FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

terabajt
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la terabajt » 11 maj 2015, 12:45

Jos su zamijenjene sijalice, stavljene su skoro neke stedljive kolko se sjecam i da je uveliko smanjena cifra za struju sa tim sijalicama.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 maj 2015, 12:47

samo paljenje oko 5 hiljada, svi ostali vezani troškovi otprilike još toliko, bar dok MUP naplaćuje kako naplaćuje, jer i oni i zaštitari fakturišu više za noćne utakmice.

a nemojte misliti da što se nešto radilo da je to bilo i domaćinski i pametno...

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 11 maj 2015, 12:59

A recimo da je utakmica u 18:00 svi bi potrcali 15 minuta ranije da izadju da stignu u svoje ugostiteljske objekte, kuce i slicno da gledaju ligu sampiona. Termin je odlican tako da ne treba tu rasprava bilo kakva.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 11 maj 2015, 13:00

Onda smo mi u proslosti bacili stotine hiljada jer se svojevremeno nerijetko znalo i trenirati pod reflektorima.. Sto se termina tice meni odgovara ali znam bruku raje kojooj je raradno vrijijeme do 17 pa bi zbog takvih bilo dobro da se bar za pola sata pomjerilo..
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 11 maj 2015, 13:02, ukupno mijenjano 2 puta.
BUDI ŽELJO !!!

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 11 maj 2015, 13:00

Očekujem 2000-2500 u srijedu. Važno je da će biti navijanja jer smo vidjeli koliko je to važno. Zato, braćo, u srijedu svi na Jug!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 maj 2015, 13:02

champions1921 je napisao/la:Onda smo mi u proslosti bacili stotine hiljada jer se svojevremeno nerijetko znalo i trenirati pod reflektorima..
nije to trošak sijalica, tačno je ovo za štedljive sijalice, nego te toliko elektroprivreda paušalno odrapi. to je tako sad, a je li prije bilo manje ne znam. trošak struje od sijalica je simboličan.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 11 maj 2015, 13:03

Kad mogu da stignem na tekmu od svih svojih obaveza stignem, kad ne mogu onda mi ni jedan termin ne odgovara. U srijedu sam do 16h na poslu, a vec sam u 16:30 u Dolini, tako da...mogu i kukati i ne kukati isto je. Moje kukanje nece promjeniti niti termin niti bilo sta drugo, ko moze da dodje dodje. Kad ne mogu od posla pitam lijepo da me puste pa ako puste dobro jeste, ako ne suti i radi.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 11 maj 2015, 13:04

Ako je tako onda ih vise ni ne paliti.. Samo mi cudno sto nas pausalno "odrape"? Valjda bi trebalo da ima neko brojilo i sl..
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 maj 2015, 13:06

toliko te odrape paljenje. a dodatno koliko potrošiš po brojilu, ali kao što rekoh to je simbolično spram ovoga.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 maj 2015, 13:07

A primjetio sam da nema puno večernjih tekmi ove sezone, mahom Široki i Borac igraju navečer kad su domaćini, kod ostatka lige je dnevni termin.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 11 maj 2015, 13:07

Mamu im lihvarsku..
BUDI ŽELJO !!!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 11 maj 2015, 13:28

Nadam se da ce dosta ljudi doci da pruzi podrsku igracima u srijedu. Utakmica je od krucijalnog znacaja, ne treba jos ni pomisljati na derbi dok se ovo ne rijesi. Cetiri kola su jos puno igranja lopte. Svasta moze da se desi u ovoj ligi. Mi bi trebali razmisljati samo o narednoj utakmici.
Vjerujem da je Odovic dosta uticao na igrace u ovih dan dva, da se smire i da se koncentrisu samo na dobijanje sljedeca tri boda. On im mora na neki nacin izbiti derbi iz glave i ubaciti im pricom sve sto je potrebno da im bude jasno kolika je vaznost ove sljedece utakmice.
Ne sumnjam da ce to Oda uraditi, ali trebace shvatiti narocito ove malo mladje igrace da ce biti vec u mislima pod pritiskom derbija. Nije njima lako kad znaju da ce za nekoliko dana izaci pred najmanje dvadeset hiljada ljudi. Zato je potrebno da dodje dosta ljudi u srijedu i da ih pogura, jer ce psihicki biti tesko ovu utakmicu pobijediti. Nije tu kvalitet upitan, koji je na nasoj strani u odnosu na protivnika, ali cuvanje od kartona, strah od povrede, misli na derbiju, mozda i malo sudjenjem budu isprovocirani, umor od tempa koji nama nikako ne lezi, ekipa nam je oslabljena od neigranja nekoliko igraca... bas im trebamo sada.

Mladost isto tako racuna da imaju cetiri kola do kraja i oni moraju naci nacin da probaju da opstanu. Svaki bod im je od vitalnog znacaja, jer ni njima jos uvijek nisu potonule ladje i sasvim sigurno ce se boriti maksimalno da pokusaju izvuci nesto iz svake utakmice do kraja. Iako smo im mi stali na put, oni mozda mogu da probaju da tim rasterecenim stavom na terenu, kao autsajderi, probaju da iznenade.

