Millwall FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

steve-o
Kontakt:

Re: Millwall FC

Post Postao/la steve-o » 18 apr 2010, 16:00

mexy_whites je napisao/la:Cuo sam isao si skoro na Elland Road? To mi je zivotni san :)
jesam, pisao sam o tome par stranica unazad :)

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 18 apr 2010, 17:53

svim onima koji misle da je navijacki pokret mrtav na otoku 8-)

[youtube][/youtube]

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 18 apr 2010, 23:14

steve-o je napisao/la:svim onima koji misle da je navijacki pokret mrtav na otoku 8-)

[youtube][/youtube]
ma nak nije nesto :D Pogledaj ti ludnicu 9000 lidsovih navijaca kad je Beckford zabio ispred Straford Enda na Old Trafordu :)
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 19 apr 2010, 00:17

steve-o je napisao/la: kako god nastavljamo i ulazimo u centar leedsa, nastavljamo van grada i vidi se elland road kako stizemo. izlazimo iz autobusa i tu nas ceka mozda 150-200 "navijaca" leedsa koji stoje iza murije i laju - smjesna grupica. nasa grupa im uzvraca gromoglasnim No one likes us - we don't care! prije nego sto ulazimo na stadion, totalni pretres, nisu mi cak dali da unesem digitalnu kameru, sreca pa sam uspjeo sakriti mobitel.

nakon sto mo usli, vidim da smo poprilicno dobro ispunili gostujuci sektor na stadionu, ca. 500 dusa. odlicna brojka za jednu ovakvu utakmicu kad se uzme u obzir sta sam sve cuo. ovi navijaci leedsa su me totalno razocarali, nisu mogli prodati vise od 20.000 za ovakav derbi, skroz slabo. dok se momci na travnjaku zagrijavaju, cuje se We Fear No Foe na elland roadu.
Gostujuci sektor je bio smijesan, Lids svakom gostu daje najmanje 2000 ulaznica, to sto vi imate malo navijaca vas je problem(ljudi ostali gledat kuci tekmu jer je na tv-u eto kakvi navijaci). A ulaznice na elandu su skupe glupi bates postavi premierligaske cijene i okecuje da ce mu bit punije....uz to nije to neki derbi s milvolom da bi vise ljudi doslo gledat... Lidsov kop je uvijek ispunjen gledo sam tekmu i sad je bio, na pocetku se niste culi od whitesa kasnije ste malo dosli do izrazaja jer ste vodili al opet nista posebno jer ne moze 500-tinjak dusa napravit atmosferu na elandu.... ;)
Side before self

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 19 apr 2010, 01:06

vec sam objasnio mali broj gostujuci navijaca na elland roadu, a mi koji smo bili tu smo lijepo proslavili nova tri boda protiv leedsa :lol: 8-)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 apr 2010, 15:42

Ovo se sve udrobilo,tako za ova poslijednja tri kola.Ostaje za navijace jedenja zivaca.
Ebiga volio bi da udju u ''drugu ligu''.I tebi bi @steveo bilo lakse naci tekmu na streamu.Ebes mu ticu kad pratis i volis taj klub,onda je grehota imati takve uslove.
Ovako moras preko rts ko' prije kad se pratio fudbal strogo preko radia 80 tih kod nas.I onda kad je subota ili nedelja sportski pregled po pola sata i zdravo. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 19 apr 2010, 15:55

harishp je napisao/la:Ovo se sve udrobilo,tako za ova poslijednja tri kola.Ostaje za navijace jedenja zivaca.
Ebiga volio bi da udju u ''drugu ligu''.I tebi bi @steveo bilo lakse naci tekmu na streamu.Ebes mu ticu kad pratis i volis taj klub,onda je grehota imati takve uslove.
Ovako moras preko rts ko' prije kad se pratio fudbal strogo preko radia 80 tih kod nas.I onda kad je subota ili nedelja sportski pregled po pola sata i zdravo. :mrgreen:
sto kazes nisu uslovi bas najbolji za pracenje millwalla, vec da mi je nekako naci posao u londonu pa da moze covjek redovno ici na tekme pa makar igrali jos uvijek league one ;) . jos ako udjemo u championship lakse dovodit igrace, mozda cak i Bega dovedemo na pozajmicu :D jedino mi je zao sto nije millwall uspjeo dovesti onog delfouneso-a iz aston ville u januaru, eno i sinoc on zabi i odluci utakmicu za villu...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 apr 2010, 16:04

Meni su oni dragi od CM 01/02(tada je Cahill tu igrao) i mislim da su bili u Championshipu. Iskreno, volio bih da se vrate tamo gdje im je i mjesto, naravno, ni upola kao što bi to ti volio, ali...

Uglavnom, pratim i tabelu, vidim da mogu i direktno, ali i u ovo razigravanje za Championship. Bilo bi mi srce na mjestu, kao i većini fudbalskih fanova, kada bi oni i Leeds ušli u viši rang.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 19 apr 2010, 16:11

Monolog je napisao/la:Meni su oni dragi od CM 01/02(tada je Cahill tu igrao) i mislim da su bili u Championshipu. Iskreno, volio bih da se vrate tamo gdje im je i mjesto, naravno, ni upola kao što bi to ti volio, ali...

Uglavnom, pratim i tabelu, vidim da mogu i direktno, ali i u ovo razigravanje za Championship. Bilo bi mi srce na mjestu, kao i većini fudbalskih fanova, kada bi oni i Leeds ušli u viši rang.
eh brate da nam je sad timmy cahill :cry: , igracina prava a millwall ga je stvorio, volio bih da se vrati jedan dan doma iz evertona ;) . neka nama drugo mjesto, siguran sam da bi leeds osigurao promociju kroz playoffs..

