Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Burberry46
- Kontakt:
Re: Juventus FC
Nisam gledao utakmicu, ali sam vidio golove kasnije, bravo Juve bez pola ekipa inter pao 
1946
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- IlCapitano
- Kontakt:
Samo mi ovo nije jasno. Za jednog daješ 30 miliona, drugog ćeš vjerovatno prodati za 15.Dybala: 33 games - 13 goals and 10 assist in 2875 minutes
Berardi: 30 games - 13 goals and 8 assist in 2466 minutes
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
O tome sam i pričao, poznato je da ne mirišem niti jednog, ali bara bara su, malu prednost ipak dajem Dybali, ali cjenovno pravimo grešku.
@korisnik, daleko sam ja od aparata, mada mi infuzija ne bi škodila jer me gripa pokosila neviđeno.
Vrijeme je džentlmen, je li, vijdet ćeš već da sam imao pravo.
@korisnik, daleko sam ja od aparata, mada mi infuzija ne bi škodila jer me gripa pokosila neviđeno.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- IlCapitano
- Kontakt:
- IlFantasista
- Kontakt:
Pa nije sve u statistici, po meni niti Berrardi niti Zaza nisu kalibar za Juventus.
Kun fejekun!
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
-
JuventinoVero
- Kontakt:
Neka berardija u sasuolo..redovno trpa milanske klubove..cijenim da je ovako korisniji nego da igra za juve 
#ALLEGRIOUT
- korisnikforuma
- Kontakt:
Nije nije gripa u pitanju, problem je u Domenicu i u PabluPogba je napisao/la:O tome sam i pričao, poznato je da ne mirišem niti jednog, ali bara bara su, malu prednost ipak dajem Dybali, ali cjenovno pravimo grešku.
@korisnik, daleko sam ja od aparata, mada mi infuzija ne bi škodila jer me gripa pokosila neviđeno.![]()
Iako, slažem se, vrijeme je gospodin
Zaza je panj, dok ovaj ima nekog šlifa.IlFantasista je napisao/la:Pa nije sve u statistici, po meni niti Berrardi niti Zaza nisu kalibar za Juventus.
Poenta je apsolutno da smo kojim slučajem bili slijepi kod očiju, danas bi nam u napadu igrao Immobile, a ne Morata. Na svu sreću se neko i razumije u upravi.
Ipak, opet kažem, nema neke razlike između Dybale i Berardia, a mi ćemo Argentinca masno platiti. Obojica sigurno ne mogu zajedno igrati u Juventusu pa je pametno još jednu sezonu držati Berardiev ugovor i onda će stvari biti jasnije na kraju iduće sezone. Sve dok kontrolišemo njegov ugovor moramo biti svjesni da u rukama imamo igrača koji se može prodati za dobre pare i ako Dybala zaista dođe za one pare mi moramo isto tražiti za Berardia. Da ga Zamparini ili Lotito imaju u rukama isto bi nam ga naplatili 30+ miliona. Zato pamet u glavu.
#MaxOUT
#MaxOUT
- IlFantasista
- Kontakt:
Ovog ljeta se ja mislim moraju riješiti sva suvlasništva, nema više ''contpartita'', tako da ili dovodimo Berrardija ili ga prodajemo.
Kun fejekun!
Ili ga dovodimo pa saljemo na pozajmicu, sto mi se nekako cini kao najvjerovatniji scenario. A ako bude priblizno ovoliko dobar i u ostale 2 tekme do kraja, svasta je moguce. Po meni on i Dybala osim lijeve noge nemaju mnogo zajednickih karakteristika.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".
- IlCapitano
- Kontakt:
Momak je dragulj kojeg ne smijemo ispustiti.4th Serie A hatrick for Berardi, hes only 20.
