Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Signore
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Signore » 13 apr 2015, 20:16

Nema nacije koja je paraniocna kao americka. I nema nacije koja je opsjednuta necim kao ameri s 9/11. Ima na yt jos hrpa takvih videa. Cak ima i da Simpsoni najavljuju rusenje, a i mnogi drugi.

Da je itko znao bas nebi izaslo u javnost. Sad se javljaju kad je sve proslo

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 13 apr 2015, 20:27

DANTES je napisao/la:kako smo se ložili na ovaj film... kod nas ga preveli kao Pakt sa vukovima.... i dalje mi je jedan od dražih... ne samo zato što monika jaše ko velika

najjača je u Malena. Na obn-u sam ga samo zbog nje gledao brat bratu 50 puta. :ljepota: :ljepota:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 apr 2015, 13:05

alan_kardec je napisao/la:
DANTES je napisao/la:kako smo se ložili na ovaj film... kod nas ga preveli kao Pakt sa vukovima.... i dalje mi je jedan od dražih... ne samo zato što monika jaše ko velika

najjača je u Malena. Na obn-u sam ga samo zbog nje gledao brat bratu 50 puta. :ljepota: :ljepota:
mislim da se nikad niko nije sazivio sa onim dječakom kao mi... ah monika, monika
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 16 apr 2015, 13:28

Monica :twisted: :twisted: :twisted: nema onog smajlija sto cucla ****
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 17 apr 2015, 22:52

Putnik kroz vreme: Misteriozni nestanak naučnika Etore Majorana

Čudni događaji
Naučnik Etore Majorana je rođen u Italiji 1906. godine. On je nestao 27. marta 1938. godine u 32. godini, pri čemu se pretpostavlja da je umro.

Tvrdi se da je nestao iznenada pod nerazjašnjenim okolnostima dok je putovao brodom od Palerma do Napulja.

On je skoro 20 godina kasnije fotografisan u Argentini, izgledajući isto kao 1938. godine.
Čudan sastanak

Iako su kružile glasine o njegovoj smrti, ništa nije dokazano do 2011. godine.

U martu 2011. godine, kancelarija tužilaštva u Rimu najavila je istragu povodom čudne izjave svedoka o sastanku sa Majoranom u Buenos Ajresu za vreme Drugog svetskog rata, tokom kojeg je Majorana obelodanio brojna veća naučna otkrića. Svedok je takođe rekao da je Majorana nestao pre nego što su se sastali drugi put, te nije mogao pružiti više detalja o naučnim otkrićima.

Italijanski mediji su 7. juna 2011. godine izvestili da je Odeljenje za naučna istraživanja (RIS) analiziralo fotografiju čoveka koja je napravljena 1955. godine u Argentini, pri čemu je pronađeno deset tačaka sličnosti sa likom Majorane. Oni su tada rekli da se na slici definitivno nalazi Majorana, koji je inače nestao skoro 20 godina pre nego što je slika napravljena.

Čudno je što je Majorana izgledao gotovo isto na slikama iz 1938. godine i slici iz 1955. godine. Nisu napravljeni nikakvi komentari o tome što Majorana očigledno nije ostario.
Čudno otkriće

Etore Majorana je bio briljantan naučnik, inženjer i matematičar, ali i teoretski fizičar (koji je radio na masama neutrina). Jednačina Majorane i Majorana fermioni su dobili ime po njemu.

Majorana je 1937. godine predvideo da bi stabilna čestica mogla da postoji u prirodi i kao materija i kao antimaterija. Kako znamo danas, postoje i materija (koje ima mnogo u našem univerzumu) i antimaterija (koja je veoma retka). Ako bi se materija i antimaterija sudarili, nestalo bi i jedno i drugo uz bljesak energije.

Da li je on pokušao da izvede nekakav čudan eksperiment zbog kojeg je nestao uz bljesak energije, pojavivši se 20 godina kasnije?
Zavera

Glasine o njegovom nestanku su počele da kruže kada se nije pojavio prilikom iskrcavanja iz broda na kojem je plovio u martu 1938. godine.

Međutim, čak i konkretni detalj da se Majorana ukrcao na brod se dovodi u pitanje. Neki veruju da je namerno postavio dvojnika na brod. Drugi misle da je putovanje brodom čista izmišljotina onih koji znaju šta mu se zapravo desilo.

Dobitnik Nobelove nagrade, Fermi, rekao je povodom nestanka Majorane sledeće: „Etore je bio suviše inteligentan. Ako je odlučio da nestane, niko ga neće pronaći. Ni u ovom vremenu, niti u bilo kom drugom“.

Fermi je bio u pravu Majorana je putovao kroz vreme?

Webtribune.rs

slika
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 17 apr 2015, 23:09

obožavam ovakve stvari.... pravi Faktor PSI
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 19 apr 2015, 15:08

[youtube][/youtube]
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 06 maj 2015, 23:13

http://www.ewao.com/a/1-the-bosnian-pyr ... an-history" onclick="window.open(this.href);return false;

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 12 maj 2015, 15:43

- Zemlja nije kugla već ravna ploča, Zemlja se ne okreće oko Sunca, Zemlja je u centru Svemira? :mrgreen:

- Bivši službenik zračnih Snaga govori o NLO-ima i bazama sa nuklearnim raketama

- TV stanica odbija da komentariše o NLO-u iznad San Dijega, vojska ostaje tiha ?!

