FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

messilla
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la messilla » 07 maj 2015, 20:36

Neandertalac je napisao/la:Samo da pitam ovu nasu raju. Sta ste se usrali na poluvremenu, cemu panika i "ponovo" ostre rijeci na racun nasih igraca. Nevjernici, jedan po jedan se javno pospite pepelom za sve negativnosti koje ste pisali o igracima i genijalnom treneru, vec sada to mozemo reci, koji je potopio takticki jednog od najboljih trenutno.

Idemo :opaopa:
Kakve oštre riječi? Normala kritike bile. Nikad "normalnije", rekao bih.

@Rajaz, očekivao sam više od tog brata. Nadjebali ga Adis i Saša. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 07 maj 2015, 20:45

I šta je s Rakitićem sada, je li i dalje "nesposoban" i "neadekvatan" za Barcelonin tip igre? :)
Sjećam se da ga je najviše drug @barca_87 pljuvao :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

MisterGuardiola
Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 07 maj 2015, 20:46

Za stari Barcleonin tip igre svakako da nije dobro pojačanje ali srećom taj tip igre se više ne igra i sad je Raketa super.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 07 maj 2015, 21:37

Ovakav Bayo nije imao nikakvu sansu protiv ovakve Barcelone u naletu.Ovakvim rezultatom mogu cak biti i sretni,jer je isti mogao vec biti na poluvremenu.Neuer ih je spasio jos vece blamaze.

U revansu odigrati pametno i bez srkleta i ne bi trebalo biti vecih problema.

Boateng je najsmjesniji,pade lik ko svijeca :rol:

Messi :kafa:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 08 maj 2015, 00:30

@messila možel' ovo ?

slika

slika

@mandraX nea ti Hudsona :mrgreen:

slika

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 maj 2015, 00:57

Ide to uvijek. :cool:

Kako samo savršeno i s lakoćom podigne loptu slabijom nogom. Neodbranjiv šut. :crazy:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 maj 2015, 12:06

messilla je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Samo da pitam ovu nasu raju. Sta ste se usrali na poluvremenu, cemu panika i "ponovo" ostre rijeci na racun nasih igraca. Nevjernici, jedan po jedan se javno pospite pepelom za sve negativnosti koje ste pisali o igracima i genijalnom treneru, vec sada to mozemo reci, koji je potopio takticki jednog od najboljih trenutno.

Idemo :opaopa:
Kakve oštre riječi? Normala kritike bile. Nikad "normalnije", rekao bih.

@Rajaz, očekivao sam više od tog brata. Nadjebali ga Adis i Saša. :mrgreen:
Nisam citao sve postove od posla, mozda si i pohvalio LE negdje ;)
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 08 maj 2015, 14:25

