protiv hapoela dobili smo 1.375 i to je najveci jer je tada drzavni bio 1.875, a slijedecu godinu kad smo igrali sa serifom i maccabijem trebali smo dobiti isto al smo dobili 1.225 jer je te godine drzavni bio 1.125 i sto je najgore slijedece godine nam se taj najveci brise. Ako smo ista izgubili protiv metalurga to je pola boda na koeficijent
Ma Špansko selo za mene :lol:
Brate uglavnom svi imamo koristi od svacije pobjede u evropi jer svaka pobjeda nekog našeg tima znači bolji državni koeficijent koji dijele 4 ekipe koje igraju u evropi.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 maj 2015, 08:39

u ovoj ligi sigurno ima više pojačanja za nas nego što se to popularno misli, i mimo ovih najrazvikanijih koji su realno najvjerovatnije izvan našeg dometa.

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 18 maj 2015, 08:40

Ipee je napisao/la:
InatSilanBosanski je napisao/la:Ipe jel makar na pruge? Da kes spremim haha
Nisam vidio konačnu verziju jer je bilo primjedbi, ali nije na pruge.
Ima dvije pruge :D
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 18 maj 2015, 09:26

lazar je napisao/la:Diata nije za Zelju, živi bili pa vidjeli. Njega je cini mi se Irfan doveo u Radnik.Pojačanje iz nase lige nam može biti Subic, Ordagic i Crnov. Ove preko 25 ne racunam.
Umjesto Svrake bolje Jamaka vratiti.
Ako ćemo Evropu halaliti onda nam u zadnjoj linije samo treba desni bek za startnu i lijevi za nedaj Bože. A sa zadnjim veznim probati s onim malim iz juniora. I u vezi dovesti nekog kvalitetnog igrača najviše zbog Amira.

Rijesiti se Varee, Bucana i Čolića. Za Enisa razmisliti, u odbrani je bio odličan, ali u vezi nikakav. Trudi se, ali ga neće.
Ma ne dovoditi nista ako nije za prve postave. Probati bar jednog vrhunskog igraca dovesti, mladog po moogucnosti, a ako cemo vec jacati klupu i konkurenciju za prvih jedanaest imaju malci u juniorskom, Zeric, Behram, i jos ona dvojica, zaboravio sam imena. Njih lagano ukljucivati!

Po meni za iducu sezonu uz svo duzno postovanje, rijesiti se; Varee, Bucana, Kokota, Djelmica.

Po mojim saznanjima Zeljkovic i Kvesic idu, zasicenje je preveliko.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 18 maj 2015, 09:30

Ne diraj Kokota i Djelmu jer su jedni od najboljih igrača ove polusezone. Neka njih još. Žerić i Behram ti neće potpisati..
Ja znam da sigurno ide Antolović, i da će Kjosevski biti prvi a Ćuta drugi golman. Ćemo ili kako već se zove će na posudbu negdje. Zeljković, Čolić i Kvesić napuštaju iz zadnje linije. Zatim Bučan i Varea, možda Bajić. Ako dođe Diatta i još jedno dobro krilo, volio bih da se Memija prebaci na zadnjeg veznog, uvjeren sam da može dobro odigrati na toj poziciji.

Kjosevski
Stanić-Kosorić-Bogdanović-?
Memija-Amir
Đelmić-Kokot-Diatta
Beganović
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 maj 2015, 09:31

kokota i đelmića se možeš riješiti ako ćeš dovesti bolje. (ne ti nego uprava :D) a ovako kako jeste - oni su ključni igrači.

zeljkoviću ističe i on vjerovatno odlazi, za vareu klub ima opciju +1 ali je neće aktivirati, bučan isto 99% penzija.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 18 maj 2015, 09:33

Poslije slavlja sa pitarima u cetiri ujutru, neka ide sam. Ko mu hebe mater!!!

edit; Kokot!
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 18 maj 2015, 09:36, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 maj 2015, 09:35

ko?

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 18 maj 2015, 09:45

Neandertalac je napisao/la:Poslije slavlja sa pitarima u cetiri ujutru, neka ide sam. Ko mu hebe mater!!!

edit; Kokot!
Na sta tacno mislis?
Volim te Zeljo!!!

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 18 maj 2015, 09:49

ja sam drukcije cuo shzna za zerica da on ce potpisati ,a behram vjerovatno nece...nek dovedu koga Oda trazi i ja znam da ce biti dobro jel sta covjek radi s oskudnim kadrom jedva cekam da vidim kada bude imao izbor na klupi tj. malo siri kadar

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bablaz1, Balorda, Bordo10, Ejnur, F1921B, Ferroviere1987, Hansestadt i 48 gostiju.