Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Vedad87
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Vedad87 » 15 maj 2015, 13:18

http://live.euroleague.net/gamesjsuleb. ... 36.162.152

Gubimo 19 16 :D Ako je ko tu, da moze pratiti :D
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 15 maj 2015, 13:53

Evo pratim ja. Zar su Zvezdaši ovoliko jači od Sparsa?
Kod naših se sve čeka od jednog-dva igrača. Dok komšije, prateći statistiku, imaju veći izbor i mogućnost. Dosad, samo jedan koji je ulazio u igru nije poentirao, dok je kod nas dosta drugačija slika. Mali Gega 0 poena, dosta izgubljenih lopti...
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 15 maj 2015, 13:55

Tri minute do kraja drugog perioda ja mislim, samo jedan poena... Na kraju 9 postignuti poena.. Pisi propalo za danas.. Jeli prve dvije ekipe idu dalje ili samo pobijednici grupa?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 15 maj 2015, 14:02

Zvezda fizicki nadmocnija i sa sirokom rotacijom..Atic jedini igra,ali ga udvajaju pa je tesko..Gegic,ako ne popravi sut tesko da ce nesto napravit u seniorima..Cim igra protiv fizicki jakih igraca nema ga nigdje..a ovi sto pricaju i porede Rubia i Gegica bolje nek malo promisle kad tako nesto izjavljuju..Rubio je u njegovim godinama igro za prvi tim Barselone,a na ovakvim takmicenjima za mlade imao brutalne brojke-tripl dabl..znaci Gegic i Rubio u ovim godinama su nebo i zemlja razlika..

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 15 maj 2015, 14:05

Neka vas ne cudi rezultat. Zvezda je mozda i najkvalitetnija ekipa na turniru..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 15 maj 2015, 14:09

Vidi se razlika u klasi... pogotovo pod kosem... dzaba edi aticu sto je bolji od svih zvezdinih igraca... kad alija piric i mladji ahmedic ne mogu prehladu uhvatiti a kamoli skok... Manjgafic je dobar... al jbg ovi su razvijeniji od njega u zvezdi...

Ovo ce biti problem i u juniorskoj repci... jer cim sparsi nemaju visokog igraca nema ni repka... ako ovi iz zvezde prave problem mogu misliti kakve probleme ce im praviti za juniorski uzrast klasni igraci zizic i bender...
Zadnja izmjena: MrMuscle, dana/u 15 maj 2015, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 15 maj 2015, 14:14

Ma krivo mi je sto Spars ulaze u igrace koji nece vidjeti seniorske kosarke..Ako vec imas pare i placas stan,hranu itd.,pa uzmi brate igraca koji ce igrati i ozbiljnu kosarku,a ne do juniora i kapak.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 15 maj 2015, 14:22

a ovi sto bi trebali biti sljedeca generacija juniora sparsa su jos gori od ovih...ove izvlaci atic, gegic nazalost ne vjerujem da ce uspjeti popraviti sut (bar ne u sparsima)...on je godinama svjestan da mu je sut ocajan i opet nikakvog pomaka iz sezone u sezonu...durak je nizak za seniorski nivo, manjgafic, ahmedic, piric njima pak fali mase a to se vidi i danas....tako da osim atica tesko da ce od njih neko biti igrac u seniorima...dajte dogodine ilica iz varde u sparse, ulozite napokon u prave talente koji ce donijeti neku zaradu

meho2
Kontakt:

Post Postao/la meho2 » 15 maj 2015, 14:32

Mislim da spars ima odlicnu ekipu ali kad se gleda perspektiva oni je nigdje nemaju, eventualno 1 igrac ce biti na nekom nivou u senioskoj kosarci. Glavni razlog za to je sto nemaju dovoljno prostora u igri i za otklanjanje individualnih problema. Sve se svodi na uspjeh kluba kojim se privlace klinci koji placaju clanarinu.Sve je to biznis :)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 maj 2015, 14:34

Ne mogu Sparsi fizicki parirat Zvezdi ni pod razno, a plus su se jos i prepali i to je to. Atic je jedina klasa ovdje i od njega treba ocekivat da postane vrlodobar/odlican euroligaski bek, igrac slican Bogdanu Bogdanovicu.

