Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

VolimTz
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la VolimTz » 07 maj 2015, 21:41

Neka si napisao ovoliko, hvala ti velika. I jeste namijenjeno za ovakve postove. Sve si objasnio druže. :thumbup:

Mislim da i @Heller ide na mašinstvo, a znam da je završio mehatroniku u ETŠ.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 07 maj 2015, 22:05

A cuj malo mu falilo da postane gej,jer je htio upisat etf :lol:

Svi se nesto boje programiranja,a ako uzmete neki smjer koji nije racunarstvo ili automatika,imate iz programiranja samo jedan predmet;osnovi programiranja,to je na prvoj godini i svaki debil to moze polozit,jer je sistem za polozit prelagan.

Prije neki dan pricam o matematikama s jaranima sa gradjevine i masinstva...Prva parcijala na etfu iz matematike 1 je cijela matematika 1 i na masinstvu i na gradjevini... :lol:
Na etfu prva parcijala iz mat2 je cijela matematika ovamo...a druga parcijala iz mat 2 na etfu mat 3 na masinstvu... :lol:

:cry:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 07 maj 2015, 22:11

schweinsteiger je napisao/la:A cuj malo mu falilo da postane gej,jer je htio upisat etf :lol:
Ma jok, nego dok sam bio 2 razred ETŠ, nisam mogo ženski glas podnijet nikako. Previše mi pištalo, dokle te dovede muška škola. :mrgreen:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 07 maj 2015, 22:14

cala je napisao/la:Ima li iko ovdje da zna kakvo je stanje sto se tice primanja radnika u zemlje gdje je engleski primarni jezik. Uvala mi je da ucim opet jezik iz pocetka (mislim na njemacki naravno). Jedan kaze treba A2, drugi B1, treci B2 pa sad ovaj iznad rece C1, sto je fakat pretesko.
Sve ti zavisi za koji posao apliciraš, a vjerovato i od države do države. Logično je da na primjer medicinskom radniku i konobaru ne treba isti nivo jezika...
ZELJEZNICAR 1921!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 maj 2015, 22:18

Ma realno nije kod nas nesto teska matematika al se obradi sve,tako da ne znam koliko ti pije ta tvoja prica vode,jer sta vi onda radite na drugoj parcijali iz Mat I i na Mat III? Sto se tice tih programiranja,ne znam ni ja sto ljudi bjeze od toga,imaju valjda vjezbe,nauce te ljudi nesto iako prije o tome nisi imao pojma..
Nazalost sve je gora situacija za posao,niko nema volje da uci vise,ja prvi nemam,skoro cujem pricu da neki momak koji je zavrsio Mehatroniku na MF prodaje pantole na pijaci :(
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 07 maj 2015, 23:16

Koji nivo treba meni kao masinskom inzinjeru?

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 07 maj 2015, 23:34

Slatinash_7 je napisao/la:Ma realno nije kod nas nesto teska matematika al se obradi sve,tako da ne znam koliko ti pije ta tvoja prica vode,jer sta vi onda radite na drugoj parcijali iz Mat I i na Mat III? Sto se tice tih programiranja,ne znam ni ja sto ljudi bjeze od toga,imaju valjda vjezbe,nauce te ljudi nesto iako prije o tome nisi imao pojma..
Nazalost sve je gora situacija za posao,niko nema volje da uci vise,ja prvi nemam,skoro cujem pricu da neki momak koji je zavrsio Mehatroniku na MF prodaje pantole na pijaci :(

Ma jok, pusti te price, to jedino mozda on nece da radi, rođak mi nedavno zavrsio Mehatroniku... za par dana ga zvali na 3-4 posla. Lagano odbijao dok nije dobio gdje mu godi. A i nema logike, jer koliko znam Mehatronika je jedino u Tuzli na masinstvu i to je to za citavu Bosnu. Pitaj inzenjere mehatronike, pa ces cuti odgovor :thumbup:

Kod ćaleta mi na poslu najvise mehatronike.

I nema ih na birou, osim ovih sto su prolupali pa nece da rade. Kao u mene jedan komsija ( mas. inzenjer), zvali ga na hiljadu mjesta, al jok nece covjek. Drzi casove matematike, sebi nabavio stoke i tako zivi...

