FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sabinho
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sabinho » 14 maj 2015, 22:05

miky_hz je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Steph je napisao/la:Na beku će igrati Kadušić, jedina opcija......
Kakav je Protic sa desnom nogom? Ne bih ka priustio debi nekom junioru u najvaznijoj utakmici sezone.
Brate sto mora biti pojak sa desnom nogom,eto kod nas inace bekovi deru guzove slomise se centrirajuci desnom nogom ne prelaze realno 2 puta centra :) U ovakvoj utakmici nam treba covjek kojem igranje beka nije strana pozicija,milion puta se desavalo da desnjak igra lijevog beka i obratno,isto ko sto krila saraju mogu i ovi,istina malo je drugacije ali nebitno.

U globalu mnogo nam je vaznije da on kao bek uspije defanzivu zatvoriti i da tu budemo sigurni a uz pomoc Bekica koji je dosta dobar i radi zaista puno u defanzivi sa svoje pozicije mislim da bi to pravi posao mogao biti,i onako nam desni bek nikada nije aman zaman toliko ofanzivan jel na drugoj strani imamo Puzigacu koji je vise gore nego dole...tako da to sto bi ovaj ko lijevak igrao desno nema puno veze uopste.

Najveci problem je stoper i kako ce to izgledati i mene to iskreno najvise brine
I ja to kontam jbg. U ofanzivi je nebitan koliko-toliko jer imaju igraci zaduzeni za to. Samo da ne bude propuh nazad.

@zip jutros sam razmisljao o Bekicu kao beku ali morao bi se psihicki dobro pripremiti da ne leti konstantno gore.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 14 maj 2015, 22:06

slika

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 14 maj 2015, 22:09

amidzaTan je napisao/la:slika
i ovo mi se svidja samo ja imam neki dobar osjecaj sto se tice bilbije iako ga ne gotivim imam nekak **** dobar osjecaj sto se njega tice,tako da bi ga gurnuo u ekipu
Samo Sarajevo

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 14 maj 2015, 22:09

hilmo je napisao/la:Ja otvaram portale i tražim pozitivnu vijest. Ali Bogami slabo. Sve se nadam da bi Barić mogao biti spreman, makar uz koju inekciju. Pa onda razmišljam, zar smo toliki pehovi da pored tri desna beka mi u derbi ulazimo bez ijednog. NIsmo imali povreda dugo, jako dugo, bar ne ozbiljnije i onda nas sve stigne u nekoliko dana.

Sastajemo se sa protivnikom koji je možda na toj strani i najjači, a mi bez pravog beka. Da li na tu poziciju ubaciti Cimirota, po meni je to grijeh, pa onda otvoriti prostor njihovim veznim igračima, jer mi se bez Cimija jako loše snalazimo na sredini.

Ovaj ovanzivni dio tima i nije loš, međutim najviše škripi pozicija stopera i desnog beka.

Benko je neprikosnoven u napadu i jedina pozitivna vijest je što će on igrati.
Lijevo ide Krste i ako protiv Mostaraca nije bio na nivou, on derbi zna odigrati odlično.
Desno ide Bekić, a u sredinu Stojčev da nam opet malo živce kida. Defanzivni vezni Cimirot i Rustemović.
Lijeva strana odbrane Puzigaća, stoperTatomirović i Kovačević. Desno???
I na golu se zna, Matej.

Kovačević je znao napraviti nekoliko grešaka koje su nas skupo koštale i nije nikakvi rješenje ali kad drugog nemamo.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
S obzirom da znaju u kakvim smo problemima pretpostaviti je da će većina napada ići po bokovima i na centaršut na Bajića, ako uspijemo zatvoriti Bajića i koliko toliko neutralisati broj centaršuta odradili smo pola posla. Naša sredina je, usudio bih se reći, mnogo bolja ali ako je 100 % na nivou i mi trebamo tako graditi svoje akcije. Odsustvom Memije, njihovog desnog beka će vjerovatno igrati Čolić koji, ruku na srce, i nije nešto i mislim da bi po toj strani mi mogli nešto napraviti.
Iskusniji smo, kvalitetniji i ne baš, ali ono čega se ja najviše boljim je Odović, stari je to lisac što dovoljno govore i njihovi rezultati na proljeće.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Čestitke Samiru na golu za reprezentaciju.
Izvinjavam se na komentaru, ali Čolić neće imati prednost ispred Zeljkovića. Imate opasnu lijevu stranu, a Zelja je bolji defanzivac. Memija je više krilo, bek je po potrebi. Naša igra se do sada nije bazirala toliko na centaršutevima izuzev u prekidima, niti je Rijad taj tip napadača. Iskustvo je bitno u derbiju. Jako bitno.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 14 maj 2015, 22:12

A mozda da Puzigaca igra desnog beka, yebi ga kvalitetan je to igrac vjerujem da moze odgovoriti tom zadatku.. Protica lijevo i zivio
ZZ

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 14 maj 2015, 22:12

Sabinho je napisao/la:slika

Bravo, ovo je sigurno sastav koji ce aBd istrcati u subotu.