Savjest
Kontakt:

Post Postao/la Savjest » 15 maj 2015, 14:41

Zvezda ipak možda i najbolja na turniru, ukombinovani fizikom i vanserijskim talentom ( Simanic, Radanov ) , pa ce biti teško i Realu da igra sa njima, mada je Doncic jak fizički, kao još par igrača Reala, pa ce biti svakako zanimljiv okrsaj u finalu!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 maj 2015, 14:48

Doncic posebna klasa na ovom turniru, momak je cudo i mislim da ce Real osvojit ovo.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 maj 2015, 16:22

Epidaurus je napisao/la:Doncic posebna klasa na ovom turniru, momak je cudo i mislim da ce Real osvojit ovo.
Doncic jeste klasa, ali moras imati na umu da je ono uglavnom po 2 godine mladji od svih ostalih. Danas je recimo bio poprilicno los (da ne kazem ocajan), uz sut iz igre 4 od 17. Real je osjetno losiji od Zvezde, tako da ocekujem da ce Beogradjani bez vecih problema uzeti ovaj turnir.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 15 maj 2015, 16:30

Lotus je napisao/la:Ma krivo mi je sto Spars ulaze u igrace koji nece vidjeti seniorske kosarke..Ako vec imas pare i placas stan,hranu itd.,pa uzmi brate igraca koji ce igrati i ozbiljnu kosarku,a ne do juniora i kapak.
E upravo tako. Osim toga, i kad dodju do seniora, odjednom nemaju neke vece apetite, pa se zadovolje sa ligom 6 (i sad je takav slucaj). Ne razumijem kako im je satisfakcija nabijat cobanske ekipe tokom regularne sezone, i onda gubit od Igokee sa po 30-40 razlike. Sad imaju 4-5 mladih igraca koji mogu napraviti nesto u seniorskoj karijeri, da su im pridodali jos 2-3 kvalitetna veterana i mozda jednog Amerikanca, pa da konacno i mi imamo jednog predstavnika u nikad jacoj ABA ligi. Puno bi to znacilo za nasu reprezentaciju, jer je bolje igrati tu, nego sto je Vrabac otisao u Njemacku, u klub koji napusta prvu ligu. Bojim se da ce ista takva sudbina zadesiti i Buzu, Glogovca, koji nenormalno stagniraju u posljednjih par godina.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 maj 2015, 16:31

Imao je Luka skoro triple double danas i pogodio dvije trojke za pobjedu.

Za Atica kazu svasta , al momak je rodjeni strijelac.
Ima ce on finu i dugu karijeru.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 maj 2015, 16:35

Lotus je napisao/la:Zvezda fizicki nadmocnija i sa sirokom rotacijom..Atic jedini igra,ali ga udvajaju pa je tesko..Gegic,ako ne popravi sut tesko da ce nesto napravit u seniorima..Cim igra protiv fizicki jakih igraca nema ga nigdje..a ovi sto pricaju i porede Rubia i Gegica bolje nek malo promisle kad tako nesto izjavljuju..Rubio je u njegovim godinama igro za prvi tim Barselone,a na ovakvim takmicenjima za mlade imao brutalne brojke-tripl dabl..znaci Gegic i Rubio u ovim godinama su nebo i zemlja razlika..
Juventuta, zajedno sa fernadezom
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Savjest
Kontakt:

Post Postao/la Savjest » 15 maj 2015, 17:01

kobe24 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Doncic posebna klasa na ovom turniru, momak je cudo i mislim da ce Real osvojit ovo.
Doncic jeste klasa, ali moras imati na umu da je ono uglavnom po 2 godine mladji od svih ostalih. Danas je recimo bio poprilicno los (da ne kazem ocajan), uz sut iz igre 4 od 17. Real je osjetno losiji od Zvezde, tako da ocekujem da ce Beogradjani bez vecih problema uzeti ovaj turnir.
Možda.Ali Real je ove sezone jači nego prosle, plus tu im je Dončić.Jaki su na svim pozicijama. Istini za volju i Zvezda je jača nego prosle godine, jer su iz 98 generacije, koja je izrazito talentovana, napredovali neki igrači ( Radanov, Simanic, Aranitovic).

Bice zanimljivo.

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 15 maj 2015, 17:48

Lotus je napisao/la:..Cim igra protiv fizicki jakih igraca nema ga nigdje..a ovi sto pricaju i porede Rubia i Gegica bolje nek malo promisle kad tako nesto izjavljuju..Rubio je u njegovim godinama igro za prvi tim Barselone,a na ovakvim takmicenjima za mlade imao brutalne brojke-tripl dabl..znaci Gegic i Rubio u ovim godinama su nebo i zemlja razlika..
Sut pasa, sut!
Procitaj detaljnije, ako vec repliciras ;)
Allez

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 maj 2015, 18:03

Sparsi moraju postati klub koji ce dovodit najjace talente iz citave BiH i angazovati najbolje trenere (pocevsi od Cojica iz Buducnosti Bijeljina) za rad s njima. To je osnovni preduvjet za razvoj BiH reprezentacije u jednu od najacih u Evropi i oni su nam najveca nada jer Bosna, Celik i Sloboda nisu vise ono sto su nekad bili (Bosna propala, Celik korumpiran, a Sloboda se polako dize). Trebaju poceti sa malim Ilicem iz Varde i Djakovicem iz Buducnosti i poceti s vrlo aktivnim skautiranjem mladica po Hercegovini jer je tamo uvijek bilo ogromnih talenata za ovaj sport i time koliko-toliko sprijecit odliv svih tih igraca u hrvatske kosarkaske selekcije.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.