FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zip
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zip » 14 maj 2015, 21:34

Nijedan igrac, trenutno zdrav, nije igrao poziciju desnog beka osim Cimirota...
Il staviti njega il staviti nekog juniora..
Kakav crni protic na desnom beku.. Jedva moze igrati na lijevom...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 maj 2015, 21:40

Steph je napisao/la:Na beku će igrati Kadušić, jedina opcija......
Neiskusan je,bojim se propuha tu :crazy:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 14 maj 2015, 21:44

MortemHz je napisao/la:
Tako je kako je. :hmmmmm:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 14 maj 2015, 21:45

Ja otvaram portale i tražim pozitivnu vijest. Ali Bogami slabo. Sve se nadam da bi Barić mogao biti spreman, makar uz koju inekciju. Pa onda razmišljam, zar smo toliki pehovi da pored tri desna beka mi u derbi ulazimo bez ijednog. NIsmo imali povreda dugo, jako dugo, bar ne ozbiljnije i onda nas sve stigne u nekoliko dana.

Sastajemo se sa protivnikom koji je možda na toj strani i najjači, a mi bez pravog beka. Da li na tu poziciju ubaciti Cimirota, po meni je to grijeh, pa onda otvoriti prostor njihovim veznim igračima, jer mi se bez Cimija jako loše snalazimo na sredini.

Ovaj ovanzivni dio tima i nije loš, međutim najviše škripi pozicija stopera i desnog beka.

Benko je neprikosnoven u napadu i jedina pozitivna vijest je što će on igrati.
Lijevo ide Krste i ako protiv Mostaraca nije bio na nivou, on derbi zna odigrati odlično.
Desno ide Bekić, a u sredinu Stojčev da nam opet malo živce kida. Defanzivni vezni Cimirot i Rustemović.
Lijeva strana odbrane Puzigaća, stoperTatomirović i Kovačević. Desno???
I na golu se zna, Matej.

Kovačević je znao napraviti nekoliko grešaka koje su nas skupo koštale i nije nikakvi rješenje ali kad drugog nemamo.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
S obzirom da znaju u kakvim smo problemima pretpostaviti je da će većina napada ići po bokovima i na centaršut na Bajića, ako uspijemo zatvoriti Bajića i koliko toliko neutralisati broj centaršuta odradili smo pola posla. Naša sredina je, usudio bih se reći, mnogo bolja ali ako je 100 % na nivou i mi trebamo tako graditi svoje akcije. Odsustvom Memije, njihovog desnog beka će vjerovatno igrati Čolić koji, ruku na srce, i nije nešto i mislim da bi po toj strani mi mogli nešto napraviti.
Iskusniji smo, kvalitetniji i ne baš, ali ono čega se ja najviše boljim je Odović, stari je to lisac što dovoljno govore i njihovi rezultati na proljeće.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Čestitke Samiru na golu za reprezentaciju.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 14 maj 2015, 21:46

Zip je napisao/la:Nijedan igrac, trenutno zdrav, nije igrao poziciju desnog beka osim Cimirota...
Il staviti njega il staviti nekog juniora..
Kakav crni protic na desnom beku.. Jedva moze igrati na lijevom...
bolje i on nego cimi i onda unistis i ono malo sredine sto imamo i mozemo do prekosutra igrati gola dati neces, jbg takva je situacija
Pyro is not a crime !

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 14 maj 2015, 21:48

Meni nije za beka koliko za stopera ako Dzemo nebude igrao...Bek se moze skuckati mislim manje je "osjetljivo" nego li stoper na to ciljam,i sigurno je da bi tu Protic trebao poceti ako nebude druge alternative....meni je najgore za stopera jel se ovim sve gubi i sve do sada pada u vodu,ova zadnja linija koja bi trebala poceti ni na treningu ovako neigra niti je igrala.

Veliki problemi opcenito za zadnju liniju,sve ja palo ovom povredom Dzeme sve bi se zakrpilo da je on tu imao bi odma neke druge alternative, ali poznavajuci njega on ce i na staka zaigrati ako bi se on tu nesta pitao.

Cimirot mora igrati u veznom redu,tu dobijamo bitku na terenu,tu nam nemogu parirati i tu vidim nas najvecu prednost za ovu utakmicu bez obzira sto Radovca nema
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

fundament
Kontakt:

Post Postao/la fundament » 14 maj 2015, 21:48

i zna li se zvanicno koliko je cijena karti za sjever za nas koji nsimo clanovi???

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 maj 2015, 21:51

Ja onda predlazem da igramo i postignemo sto vise golova a primimo sto manje :D ko na terminu

Tako nam je kako nam je, moramo se krpiti.. Neko mora biti zrtvovan, ja prvi ne bih Cimirota stavljao na RB.. al jednostavno moras..
Cimirota ce svakako doci da gledaju skauti i sigurno da ne bi valjalo da igra na desnom beku,.. Al ako ce to donijeti rezultat, onda neka tamo i igra..
Igrao je u repki desnog beka, pa sigurno da bi mogao ispuniti zadatak..

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 14 maj 2015, 21:52

MortemHz je napisao/la:
Ako Dženo odluči da ubaci Kadušića tu, treba momka podržati, ali mislim da ni Dženo ne smije toliko rizikovati. Ipak će na njega udarati kvalitetni Kvesić i iskusni Kokot, mislim da im on igra nekad na toj poziciji. Mali bi baš imao problema.
Ali fakat nemamo igrača koji bi tu mogao odigrati.