[youtube][/youtube]

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 apr 2010, 16:24

Ma Tim je igračina, da se razumijemo. Pokazuje to on iz utakmice u utakmicu, a takav igrač bi svima godio, ne samo Milwall-u. Vala, mislim da se ti ne bi bunio ni kada bi Milwall kroz playoff ušao u Championship, ha ya. Samo, trebaće se puno pojačati da bi tamo napravili nešto više. Naravno, niko neće očekivati ekspresnu promociju u Premier League, ali za nekih par godina, zašto ne?!
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 19 apr 2010, 16:31

Monolog je napisao/la:Ma Tim je igračina, da se razumijemo. Pokazuje to on iz utakmice u utakmicu, a takav igrač bi svima godio, ne samo Milwall-u. Vala, mislim da se ti ne bi bunio ni kada bi Milwall kroz playoff ušao u Championship, ha ya. Samo, trebaće se puno pojačati da bi tamo napravili nešto više. Naravno, niko neće očekivati ekspresnu promociju u Premier League, ali za nekih par godina, zašto ne?!
samo da dobijemo promociju pa makar preko playoffsa, al' uzasno tesko bi bilo kad bi opet izgubili playoffs finale ko prosle sezone. ako udjemo u championship, treba dovesti jednog pravog napadaca(batt i obika se vracaju u peterboro i spurs nakon pozajmice), jednog solidnog veznjaka ako klub ne kupi trottera iz ipswicha i mozda vidit moze li se dovesti jedan provjereni golman koji ima mnogo iskustva igrajuci u the championship. ako klub uspije ovog odraditi, vjerujem da mozemo opstati u championshipu i graditi ekipu za buducnost ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 apr 2010, 16:32

Ma @steve-o je alergican na play off. :mrgreen:
Prosle godine su od gotovine napravili veresiju u play offu.
Tako da nije bas zdravo za zivce. 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 19 apr 2010, 16:36

nevjerujem da bi mogao izdrzati "reprizu" prosle godine u playoffsima, ono stvarno nije zdravo :( ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 apr 2010, 16:42

Ne kontam,ko vodi u stvari taj klub.
Hocu reci ko ih finansira.
Mislim taj dio nisam ceprkao pa me zanima.
To u vezi kupovanja igraca i drugih peripetija oko toga.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 19 apr 2010, 17:04

harishp je napisao/la:Ne kontam,ko vodi u stvari taj klub.
Hocu reci ko ih finansira.
Mislim taj dio nisam ceprkao pa me zanima.
To u vezi kupovanja igraca i drugih peripetija oko toga.
john berylson je chairman kluba i glavni investor, covjek koji bukvalno spasava klub iz svog dzepa(sve troskove advokata kad smo se branili protiv tuzbi FA je on platio iz svog dzepa). da nema njega neznam sta bi bilo s klubom, trenutno millwall gubi ca. £5 mio. svake godine i radi toga vecinom dovodimo igrace na pozajmicu. zato bi nam promociju u championship odlicno legla, ne samo sportski vec i finansijski.. evo jedan isjecak iz jednog intervjua s berylsonom
Following West Ham's equalizing and winning goals, riots broke out both inside and outside the stadium. Accusations of racist taunts were also made against the Millwall supporters. While the FA was quick to act with punishment against both teams for numerous different types of offenses, Berylson knew that Millwall was not at fault. After a lengthy and costly appeals process, Millwall was found not guilty of all charges.

"This year we had to fight the FA on something and I now know that," Berylson recalled. "I guess no one has ever really quite done what I did, most of the chairmen sort of roll over, take the fine and walk away or whatever. And I basically said I'd pay five times the amount in order to be found innocent."

"I was there, I know what happened, I saw it." Berylson said of the incident. "I know that the accusations of racism and all that nonsense were false. I know the individual who made it and I know that it's impossible that it happened. He said he heard it on those voice audio systems and of course they never came up with them in court. It never was produced."

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 apr 2010, 17:26

Tuzbe FA su bile zbog onih ''pizdarija'' navijaca ili :roll:
Onda bi sasvim bilo fer,malo ohanuti sa strastima ako nista zbog tog chairmana.
I kako vidim fakticki i jesu.Dok se Hamersi ne ''dogode ponovo''. :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 19 apr 2010, 17:41

neznam jeli ikad millwall imao ovako vrijednog chairmana ko' sto je berylson, smuci mi se kad pomislim na onog majmuna paphitisa, zato cim je kupio klub berylson je nogirao paphitisa 8-) dovoljno je reci paphitis = prijeti ispadanje u league two - a berylson = dvije sezone zaredom u vrhu league one..

ps: grabban se vraca u klub nakon pozajmice u brentfordu, valjda radi ozljede batta

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 12,00.html

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 20 apr 2010, 01:43

ma Graban nije nesto ne bi ga dzaba posudili....a jedino mi je dobar onaj alexander al nema cojka sto godinau prvoj postavi....
Side before self

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 20 apr 2010, 02:29

nije grabban neki aman kvalitet, al se u zadnje vrijeme popravio dok je bio u brentfordu i nadam se da moze dobro odigrati ulogu jokera pri kraju sezone. sto se tice alexandera, on se tek vratio nakon ozbiljne ozljede akilesa, ako ne uspjemo uzeti drugo mjesto, on ce biti vazan igrac u playoffsima..

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 20 apr 2010, 02:57

jesil svjestan da bilo ko od milvola ili lidsa bude 3. a da pritome sautempton zavrsi 6. da cemo ponovo morat igrat u 3. ligi? :)
Side before self

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: JackW i 10 gostiju.