FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Amca007

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Amca007 » 17 maj 2015, 23:39

Koliko prima ona tribina u Vitezu? :D
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 maj 2015, 23:40

hilmo je napisao/la:@obiteljski
Najviše mi smeta kada naš bek stoji daleko od protivničkog krila koje se sprema da centrira, ukoliko nemaš igrača (protivničkog) u blizini i cijeli fokus ti ej na igraču koji ej ispred tebe i sprema se centrirati, ma ne daj mu uđi mu, blokiraj ga, gotovo je kad centrira. Sjećate se bezveze gola koje je repka primila protiv Kipra, koliko se protivnički igrač namještaod a centrira i uspio. I na kraju će nas taj gol koštati plasmana. Ali to nije tema nego navodim primjer.
Naravno da se juče dosta igralo i taktički s obzirom na ono s čim smo raspolagali. I Dženo je tu odradio jako dobar posao. Sazrijeva polako.
Nema kod nas mirnog perioda.
Evo ova sedmica je sva fokusirana na utakmicu u Vitezu, pa onda na Tuzlake... pa na prelazni rok...

Dobra stvar pred naredno kolo je povratak Samira i Marka, verovatno će i Džemo biti fit i Barić u punom trenažnom procesu. Ne želim razmišljati pesimistično, ali trebamo biti oprezni. Jako glupo bi bilo da ovu sreću i dobar posao bacimo pod noge. Ne trebamo gledati šta bi se moglo dešavati u ZEnici zadnje kolo, mi idemo dobiti ove preostale dvije i rješen problem.
Kalkulacije protivnika nas ne zanimaju, samo punom snagom i po pobjedu.

A analiza će biti, mislim da će samo moja završna biti iz tri - četiri djela. ;)

@amidza
Imao je Bilbija finih partija, ali ima problem što on izgleda igra kad hoće a kad neće nikom ništa, e to mi ne ide u glavu. Uostalom jel sa njim produžen ugovor ili nije?
Sjecas li se ti Gladbachovog drugog gola :rol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 17 maj 2015, 23:43

Ovdje ili tamo?

begiii
Kontakt:

Post Postao/la begiii » 17 maj 2015, 23:45

Amca007 je napisao/la:Koliko prima ona tribina u Vitezu? :D
AUTOBUS BRATE :lol:
Vazduh treperi kao da nebo gori,sprema se BORDO oluja

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 17 maj 2015, 23:46

obiteljskicovjek je napisao/la:Amidza kakvu ti blamazu spominjes ziv i zdrav bio.
Spominjem blamazu kakvu smo mogli dozivjeti da smo izgubili na Kosevu sto je bilo sasvim moguce za svakoga ko je iskren i ko ne laze sebe, Zeljo je meni blago receno smijesan kroz citavu sezonu i u najgoroj formi i rspolozenju mi njih mozemo dobiti, ALI:

Onaj prostor koji su oni imali na sredini zbog klasicnog idiota Bilbije i umisljenog i nezainteresovanog plasljivka Stojceva koji ni u jedan duel nije usao i ni jednu loptu nije primio kako treba vec su se odbijale od njega kao od zid a o centarsutevima njegovim da ne pricam, mi smo ispali smijesni, da bi poslije utakmice dozivjeli da malog Amira proglase igracem utakmice na kojoj smo imali posijed lopte od 67% i da pola ekipe Zeljeznicara ima bolju ocijenu od Gojka koji je sam nosio citavu sredinu i to izvrsno.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 maj 2015, 23:53

hilmo je napisao/la:Ovdje ili tamo?
Ma rek'o kad si kod te price da se ne dopusta centriranje, jbg nikad ne znas sta Bandovic ima na umu. :bow:

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 17 maj 2015, 23:54

hilmo je napisao/la:
@amidza
Imao je Bilbija finih partija, ali ima problem što on izgleda igra kad hoće a kad neće nikom ništa, e to mi ne ide u glavu. Uostalom jel sa njim produžen ugovor ili nije?

