Gubimo 19 16
Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
Evo pratim ja. Zar su Zvezdaši ovoliko jači od Sparsa?
Kod naših se sve čeka od jednog-dva igrača. Dok komšije, prateći statistiku, imaju veći izbor i mogućnost. Dosad, samo jedan koji je ulazio u igru nije poentirao, dok je kod nas dosta drugačija slika. Mali Gega 0 poena, dosta izgubljenih lopti...
Kod naših se sve čeka od jednog-dva igrača. Dok komšije, prateći statistiku, imaju veći izbor i mogućnost. Dosad, samo jedan koji je ulazio u igru nije poentirao, dok je kod nas dosta drugačija slika. Mali Gega 0 poena, dosta izgubljenih lopti...
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Tri minute do kraja drugog perioda ja mislim, samo jedan poena... Na kraju 9 postignuti poena.. Pisi propalo za danas.. Jeli prve dvije ekipe idu dalje ili samo pobijednici grupa?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
evo live stream
Zvezda fizicki nadmocnija i sa sirokom rotacijom..Atic jedini igra,ali ga udvajaju pa je tesko..Gegic,ako ne popravi sut tesko da ce nesto napravit u seniorima..Cim igra protiv fizicki jakih igraca nema ga nigdje..a ovi sto pricaju i porede Rubia i Gegica bolje nek malo promisle kad tako nesto izjavljuju..Rubio je u njegovim godinama igro za prvi tim Barselone,a na ovakvim takmicenjima za mlade imao brutalne brojke-tripl dabl..znaci Gegic i Rubio u ovim godinama su nebo i zemlja razlika..
Neka vas ne cudi rezultat. Zvezda je mozda i najkvalitetnija ekipa na turniru..
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Vidi se razlika u klasi... pogotovo pod kosem... dzaba edi aticu sto je bolji od svih zvezdinih igraca... kad alija piric i mladji ahmedic ne mogu prehladu uhvatiti a kamoli skok... Manjgafic je dobar... al jbg ovi su razvijeniji od njega u zvezdi...
Ovo ce biti problem i u juniorskoj repci... jer cim sparsi nemaju visokog igraca nema ni repka... ako ovi iz zvezde prave problem mogu misliti kakve probleme ce im praviti za juniorski uzrast klasni igraci zizic i bender...
Ovo ce biti problem i u juniorskoj repci... jer cim sparsi nemaju visokog igraca nema ni repka... ako ovi iz zvezde prave problem mogu misliti kakve probleme ce im praviti za juniorski uzrast klasni igraci zizic i bender...
Zadnja izmjena: MrMuscle, dana/u 15 maj 2015, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Ma krivo mi je sto Spars ulaze u igrace koji nece vidjeti seniorske kosarke..Ako vec imas pare i placas stan,hranu itd.,pa uzmi brate igraca koji ce igrati i ozbiljnu kosarku,a ne do juniora i kapak.
a ovi sto bi trebali biti sljedeca generacija juniora sparsa su jos gori od ovih...ove izvlaci atic, gegic nazalost ne vjerujem da ce uspjeti popraviti sut (bar ne u sparsima)...on je godinama svjestan da mu je sut ocajan i opet nikakvog pomaka iz sezone u sezonu...durak je nizak za seniorski nivo, manjgafic, ahmedic, piric njima pak fali mase a to se vidi i danas....tako da osim atica tesko da ce od njih neko biti igrac u seniorima...dajte dogodine ilica iz varde u sparse, ulozite napokon u prave talente koji ce donijeti neku zaradu
Mislim da spars ima odlicnu ekipu ali kad se gleda perspektiva oni je nigdje nemaju, eventualno 1 igrac ce biti na nekom nivou u senioskoj kosarci. Glavni razlog za to je sto nemaju dovoljno prostora u igri i za otklanjanje individualnih problema. Sve se svodi na uspjeh kluba kojim se privlace klinci koji placaju clanarinu.Sve je to biznis 
Ne mogu Sparsi fizicki parirat Zvezdi ni pod razno, a plus su se jos i prepali i to je to. Atic je jedina klasa ovdje i od njega treba ocekivat da postane vrlodobar/odlican euroligaski bek, igrac slican Bogdanu Bogdanovicu.
Zvezda ipak možda i najbolja na turniru, ukombinovani fizikom i vanserijskim talentom ( Simanic, Radanov ) , pa ce biti teško i Realu da igra sa njima, mada je Doncic jak fizički, kao još par igrača Reala, pa ce biti svakako zanimljiv okrsaj u finalu!
Doncic posebna klasa na ovom turniru, momak je cudo i mislim da ce Real osvojit ovo.