@schweinsteiger Ne lazi narod :P Jaran mi druga god. elektrotehnickog a ja masinstva druga godina.. na matematikama se skoro sve isto radi. Na mat. 1 skoro je u potpunosti isto. Jedan dio se samo razlikuje. A tako i mat. 2. Skoro imali ispite i jedni i drugi, mi zajedno radili :thumbup: Sasvim male su izmjene, jer se oblasti prilagode fakultetima, pa se nesto izbaci a nesto doda. Za građevinu ne znam, nisam upoznat uopste.
Mia San Mia

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 08 maj 2015, 10:09

Mi na mat1 presli rjesavanje dvojnih integrala,kad ste to vi radili? :P
Nizove,divergenciju i konvergenciju redova,sumiranje redova,maklarenov i tejlorov red uopste ne radite.
Izvodi slozenih diferencijabilnih funkcija vam u mat3,a ono sto je kod nas mat3 uopste ne radite.
Jos ako uzmes da je vama Vugdalic na sve 3 matematike i da zavrsne prepisujete,a nama tandem Okicic i Pasic,sta da ti vise pricam :lol:

Doduse,meni je bio Okicic,ali cuo sam da ga vise nema.

Nego,je li se Ramizu jos uvijek na zavrsni donosi Dnevni avaz ? :lol:

#miasanmia

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 08 maj 2015, 11:33

Imal ko sa masinstva u tuzli da je dobar sa kinematikom

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 maj 2015, 11:49

Ma razlika izmedju kriterija PMF-a na elektrotehnici i na drugim faxovima je drasticna.

Krivo ovima sa PMF sto odose svi najbolji na FE, a njih dole ne sljivi niko ni 5% pa nam bibere. A gradivo opsirno za broj sati ..

Vala ne moze biti nikako isto kada ti neko posalje Samira umjesto nekog beze asistenta. Znaci ne lazem ali ako ove tri matematike polozis mozes komotno predavat matematiku po srednjim ili davat casove :rol:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 08 maj 2015, 14:00

Nisi druze kompetentan uopste, Vugdalic nikad nije drzao mat. 1 i 2,.. mozda nekad davno... a matematiku 3 ne drzi vise. To sto si naveo, ne rade se ti redovi i dvojni integrali, ali rade se druge, a oblasti vi ne.

Nisi brate upoznat uopste.

Davno sam ja jos uspoređivao testove i od mat1, i ne radi se isto sve. Na svakom fax-u se prilagodi ono sto je potrebno, jer se ne rade iste i oblasti.

P.S. mat3 na prvom roku polozila samo 3 studenta ( tri sestice na guzove, minimalno bodova ) :)

Drasticno su kriteriji povecani na masinstvu, za jedan izborni se moras dobro spremiti. Nit mozes sta prepisati.

Pogledaj i Fiziku 1 kod nas i kod vas, Izeta svi hvale gore dobar, izlazi u susret. A kod nas najvece đubre. Ako si napisao 2, a prethodno nisi stavio da je 6/3... znao je prekriziti i kada odes na uvid kaze ne zna on kako si dobio. Zna se na tako banalnim stvarima izivljavati.
Mia San Mia

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 08 maj 2015, 15:40

schweinsteiger je napisao/la:Mi na mat1 presli rjesavanje dvojnih integrala,kad ste to vi radili? :P
Nizove,divergenciju i konvergenciju redova,sumiranje redova,maklarenov i tejlorov red uopste ne radite.
Izvodi slozenih diferencijabilnih funkcija vam u mat3,a ono sto je kod nas mat3 uopste ne radite.
Jos ako uzmes da je vama Vugdalic na sve 3 matematike i da zavrsne prepisujete,a nama tandem Okicic i Pasic,sta da ti vise pricam :lol:

Doduse,meni je bio Okicic,ali cuo sam da ga vise nema.

Nego,je li se Ramizu jos uvijek na zavrsni donosi Dnevni avaz ? :lol:

Ramiz je na MF vec dugo godina samo na Mat IIIa ove godine je dosao neki ludjak pa je jos gore..Elem,svako ima nesto svoje sto je pretesko,ali je cinjenica da na EF imas bruku studenata sa preko 9 prosjekom,obicni student nema ispod 7.5,dok kod nas za nagradu sto si polozio preko parcijala dobijes par bodova manje,niko nema preko 8.5 prosjek,imas makar 10 predmeta gdje ti otvoreno nedaju ni 9 a Bog te pitao koliko gdje 10 ne moze dobiti ni sam profesor..Zato ovima sa slabim zivcima ne preporucujem MF,trudis se jadan,rijesavas sve u nekom razumnom roku i kaze ti covjek mrsava sestica..Nema literature,nema zbirki,al eto pojavile su se nove informacije na forumu :D da makar ima posla :))
Slatina Bog i batina

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 08 maj 2015, 16:56

Slatinash_7 je napisao/la:al eto pojavile su se nove informacije na forumu :D da makar ima posla :))
Nije samo na forumu, sjedio sam danas sa ona dva jarana, jedan druga godina mehatronike a drugi treća godina energetskog mašinstva. Kažu obojica da ima posla, i da su im starije kolege po završetku studija dobile zaposlenje. Jutros sam guglao njemačko tržište rada, uz elektrotehniku i medicinu rame uz rame stoji "Mechatronik". :)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 09 maj 2015, 12:06

Uzeo ocjene i izracunao kako bih trebao proci na zurnalistici bez prijemnog i stavlja me to na 11. mjesto :P
(poredim sa proslom godinom), samo nakon 16. mjesta ima neka crvena linija a ne pise zasto je tu ( u konkursu stoji da su primali 30 redovnih prosle godine :hmmmmm: )

Edit: Izgleda da su to rezultati sa drugog prijemnog dok meni treba prvi koji nigdje ne mogu naci :crazy:
Zadnja izmjena: Otelo, dana/u 09 maj 2015, 12:58, ukupno mijenjano 1 put.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 09 maj 2015, 12:50

R32 je napisao/la:Nisi druze kompetentan uopste, Vugdalic nikad nije drzao mat. 1 i 2,.. mozda nekad davno... a matematiku 3 ne drzi vise. To sto si naveo, ne rade se ti redovi i dvojni integrali, ali rade se druge, a oblasti vi ne.

Nisi brate upoznat uopste.

Davno sam ja jos uspoređivao testove i od mat1, i ne radi se isto sve. Na svakom fax-u se prilagodi ono sto je potrebno, jer se ne rade iste i oblasti.

P.S. mat3 na prvom roku polozila samo 3 studenta ( tri sestice na guzove, minimalno bodova ) :)

Drasticno su kriteriji povecani na masinstvu, za jedan izborni se moras dobro spremiti. Nit mozes sta prepisati.

Pogledaj i Fiziku 1 kod nas i kod vas, Izeta svi hvale gore dobar, izlazi u susret. A kod nas najvece đubre. Ako si napisao 2, a prethodno nisi stavio da je 6/3... znao je prekriziti i kada odes na uvid kaze ne zna on kako si dobio. Zna se na tako banalnim stvarima izivljavati.
Znam da mi je jaran iz srednje prije 2 godine na masinstvu imao mat1 kod Ramiza,jedino ako on laze,lazem i ja :D
Prosle godine mat3 isto imali kod njega :D

Da nisi tek na prvoj?Ne razumijem kako ne radite dvojne integrale,kad preko toga se racunaju sve komplikovane povrsine,to je cak vise potrebno vama,nego nama na etfu.
Ne bih sad da ovo ispadne kao neko nadmetanje,ali kriteriji na etfu su uvijek bili visoki.Mi tehnicki vise nemamo izbornih nikako.Svi predmeti sada nose 6 ECTS kredita i u svakom semestru imas 5 predmeta.Ja npr.u 4. semestru na racunarstvu moram uzeti jedan izborni,ali je fazon sto to nije izborni,nego je redovni predmet s nekog drugog smjera.Vecina se,eno,zafrkala,uzeli neke Senzore i pretvarace,to prije nosilo 3 ECTS kredita,pa bilo lagano,a u zadnje 3 godine nosi 6,pa vise moraju vjezbat zadatke iz senzora,tj. "izbornog predmeta",nego iz struktura podataka,npr. (ako ima jos neko ko je RI,a da ovo cita,neka uzme kao izborni u 4. semestru Projektovanje logickih sistema.Uglavnom sve ide preko boolove algebre,zadaci jesu obimni,ali je opet lakse koliko-toliko od Senzora.)

