Gubimo 19 16

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Doncic jeste klasa, ali moras imati na umu da je ono uglavnom po 2 godine mladji od svih ostalih. Danas je recimo bio poprilicno los (da ne kazem ocajan), uz sut iz igre 4 od 17. Real je osjetno losiji od Zvezde, tako da ocekujem da ce Beogradjani bez vecih problema uzeti ovaj turnir.Epidaurus je napisao/la:Doncic posebna klasa na ovom turniru, momak je cudo i mislim da ce Real osvojit ovo.
E upravo tako. Osim toga, i kad dodju do seniora, odjednom nemaju neke vece apetite, pa se zadovolje sa ligom 6 (i sad je takav slucaj). Ne razumijem kako im je satisfakcija nabijat cobanske ekipe tokom regularne sezone, i onda gubit od Igokee sa po 30-40 razlike. Sad imaju 4-5 mladih igraca koji mogu napraviti nesto u seniorskoj karijeri, da su im pridodali jos 2-3 kvalitetna veterana i mozda jednog Amerikanca, pa da konacno i mi imamo jednog predstavnika u nikad jacoj ABA ligi. Puno bi to znacilo za nasu reprezentaciju, jer je bolje igrati tu, nego sto je Vrabac otisao u Njemacku, u klub koji napusta prvu ligu. Bojim se da ce ista takva sudbina zadesiti i Buzu, Glogovca, koji nenormalno stagniraju u posljednjih par godina.Lotus je napisao/la:Ma krivo mi je sto Spars ulaze u igrace koji nece vidjeti seniorske kosarke..Ako vec imas pare i placas stan,hranu itd.,pa uzmi brate igraca koji ce igrati i ozbiljnu kosarku,a ne do juniora i kapak.
Juventuta, zajedno sa fernadezomLotus je napisao/la:Zvezda fizicki nadmocnija i sa sirokom rotacijom..Atic jedini igra,ali ga udvajaju pa je tesko..Gegic,ako ne popravi sut tesko da ce nesto napravit u seniorima..Cim igra protiv fizicki jakih igraca nema ga nigdje..a ovi sto pricaju i porede Rubia i Gegica bolje nek malo promisle kad tako nesto izjavljuju..Rubio je u njegovim godinama igro za prvi tim Barselone,a na ovakvim takmicenjima za mlade imao brutalne brojke-tripl dabl..znaci Gegic i Rubio u ovim godinama su nebo i zemlja razlika..
Možda.Ali Real je ove sezone jači nego prosle, plus tu im je Dončić.Jaki su na svim pozicijama. Istini za volju i Zvezda je jača nego prosle godine, jer su iz 98 generacije, koja je izrazito talentovana, napredovali neki igrači ( Radanov, Simanic, Aranitovic).kobe24 je napisao/la:Doncic jeste klasa, ali moras imati na umu da je ono uglavnom po 2 godine mladji od svih ostalih. Danas je recimo bio poprilicno los (da ne kazem ocajan), uz sut iz igre 4 od 17. Real je osjetno losiji od Zvezde, tako da ocekujem da ce Beogradjani bez vecih problema uzeti ovaj turnir.Epidaurus je napisao/la:Doncic posebna klasa na ovom turniru, momak je cudo i mislim da ce Real osvojit ovo.
Sut pasa, sut!Lotus je napisao/la:..Cim igra protiv fizicki jakih igraca nema ga nigdje..a ovi sto pricaju i porede Rubia i Gegica bolje nek malo promisle kad tako nesto izjavljuju..Rubio je u njegovim godinama igro za prvi tim Barselone,a na ovakvim takmicenjima za mlade imao brutalne brojke-tripl dabl..znaci Gegic i Rubio u ovim godinama su nebo i zemlja razlika..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.