ja sam prije mjesec-dva napisao roman u Luchu i njegovoj Barci , kritikujte Lucha koliko hocete , ali je covjek izbalansirao ekipu , niko ne moze doci i reci igraci se dogovorili igrat ovako i onako , oni osmisli taktike , akcije , sami se spremili fizicki , popravili prekide , itd.
Covjek je rotirao kao ni jedan drugi trener u vecim ekipama , docekao je finish sezone sa svim igracima odmornim i svi su u odlicnoj formi taman kad je to najpotrebnije .
Za pocetak , treba se odati priznanje Zubiju jer mislim da je od doveo oba golmana , bolje nismo mogli proci , imas top 5 golmana u Bravu i Ter Stegena koji ce biti u top 5 kroz par sezona , dosta stabilni golmani , ne panice , znaju odigravati s obe noge , ma extra sve o njima . Lucho ih je rasporedio tako da jedan brani prvenstveno , drugi kup i ligu prvaka , jedan brani redovno , drugi brani sasvim dovoljno tekmi i stice to potrebno iskustvo , ne moze bolje .
Defanzivno treba se odati priznanje Piqueu za pocetak , sad da li je Pique sam zasluzan sto je vratio svoju formu , sto super igra ili ima tu i malo Luchove zasluge , ali boljeg Piquea nismo gledali od prve 2 sezone pod Pepom , realno.
Mathieu se na kraju ispostavio kao sasvim solidno pojacanje , postigao je 2 gola od ogromne vaznosti i samim tim opravdao ulozeni novac .
Alves , sta reci o tom liku , 2-3 sezone je glumio dvorsku ludu , gledao sta ce obuci , koga ce citirati , kako ce se baciti i prigovoriti sudiji , sve mu je bilo bitnije od igranja defanzive , dodje drugi dio sezone , treba se ugovor potpisati , nece covjek u PSG ili PSG nece njega , totalno nebitno , odlucio lik da ce zakucati sezonu , zadnja 2 mj igra skoro pa bez greske , ma i da je bilo greski , samo nakon ove tekme Bayerna covjek mu mora sve oprostiti .
Bernata je sto neko rece strpao u usta , zvakao 70min i onda ga pljunuo kad mu je uzeo loptu i asistirao Messiju za gol . Bernat ispao amater , Alves izgledao ko u primeu , definitivno uz Messija jedan od najbolji na terenu .
Alba je takodjer veoma dobar bio , Mullera je par duela uzeo , sezonu solidnu igru , pokazuje i on da je bio i ostao jedan od najboljih na svojoj poziciji .
Mascherano :tokralju: O njemu se rijeci ne trebaju trositi , otkako je dosao u Barcu , igra gdje mu treneri kazu da igra , prekucao sezonu i na zadnjem veznom i na stoperu , Muller i Lewa ko levati , usporeni snimak kakve je ovaj startove imao prije primanja njihovih , doktorska sezona jednog od onih igraca koji su prava rijetkost u vrhu europskog nogometa . Jos jednom , pravi vodja ove ekipe :bow:

Sad dio ekipe kojem se mora odati najvece priznanje , kako njima tako i treneru , vezni red .
Imamo Busquetsa , nekad najboljeg zadnjeg veznog na svijetu , nenormalno miran, savrsene tehnike , citanja igre , osim simuliranja nije imao mane , dok ga nisu pocele pucati neke male ozljede i dok ljudi nisu shvatili koliko je zapravo spor i poceli to koristit protiv njega . Lucho je to dosta skupio , povukao je Iniestu , nekad najboljeg ofanzivnog veznjaka na svijetu , povukao ga toliko da ovaj nije imao asistencije u primeri do prije 5 dana . Iniesta je dugo hvatao formu sto se napadackog dijela tice , defanzivno je igrao sasvim dobro a i prema naprijed je s vremena na vrijeme pokazao da je jedan od najboljih ikad uz Laudrupa i Zidanea sto se te pozicije tice .
Lucho je Xavija , definitivno najboljeg centralnog veznog ikad poslao na klupu , shvatio je da je Xavi prestar da mijenja stil igre , prespor da pokriva za Alvesa i da prekida kontre , objasnio je covjeku vjerovatno da ce biti koristen kad se igra sporiji tempo, kad se treba kontrolirati tekma , Xavi je to odlicno odradio , zaista jos jedna dobra sezona prave legende Barce .
Rakitic , osporavani nam susjed , nema tehniku , nema brzinu , nema ovo , nema ono , nije Xavi , nema nista od njega , itd. Kako je samo usutkao kritike , postao je veoma vazan kotacic u ovoj masineriji , covjek hladno po 12km po tekmi pretrci , svaku rupu pokrije prema nazad , bezbroj puta bude vise nego odlican prema naprijed , ali ono sto najvise iznenadi kod njega je da je on zapravo na neki cudan , traljav nacin , odlican tehnicar , savrseno se uklopio u Luchov stil igre , jos jednom napominjem , nisu igraci odlucili da se nece igrati tiki-taka , Lucho je to odlucio i zato je Rakitica zacrtao kao glavno pojacanje , apsolutna kradja ovog ljeta , Raketa , od mene respekt za sezonu koju si odigrao :salut:

Zadnji dio ekipe , ali daleko najbitniji , najbolji napad koji je ikad trcao po nogometnim terenima , vodjen od strane daleko najboljeg igraca IKADA .
Suarez i Neymar su savrseno prihvatili svoje uloge u ekipi , Suarez je dosao kao podrska Neymaru i Messiju , da radi za njih , trci , vrsi pritisak , odvlaci igrace , ali posto je to kvalitet igraca koji je trenutno top 10 ako ne i top 5 u svijetu nogometa , to je postalo puno vise od podrske , covjek kreira igru , zabija golove , dribla , zadrzava loptu , trci bez nje , savrsen igrac kraj Messija , vjerovatno najbolji jos od Eto'oa za ovu ulogu .
Neymar , nas sminker , buduci najbolji na svijetu , savrseni partner Messiju jos jednom , inteligentni trkovi u prazan prostor omogucili su Messiju da mu asistira na ko zna koliki broj golova ove sezone , osporavani brazilac nije samo youtube highlight , samba , frizurice i brazilke dobrih guza , dade mali 30ak komada , asistirao 10ak ( malo manje al bolje zvuci 10ak nego 6-7 :mrgreen: ) .

Naravno za ovog cu citav red odvojit , malo cu ga i boldat , ipak je ovo igrac kakvog mi u nasem zivotu vise nikad necemo gledati , Leo Messi .
Necu rijeci trositi na njega , rijeci nisu dovoljne za njega , govorili su ne moze Messi , dosle droge na naplatu , neplaceni porezi , jos mu se osladilo umakati u Antonellu , itd.
Dodje momak spremniji nego ikad , brojevi golova i asistencija stvarno nisu bitne kad je on u pitanju , svi znamo da vodi u svakom segmentu sto se brojeva tice ( osim golova iz penala naravno :kafa: ) .
Pricalo se kako nece Messi na krilo , kako Messi potjera sve igrace iz Barce , Villu , Ibru , pa ce i Neymara i Suareza , nece se slagat sa nasim Staljinom , GOAT je jednostavno usutio kritike , digao sve nogometne navijace na noge jos jednom , pokazao im zasto su ga usporedjivali sa Maradonom otkako mu je 17 bilo , zasto su ga stavljali u istu recenicu sa njim i Peleom kao najboljim igracem ikada .
Nije kompletan igraci kazu , bolji je Cristiano Ronaldo,pa je bila i ona zabluda da je Ribery boli od obojice i slicno.
Izdominirao La Ligu , izdominirao City , PSG , Bayern i svaku drugu ekipu protiv koje je igrao , ma necu vise nista pisati , dovoljno pogledajte ovih par gifova na zadnjih par stranica i sve svima jasno , zapravo pisem ljudima koji vec znaju o cemu pricam .
U srijedu sam se nasalio sa prijateljima ako je Bruce Lee mogao dobiti spomenik u Mostaru moze i u mom rodnom gradu :rol:

Lucho care , tebi samo za kraj , nadam se da ces uzeti tripletu , samo zato da usutis dusmane i sa trofejima , meni si svoje dokazao , imao si failova ali puno vise uspjeha , nije sve tvoja zasluga , ali dobro , isto se za svakog trenera moze reci .

Lagano sad da ubijemo Sociedad za vikend , odigramo revans protiv Bayerna , 1-0 , 1-1 , 2-1 , 1-2 , sve dolazi u obzir samo dok mi prodjemo dalje , iako bi ja preferirao da se izadje all guns blazing i osvete se dodatne za 7up iako mislim da je smijesno racunati na neku vecu pobjedu na AA protiv ekipe kakvu Bayern ima .

