Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Claus
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Claus » 12 maj 2015, 18:41

Chinaglia je napisao/la:
Claus je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:do jučer bilo: slabo igra, vraća loptu golmanu, malo utiče na igru, a danas izbacuje Iniestu iz ekipe
Kakvu katastrofalnu sezonu Iniesta ima iza sebe, vjerujem da bi ga Miralem vrlo brzo poslao na klupu. Ni sjena nekadašnjeg Andresa.
slažem se da Iniesta ne igra na svom najboljem nivou, ipak ima 31 godinu, pa je nekako logično za očekivat' da mu je karijera u silaznoj putanji, ne sad da je to strmoglavi pad, al' primjetno je da ne igra kao prije :D možda je do zasićenosti, možda je i do Luis Enriquea koji je promijenio taktiku i igru u odnosu na prethodne trenere :D

kako god, neozbiljno bi bilo izbacit' Iniestu iz ekipe, a ubacit' Mireta, ne samo Mireta, nego i neke druge igrače .. al' ipak je Luis Enrique kralj rotacija, baš fino rotira, svi bi igrali :D
U najvećim klubovima se naravno računa na sve igrače. Oni koji nisu u planovima trenera, obično su na izlaznim vratima i napuštaju klub, tako da je jasno da niko nema zagarantovano mjesto kako u startnoj postavi, tako i na klupi. Logično je da igrači kao što je Iniesta imaju određeni kredit kod trenera, ali niti jedan ozbiljan stručnjak neće staviti pojedinca ispred ekipe.

Pjanić će, ukoliko obuče dres Barcelone, morati krv propišati ako želi postati važan dio jedne takve ekipe, ali svi koji ga cijenimo čvrstvo vjerujemo da on to može. Mada, pošto je to sve na dugom štapu (ponajviše zbog transfer bana), govorit ćemo detaljnije od tome nešto kasnije.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 maj 2015, 18:42

Sa svojom tehnikom i pregledom igre bi za kratko vrijeme postao elita. U Barci kad pošalješ dobru loptu, to u većini slučajeva znači i gol.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 12 maj 2015, 18:55

Klub koji mu stilom igre najviše odgovara. Bila bi to odlična stvar, kako za Miralema, tako i za reprezentaciju.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 12 maj 2015, 19:42

BaDa12 je napisao/la:Evile, ima li mjesta ova? Šta kažu Talijani?
http://www.klix.ba/sport/nogomet/luis-e ... /150512082
:bih:
izbacili su razni portali ovu vijest, sto talijanski sto ostatak evrope, ali sve su to zasad samo glasine prouzrokovane trenutnim desavanjima u klubu. roma igra poprilicno slabo tako da je vec sada najavljen remont rostera na ljeto, a kako su miralem i radja najvrijednija roba u izlogu svaka prica o transferima se vrti oko njihovih imena. tu je i xavijev odlazak na kraju sezone (ako se ne varam!?), kao i cinjenica da ga enrique poznaje od ranije i stvarno cijeni kao igraca pa je ta veza izmedju barce i miralema uvijek aktuelna.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 12 maj 2015, 20:04

Evil Genius II je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:Evile, ima li mjesta ova? Šta kažu Talijani?
http://www.klix.ba/sport/nogomet/luis-e ... /150512082
izbacili su razni portali ovu vijest, sto talijanski sto ostatak evrope, ali sve su to zasad samo glasine prouzrokovane trenutnim desavanjima u klubu. roma igra poprilicno slabo tako da je vec sada najavljen remont rostera na ljeto, a kako su miralem i radja najvrijednija roba u izlogu svaka prica o transferima se vrti oko njihovih imena. tu je i xavijev odlazak na kraju sezone (ako se ne varam!?), kao i cinjenica da ga enrique poznaje od ranije i stvarno cijeni kao igraca pa je ta veza izmedju barce i miralema uvijek aktuelna.
Hvala ti, odgovorio si baš ono što sam i sama znala.
Meni kao simpatizeru Barce bilo bi drago vidjeti Pjanića u tom dresu, a ne mislim da je to daleko od istine, njegov stil igre se poklapa, a Lucho ga dobro zna. Međutim, transfer ban i ne baš najbolja sezona Mireta bi mogli utjecati. Mislim da će Mire odmah na ljeto negdje, baš kad Barca ne može kupovati... No, nadam se da će Mire nekad dogurati do Barce. Svakako mislim da je vrijeme da napravi iskorak.

Zadnja izmjena: BaDa12, dana/u 12 maj 2015, 20:07, ukupno mijenjano 1 put.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 12 maj 2015, 20:07

Ma definitivno igrac za Barcelonu, a i Barca je tim za njega i igracki i mentalno.
Bilo bi super da predje, mislim da bi se uklopio odlicno.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 maj 2015, 20:13

Sta kaze Husika cisti play. U Barceloni nema čistog playa, k'o nikada utakmice nije pogled'o.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 12 maj 2015, 21:16

jasmin10 je napisao/la:Sta kaze Husika cisti play. U Barceloni nema čistog playa, k'o nikada utakmice nije pogled'o.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E svasta !
Pa bolan tuci se sa komsijama ako si bijesan na sve !
Sta citiras mene da bi lijecio svoje frustracije ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 12 maj 2015, 21:35

Tipična neznalica.

Ziko
Kontakt:

Post Postao/la Ziko » 12 maj 2015, 23:56

Daj molim vas budite bar malo ozbiljni Pjanić i Barsa,pa takve gluposti mogu poteći samo od Sarajevskih novinara,pa zaboga zar postoji i jedan veći klub u Europi da Pjanu nisu sa njim povezivali sa tim klubom.......tuga

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 12 maj 2015, 23:59

Pa zar oni nemaju zabranu kupovine igrača do sljedećeg ljeta?

Ne znam šta se džaba proteže ta priča, on ako još jednu sezonu ostane u Romi bojim se da bi moglo doći do zasićenja i da mu sezona bude katastrofa :crazy:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 maj 2015, 16:25

Pa i Rakitic u Barseloni nije ni sjena onog iz Sevilje jer Rakitic je u Sevilji bio glavni i sve se vodilo oko njega dok u Barseloni moraš da igraš ta brza dodavanja i da ti brzo radi mozak ono na prvu što bi Pjanić tu dobro odgovarao jer i Iniesta,a pogotov Xavi su da kažemo istrošeni..NJima treba taj jedan plejmeker sa Busketsom ili MAskeranom kao DMF na sredini sada je to Rakitić i Iniesta ali i Pjanic nije daleko od toga jer ga je Enrike trenirao u Romi i zna biografiju cijelu Pjanica i kakvi su mu dometi..Naprimjer BArsa ganja i Kovačića šta je to KOvačić pokazo u odnosu na Pjanića

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 maj 2015, 16:32

zgembo89 je napisao/la:Pa i Rakitic u Barseloni nije ni sjena onog iz Sevilje
Tako je, u Barci je jedno tri puta bolji.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 maj 2015, 16:35

Rakitic je odlican ove sezone u Barceloni. Gledao sam nekoliko utakmica Barce u Ligi Prvaka, i bio je fenomenalan. S obzirom da mu je prva sezona u ovakvom okruzenju, mislim da je opravdao ocekivanja. Sad ne znam za ostale tekme, pratio sam samo ove u LP.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 maj 2015, 16:38

ISti je ko Senijda ibricic kad je prešao iz HAjduka u Ruski Lokomotiv u HAjduku sam drzo vezni red,a onda u Rusiji ni na mapi..Rakitic u Barseloni je sad samo jedan kotačić,a u Sevilji je bio lokomotiva i Pjanić da dodje u Barsu briljirao bi iako nije igrao nikad u Primeri jer odgovara mu taj stil..A sto ne prokomentarisaste interes za Kovačića

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 13 maj 2015, 16:48

Imao je Rakitić i dobrih i loših partija tokom sezone, bio je i dosta kritikovan. Ali činjenica je da ovaj završetak sezone igra brilijantno.

Rakitić je velika radilica na terenu, i igrač koji fantastično čita igru, te se odlično nadopunjuje kako ofanzivno, tako i defanzivno.

Međutim, kao playmaker Pjanić je dosta bolji, i bolje se snalazi u toj pasi igri na malom prostoru, kontrolisanju tempa,
te samom dirigovanju igre, tj. svemu onom po čemu je Xavi poznat i u čemu je godinama bio najbolji.
U samom kontekstu Xavijevog nasljednika, Pjanić je tome, stilom igre vjerovatno i najbliži igrač trenutno na tržištu.

Savršeno bi odgovarao Barceloni, a i ona njemu. Ali otom potom..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 maj 2015, 16:50

Pa možda bi Pjaniću i odgovaralo da nije glavni, teško se nosi sa pritiskom da je glavni u veznom redu naše repke recimo. U Barci bi sigurno bio rasterećeniji i pružao bi dobre partije. Eh sada druga stvar je što on ovog ljeta neće preći u Barcu zbog zabrane kupovanja tako da se o tome realno ne treba ni raspravljati.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 14 maj 2015, 13:15

FaraonTM je napisao/la:Pa možda bi Pjaniću i odgovaralo da nije glavni, teško se nosi sa pritiskom da je glavni u veznom redu naše repke recimo. U Barci bi sigurno bio rasterećeniji i pružao bi dobre partije. Eh sada druga stvar je što on ovog ljeta neće preći u Barcu zbog zabrane kupovanja tako da se o tome realno ne treba ni raspravljati.
Znaci suvozac koji bi trebao slaviti pobjedu koju odveze vozac ?

Nemoj tako molim te, ti si Zeljin covjek, ne stoji ti ovo gore uz pedigre !
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 maj 2015, 13:51

Husika je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Pa možda bi Pjaniću i odgovaralo da nije glavni, teško se nosi sa pritiskom da je glavni u veznom redu naše repke recimo. U Barci bi sigurno bio rasterećeniji i pružao bi dobre partije. Eh sada druga stvar je što on ovog ljeta neće preći u Barcu zbog zabrane kupovanja tako da se o tome realno ne treba ni raspravljati.
Znaci suvozac koji bi trebao slaviti pobjedu koju odveze vozac ?

Nemoj tako molim te, ti si Zeljin covjek, ne stoji ti ovo gore uz pedigre !
Nisi me skontao, dok je Messija u Barceloni niko drugi nikad neće biti glavni i uvijek će se gledati šta je uradio Messi a šta nije dok su ostali igrači pod znatno manjim pritiskom a ja imam mišljenje da Pjanić pruža najbolje partije kad nije sav pritisak na njemu. Jednostavno to je taj tip igrač koji se nerijetko izgubi pod pritiskom navijača i njihovih očekivanja ;)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Rios

Post Postao/la Rios » 14 maj 2015, 14:51

Sve su to jos spekulacije i nagadjanja :kafa: Ja sam siguran da ni u Romi jos ne znaju sta ce i kako ce,Mire je vazan,jako vazan kotac,ove sezone je uz Radju i Manolasa i najmanje oscilirao i igri,i prodaja takvog igraca je sigurno krupna i teska odluka.Posebno kad se pogleda stanje sa veznjacima - Strottman ko zna kad ce zaigrati,DDR ulazi u godine,Keita haman penzija,Paredes i Ucan premladi da bi se na njih svalio vezni red..Ako ode Radja mislim da Mire ne mrda iz Rima :nene: Meni ne bi bilo krivo ali pod uslovom da se remont napravi,kako sam negdje i procitao da se sprema navodno,bila bi to onda jaka Roma.
A ako bi eventualno i otisao,nekako mi je Engleska narealnije opcija.Tamo United i Liverpool vjerovatno moraju u kupovinu i ove godine da bi se vratili na stari kolosjek i ukljucili u borbu za titulu opet.Pa i City kojeg ja cesto navodim kao moguce iznenadjenje,odlazi im Yaya,za Nasrija se isto spekulise da bi mogao otici i u tom slucaju trebao bi im tehnicki potkovan veznjak.Barcelona da nema tu zabranu koju ima bi isto bila opcija,ali..
Sve u svemu vidjet cemo sta ce biti aBd,Mire je dokazao i ove sezone da moze igrati u bilo kom klubu na svijetu,dovoljno ga je bilo vidjeti smao protiv Napolija i Intera :bih: Za nas je puno bitnije da povuce protiv Izraela,zna,moze i mora.. :bih:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, kakarut i 41 gost.