Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
ne igra ko je bolji igrač, nego ko najviše može dat' u određenom trenutku 

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Koliko si ti mečeva ove lige odgledao pa možeš da tvrdiš ovako nešto? Da li si siguran da su klubovi u kojima igraju navedeni igrači jači od Galaxyja? I kakav ti je argument to što ima 28 godina, to su najbolje godine za jednog fudbalera.jasmin10 je napisao/la:Može on pretrčati koliko hoće, ali lik ima 28 godina i igra u yebenoj MLS ligi. Ko od nabrojanih nije bolji od lažnog Baggia?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
U ovom momentu bolji od njega su Pjanić i Bešić. I to bi bilo to, za ostale ne bih uložio ni fening da su trenutno bolji. Ali pazi, trenutno. A to je ono što nam treba.
A sta to moze dati Baggio što već nemamo?
Imamo mi vec trkače u veznom, sjetite se samo koliko su Pjanic i Besic pretrčali na mundijalu.
Imamo mi vec trkače u veznom, sjetite se samo koliko su Pjanic i Besic pretrčali na mundijalu.
to je na selektoru da procijeni, ako Meša misli da nešto može dat', zbog toga će ga pozvat', isprobat', pa da vidimo .. apsolutno je nebitna činjenica koji igrač je bolji od kojeg, kad nam većina igrača boravi na klupi
imamo tri igrača koja su standardna u svojim klubovima, o čemu pričamo?

-
Naravno, na Mesi je da procijeni treba li mu taj igrac ili ne, moze li donijeti nesto sto nam fali .... Iz laicke perspektive je neinteresantan.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 11 maj 2015, 18:51, ukupno mijenjano 1 put.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Naravno, umjesto da služimo predrasudama o tamo nekoj MLS ligi kao da se radi o nekom nižerazrednom takmičenju, najbolje bi bilo da pružimo podršku selektoru i da podržimo da se isproba što je moguće veći broj igrača jer mi nemamo nikakvu širinu. Pravimo od naših igrača Inieste umjesto da pogledamo istini u oči i shvatimo da nam većina igrača nije ni po čemu posebna i uz to su u katastrofalnoj formi. Ne vidim kako bi jedno puko isprobavanje igrača kojem dobro ide u šampionu MLS-a moglo da nam našteti u ovoj ionako beznadežnoj situaciji.Chinaglia je napisao/la:to je na selektoru da procijeni, ako Meša misli da nešto može dat', zbog toga će ga pozvat', isprobat', pa da vidimo .. apsolutno je nebitna činjenica koji igrač je bolji od kojeg, kad nam većina igrača boravi na klupi![]()
- Goalgetter
- Kontakt:
Ionako ne moze dobiti pasos do utakmice sa Izraelom, sve i da ga planira pozvati.
A sto se tice licno o njemu kao igracu, nisam za poziv, nikakva drasticna razlika u odnosu na druge nase veznjake, ali vidjecemo.
A sto se tice licno o njemu kao igracu, nisam za poziv, nikakva drasticna razlika u odnosu na druge nase veznjake, ali vidjecemo.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 11 maj 2015, 18:59, ukupno mijenjano 1 put.
Ako ćemo voditi logikom da oni sto igraju u svojim klubovima trebaju da dobiju priliku, onda ne shvatam zašto se zapostavljaju igrači iz Češke lige? Mahmutovic i Scuk su davno zaslužili da dobiju priliku.
Nema nista lose da se isproba igrac ali razmisljati o MLSu kao naku vrstu kvalitete je u najmanju ruku smjesno. I da nisi gledao utakmice ove lige (a da si gledao ne bi imao tako otvoreno misljenje o njima) cinjenica sama da MLS nema sistem relegacije dovoljno govori na kojem su nivou. Dakle ako tim na tabeli realno izgubi sanse za play-off nemora ni igrati preostale utakmice jer nema sistema ispadanja niti postoji niza liga. Trebaju Ameri jos puno pure pojesti prije nego postanu relevantni.DukeOfWellington je napisao/la:Naravno, umjesto da služimo predrasudama o tamo nekoj MLS ligi kao da se radi o nekom nižerazrednom takmičenju, najbolje bi bilo da pružimo podršku selektoru i da podržimo da se isproba što je moguće veći broj igrača jer mi nemamo nikakvu širinu. Pravimo od naših igrača Inieste umjesto da pogledamo istini u oči i shvatimo da nam većina igrača nije ni po čemu posebna i uz to su u katastrofalnoj formi. Ne vidim kako bi jedno puko isprobavanje igrača kojem dobro ide u šampionu MLS-a moglo da nam našteti u ovoj ionako beznadežnoj situaciji.Chinaglia je napisao/la:to je na selektoru da procijeni, ako Meša misli da nešto može dat', zbog toga će ga pozvat', isprobat', pa da vidimo .. apsolutno je nebitna činjenica koji igrač je bolji od kojeg, kad nam većina igrača boravi na klupi![]()
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Zašto mora biti drastična razlika, po čemu je to neko ko je već pozivan prioritetan u odnosu na nekog drugog igrača?Goalgetter je napisao/la:Ionako ne moze dobiti pasos do utakmice sa Izraelom, sve i da ga planira pozvati.
Dado je napisao/la: Nema nista lose da se isproba igrac ali razmisljati o MLSu kao naku vrstu kvalitete je u najmanju ruku smjesno. I da nisi gledao utakmice ove lige (a da si gledao ne bi imao tako otvoreno misljenje o njima) cinjenica sama da MLS nema sistem relegacije dovoljno govori na kojem su nivou. Dakle ako tim na tabeli realno izgubi sanse za play-off nemora ni igrati preostale utakmice jer nema sistema ispadanja niti postoji niza liga. Trebaju Ameri jos puno pure pojesti prije nego postanu relevantni.

Kao prvo ja godinama pratim tu ligu ali ti si se našao da procijeniš da li sam gledao ili ne. I za razliku od tebe znam o kakvom se kvalitetu radi i to ni slučajno nije smiješan kvalitet. Znaš li ti uopšte kakvi igrači tamo igraju?
Smiješna zato što nema sistem ispadanja? Pa onda je i NBA smiješna liga, kakva pseudologika

Ti ćeš im reći da trebaju da pojedu još pure. Mene bi bilo stid napisat ovakav post, ali kao da ti znaš šta je sramota

- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Vama Gospodo konzorcij selektora sastavljen od Murinha,Van Gala, Pepa, Ancelotia ne bi mogao ugoditi. Boze me sacuvaj i sakloni.
BosnaE
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Safet nije mijenjao sastav,ne valja.Mesa trazi nove igrace opet ne valja.
Savez pred suspenzijom ,ne valja. Savez dobro posluje ,qrcu ne valja.
A samo smo mi dobri.
Savez pred suspenzijom ,ne valja. Savez dobro posluje ,qrcu ne valja.
A samo smo mi dobri.
BosnaE
-
Ovdje smo da diskutujemo, pa ko sta misli...
Cini mi seda se vecina slaze da taj Husidic nema sta traziti u reprezentaciji, licno bi na poziciji MC radije vidio Scuka , nego njega. Doduse malo se zna o snazi i nivou takmicenja MSL , ali je cinjenica da ima 28 godina, da se nije snasao u Europi ne ukazuje na neki potencijal...
Ali hajde, raspravljalo se i o gorim igracima, cak su i igrali, pa sto ne bi malo raspravljali i o njemu.
Cini mi seda se vecina slaze da taj Husidic nema sta traziti u reprezentaciji, licno bi na poziciji MC radije vidio Scuka , nego njega. Doduse malo se zna o snazi i nivou takmicenja MSL , ali je cinjenica da ima 28 godina, da se nije snasao u Europi ne ukazuje na neki potencijal...
Ali hajde, raspravljalo se i o gorim igracima, cak su i igrali, pa sto ne bi malo raspravljali i o njemu.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Neka zovne Baggia, iako ni ja ne smatram da je neka vrhunska klasa ali momak se odavno nudi, osim toga dobro je prosiriti kadar sa igracem koji igra u solidnom klubu i ligi. Podsjeca me na Prcica, trci i krece se ali slabo ih primjecujes u ofanzivi ili defanzivi. Zamjeram im sto slabo grizu, trebaju biti malo konkretniji na terenu...
Takodje me zanima sta je sa Grahovcem, bio je jedan od boljih u mladoj reprezentaciji, da li je standardan u Austriji? Treba i njega pratiti.
Takodje me zanima sta je sa Grahovcem, bio je jedan od boljih u mladoj reprezentaciji, da li je standardan u Austriji? Treba i njega pratiti.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Svi se slažu a niko da ponudi bilo kakav suvisao argument. O nivou MLS-a se malo zna ali se puno pametuje, veliki stručnjaci koji nikad nisu pogledali jedan meč ove lige ubijeđeni su da je to nižerazredno takmičenje.SjeverniVjetar je napisao/la:Ovdje smo da diskutujemo, pa ko sta misli...
Ovo nije klub pa je činjenica da ima 28 godina irelevantna jer nekog igrača možeš pozvati jednom, pet puta ili 50 puta. Nije s igračem poptisan ugovor da bi se na njega moralo računati dugoročno.
I najinteresantnije od svega, svi imaju nekog svog favorita koji mora da se proba ili će oni da mudro procijene kako selektor ne radi dobar posao. Postavlja se pitanje kako to da je nemoguće probati i Šćuka i Hušidića, kao da imamo 5 Iniesti u veznom redu pa eto kao nemoguće je probati 2 ili 3 igrača.
čuj 14 km pretrči
zaje.bo Gebrselassiea