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 maj 2015, 15:34

Neandertalac je napisao/la: Nisam citao sve postove od posla, mozda si i pohvalio LE negdje ;)
Pa jesam. Ali za vrijeme utakmice su bile normalne kritike. Ako mislis na one prijasnje kikseve, onda u redu, slazem se.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 08 maj 2015, 15:40

messilla je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la: Nisam citao sve postove od posla, mozda si i pohvalio LE negdje ;)
Pa jesam. Ali za vrijeme utakmice su bile normalne kritike. Ako mislis na one prijasnje kikseve, onda u redu, slazem se.
klekni pred Enriqueom neznalico :kafa:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 08 maj 2015, 15:56

Neka je njemu sretan rođendan, pišite vi šta hoćete. :opaopa:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 maj 2015, 16:36

miki_92 je napisao/la:klekni pred Enriqueom neznalico :kafa:
Moraš li mi se nakačiti na svaki post levatino? Do sada si mi bio u prijateljima, sad te bacam u gnjavatore. Nemam ja vremena za tvoje gluposti.
:tralala:
Ova neznalica Bada se samo pojavi kad igramo dobro. Kad nam ide loše, krije se tamo po temi chat. Ženski romarioo :tralala:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Lillard
Kontakt:

Re: Odg: FC Barcelona

Post Postao/la Lillard » 08 maj 2015, 16:44

Malo mi je tesko povjerovat da bi liga mogla zavrsit ovo kolo.

Talijani ponovno pisu o Kovacicu btw.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 maj 2015, 17:33

Ma sta ce nam Kovačić. Treba nam klasa, a ne prosjek.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 08 maj 2015, 18:02

Kovačić je igrač koji će postat' klasa, samo što u raspalom Interu to ne može pokazat'

Kovačić je najbolja moguća zamjena za Iniestu, ako se traži sličan profil igrača

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 maj 2015, 18:09

Kad se sutra Sule iskupi za lošu partiju protiv Bayerna. :zviz:

Joj sad gledam ove slike sa treninga. Al' ovaj Douglas uživa, trenira (igra se) sa najboljim igračima svijeta, zayebaje se po svlačionici i gleda utakmice sa najboljih mjesta na stadionu. Naravno, za to je još i plaćen. Kud ćeš bolji život, dan te yebo.
Što je najgore, ima još četiri godine ugovora. :facepalm:
Kakav fejl tada vrijedan milion eura, a plaćen četiri. :facepalm:
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 08 maj 2015, 18:27, ukupno mijenjano 1 put.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 08 maj 2015, 18:27

Kovacic who ?
slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 08 maj 2015, 18:31

messilla je napisao/la: Ova neznalica Bada se samo pojavi kad igramo dobro. Kad nam ide loše, krije se tamo po temi chat. Ženski romarioo :tralala:
Koliko neistine u tri rečenice. :damn: A, za drugu riječ u prvoj rečenici imaš jedan veliki :thumbdown:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 08 maj 2015, 18:50

Miki, pomiri se već jednom da nema ništa od Verrattija. :P
Kovačić je nekako najrealnija opcija. Samo da ne istresu velike novce za istog. Ne bi me čudilo da istresu 40 miliona. :facepalm:
BaDa12 je napisao/la:Koliko neistine u tri rečenice. :damn: A, za drugu riječ u prvoj rečenici imaš jedan veliki :thumbdown:
Idi, idi, neznalice. :tralala:

Strahovit video (let3 postavio na UCL temi) :cool:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 08 maj 2015, 19:07

Verattija bi sada i Bayern koji navodno nudi 30 miliona eura, Barcelona 50 i Perez koji ima najbolje odnose sa Nasserom i s kojim se sastajao i prošlo ljeto upravo zbog Marca.
A evo šta je nedavno izjavio šejk Nasser: ''Verattija nećemo prodati ni za 100+ miliona''
A pošto znamo da je i sam Verratti izjavljivao kako ne misli napuštati Pariz ove godine, sve je jasno. Ostaće igrač PSG-a. Tek bi se nešto sljedeće godine možda moglo uraditi povodom njegovog transfera.

A evo izgleda da je i Pogba odbio Pariz i 15 miliona neto :O, ne želi u Francusku. Ostaju još Barca i Real pa je u zadnje vrijeme i Chelsea postao jedna od opcija.

Prva ponuda je već odbijena :mrgreen:

slika

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.