Mislim da i @Heller ide na mašinstvo, a znam da je završio mehatroniku u ETŠ.
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ma jok, nego dok sam bio 2 razred ETŠ, nisam mogo ženski glas podnijet nikako. Previše mi pištalo, dokle te dovede muška škola.schweinsteiger je napisao/la:A cuj malo mu falilo da postane gej,jer je htio upisat etf![]()
Sve ti zavisi za koji posao apliciraš, a vjerovato i od države do države. Logično je da na primjer medicinskom radniku i konobaru ne treba isti nivo jezika...cala je napisao/la:Ima li iko ovdje da zna kakvo je stanje sto se tice primanja radnika u zemlje gdje je engleski primarni jezik. Uvala mi je da ucim opet jezik iz pocetka (mislim na njemacki naravno). Jedan kaze treba A2, drugi B1, treci B2 pa sad ovaj iznad rece C1, sto je fakat pretesko.
Slatinash_7 je napisao/la:Ma realno nije kod nas nesto teska matematika al se obradi sve,tako da ne znam koliko ti pije ta tvoja prica vode,jer sta vi onda radite na drugoj parcijali iz Mat I i na Mat III? Sto se tice tih programiranja,ne znam ni ja sto ljudi bjeze od toga,imaju valjda vjezbe,nauce te ljudi nesto iako prije o tome nisi imao pojma..
Nazalost sve je gora situacija za posao,niko nema volje da uci vise,ja prvi nemam,skoro cujem pricu da neki momak koji je zavrsio Mehatroniku na MF prodaje pantole na pijaci
Ramiz je na MF vec dugo godina samo na Mat IIIa ove godine je dosao neki ludjak pa je jos gore..Elem,svako ima nesto svoje sto je pretesko,ali je cinjenica da na EF imas bruku studenata sa preko 9 prosjekom,obicni student nema ispod 7.5,dok kod nas za nagradu sto si polozio preko parcijala dobijes par bodova manje,niko nema preko 8.5 prosjek,imas makar 10 predmeta gdje ti otvoreno nedaju ni 9 a Bog te pitao koliko gdje 10 ne moze dobiti ni sam profesor..Zato ovima sa slabim zivcima ne preporucujem MF,trudis se jadan,rijesavas sve u nekom razumnom roku i kaze ti covjek mrsava sestica..Nema literature,nema zbirki,al eto pojavile su se nove informacije na forumuschweinsteiger je napisao/la:Mi na mat1 presli rjesavanje dvojnih integrala,kad ste to vi radili?
Nizove,divergenciju i konvergenciju redova,sumiranje redova,maklarenov i tejlorov red uopste ne radite.
Izvodi slozenih diferencijabilnih funkcija vam u mat3,a ono sto je kod nas mat3 uopste ne radite.
Jos ako uzmes da je vama Vugdalic na sve 3 matematike i da zavrsne prepisujete,a nama tandem Okicic i Pasic,sta da ti vise pricam
Doduse,meni je bio Okicic,ali cuo sam da ga vise nema.
Nego,je li se Ramizu jos uvijek na zavrsni donosi Dnevni avaz ?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nije samo na forumu, sjedio sam danas sa ona dva jarana, jedan druga godina mehatronike a drugi treća godina energetskog mašinstva. Kažu obojica da ima posla, i da su im starije kolege po završetku studija dobile zaposlenje. Jutros sam guglao njemačko tržište rada, uz elektrotehniku i medicinu rame uz rame stoji "Mechatronik".Slatinash_7 je napisao/la:al eto pojavile su se nove informacije na forumuda makar ima posla
)
Znam da mi je jaran iz srednje prije 2 godine na masinstvu imao mat1 kod Ramiza,jedino ako on laze,lazem i jaR32 je napisao/la:Nisi druze kompetentan uopste, Vugdalic nikad nije drzao mat. 1 i 2,.. mozda nekad davno... a matematiku 3 ne drzi vise. To sto si naveo, ne rade se ti redovi i dvojni integrali, ali rade se druge, a oblasti vi ne.
Nisi brate upoznat uopste.
Davno sam ja jos uspoređivao testove i od mat1, i ne radi se isto sve. Na svakom fax-u se prilagodi ono sto je potrebno, jer se ne rade iste i oblasti.
P.S. mat3 na prvom roku polozila samo 3 studenta ( tri sestice na guzove, minimalno bodova )![]()
Drasticno su kriteriji povecani na masinstvu, za jedan izborni se moras dobro spremiti. Nit mozes sta prepisati.
Pogledaj i Fiziku 1 kod nas i kod vas, Izeta svi hvale gore dobar, izlazi u susret. A kod nas najvece đubre. Ako si napisao 2, a prethodno nisi stavio da je 6/3... znao je prekriziti i kada odes na uvid kaze ne zna on kako si dobio. Zna se na tako banalnim stvarima izivljavati.
Barakovic je masina.Momak je asistent iz mat2,a bolji je od svakog profesora koji mi je predavao matematiku u srednjoj.S Pasicem i Okicicem se jos ne moze porediti,ali je zato svjetlosnim godinama ispred Mirele i Ramiza.tuzlak1987 je napisao/la: Vala ne moze biti nikako isto kada ti neko posalje Samira umjesto nekog beze asistenta. Znaci ne lazem ali ako ove tri matematike polozis mozes komotno predavat matematiku po srednjim ili davat casove
Ma vecinom to rade ovi kvazi inzenjeri,biva radili nekad u firmi i tako to pa ko si ti sad da ga nesto pitas,ispravis ga nedo Bog ili tako nesto.Doduse ima i ovih novih,nikad firme vidjeli nisu pa sad nesto popuju o teorijama i kojecemu.Meni je samo krivo sto je u biti posao inzenjera da od nicega napravi nesto a ovi nasi ovdje ne mogu fakultet da urade,izganjaju sebi ucionicu,laboratoriju,strucnu posjetu ili bilo sta sto bi nama dalo kakav takav motiv za ucenje..cala je napisao/la:Odvratno mi je to izivljavanje nad studentima. Sad pocinju i kod nas tako na vecini predmeta. Do ove godine prolaznost na mat 3, kinematici i dinamici bila preko 50%, a sad 20-30 plafon. Svake godine sve teze i teze.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 60 gostiju.