Slabo ovo :mrgreen: Ljudi gube vjeru i smisao za "istinskim" misterijama.. Nemaju o čemu pisati - sve je istraženo - znamo sve ?! :mrgreen: . Vanzemaljci nisu više u modi očigledno.. :thumbdown: :mrgreen:
U svakom slučaju čekam Plejađane, Arkturijance i snage galaktičke federacije, da me u ogromnim matičnim brodovima malo provozaju kroz predivna prostranstva Mliječnog puta, pa i šire.. :kafa:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 12 maj 2015, 15:52

BlueBosnian je napisao/la:- Zemlja nije kugla već ravna ploča, Zemlja se ne okreće oko Sunca, Zemlja je u centru Svemira? :mrgreen:

- Bivši službenik zračnih Snaga govori o NLO-ima i bazama sa nuklearnim raketama

- TV stanica odbija da komentariše o NLO-u iznad San Dijega, vojska ostaje tiha ?!

Slabo ovo :mrgreen: Ljudi gube vjeru i smisao za "istinskim" misterijama.. Nemaju o čemu pisati - sve je istraženo - znamo sve ?! :mrgreen: . Vanzemaljci nisu više u modi očigledno.. :thumbdown: :mrgreen:
U svakom slučaju čekam Plejađane, Arkturijance i snage galaktičke federacije, da me u ogromnim matičnim brodovima malo provozaju kroz predivna prostranstva Mliječnog puta, pa i šire.. :kafa:
Nadjes ovu knjigu: Antonic, "Da li postoje stvari koje ne postoje", procitas i sve ce ti biti jasnije. Knjiga koja demistifikuje misterije.

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 12 maj 2015, 17:38

Signore je napisao/la: I nema nacije koja je opsjednuta necim kao ameri s 9/11.
Lažeš, mučki provokatoru. :mrgreen:

Da se razumijemo, kod nas se najviše ljudi bave tim najn-eleven događajem, posebno ovi internet teoretičari zavjera. Linkaju neki niskobudžetni video koji je šupalj gdje god da mu puhneš i dokazuju nešto :crazy:
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 14 maj 2015, 03:51

slika

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 14 maj 2015, 16:25

Jel to photoshop il fakat to postoji u crtanom ?

Ako postoji, sumnjam da to moze biti slucajno..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 maj 2015, 16:28

[youtube][/youtube]

Ja mislim da je to slucjanost.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 14 maj 2015, 16:40

gojzerica je napisao/la:[img]http://i.imgur.com/8kHUh.jpg[/img]
Toliko se napravi crtanog, video materijala, toliko scenarija a koji se odvijaju na tlu Amerike, tacnije New Yorka tako da postoji itekako realna sansa da ce u nekom od tih materijala biti i ovakav crtez ili snimak tako da nema smisla govoriti o nekoj zavjeri i slicno.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 15 maj 2015, 00:42

Malo je čudno što se to sve može vidjeti i u ostalim crtićima (bar ovim poznatim), ne samo o 9-11. Isto tako se može vidjeti i dosta sexizma, koji kvari dječiji um od mali nogu a da ne govorimo i o muzičkoj industriji i njihov šejtanluk, samo treba baciti pogled na današnju omladinu.

[youtube][/youtube].

Novi primjer je i F&F 7 (ko je gledao), gdje prikazuju svevideće oko. Možda nas i furaju samo sa tim, da odvrate pažnju od nečeg drugog ili da nas zastrašuju, haj ga znaj.

Ja sam se dopisivao na Y-T sa nekim likom iz Srbije, koji je tvrdio da je niže rangirani Mason.

[youtube][/youtube]

EDIT: Eto ga u ovom klipu sto sam stavio o masonima u Beogradu "slave308" :mrgreen:

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 15 maj 2015, 15:48

Elegant je napisao/la:[youtube][/youtube]

Ja mislim da je to slucjanost.
nema ovdje ni trunke slučajnosti..

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 21 maj 2015, 01:38

gledam sasvim slucajno ovaj film 12 majmuna,sa brusum,
i nesto kontam,ako razdvojis rijec na dva dijela...dobijes dvije rijeci iz engleskog na bosanski..
covjek-kljuc
man-key pa sam skromno zakljucio da smo mi ljudi eksperiment sa majmunima koji je opasno krenuo naopako :lolno:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 21 maj 2015, 11:44

solinas je napisao/la:gledam sasvim slucajno ovaj film 12 majmuna,sa brusum,
i nesto kontam,ako razdvojis rijec na dva dijela...dobijes dvije rijeci iz engleskog na bosanski..
covjek-kljuc
man-key pa sam skromno zakljucio da smo mi ljudi eksperiment sa majmunima koji je opasno krenuo naopako :lolno:
:lol:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 21 maj 2015, 11:48

solinas je napisao/la:gledam sasvim slucajno ovaj film 12 majmuna,sa brusum,
covjek-kljuc
Ahahah, kako si lud... Ahahaha.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave, muhamedhulk i 13 gostiju.