Dijambala je mnogo bolji tehnicar i bolji kreator, jednostavno veci potencijal od Berardija a kakve ce karijere na kraju napravit reci ce nam kašikeCelikovac je napisao/la:Ili ga dovodimo pa saljemo na pozajmicu, sto mi se nekako cini kao najvjerovatniji scenario. A ako bude priblizno ovoliko dobar i u ostale 2 tekme do kraja, svasta je moguce. Po meni on i Dybala osim lijeve noge nemaju mnogo zajednickih karakteristika.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
- IlCapitano
- Kontakt:
No player aged 20 or under in Europe's top 5 leagues has scored more goals this season than Berardi (14).
- HeavensWonder
- Kontakt:
Neka mijenja manekena na klupi 
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Buy Berardi, dont give a fuck that he is Juventus. He needs playtime at grande Milan. Juve has no place for him atm. 10m is enough. "

Berardi:
“Facing Milan brings me luck, as every time I play against them I seem to score!” Berardi told Sky Sport Italia.
“If we always played against Milan, it’d be great! This is an important season and every week I worked to improve even more.
“We’ll see what we do in June, whether I stay or go, but I believe that I will stay. I have to evaluate the situation with my agents in June.”
Berardi:
“Facing Milan brings me luck, as every time I play against them I seem to score!” Berardi told Sky Sport Italia.
“If we always played against Milan, it’d be great! This is an important season and every week I worked to improve even more.
“We’ll see what we do in June, whether I stay or go, but I believe that I will stay. I have to evaluate the situation with my agents in June.”
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
UpravoCelikovac je napisao/la:Ili ga dovodimo pa saljemo na pozajmicu, sto mi se nekako cini kao najvjerovatniji scenario. A ako bude priblizno ovoliko dobar i u ostale 2 tekme do kraja, svasta je moguce. Po meni on i Dybala osim lijeve noge nemaju mnogo zajednickih karakteristika.
Domenico Berardi scored a hat-trick against AC Milan today. He became the FIRST player in Serie A history to score 2 trebles against Milan
Domenico Berardi in Serie A:
- 59 Apps
- 30 Goals (12 Penalties)
- 14 Assists
- 3.1 Shots/PG
- 1.4 Key Passes/PG
Mimo na poziciji napadaca bi imao 3 puta bolji ucinak, a i ovakav je fantastican. Al sta ces kad ne mirise ko macic
Bitno je da je Coman potencijal i to iskljucivo jer ima brzinu i dribling, iako nije pokazao nista u citavoj sezoni. A decko koji ima 30 golova u Serie A, sa svega 20 godina, nazalost ne mirise. Vjerovatno zato sto na youtube nema nekih driblinga kao sto to imaju "moderni" napadaci.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- IlCapitano
- Kontakt:
Dolazite li ti i ovaj @korisnikforuma ovdje ikad osim da nekom nesto nabijate na nos ili prozivate nekog? Uz obavezno vrijedjanje i omalovazavanje trenutnih vlastitih igraca. Jadno Boga mi.
Pa nisu se mjesecima javljali dok ovaj prvi nije pred prelaskom u Juve, a drugi do danas nije gola postigao od Bajrama.
Klasično.
Poredi čovjek Berardia i Comana.
Jedan igra u provinciji bez pritiska, sve mu podređeno, igra svaku tekmu bez obzira na formu, a drugi dijete od 18 godina koje igra prvu profesionalnu sezonu na kašičicu u ekipi koja je mogući prvak Evrope. Došao iz juniora PSG-a, bez definisane i dalje pozicije na terenu, zelen, za kojeg nema vremena da mu se neko posveti i kali ga jer igra u ekipi koja odmah želi rezultat. Pritisak nemjerljiv, neuporediv, niko te ne čeka, a odmah kritikuje.
Opet se vučemo po statistikama, Berardiu idu godine u prilog i statistika. Ali malo ga ko gleda u kontekstu Juventusa. Nema all round igru, nema poziciju na terenu koja nama treba, pogotovo ne ako Dybala dođe, poništavaju se. 40% golova iz penala, ali nema veze, bitno je da je bolji od Alexa i Baggia u tim godinama. Pa ne bi džaba Marotta dovodio Dybalu, a ima Berardia, valjda vidi što mi ne vidimo, a to je da sa glavom kakvu ima još nije na levelu Juventusa, a da mora napredovati na svim fudbalskim poljima, zanemarujući statistiku. Juventus je više od toga.