zaje.bo Gebrselassiea

FORZA MARŠAL !!!
Činjenica je da je ovaj probao nešto napraviti u Evropi, ali da nije uspio ni u Švedskoj. Naravno da se trebaju probati novi igrači, ali ima igrača koji su zaslužili poziv prije njega.
-
Pa dobro, nije MLS bas totalna nepoznanica, ispasce da tamo igraju neki top igraci , a mi to ne znamo. Nema sanse. Ja sam siguran da ne bi bila medju top 15 europskih top liga, a LA je prosjek MLS-a. Husidic je , recimo, prosjecan igrac te lige, a ima 28 godina. Po meni Scuk vise zasluzuje poziv.DukeOfWellington je napisao/la: Svi se slažu a niko da ponudi bilo kakav suvisao argument. O nivou MLS-a se malo zna ali se puno pametuje, veliki stručnjaci koji nikad nisu pogledali jedan meč ove lige ubijeđeni su da je to nižerazredno takmičenje.
Ovo nije klub pa je činjenica da ima 28 godina irelevantna jer nekog igrača možeš pozvati jednom, pet puta ili 50 puta. Nije s igračem poptisan ugovor da bi se na njega moralo računati dugoročno.
I najinteresantnije od svega, svi imaju nekog svog favorita koji mora da se proba ili će oni da mudro procijene kako selektor ne radi dobar posao. Postavlja se pitanje kako to da je nemoguće probati i Šćuka i Hušidića, kao da imamo 5 Iniesti u veznom redu pa eto kao nemoguće je probati 2 ili 3 igrača.
E sada, druga stvar je sto raja nipodastava, ne samo MLS, nego i druge pristojne lige , a u reprezentaciji nam igraju dva igraca iz prosjecnog HNL kluba, ili se gura po 5-6 igraca iz BHPL.

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Henry do juče i Villa danas su valjda bezveze igrači. Hajde fino.
- Goalgetter
- Kontakt:
EKSKLUZIVNO! Mehmed Baždarević u reprezentaciju dovodi Tankovića, Arslanagića, Hušidića…
**** portal ekskluzivno saznaje da je popularni Meša u posljednjih nekoliko dana razgovarao između ostalih sa Muamerom Tankovićem, Dinom Arslanagićem, Adisom Hušidićem, Ivanom Martićem, Darijem Dumićem, Vahidom Hambom i Zlatanom Alomerovićem kojima je obećao da će ih sa svojim saradnicima i skautima aktivno pratiti, te pozvati ukoliko bude smatrao da mogu povećati kvalitet naše fudbalske reprezentacije.
Svi pomenuti igrači selektoru Baždareviću su obećali da će se odazvati pozivu, a obzirom da je pomenuta lista igrača dostavljena i rukovodstvu Fudbalskog saveza BiH, očekuje se kako će krovna kuća bh. fudbala uskoro započeti promjenu sportskih državljanstava igrača koji su do sada nastupali za strane omladinske ili čak i “A” reprezentacije, ali u prijateljskim susretima, kao što je slučaj sa Muamerom Tankovićem.
**** portal saznaje da Mehmed Baždarević razmišlja i da u “A” reprezentaciju, prvom prilikom, pozove i fudbalera Milana i našeg juniorskog reprezentativca Andreja Modića koji je već u nekoliko navrata konkurisao za prvi tim talijanskog velikana.
Za utakmicu protiv Izraela poziv bi već mogao dobiti prvotimac LA Galaxya Adis Hušidić (27) koji nema administrativne prepreke da nastupi za Bosnu i Hercegovinu.
Preuzeto sa repka.ba
**** portal ekskluzivno saznaje da je popularni Meša u posljednjih nekoliko dana razgovarao između ostalih sa Muamerom Tankovićem, Dinom Arslanagićem, Adisom Hušidićem, Ivanom Martićem, Darijem Dumićem, Vahidom Hambom i Zlatanom Alomerovićem kojima je obećao da će ih sa svojim saradnicima i skautima aktivno pratiti, te pozvati ukoliko bude smatrao da mogu povećati kvalitet naše fudbalske reprezentacije.
Svi pomenuti igrači selektoru Baždareviću su obećali da će se odazvati pozivu, a obzirom da je pomenuta lista igrača dostavljena i rukovodstvu Fudbalskog saveza BiH, očekuje se kako će krovna kuća bh. fudbala uskoro započeti promjenu sportskih državljanstava igrača koji su do sada nastupali za strane omladinske ili čak i “A” reprezentacije, ali u prijateljskim susretima, kao što je slučaj sa Muamerom Tankovićem.
**** portal saznaje da Mehmed Baždarević razmišlja i da u “A” reprezentaciju, prvom prilikom, pozove i fudbalera Milana i našeg juniorskog reprezentativca Andreja Modića koji je već u nekoliko navrata konkurisao za prvi tim talijanskog velikana.
Za utakmicu protiv Izraela poziv bi već mogao dobiti prvotimac LA Galaxya Adis Hušidić (27) koji nema administrativne prepreke da nastupi za Bosnu i Hercegovinu.
Preuzeto sa repka.ba
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.