Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
U kakvoj ce nam samo formi napadaci docekat Izrael. Boze sacuvaj.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Pa gdje su misevi sada,,, nema ih nesto dugo...... u rupe misevi. Nedaj se Dzeko, uz ste smo i u dobrom i u zlu.
Hebeno al sta ces sad.Najvaznije da je zdrav.
Hocel uletjeti bar malo?SlevinKelevra je napisao/la:Nemoj nikada vise u zivotu napisati ili reci rijec 'unici'.

Sil ti momak dobar, o kakvih miševima pričaš? Ovaj jadan hemoroide će na klupi dobiti koliko sjedi a ti još miševe neke prizivaš ničim izazvansanji je napisao/la:Pa gdje su misevi sada,,, nema ih nesto dugo...... u rupe misevi. Nedaj se Dzeko, uz ste smo i u dobrom i u zlu.
Zadnja izmjena: delija, dana/u 10 maj 2015, 16:40, ukupno mijenjano 1 put.
Imam osjecaj da ce cjelo ljeto pricati kako zeli napustiti City, a na kraju ce produziti ugovor na jos 4. godine.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Nece mu oni to ponudit. Vidis da je otpisan. Jedino moze odradit ugovor do kraja ako je totalno bez ambicija, obraza i zelje za nogometom.Elegant je napisao/la:Imam osjecaj da ce cjelo ljeto pricati kako zeli napustiti City, a na kraju ce produziti ugovor na jos 4. godine.
Gledajte malo i sa njegove strane.
On moze jos uvjek dosta toga dati,ali...
Da lomi guzove jos par godina za mozda duplo manje para,jbg,nezgodna situacija ako cete gledati sa materijalne strane samo.
Jedino mora Bazdarevic traziti nove napadace je od njega i Vede nema nista za sada..
Mada mislim da protiv Izraela forma nece biti upitna,ipak je on profesionalac.Ali ako u roku pola godine ne odigra par tekmi najebali smo svi.
On moze jos uvjek dosta toga dati,ali...
Da lomi guzove jos par godina za mozda duplo manje para,jbg,nezgodna situacija ako cete gledati sa materijalne strane samo.
Jedino mora Bazdarevic traziti nove napadace je od njega i Vede nema nista za sada..
Mada mislim da protiv Izraela forma nece biti upitna,ipak je on profesionalac.Ali ako u roku pola godine ne odigra par tekmi najebali smo svi.
Ako zbog para ostane u Cityu onda ništa bolje nije ni zaslužio.
Mogao je imati mnogo bolju karijeru, da mu pare nisu bile presudni faktor. A pričate kao da će negdje drugo igrati za 300 KM.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mogao je imati mnogo bolju karijeru, da mu pare nisu bile presudni faktor. A pričate kao da će negdje drugo igrati za 300 KM.
jedini koji je za sada otpisan je crvenooki Pellegrini...za Dzeku se ne zna jedino sto je zavrsio kod Pelca 

-
- Moderator
- Kontakt:
Ma joj bjezat ce on Citija ba, samo polahko.Ako ostane u Citiju znaci zbog money, ako ne onda voli fudbal i za manju platu da igra.
Prije bio Mancini glavni krivac sto ne igra Edin. Evo sad Manuele kriv.
I sutra da dodje neko treci opet ce biti kriv, samo nas Edin nikad nije kriv.
Staviti prst na celo pa se zapitati zasto je to tako, onako iskreno, manite se teorija zavjere da ga treneri ne gotive.
Svaki trener vidi zalaganje i formu jednog igraca na treningu. Tu se sva prica zavrsava. Prosto ko pasulj.
I sutra da dodje neko treci opet ce biti kriv, samo nas Edin nikad nije kriv.
Staviti prst na celo pa se zapitati zasto je to tako, onako iskreno, manite se teorija zavjere da ga treneri ne gotive.
Svaki trener vidi zalaganje i formu jednog igraca na treningu. Tu se sva prica zavrsava. Prosto ko pasulj.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
U zadnjih 5 utakmica odigrao samo minuticu. Nadam se da mu je ovo jasan znak da treba mijenjati klub.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Zanje sta je posijao. Nakon katastrofalne sezone nista mu drugo ne preostaje nego da ga istjeraju iz Citya. Tuzno nakon svega, ali danasnji fudbal je takav, nema mjesta za emocije. Edin jeste njima valjao i jedan je od najvecih njihovih igraca u istoriji, ali vise nije kvalitet za njihove ambicije i zato noga na ljeto mu je neminovna.
Alternativa mu je je da ostane tamo radi para i da slijedecu sezonu presjedi na tribinama kao Jo.
Alternativa mu je je da ostane tamo radi para i da slijedecu sezonu presjedi na tribinama kao Jo.
Eh raja sjecate li se njegovih pocetaka,hebo vas patak ko da je juce bilo..DinceManijak je napisao/la:Edin Džeko oduševio San Siro
Kakve li drskosti jednog Bosanca! Edin Džeko se na San Siru poigravao sa svojim čuvarima. U trenucima kada su navijači Milana okrenuli leđa svojim ljubimcima, Džeko je paradirao travnjakom San Sira. Poput buldožera probijao je odbrambeni bedem ispred golmana Dide. Kojeg, unatoč udarcima nogom i glavom, nije uspio savladati. Ipak, Džeko je u "Gazetti" bio najbolje ocjenjen igrač utakmice. On i Dida.
Godinama je sanjao da upozna Andrija Ševčenka, da se slika sa njim, a na kraju je utakmice Ševčenko pogledom tražio nogometnog kolosa iz Volfsburga, kako bi zamjenili majice. Na kraju je Džeko San Siro napustio sa dresom Milana.
- Od kako znam za sebe, navijam za Milan i Ševčenka. Kao dječak maštao sam da upoznam Sergeja Barbareza i Ševčenka. Sergeja sam upoznao, igrao protiv njega, a evo sada sam, napokon sreo u Ševčenka - pričao je Džeko.
Pravu ocjenu o svojoj igri dobio je od, ni manje ni više, dopredsjednika Milana, te nekadašnje zvijezde "Rossonera".
- Nale, ovaj Džeko je bio sjajan. Vrlo zanimljiv napadač - šapnuo je Ariedo Brajda, Milanov šef za transfere, na uho svom prijatelji Predragu Naletiliću.
Bio je to jasan znak što Nale treba raditi. Ispred svlačionica najveća je gužva bila oko našeg nogometaša, kojeg su "tifozi" Milana častili hvalospjevima. I kada se Džeko spremao ka hotelu, do Naletilića je došao opetarivac Milana.
- Brajda je izrazio želju da razgovara sa Džekom - obratio se klupski činovnik Predragu Naletiliću.
Išlo im je i na ruku, što bh. nogometaš nije sa ostatkom ekipe išao za Volfsburg, već se spremao za Sarajevo. Džeko se pojavio u kultnom restoranu, gdje se okuplja sportska krema Milana. Njegovim ulaskom u restoran nastala je prava pomutnju. Prolazeći pored stolova, na odličnoj igri primio je čestitke od Željka Kalca, Kahe Kaldzea, Patrika Klajverta, nekadašnji golgeter Barcelone i Milana. Svoje pohvale, Klajvert je ponovio i novinarima "Sana" i "Nezavisnih".
- Džeko je moderan tip napadača, snažan, a izuzetno spretan u igri objema nogama, glavom. Zamalo je u dva navrata matirao našeg Didu. Pred njim je velika karijera - komplimentirao je Klajvert bh. topniku.
Skoro sat vremena Džekin su stol posjećivali neki važni ljudi, prijatelji Milana, bivši i sadašnji asovi "Rossonera"... Svi su mu poželjeli dolazak na San Siro. On se samo smješkao.
- Uh, kakav je ovdje samo život. Ne znam igrača koji bi odbio poziv Milana. Meni su Željo i Milan bili sve u životu - pričao je Džeko, a potom, nešto kasnije, iako je najbliži saradnik Silvija Berluskonija i Adriana Galijana, trebao "stići svaki čas" hladnokrvno, kao što sa istim osjećajem matira suparničke golmane, ustao i poručio:
- Bilo mi je super večeras. Oduševljen sam Milanom. Pozdravite Brajdu, ja moram na spavanje. U hotelu me čeka moj prijatelj i menadžer Irfan Redžepagić. Ako me budu trebali, znaju gdje će me naći - "drsko" je, uz karakterističan osmjeh, Džeko napustio restoran i otišao udahnuti milanskog zraka prije nego što će
Kalac: Pa, ti si Sarajlija!
Kalac se iznenadio kada je saznao da je Džeko njegov "zemljak".
- Džeko, ja sam mislio da si ti Nijemac ili Čeh, a ti moj. Meni je žena Bosanka, pa se i ja na neki način tako smatram. Pravi si igrač majstore - biranim je riječima Kalac ispratio Džeku. Inače, na utakmici u Milanu bio je i Senijad Ibričić, Džekin cimer iz reprezentacije i veznjak Hajduka.
Alečković i društvo
Sa Džekinim "impressariom" Irfanom Redžepagićem, u svečanoj loži San Sira bio je i Elmir Alečković, jedan od najboljih bh. sudija. Alečković je kritizirao svog kolegu, koji je vodio meč na San Siru.
- Samo zbog prekrašja nad Džekom, sudija je trebao pokazati dva tri žuta kartona igračima Milana. Kakav bi Džeko tek bio da igra u Milanu - ushićeno je govorio Alečković.
U to vrijeme je bila i aktuelna diskusija izmedju forumasa ko ce imati bolju karijeru,on ili Vedo..
@sedra
Leti vrijeme jarane. U onoj sezoni kad je Vedo eksplodirao i dao 18 golova do pauze, Edine je osvojio titulu. A to je bila sezona 08/09.
Nekad smo imali Safeta Susica i Vahida Halilhodzica kao najbolje igrace ovih prostora u svoje vrijeme, poslije rata je to bio Salihamidzic, u novije vrijeme Dzeko. Ostaje nam nada da ce se pojaviti neki novi majstor u buducnosti. Ja trenutno ne vidim nikoga ko im je i do koljena od ovih mladjih.
Leti vrijeme jarane. U onoj sezoni kad je Vedo eksplodirao i dao 18 golova do pauze, Edine je osvojio titulu. A to je bila sezona 08/09.
Nekad smo imali Safeta Susica i Vahida Halilhodzica kao najbolje igrace ovih prostora u svoje vrijeme, poslije rata je to bio Salihamidzic, u novije vrijeme Dzeko. Ostaje nam nada da ce se pojaviti neki novi majstor u buducnosti. Ja trenutno ne vidim nikoga ko im je i do koljena od ovih mladjih.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!
Stvarno je zalosno procitati ovo gore, ko bi rekao da je proslo toliko godina. Koliko je samo mogao jos uraditi u karijeri i napredovati, a on najbolje godine karijere baci sjedeci na klupi u ovom usranom klubu. Zali boze, boga pitaj kada ce se pojaviti neki novi Edin Dzeko.
Sad ocekujem da se neko javi i kaze "osvojio je 2 titule prvaka engleske i kup, hej kup"... haj super
Sad ocekujem da se neko javi i kaze "osvojio je 2 titule prvaka engleske i kup, hej kup"... haj super

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
E, zbog te sezone i njegove ljubavi prema Milanu, ja uvijek pišem da bih ga voljela vidjeti u njihovom dresu. Uz to, i meni su jako dragi. 
Svaka mu čast na dosadašnjoj karijeri i titulama, ali sam ja uvijek više za ovakvu privrženost i osjećaje koje je ranije izazivao.
Vrati nam se jači, Edine, ma gdje igrao!

Svaka mu čast na dosadašnjoj karijeri i titulama, ali sam ja uvijek više za ovakvu privrženost i osjećaje koje je ranije izazivao.
Vrati nam se jači, Edine, ma gdje igrao!

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Ma to je barem neki argument, ali najgori su mi oni sto pricaju o tome koliko je para zaradio. Kao da u drugim klubovima igraju dzabe.rope11 je napisao/la:Stvarno je zalosno procitati ovo gore, ko bi rekao da je proslo toliko godina. Koliko je samo mogao jos uraditi u karijeri i napredovati, a on najbolje godine karijere baci sjedeci na klupi u ovom usranom klubu. Zali boze, boga pitaj kada ce se pojaviti neki novi Edin Dzeko.

I AGREEBaDa12 je napisao/la:E, zbog te sezone i njegove ljubavi prema Milanu, ja uvijek pišem da bih ga voljela vidjeti u njihovom dresu. Uz to, i meni su jako dragi.
Vrati nam se jači, Edine, ma gdje igrao!![]()