Ili možda Protić, a šta ako se povrijedi Puzi ili on, koga ubaciti.. opet ostaje samo Kadušić. Opet igrati sa tri u zadnjoj liniji gdje bi Kovačević bio glavni stoper je ravno samoubistvu.

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 14 maj 2015, 21:53

Kako to da nikome od nas nije palo na pamet da stavimo Puzigacu na stopera, a Protica na lijevog beka. Ja sam siguran da bi puzigaca bolje odigrao na stoperu od svih opcija koje imamo...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 maj 2015, 21:56

Kakav je Protic sa desnom nogom? Ne bih ka priustio debi nekom junioru u najvaznijoj utakmici sezone.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 14 maj 2015, 21:58

Sabinho je napisao/la:
Kakav je Protic sa desnom nogom? Ne bih ka priustio debi nekom junioru u najvaznijoj utakmici sezone.
Na TM-u jedina pozicija mu je LB, dok je Kadušiću sekundarna pozicija DB.

Ne znam kakav je Protić na desnoj strani, možda je @ljiljan upoznat s tim jer je on vjerovatno pratio njegove igre u Novom Pazaru :kafa:

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 maj 2015, 21:58

Ma Bgmi Kouadia staviti na desnom beku :D pa nek gori hala

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 maj 2015, 22:00

slika
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 14 maj 2015, 22:01

Sabinho je napisao/la:
Brate sto mora biti pojak sa desnom nogom,eto kod nas inace bekovi deru guzove slomise se centrirajuci desnom nogom ne prelaze realno 2 puta centra :) U ovakvoj utakmici nam treba covjek kojem igranje beka nije strana pozicija,milion puta se desavalo da desnjak igra lijevog beka i obratno,isto ko sto krila saraju mogu i ovi,istina malo je drugacije ali nebitno.

U globalu mnogo nam je vaznije da on kao bek uspije defanzivu zatvoriti i da tu budemo sigurni a uz pomoc Bekica koji je dosta dobar i radi zaista puno u defanzivi sa svoje pozicije mislim da bi to pravi posao mogao biti,i onako nam desni bek nikada nije aman zaman toliko ofanzivan jel na drugoj strani imamo Puzigacu koji je vise gore nego dole...tako da to sto bi ovaj ko lijevak igrao desno nema puno veze uopste.

Najveci problem je stoper i kako ce to izgledati i mene to iskreno najvise brine
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 14 maj 2015, 22:02

Ma kakav Prota desno, kako stvari stoje Kadušić je desno.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 maj 2015, 22:03

DELAC
Bekic-Tatko-Kovacevic-Puzi

Cimirot-Rustem
Okic Stojcev Velkoski
Benko

Mozda pokusati s Bekicem? Brz je, borben je.. mislim da, ako je posten i zahvalan igrac, moze odgovorit na toj poziciji..

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 14 maj 2015, 22:04

Puno bi lakse bilo da nam je neophodna pobjeda u derbiju, jer znam da bi ih razvalili. Nikako ne bi trebali upasti u zamku kao dobar je X jer automatizmom dajes krila protivniku. Iskusniji, individualno jaci, bez obzira sto smo tri puta vise oslabljeni od protivnika. Ko god da pocne tekmu u nasim redovima je odmorniji jer imamo najduzu klupu sto bi moglo presuditi na kraju. Imamo bar 10 puta bolje navijace, i naravno puno nas je vise. Igramo na AFH, motiva nam nece nedostajati. Uzivajmo, po mom misljenju mi smo kljucnu tekmu za titulu vec dobili (Ugljevik) ne ljutite se zbog ovoga to je moje misljenje, a to sam govorio jos prije 5-6 kola. Jesam pametan svaka mi cast :) Da i jos nesto nas tamnoputi igrac Kuadio koji je vracen sa posudbe mozda bobije svoju sansu u ove tri preostale utakmice, a ako je dobije imam suhvu da ce zabetonirati svoje mjesto u prvih 11 i (kupiti) nas navijace za sva vremena. :thumbup:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 maj 2015, 22:04

hilmo je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Na TM-u jedina pozicija mu je LB, dok je Kadušiću sekundarna pozicija DB.

Ne znam kakav je Protić na desnoj strani, možda je @ljiljan upoznat s tim jer je on vjerovatno pratio njegove igre u Novom Pazaru :kafa:
Nije to ljevaku lako brate moj, tesko je to bas, 1% opcija iako nemam nikakve insajderske :mrgreen: :urnebes:

A drugo je to gore recimo krilo da igra kontra nogom, to je vec druga stvar
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 14 maj 2015, 22:05

delac

Protic tatko kovac puzi
Rustem cimi

Stojcev bilbija velkoski

Benko

Po meni to je sto je prota u defanzivi nemora ni ici naprijed,a ako dzemo il baric budu zdravi kojim slucajem mnogo bolje bi to izgledalo,sa klupe bekic i okic su najbolje opcije.
Samo Sarajevo

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], DzemoSmjecanin, Fouzi1, JavierBosnia, Kajkutenjoyer, roccosiffredi, TheTruth34 i 35 gostiju.