Immobile je primjer, ali niko da uzme pouku. Siguran sam da mu je i on bio bolji od Morate, panja stille Nando, prije početka sezone, a sada se moraju progutati neke izjave nekolicine. Nema dalje, Zaza, Berardi, Dybala, samo nam oni svi trebaju istovremeno, a da pored toga izgubimo neke starije igrače koji će otići tipa Tevez i drugi. Ne samo da ne bi vidjeli finala LP očima nego ne bi ni Seriu A uzeli.
Sreća pa imamo stručne ljude u kadru.
I da, vraćam se na Comana, nema sumnje da je talentovaniji od Berardia za klasu, a to ćemo već vidjeti, samo da se ne zaletimo i damo ga lijevim ekipama koje boli uho za kaljenje Juventusovih igrača što je uvijek bio slučaj, već da dobije ekipu i sredinu tipa Empoli ili sami Sassuolo gdje će igrati pa ćemo vidjeti šta će se pričati.
A ovo vrijeđanje Nanda sve govori o njima, ljudska veličina i primjer napadača i čovjeka kroz historiju Juventusa, primjer mladima, a donio je brojne radosti ovoj ekipi. Ima lošu godinu, ali ga se tretira kao da posljedni otpad.
Pada mi na um izjava Paraticcia od neki dan, kaže: "Igrača gledam na osnovu 3 stvari: Igre i ponašanja na terenu, ponašanja van terena (odnosa sa porodicom) te ponašanja sa menadžerom". Ovo je bit selekcije igrača pa vi vidite gdje se uklapa pojedinac.
Klasično.
Poredi čovjek Berardia i Comana.
Jedan igra u provinciji bez pritiska, sve mu podređeno, igra svaku tekmu bez obzira na formu, a drugi dijete od 18 godina koje igra prvu profesionalnu sezonu na kašičicu u ekipi koja je mogući prvak Evrope. Došao iz juniora PSG-a, bez definisane i dalje pozicije na terenu, zelen, za kojeg nema vremena da mu se neko posveti i kali ga jer igra u ekipi koja odmah želi rezultat. Pritisak nemjerljiv, neuporediv, niko te ne čeka, a odmah kritikuje.
Opet se vučemo po statistikama, Berardiu idu godine u prilog i statistika. Ali malo ga ko gleda u kontekstu Juventusa. Nema all round igru, nema poziciju na terenu koja nama treba, pogotovo ne ako Dybala dođe, poništavaju se. 40% golova iz penala, ali nema veze, bitno je da je bolji od Alexa i Baggia u tim godinama. Pa ne bi džaba Marotta dovodio Dybalu, a ima Berardia, valjda vidi što mi ne vidimo, a to je da sa glavom kakvu ima još nije na levelu Juventusa, a da mora napredovati na svim fudbalskim poljima, zanemarujući statistiku. Juventus je više od toga.
Immobile je primjer, ali niko da uzme pouku. Siguran sam da mu je i on bio bolji od Morate, panja stille Nando, prije početka sezone, a sada se moraju progutati neke izjave nekolicine. Nema dalje, Zaza, Berardi, Dybala, samo nam oni svi trebaju istovremeno, a da pored toga izgubimo neke starije igrače koji će otići tipa Tevez i drugi. Ne samo da ne bi vidjeli finala LP očima nego ne bi ni Seriu A uzeli.
Sreća pa imamo stručne ljude u kadru.
I da, vraćam se na Comana, nema sumnje da je talentovaniji od Berardia za klasu, a to ćemo već vidjeti, samo da se ne zaletimo i damo ga lijevim ekipama koje boli uho za kaljenje Juventusovih igrača što je uvijek bio slučaj, već da dobije ekipu i sredinu tipa Empoli ili sami Sassuolo gdje će igrati pa ćemo vidjeti šta će se pričati.