Ja sam majke mi najvise ocekivao od njega i jedva cekao da zaigra i onda kada je zaigrao sva moja nadanja padaju u vodu, njemu hvala za golove u Grckoj i asistencije u FK Sarajevu, ali koliko sam ljut bio na njega, jucer na derbiju se to sve ucetvostrucilo blago receno da sam frapiran njegovom igrom i pristupom. Sto se ugovora tice niko nije iz kluba to potvrdio niti se gdje slikao i slicno, sem one presice sa Dzenom na kojoj spominje da je produzio (misli da je produzio) u sta se nadam iskreno da nije...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 17 maj 2015, 23:55

amidzaTan je napisao/la:
obiteljskicovjek je napisao/la:Amidza kakvu ti blamazu spominjes ziv i zdrav bio.
Spominjem blamazu kakvu smo mogli dozivjeti da smo izgubili na Kosevu sto je bilo sasvim moguce za svakoga ko je iskren i ko ne laze sebe, Zeljo je meni blago receno smijesan kroz citavu sezonu i u najgoroj formi i rspolozenju mi njih mozemo dobiti, ALI:

Onaj prostor koji su oni imali na sredini zbog klasicnog idiota Bilbije i umisljenog i nezainteresovanog plasljivka Stojceva koji ni u jedan duel nije usao i ni jednu loptu nije primio kako treba vec su se odbijale od njega kao od zid a o centarsutevima njegovim da ne pricam, mi smo ispali smijesni, da bi poslije utakmice dozivjeli da malog Amira proglase igracem utakmice na kojoj smo imali posijed lopte od 67% i da pola ekipe Zeljeznicara ima bolju ocijenu od Gojka koji je sam nosio citavu sredinu i to izvrsno.
Ti si to ovdje malo grubo sročio, nije to bilo toliko loše, bar ja mislim, ali da trebaju i moraju bolje to je činjenica. Našao si Stojčevu pravi naziv (ovo boldirano), i ako nije neki igrač koji se može pohvaliti skok igrom primjetio sam da totalno bježi od tog, kao nešto skakuće ali bez rezultata. Npr i Messi je izrazito nizak pa zna zabiti glavom, i to pošteno skočiti, al Miloš kao da se plaši tog nekog "zračnog" duela.

Ali za onaj potez pored aut linije :clap: :clap: :clap:

@sabinho
Mah Dejo ko Dejo.
Nikad mi neće biti jasno, šta je onaj linijski sudija pokušao signalizirati zastavicom, malo je podigao pa brže spustio?
Zadnja izmjena: hilmo, dana/u 17 maj 2015, 23:57, ukupno mijenjano 2 puta.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 17 maj 2015, 23:56

begiii je napisao/la:
Amca007 je napisao/la:Koliko prima ona tribina u Vitezu? :D
AUTOBUS BRATE :lol:
Dobro je onda :D
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 17 maj 2015, 23:57

amidzaTan je napisao/la:

Pa ovo sa ocjenama si u pravu. Niko nikoga ne laze i niko i nikad do sad nije mogao sa sigurnoscu reci da dobija derbi.Mnogo smo ih izgubili i to nije nikakva blamaza. Sta bi nasi protivnici trebali reci drhtali su ko list na vjetru iako su vec godinama unazad imali puno bolju ekipu od nase i dojkili redovno. Ne branim Bilbiju ni Stojceva prvi nije igrao na svom mjestu a drugi nam je pored toga sto nikad nije igrao losije donio tri boda iz Lukavice i asistirao protiv Zrinjskog.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 maj 2015, 00:02

@hilmo ma da mu je u guzicu gurao zastavicu morao je ono zmireci uhvatiti

begiii
Kontakt:

Post Postao/la begiii » 18 maj 2015, 00:09

Hilmo brate tebi i Husu treba dati trofej na AFHA da ga zajedno podignete :njanjanja: samo lagano tebra nemoj da nam obolis nedo Bog,sve je udure :opaopa: :opaopa: dajte malo veselo :bih:
Vazduh treperi kao da nebo gori,sprema se BORDO oluja

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 18 maj 2015, 00:10

Ja volim igrace kao sto je Stojcev, on je definitivno majstor i imam strpljenja za takve igrace maksimalno, ali onaj kukavicluk kod duela je neoprostiv definitivno. Ahmad mi je jedan od drazih igraca iako je kratko sa nama on na svakoj utakmici ima vise klizecih nego sitava ekipa zajedno, znaci borbenost... Sta covjek da kaze za Benku? Kao da je rastao sa nama na Sjeveru!!!!!! Na derbiju Valjic je vise nego tolerisao grube prekrsaje Zeljinih igraca koji su svoje nedostatke nadomjestili borbenoscu, pa npr. Sadikovic je u prvom poluvremenu komotno mogao i crveni da dobije jer je imao 10 grubih prekrsaja a ni zutog nije dobio... I sa ovim ne mislim da kritikujem sudiju, vec da napravim poredjenje. Zahvaljujuci nasem nedostatku na sredini Zeljo je otisao sa bodom kuci!!!!!!