Ja jos ne znam ni koga s mog fakulteta da je pohvalio Izeta :lol:
Ali stvarno.Djubre obicno.Mozes zamisliti,ljudi mu dodju i mole ga za 1% iz zadataka (jer moras imat 25% da polozis zadatke,inace ides na integralni i radis 30 zadataka) i on ne da.
Prosle godine na socijalnom bilo oko 100 studenata iz fizike 2,njima jedno 40 je bilo za uslov,Gazdic pustio samo troje,TROJE.Nakon socijalnog kad su mu otisli u kancelariju na pmf,da probaju sta izganjat' (jer nije stavio da ima uvid,samo upis ocjene kad je),njega nije bilo.Uzeo godisnji i otisao negdje.

tuzlak1987 je napisao/la: Vala ne moze biti nikako isto kada ti neko posalje Samira umjesto nekog beze asistenta. Znaci ne lazem ali ako ove tri matematike polozis mozes komotno predavat matematiku po srednjim ili davat casove :rol:
Barakovic je masina.Momak je asistent iz mat2,a bolji je od svakog profesora koji mi je predavao matematiku u srednjoj.S Pasicem i Okicicem se jos ne moze porediti,ali je zato svjetlosnim godinama ispred Mirele i Ramiza.
#miasanmia

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 09 maj 2015, 13:00

Laze jaran! :D jer sam ja prije 2 godine polagao Mat I na MF i drzala mi je Mirela Garic Demirovic,bilo nas je kijamet sa po 50 bodova preko parcijala,samo 7 ljudi je polozilo na prvom roku i to su bile samo dvije sedmice i 5 sestica,to se nikad nece desiti na EF znas i sam..Vi imate 5 predmeta a mi imamo 6,pa gdje je tu sad postenje? :D na svakom faxu i semestar nosi isto etcs bodova tako da ti i ta prica pada u vodu..Elem,EF je strano tezak i dobar fakultet,nije ni cudo sto imate visoke kriterije ali se makar zna ko pije ko placa,ne ucis dzaba vec se moze zaraditi i pokoja dobra ocjena,neka stipendija od 300+ KM dok je kod nas rasulo opste a nismo mi glupi iskreno da ti kazem..
Gazdic je prica za sebe,kod nas zakuhao sa profesorom Viktorom pa su kriteriji jos dignuti ali se da to poloziti,pogotovo preko zadataka da se uzme oko 40%,jest da i tu zakida i da niko ne moze osvojiti max bodova al sta da se radi..Njega treba odrobijati :D
Slatina Bog i batina

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 09 maj 2015, 13:31

Laze jaran debelo :D

A i ja sam 4 semestar, i cetvrta godina na masinstvu.

A sto se tice Gazdica, sve znam. Ja sam na kraju 100% uradio integralni od 90 bodova, i imao jos par bodova od vjezbi i sl. i jedva sesticu dobio. 2.5h radio ispit, od prve do zadnje minute nisam stao. Skoro citavu zadacnicu ispisao, da bi mi na kraju dao sesticu.
Mia San Mia

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 09 maj 2015, 13:38

Odvratno mi je to izivljavanje nad studentima. Sad pocinju i kod nas tako na vecini predmeta. Do ove godine prolaznost na mat 3, kinematici i dinamici bila preko 50%, a sad 20-30 plafon. Svake godine sve teze i teze.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 09 maj 2015, 15:16

cala je napisao/la:Odvratno mi je to izivljavanje nad studentima. Sad pocinju i kod nas tako na vecini predmeta. Do ove godine prolaznost na mat 3, kinematici i dinamici bila preko 50%, a sad 20-30 plafon. Svake godine sve teze i teze.
Ma vecinom to rade ovi kvazi inzenjeri,biva radili nekad u firmi i tako to pa ko si ti sad da ga nesto pitas,ispravis ga nedo Bog ili tako nesto.Doduse ima i ovih novih,nikad firme vidjeli nisu pa sad nesto popuju o teorijama i kojecemu.Meni je samo krivo sto je u biti posao inzenjera da od nicega napravi nesto a ovi nasi ovdje ne mogu fakultet da urade,izganjaju sebi ucionicu,laboratoriju,strucnu posjetu ili bilo sta sto bi nama dalo kakav takav motiv za ucenje..
Slatina Bog i batina

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 09 maj 2015, 15:53

Tacno @slatinash, al kad ce to biti...
Mia San Mia

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bavariapivo i 15 gostiju.