A ovo vrijeđanje Nanda sve govori o njima, ljudska veličina i primjer napadača i čovjeka kroz historiju Juventusa, primjer mladima, a donio je brojne radosti ovoj ekipi. Ima lošu godinu, ali ga se tretira kao da posljedni otpad.
Pada mi na um izjava Paraticcia od neki dan, kaže: "Igrača gledam na osnovu 3 stvari: Igre i ponašanja na terenu, ponašanja van terena (odnosa sa porodicom) te ponašanja sa menadžerom". Ovo je bit selekcije igrača pa vi vidite gdje se uklapa pojedinac.
#MaxOUT
#MaxOUT
Berardia treba vratiti u Juve... ionako Matri dobija nogu... a Coman ide na posudbu... vidjeti kako ce se Domenico priviknuti na Juve... ali definitivno je top mladi igrac... prosjek od vise od pola gola po utakmici dovoljno govori da los ne moze biti... pa ako ne bude potreban tj ne bude ni povreda i sl. uvijek ga mozes posuditi u Januaru jer ce interesanata biti...
Ali momak mora dobiti sansu jer je univerzalan... dobar i u napadu i na krilu...
Napad sa Llorenteom, Moratom, Dybalom, Berardiem i Tevezom je odlican i bez sumnje konkurentan da se i sljedece sezone napadne finale LP...
A dovodjenje Berardia je bitno iz razloga i sto Tevez odlazi iduce god... a od svih ovih nabrojanih jedino je Berardi slican njemu... s loptom dobar, dobar penaldzija sto nam treba
odnosno sto nam je najbitnije... dobar scorer itd... ali naravno jos uvijek to nije nivo Carlosa...
Ali momak mora dobiti sansu jer je univerzalan... dobar i u napadu i na krilu...
Napad sa Llorenteom, Moratom, Dybalom, Berardiem i Tevezom je odlican i bez sumnje konkurentan da se i sljedece sezone napadne finale LP...
A dovodjenje Berardia je bitno iz razloga i sto Tevez odlazi iduce god... a od svih ovih nabrojanih jedino je Berardi slican njemu... s loptom dobar, dobar penaldzija sto nam treba
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Jel to zabranjeno da neko ostavi svoj komentar ? Ne tako dugo, ovdje su bila 3-4 clana koja su komentarisala. Sve dok nisu dosle titule i rezultati, pa krenu masovno javljanje. Koga sam to uvrijedio od nasih igraca ? Moram se nasmijati momcima koji pisu komentare vezane za pojedine igrace, dok one druge uzdizu u nebesa. I pored svega toga, daju sebi za pravo da kazu "eh kad sam ja govorio..." i to non stop forsiraju, a ni sami nisu svjesni koliko nisu znali i koliko su fulali.IlCapitano je napisao/la:Dolazite li ti i ovaj @korisnikforuma ovdje ikad osim da nekom nesto nabijate na nos ili prozivate nekog? Uz obavezno vrijedjanje i omalovazavanje trenutnih vlastitih igraca. Jadno Boga mi.
Procitaj opet, pa vidi jesam li poredio njihovu igru ili sam poredio ono sto su oni postigli u svojim karijerama, a razlika je 2 godine. Jedan se dize u nebesa iako nista nije pokazao, a drugi, koji je mnogo toga pokazao se i dalje ponizava. Uostalom, sta ti imam objasnjavati, tebi su Dybala i Mimo isti tip igracaPoredi čovjek Berardia i Comana.
Upravo njegov najveci kvalitet je ta all round igra. Dovoljno si rekao.Nema all round igru
Jos reci da je Llorente nekog necim zaduzio, da ima kvalitet van terena. O Boze, o Boze. 12 golova u Serie A i odjednom si legenda. Zar je toliko tesko priznati gresku ? Sutra ce se pricati o njemu kao napadacu koji se nije bunio sto sjedi na klupi i time iskazao ljudsku velicinu. Ljudska velicina, 4 milioncica u padje i elhamdulila, ne moram ja igrati i umarat se.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia