FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
A prosle sedmice se kukalo kako je prekasno...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
A ne uprati ga na vrijeme, valjda ce na RTRS pustit malo grbavice 

- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Ma nije bitno ,neka je u 2 ujutro ali da svake sedmice bude u tom terminu,nije sada ja mislio u 2250 i nisamk u kuci a ono pocelo i zavrsilo i sto je najgore nema ni reprize,ma amateri nema sta.Seyo_TM je napisao/la:A prosle sedmice se kukalo kako je prekasno...

BosnaE
- samir_tm87
- Kontakt:
Seyo_TM je napisao/la:A prosle sedmice se kukalo kako je prekasno...
nikako utrefit

- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Imate na federalnoj u 23.35 ,emisija o sportu."Sport news" tako nekako.**** li ga
"Indija,Pakistan..."
- bistrikboy
- Kontakt:
Igrali zajedno u Cukarickom...Grbavica moj zivot je napisao/la:zar se cuki i lazo od prije znaju
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
-
- Kontakt:
a onda Željin stadion gledam vidim ponos tvoj 

Da se malo podsjetimo istorije ;
http://bs.wikipedia.org/wiki/FK_%C5%BDe ... r_Sarajevo
Željezničar je osnovan 15. septembra, 1921. godine od strane radnika "Željezničke radionice" na inicijativu Dimitrija Dimitrijevića. Zajedno sa Ludvigom Lepleom, Stjepanom Katalinićem i ostalim radnicima iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva, a zatim i za registraciju kluba kod Sarajevskog podsaveza. Kao tada jedini radnički klub među ostalim, nacionalno orjentisanim, klubovima Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama.
Početkom Drugog svjetskog rata zaustavlja se rad kluba. Nakon završetka rata klub se obnavlja i nastupa u prvoj ligi Bosne i Hercegovine koju osvaja i tako se plasira u prvu ligu Jugoslavije, u njenoj premijernoj sezoni 1946/47. Međutim nakon što je gradska vlast formirala novi klub "Torpedo" (kasnije Sarajevo) koji je trebao predstavljati najbolje iz BiH, većina igrača Željezničara dobija naređenje da pređe u novi klub. Odlukom političkih vrhova Željezničar je novoformiranom klubu Torpedo morao ustupiti svoje najbolje igrače: Lovrića (kapiten), Alajbegovića, Konjevoda, Lazarevića, Rajlića, Golca i Šilića. Jedini igrač koji je uspio odoliti svim ucjenama je Joško Domorocki. Takav slijed događaja bio je poguban po Željezničar koji ispada iz prve lige, a period konsolidacije trajao je do sezone 1953/54 kada se plavi ponovo vraćaju u prvu ligu Jugoslavije.
http://bs.wikipedia.org/wiki/FK_%C5%BDe ... r_Sarajevo
Motorna snaga Cukarickog bili proslih sezona.Grbavica moj zivot je napisao/la:zar se cuki i lazo od prije znaju
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
ma znam da su obojica igrala za cukaricki ali nisam znao da su igrali zajednoDevil je napisao/la:Motorna snaga Cukarickog bili proslih sezona.Grbavica moj zivot je napisao/la:zar se cuki i lazo od prije znaju
evo za zeljovca i za seyu u ima video i napokon su stavili normalan grb ljepo je vidjeti
svoj ti pos'o !
1.170 minuta!
idemo dalje
idemo dalje

http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
- zlaya_tm87
- Kontakt:
Hvala Bogu da su promijenili grb. Mozda su oni mailovi sto smo nikad_izvini i ja slali ipak urodili plodom 

Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Eh da je kojim slucajem vise onakvih utakmica u BH PL.
Atmosfera za deset. Sve tribine su bile odlicne i postiglo se ono da svi gledaju utakmicu i navijaju za svoj klub a da ih ne interesuju oni drugi navijaci.
Utakmica. Da se ne prese..vam sad sa nekim analizama, cini mi se da je sve receno. Zeljo je bio puno bolja ekipa citavu utakmicu a posebno u drugom poluvremenu. Kad je Maric uveo Bojica u igru prepade me jedan navijac Borca i rece mi da ce Borac krenuti ofanzivnije. I jesu malo jace krenuli u igru ali onda Lazar daje svoj prvi a za Zelju treci go i sve nade igraca Borca padaju u vodu. Zeljo je poslije toga bio jedini tim na terenu. Apsolutna dominacija do onog 90+ minuta i jednog od rijetkih pokusaja napada gostiju.
Slijedi tesko gostovanje u Tuzli gdje nas domaci igraci sigurno nece maziti.
Atmosfera za deset. Sve tribine su bile odlicne i postiglo se ono da svi gledaju utakmicu i navijaju za svoj klub a da ih ne interesuju oni drugi navijaci.
Utakmica. Da se ne prese..vam sad sa nekim analizama, cini mi se da je sve receno. Zeljo je bio puno bolja ekipa citavu utakmicu a posebno u drugom poluvremenu. Kad je Maric uveo Bojica u igru prepade me jedan navijac Borca i rece mi da ce Borac krenuti ofanzivnije. I jesu malo jace krenuli u igru ali onda Lazar daje svoj prvi a za Zelju treci go i sve nade igraca Borca padaju u vodu. Zeljo je poslije toga bio jedini tim na terenu. Apsolutna dominacija do onog 90+ minuta i jednog od rijetkih pokusaja napada gostiju.
Slijedi tesko gostovanje u Tuzli gdje nas domaci igraci sigurno nece maziti.
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
- tm-ovac iz mase
- Kontakt:
eh ovako...bio sam na sjeveru i tamo je bilo ludilo...atmosfera vrhunska,igra odlicna...rezultat ogledalo igre...i jos nesto....NIKAD VISE NECU PRICAT KAKO JE LAZAR LOS...JER JE LOS PRAVO I TU SE NE MOZE NISTA ISPRAVIT...AL DA IMA GLAVU KO GLASACKU KUTIJU TO MU NIKO NE MOZE OSPORIT...
A onda Željin stadion gledam...i vidim ponos tvoj...Život cu dati al tebe ne dam, jer ti si život moj...!

A onda Željin stadion gledam...i vidim ponos tvoj...Život cu dati al tebe ne dam, jer ti si život moj...!
TM87
- bistrikboy
- Kontakt:
Upravo poceo snimak tekme na Vogosci!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
tm-ovac iz mase je napisao/la:eh ovako...bio sam na sjeveru i tamo je bilo ludilo...atmosfera vrhunska,igra odlicna...rezultat ogledalo igre...i jos nesto....NIKAD VISE NECU PRICAT KAKO JE LAZAR LOS...JER JE LOS PRAVO I TU SE NE MOZE NISTA ISPRAVIT...AL DA IMA GLAVU KO GLASACKU KUTIJU TO MU NIKO NE MOZE OSPORIT...![]()
haha da ti nisi onaj..sto je cijelu tekmu pricao protiv lazara

Klošar sam pa šta...KLOŠARSKA ELITA!!!
Hoces snimiti?bistrikboy je napisao/la:Upravo poceo snimak tekme na Vogosci!

-
- Kontakt:
zna li se u koliko igramo sa slobodom
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.