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 18 maj 2015, 00:18

Delac - Odlican
BAric - Solidan
Kovacevic - Dobar
Tatomirovic - Sem one jedne greske gdje je kao tele gledao i nije na vrijeme izbio loptu dobar
Puzigaca - Standardno dobar
Cimirot - Fantastican
Stojcev i Bilbija - No coment
Velkoski - Solidan zbog nedostatka podrske sredine
Bekic - Solidan zbog nedostatka podrske sredine
Benko - me inpresionirao sa zeljom i borbenoscu

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 18 maj 2015, 00:19

Head je napisao/la:Ko bude pis'o negativu po forumu i trazo dlaku u jajetu narednih dana dabogda suhog qrca citav zivot hodo.
Samo pozitivno, pa makar i HIV. :D

Komentar na derbi: Mi imali bolje akcije, oni bolje prilike (ono što je kokot pucao u Delača u prvom poluvremenu, Benko bi zabio). Da nije bio derbi, da nije bio pun stadion, ta se priča vazda potencira, hu ha, oprez, eh da nije bilo svega toga dobili bi ih. Isto tako da je babi muda...
Barić je (uvreda po sopstvenom izboru), pa majka mu stara, Crnov s njegove strane pa penal na istoj utakmici, penal u Bijeljini protiv Mladosti, ispada ko iz tramvaja stalno (primjer gol želje u onoj kup utakmici), ima toga još, ali se kladim da možemo na birou naći boljeg desnog beka. Nije negativa, samo sa žaljenjem konstatujem.

KOVAČEVIĆ! Ne igra mnogo pa ga ističem, ne treba zapostavljati momka, igrao je super, rješavao rutinski, bio bi još bolji da ima prilike za igru više u to sam siguran. (Pride živim u ubjeđenju da je samo Canavaro mogao biti nizak štoper)

Gojko - volim kad lik izgubi loptu, uživam gledati ga koliko gine da je vrati.

Miloš, i loš, loš, 'oš... na termin haveru!? :D

Vitez, pozitiva, titula, i još ponešto.

http://sportsport.ba/tifo/sramota-u-vit ... ama/157081 ovo kad im je javljeno na stadionu da Sarajevo gubi od Veleža, dok su oni gubili od Širokog, sad nogom u jarak i pljunut na njih.
Posjeta, odlazak, belaj, problemi, broj karata!? - Svih 25 pristalica mogu se organizovati da gledaju u bašti nekog kafića, biće im prijenos, i što skorije da igraju gradski derbi. Neko je pitao može li se srušiti Gradačac? Ima da ispred stadiona bude više naših nego u Gradačcu. Dolazimo po titulu. I ja ću ići makar ne ušao, a ući ću. Nek daju sto karata našim, ja lijepo dođem, platim ko gospodin, stanem kraj naših i ima da vičem toliko da do Slobode ne mogu pričat, tek onda... Vitez je blizu, malo jače od sat vožnje, nije puno, imaju svakodnevne autobuske linije. Zapravo nebitno, kombiji, autobusi, avioni, helikopteri, brodovi SVI U VITEZ! + Naša raja iz Viteza (imaju majice ja vidio negdje Horde Vitez), Novog Travnika, Travnika, Turbeta, Donjeg Vakufa, Bugojna... 'ta će Gradačac :mrgreen:

Zadavačinu i špicu prepuštam @head-u.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 18 maj 2015, 00:21

ide li ko u Vitez na utakmicu? planiram i ja ici, ali nikad nisam isao u gostovanje, od prosle godine sam preselio u Sarajevo, pa tako dolazim samo na domace utakmice

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 18 maj 2015, 00:23

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ide li ko u Vitez na utakmicu? planiram i ja ici, ali nikad nisam isao u gostovanje, od prosle godine sam preselio u Sarajevo, pa tako dolazim samo na domace utakmice
bice organizovano busevima.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 18 maj 2015, 00:25

Dabogda nakon Ugljevika i stoje hahahahahah :D
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 18 maj 2015, 00:35

Kupili X da kone sta imaju grickati do Slobode :beba: :tralala:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 maj 2015, 00:36

Bosniacum Lilium je napisao/la:Kupili X da kone sta imaju grickati do Slobode :beba: :tralala:
:njanjanja:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, Ferroviere1987, gh0stHZ i 40 gostiju.