Doncic jeste klasa, ali moras imati na umu da je ono uglavnom po 2 godine mladji od svih ostalih. Danas je recimo bio poprilicno los (da ne kazem ocajan), uz sut iz igre 4 od 17. Real je osjetno losiji od Zvezde, tako da ocekujem da ce Beogradjani bez vecih problema uzeti ovaj turnir.Epidaurus je napisao/la:Doncic posebna klasa na ovom turniru, momak je cudo i mislim da ce Real osvojit ovo.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
E upravo tako. Osim toga, i kad dodju do seniora, odjednom nemaju neke vece apetite, pa se zadovolje sa ligom 6 (i sad je takav slucaj). Ne razumijem kako im je satisfakcija nabijat cobanske ekipe tokom regularne sezone, i onda gubit od Igokee sa po 30-40 razlike. Sad imaju 4-5 mladih igraca koji mogu napraviti nesto u seniorskoj karijeri, da su im pridodali jos 2-3 kvalitetna veterana i mozda jednog Amerikanca, pa da konacno i mi imamo jednog predstavnika u nikad jacoj ABA ligi. Puno bi to znacilo za nasu reprezentaciju, jer je bolje igrati tu, nego sto je Vrabac otisao u Njemacku, u klub koji napusta prvu ligu. Bojim se da ce ista takva sudbina zadesiti i Buzu, Glogovca, koji nenormalno stagniraju u posljednjih par godina.Lotus je napisao/la:Ma krivo mi je sto Spars ulaze u igrace koji nece vidjeti seniorske kosarke..Ako vec imas pare i placas stan,hranu itd.,pa uzmi brate igraca koji ce igrati i ozbiljnu kosarku,a ne do juniora i kapak.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Imao je Luka skoro triple double danas i pogodio dvije trojke za pobjedu.
Za Atica kazu svasta , al momak je rodjeni strijelac.
Ima ce on finu i dugu karijeru.
Za Atica kazu svasta , al momak je rodjeni strijelac.
Ima ce on finu i dugu karijeru.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Juventuta, zajedno sa fernadezomLotus je napisao/la:Zvezda fizicki nadmocnija i sa sirokom rotacijom..Atic jedini igra,ali ga udvajaju pa je tesko..Gegic,ako ne popravi sut tesko da ce nesto napravit u seniorima..Cim igra protiv fizicki jakih igraca nema ga nigdje..a ovi sto pricaju i porede Rubia i Gegica bolje nek malo promisle kad tako nesto izjavljuju..Rubio je u njegovim godinama igro za prvi tim Barselone,a na ovakvim takmicenjima za mlade imao brutalne brojke-tripl dabl..znaci Gegic i Rubio u ovim godinama su nebo i zemlja razlika..
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Možda.Ali Real je ove sezone jači nego prosle, plus tu im je Dončić.Jaki su na svim pozicijama. Istini za volju i Zvezda je jača nego prosle godine, jer su iz 98 generacije, koja je izrazito talentovana, napredovali neki igrači ( Radanov, Simanic, Aranitovic).kobe24 je napisao/la:Doncic jeste klasa, ali moras imati na umu da je ono uglavnom po 2 godine mladji od svih ostalih. Danas je recimo bio poprilicno los (da ne kazem ocajan), uz sut iz igre 4 od 17. Real je osjetno losiji od Zvezde, tako da ocekujem da ce Beogradjani bez vecih problema uzeti ovaj turnir.Epidaurus je napisao/la:Doncic posebna klasa na ovom turniru, momak je cudo i mislim da ce Real osvojit ovo.
Bice zanimljivo.
Sut pasa, sut!Lotus je napisao/la:..Cim igra protiv fizicki jakih igraca nema ga nigdje..a ovi sto pricaju i porede Rubia i Gegica bolje nek malo promisle kad tako nesto izjavljuju..Rubio je u njegovim godinama igro za prvi tim Barselone,a na ovakvim takmicenjima za mlade imao brutalne brojke-tripl dabl..znaci Gegic i Rubio u ovim godinama su nebo i zemlja razlika..
Procitaj detaljnije, ako vec repliciras
Allez
Sparsi moraju postati klub koji ce dovodit najjace talente iz citave BiH i angazovati najbolje trenere (pocevsi od Cojica iz Buducnosti Bijeljina) za rad s njima. To je osnovni preduvjet za razvoj BiH reprezentacije u jednu od najacih u Evropi i oni su nam najveca nada jer Bosna, Celik i Sloboda nisu vise ono sto su nekad bili (Bosna propala, Celik korumpiran, a Sloboda se polako dize). Trebaju poceti sa malim Ilicem iz Varde i Djakovicem iz Buducnosti i poceti s vrlo aktivnim skautiranjem mladica po Hercegovini jer je tamo uvijek bilo ogromnih talenata za ovaj sport i time koliko-toliko sprijecit odliv svih tih igraca u hrvatske kosarkaske selekcije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.