Cuj kadusic, pa stvarno ovdje ima likova nenormalnih, ili Bekic na beku pored Protica koji je odbrambeni igrac koji je to vec krpio protiv Atromitosa kad se Baric povrijedio.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 14 maj 2015, 22:13

puzi------kova----tatko-----prota
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 14 maj 2015, 22:14

Vjerujte mi da mi rjesenje za desnog beka lakse zavrsavamo nego nas protivnik, Gojka, Benkaru, Velkoskog, Alispahica, Stojceva - e ja tipujem na njega, on bi mogao biti katil malenim aBd.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 14 maj 2015, 22:14

Staviti Deju na desnog beka, svakako im je nabio komplexe. :D
1946

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 maj 2015, 22:15

moj uzor-S.G je napisao/la:A mozda da Puzigaca igra desnog beka, yebi ga kvalitetan je to igrac vjerujem da moze odgovoriti tom zadatku.. Protica lijevo i zivio
I to sto kazes. Najbolje bi bilo nekako osposobiti barem Dzemu ili Barica, ako ne uspijemo Puzi ili Prota desno i to je to.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 maj 2015, 22:16

Onda bi bilo bolje da zamjenis samo Protica i Puzigacu.. protic je sporiji a opet krupniji..

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 14 maj 2015, 22:20

Ma i ne treba nam uopšte desni bek... svakako na toj strani igra maratonac Sejo Bučan, koji ne predstavlja nikakvu opasnost.
Pustiti ga nek' trčkara uz aut liniju i nabija kilometre... Formacija 3-5-2
F.K.SARAJEVO

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 14 maj 2015, 22:21

Haj ba kad je Baines mog'o igrat na Evropskom desnog beka š'o ne bi i Prota mog'o jednu
1946

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 14 maj 2015, 22:26

Zip je napisao/la:
Onda bi bilo bolje da zamjenis samo Protica i Puzigacu.. protic je sporiji a opet krupniji..

Moja neka logika je da je tu Puzigaca da ispravlja Protica jer po meni ovaj drugi nema mjesta u FKS, previse je spor, lijen i nezainteresovan.
Tatko na DB jer je tu nekada igrao i to odlicno, a Kova do njega da se pripomazu...
Puzigaca je po meni 10x bolji bek, bolji defanzivac, bolji u skok igri itd... jedino sto Protic ima centarsut solidan!

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 14 maj 2015, 22:27

Jah, nigdje Bice u kombinacijama (nasim) kad malo bolje razmislim mi opet imamo individualce koji mogu (i rjesavali su tekme haman sami i protiv puno boljih protivnika) znam da ne pobjedjuje uvjek bolji pogotovu u derbiju. Ali puno se covjek sigurnije osjeca kad zna da ima u ekipi igrace kao sto mi imamo a protivnik, ruku na srce nema vec odavno.

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 14 maj 2015, 22:30

molotovljev je napisao/la:Ma i ne treba nam uopšte desni bek... svakako na toj strani igra maratonac Sejo Bučan, koji ne predstavlja nikakvu opasnost.
Koji maratonac, :?: Pantelija mozda

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 14 maj 2015, 22:30

molotovljev je napisao/la:Ma i ne treba nam uopšte desni bek... svakako na toj strani igra maratonac Sejo Bučan, koji ne predstavlja nikakvu opasnost.
A sta ako zaigra Nuspahic koji je mlad, brz i veoma kvalitetan?????

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 14 maj 2015, 22:31

amidzaTan je napisao/la:
Nece ni jedan ni drugi :D

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 14 maj 2015, 22:33

Igraće im vjerovatno Kokot po toj lijevoj, odnosno našoj desnoj strani...

Svejedno, uvjeren sam u našu pobjedu u hendikepu... :cool:
F.K.SARAJEVO

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 14 maj 2015, 22:33

terabajt je napisao/la:
amidzaTan je napisao/la:
Nece ni jedan ni drugi :D

Daj boze da si u pravu pa da Kokota gurnete na krilo ;) ;) ;)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ghost67, Google Adsense [Bot], mosarajvosa83, Vanja8 i 28 gostiju.