Postao/la borcev_navijac » 18 apr 2010, 01:14
dobro vece dragi moji, evo izvjestaj sa utakmice.
Znaci, kao sto sa i ocekivao igraci koji su nedostajali nisu se mogli nadomjestiti.
Stvai stoje ovako, maric je igrao sa postavkom 4-1-4-1 u kojoj je vule bio zadnji vezni a stevanovic spic 9oba na svojoj neprirodnoj poziciji). Razlog tome je izostanak porijedenih i suspendovanih ali i nedovoljno oporavljenim vukobratovicem.
4 gola smo primili iz prekida s tim da je jedan od njih bio kratko dodavanje za najblizegn igraca pa centarsut pa go. Sve smo golove primili glavom, i svi su golovi iskluvia krivica nasih stopera koji su bili katastrofalno postavljeni na prekidima, ljudi im samo bili na petercima.
nasi golovi su takodje pali iz prekida, uz kajkutov zaista prelijep go iz slobodnjaka.
Nije se moglo igrati bez dva zadnja vezna nikako, previse je lopti zbog toga islo prema zeljeznicarevim bokovima pa se cinilo da su bokovi pravili probleme, a u stvari se radi o problemu igre sa jednim zadnjim veznim, koji nije mogao spšrijeciti taj protok lopte,
Momci se jesu trudili, ali jednosavno previse je igraca iz prve postave falilo. Sad se vidi koliko je znacilo sto je stancski proigrao, i da ne govoim koliko nam znaci vukelja u napadu, jer je stevanovic bio prilicno bezopasan kao spic. Isitna je da je bio dobro cuvan uduplavan od dvojice visokih stopera i tu sam sa kajkutom nista nije mogao da uradi.
Kajkut je odigrao jako dobro, i to je ono sto me raduje.
Nema dileme, druga bi ovo utakmica bila da su igrali stanceski, vukelja i puzigaca.
Nasi bekobi ko da ih i nemamo u napadu su bili, damjanovic je nekoliko puta probio ali on jednostavno ne zna da centrira, stupar nije niisao gore, vjerovatno je dobio direktivu, mada mi nije jasno zasto, jer je tu moglo da se prolazi , a niko nije bio tu da odigrava na bucana koji je igrao beka, i prilicno salbo stajao u odbrani, jednostavno nismo imali ulaz po bokovima i uduplavanje u napadu po strani.
Losa pas igra je vjerovanto produkt postavke koja se prije nije igrala, mada je bilo i lijepih poteza.
Da ne komentarisem posebno igrace ima nekih kojima puno zamjeram narocito odbrani, A napad i vezni red nam je jednostavno bio desetkovan pa se vise nije moglo ni ocekivati.
U svakom slucaju, zeljeznicar je poptupno zasluzeno pobjedio jer je bio bolji veceras, u odlicnoj atmosferi na grbavici. U jednom trenutku je pocelo neko rzzuno sakndirnje o cetnicima i to, pa je spikekr upozorio publiku da se ne skandira tako.
U svakom slucaju, kad se sve sabere i oduzme, rezultat je dobar, jer smo poraz vec prije utakmice negdje znali da se mora desiti sa ovim sastavom koji je igrao, Previse je zeljeznicar jak da mozes igrati bez tri standardna prvotimca cak cetri, od koji su dvojica kljucni za igru tima.
Al necu o tom sta bi bilo da je bilo, sad je prosolo imamo retultat prema kojem smo u dva susreta bolji od zelje, sto nam omogucava da iskoristimo vezana domacinstva i ponovo se ustolicimo na prvom mjesru, a onda kom obojci kom opanci do kraja.
I onda nas ocekuje kup i to mi je jako drago, zelim da vidim ponovo ove dvije ekipe, na oba stadiona i u bl i u sarajevu, u punim sastavima, u kojim sam siguran da cemo biti pobjednici kupa al siguran 100% .
Da se osvrnem na zelju, odlicna i kompaktna ekipa koja je veceras zaista bila nosena publikom i jako nabrijana , vidi se da su dobar kolekitv , ne tako dobri kao igraci individualno, ima tu nekoliko, ali kao kolkeitv su grizli.
Istina je takodje da smo mi uspjeli izdzati taj pocetni pritisak, i vec od 15 minute smiriti igru zeljeznicara i onda primimo taj glupi zaista glupi go u 23 minutu takvom greskom odbrane, covjek ka zakuca iz peterca glavom ko avet. drugi isto tako covjek sam u petercu ilikdo petrca, ma svi golovi sem trece koji je bio sa prve stative ko jaje jajeu i svi greske katastrofalne odbrane.
u svakom slucaju, cestitke zeljeznnicaru , a cestitke i nasim momcima na namanje losem rezultatu
TREĆI PUT ČASTIMO !