Ovo su psihicki najgore utakmice. Umorni smo, fali nam sirine u kadru, a cak i tako skuceni opet imamo nekoliko igraca koji bi sada mogli doci u prvi plan za igru, a da nisu imali zapazenu minutazu. To znaci da smo opet uglavnom racunali na 13-14 igraca u zadnje vrijeme. Otvara se sada prostor mozda Nuspahicu, mozda Varei, mozda Bucanu, mozda E.Sadikovicu, mozda Uzelcu, a svi oni nemaju rutinu igranja i rekao bih da nisu u optimalnoj takmicarskoj formi. Kada dobijas minute na kapaljku i to svaku drugu, trecu ili cetvrtu utakmicu, ne moze se reci da se na tebe moze s pravom racunati da mozes napraviti neki preokret ili posebno osvjezenje u igri. Tako da smo se sveli na one standardne igrace i sa njima imamo sjajne rezultate.
Ali da li imamo snage da ova cetiri kola budemo naspanovani do te mjere da nam ne fali rezultat a da ostanemo u tom standardu sa kadrom, vidjecemo.
Stoga moramo biti oprezni posebno mi navijaci koji budemo na utakmicama, da ih rijesimo pritiska i da ih poguramo aplauzom.

Veliko je i od ogromnog znacaja, kada u ovoj fazi prvenstva, a pogotovo ovakvog naspanovanog prvenstva, ostanes bez dva igraca iz prvih jedanaest zbog repke. Mi uz to imamo jos nekih kartoniranih, a sigurno i nekoliko umornih ( narocito veznih ) igraca. Bilo bi super kada bi Odovic imao takvog izbora da sada u ovoj utakmici stavi Vareu, Nedu Turkovica, Nuspahica, Uzelca, Bucana.. a da nekoliko igraca odmore, i da nam je siguran rezultat u srijedu. Ali....
Zato bih volio da se svi navijaci skupe oko ove utakmice, da sagledamo svu njenu tezinu i znacaj i da im bar malo olaksamo i damo im vjetar u ledja, da im olaksamo malo noge koje su sigurno teske i od kojih se puno ocekuje. Doveli su nas u tu poziciju ove sezone da se iz nicega pretvorimo u realnu borbu za prvo mjesto. Zvuci nevjerovatno. Dali su nam srce na terenu, osvojili bodove i mozemo se svi skupa ponosno pogledati u oci, sami sa sobom i sa igracima. Jos je samo do nas ostalo da podignemo ruke i da pokrenemo plavu lavinu u nama i da svakom igracu stavimo do znanja koliko ih volimo. Koliko volimo Zelju.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Senad1921
Kontakt:

Post Postao/la Senad1921 » 11 maj 2015, 13:30

ChWilla je napisao/la:samo paljenje oko 5 hiljada, svi ostali vezani troškovi otprilike još toliko, bar dok MUP naplaćuje kako naplaćuje, jer i oni i zaštitari fakturišu više za noćne utakmice.

a nemojte misliti da što se nešto radilo da je to bilo i domaćinski i pametno...

Nije tacno ovo sto pises za potrosnju elektricne energije. Oko 0,12 kf je kilovat struje i kada pomnozis s jacinom sijalice i koliko ih ima puta cca 2-2 i pol sata, ne moze preci cifru od 400 KM. Sijalica je ta koja je potrosac, kakvo paljenje i bakraci. Za policiju da je skuplja je moguce, jer se njima nocnin sat broji od 18 do 06 sati...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 maj 2015, 13:35

Senad1921 je napisao/la:Nije tacno ovo sto pises za potrosnju elektricne energije.
Ovdje se piše o paušalu, a ne o stvarnim cijenama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 11 maj 2015, 13:36

Virtu4l je napisao/la:
Senad1921 je napisao/la:Nije tacno ovo sto pises za potrosnju elektricne energije.
Virtu, pogledaj faceebok kume. Imam poslic jedan ;)
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Senad1921
Kontakt:

Post Postao/la Senad1921 » 11 maj 2015, 13:38

Virtu4l je napisao/la:

O kakvom pausalu pricas?

Pa nije to brate pijaca pa da ti nesto cemu je cijena 10 KM pokusa podvaliti za 100 KM.
Zadnja izmjena: Senad1921, dana/u 11 maj 2015, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 11 maj 2015, 13:40

stariji navijaci ce se sjetiti da se prije rata na Grbavici rijetko igralo pod reflektorima, a imalo se vise.
pametnom dosta.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 maj 2015, 13:50

Senad1921 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:samo paljenje oko 5 hiljada, svi ostali vezani troškovi otprilike još toliko, bar dok MUP naplaćuje kako naplaćuje, jer i oni i zaštitari fakturišu više za noćne utakmice.

Nije tacno ovo sto pises za potrosnju elektricne energije. Oko 0,12 kf je kilovat struje i kada pomnozis s jacinom sijalice i koliko ih ima puta cca 2-2 i pol sata, ne moze preci cifru od 400 KM. Sijalica je ta koja je potrosac, kakvo paljenje i bakraci. Za policiju da je skuplja je moguce, jer se njima nocnin sat broji od 18 do 06 sati...
ajd' pokušaj ponovo pročitati.

DANDY
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 11 maj 2015, 14:01

ChWilla je napisao/la:toliko te odrape paljenje. a dodatno koliko potrošiš po brojilu, ali kao što rekoh to je simbolično spram ovoga.
Cijenjeni kolega po forumu,mislim da ipak niste u pravu.EP ne naplacuje nikakav pausal za ukljucenje.Naplacuje samo onoliko koliko se potrosi po brojilu a to je izmedju 350-400 km po tekmi.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 maj 2015, 14:06

ja čuo iz usta onog ko potpisuje uplatne naloge. ako on laže lažem i ja.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 37 gostiju.