FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- Probisvjet
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Zvijezda mi je drag klub. Mnogo imam prijatelja u Gradaccu. Sve to mi ne daje pravo da odobravam pustanje utakmice. Igrati posteno, ako se moze pobijediti, onda pobijediti. Samo posteno odigrati. Nismo ni mi na njih bili kivni za onu godinu, a zasto bi oni sada bili na nas?
Mislim da smo mnogo bolji i da bi poraz znacio da smo pustili utakmicu.
Mislim da smo mnogo bolji i da bi poraz znacio da smo pustili utakmicu.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Te nagle rotacije u timu i isprobavanje igraca na klupi koji slabo imaju prilike se dokazati bi bile opravdane da smo osigurali opstanak, jer tada bismo cistog obraza opravdali i moguci poraz (da neko ne proziva da smo prodali utakmicu ili pustili Zvijezdi), ali mi jos teoretski nismo izborili opstanak pa ja ne bih bas pretjerano eksperimentisao, osim mozda Zebu odmorio.zlajci je napisao/la:Razumijem da imamo različita mišljenja.Chinaglia je napisao/la:izvini, al' kako se to razlikuje od puštanja tekme? Husref kad bi to napravio, Sloboda bi izgubila, a onda bi navijači Slobode govorili kako to nije puštanje, kako je trener malo isprobao druge igrače, ispali bismo cinici kao navijači Selje .. mislim, meni je svejedno, pustili im, ili ovako šatro pošteno s izmješanim sastavom (što je opet pušteno, samo fino upakovano, da ispadnemo šatro čisti) .. dakle, govorim o tome da ne ispadnemo kao navijači anamo onih, koji poriču očiglednozlajci je napisao/la:Da se razumijemo, ne govorim o puštanju utakmice. Apsolutno ne!
Ali ne bih imao ništa protiv da Husref pokuša različite kombinacije, možda dadne priliku nekome od momaka koji se žele nametnuti za prvih 11, a ako u svoj toj priči Zvijezda bude bolja neče mi biti nimalo žao. Ako mi pak budemo bolji radovat ću se našoj pobjedi.
Ja ne vjerujem da su naše alternative na klupi mnogo, ako su uopće, slabije od Zvijezde. Uostalom prava prilika da vidimo njihovu snagu.
I nikako ne možeš povlačiti paralelu između ova dva primjera. Igrači i golman Želje su se sklanjali da Leotar dadne gol, a Adilović namjerno fulao šanse. Neka su, svakako njihova sramota, ali razlog više da nikako ne porediš ova dva primjera.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.
-
NAJGORA_BAGRA
- Kontakt:
Pa gdje je vise onaj film " Jedna ljubav, jedan grad " ?
zlajci je napisao/la:
Istina je da smo uz samo jedan bod mogli o(p)stati. Istina je da smo tada kumili za bod(ove) i istina je da smo naišli na zid. Ali isto tako je istina da je večina ljudi iz Gradačca žalila taj dan zajedno sa nama.
Istina je da među ljudima iz Gradačca imamo velike sportske prijatelje koji su čest gost na Tušnju.
Naravno, istina je da tadašnje rukovodstvo (ali rukovodstvo) Zvijezde uopće nije suosječalo sa nama.
Tadasnje rukovodstvo Zvijezde, je i krivo za sadašnju Zvijezdinu situaciju...Ti ljudi su usli u savez i sad sudije sude protiv Zvijezde kad god mogu...Opstanak Zvijezde je suprotan njihovim zeljama...
I sad kad citam oaj tvoj post izgleda mi kao najbolja osveta tim ljudima i tom rukovodstvu pomoc u ostanku u ligi...Ali opet kontam bolje biti jedini sa kantona lakse se kuka za pare.....
& $ ?
- FranckRibery
- Kontakt:
ja licno znam kad je u pitanju ona utakmica zvijezda sloboda da je jedan igrac naseg kluba tada pitao jednog igraca Zvijezde za vrijeme utakmice sto nam ne daju bodove a momak ce na to odgovoriti kako im niko nista nije rekao i da su ih kontaktirali pustili bi nam. Nisu o tome nista spomenuli u svlacionici sto je i igracima Zvijezde bilo cudno 10000 % tacna info. Tako da po meni su krivi ljudi koji su tad bili u nasem klubu tj Davud Zada

Volio bih da odigramo pošteno, fer i korektno, bez ikakvog puštanja i igranja pod ručnom. Kada je nama bilo najteže, svi su nas napustili, niko se nije ponudio da nam pomogne na bilo koji način, svi su nas željeli vidjeti u nižem rangu. Ne vidim zašto bismo mi sada pomagali nekoj ekipi, čije su šanse za opstanak svakako minimalne, a koja pritom nije imala sluha za nas kada nam je bilo najteže.
Ako želimo biti moderan i transparentan evropski klub, klub na zdravim temeljima, onda se nekih navika zauvijek moramo riješiti. Čast i ugled se godinama grade, a izgube za trenutak. Nećemo valjda biti kao oni koje smo toliko proklinjali nakon događanja u maju 2012.
Zato, vrijeme je za prvu gostujuću pobjedu pod Musemićevim vodstvom.
Ako želimo biti moderan i transparentan evropski klub, klub na zdravim temeljima, onda se nekih navika zauvijek moramo riješiti. Čast i ugled se godinama grade, a izgube za trenutak. Nećemo valjda biti kao oni koje smo toliko proklinjali nakon događanja u maju 2012.
Zato, vrijeme je za prvu gostujuću pobjedu pod Musemićevim vodstvom.
Ljudi vrijeme je ba da okrenemo novu stranicu ne samo u Slobodi vec i citavom BH nogometu. Utakmicu treba odigrati fer i posteno za dobrobit citavog nacionalnog prvenstva. Ako bi im sta znacilo, mi imamo jako mnogo igraca na klupi koji ne igraju cesto pogotovo bih volio vidjeti Ahmetovica i Hodzica od pocetka. Zebu odmoriti malo momak je isprebijan ovo proljece i mislim da nema potrebe da ga forsiramo i ovu utakmicu. Ubjedjen sam da utakmicu u tom sastavu ne bi izgubili jer ti momci su zeljni dokazivanja. Mi smo najveci fudbalski brend ove regije i spadamo medju top 4 u drzavi i tako se treba konacno poceti i ponasati. Uostalom veliki broj navijaca ide u Gradacac i te ljude ne smijemo razocarati.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
samo Sloboda
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
mi ako Zebu odmorimo kao da smo im i pustili utakmicu hehe Zeba je kod nas 70% ekipe
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
-
reddragon001
- Kontakt:
Zaboravili ste na odnose fukare-red dragonsi silna prijateljstva. A istina je da nije bila dogovorena utakmica kada vam je trebalo mi navijači da smo mogli riješiti Šta mi bih vam sigurno pomogli imate sada šansu da igrate pošteno ili da nas pomognete kako god uradite meni ćete ostati drage komšije i ako.moja zvijezda ispadne ja ću pratiti slobodnu u pl. Mada mislim nema razloga za neko zapinjanje pretjerano. Vi ste gol primili od Savica sa 40 metara... Istina sto momak napisa da je sve to kriva bivša naša uprava, i jedva čekaju da nas vide u nižem rangu. A vi od igrajte kako hoćete
redwhite je napisao/la:Bez neke zavisti(koja ce nekima prva pasti na pamet) za koju ni nema realne osnove,po kojim se to kriterijima Slobodi otpisuje dug od strane vlade TK za osiguranje utakmica prema MUP-u? Jel to znaci da Zvijezda i ostali klubovi na kantonu ne treba te stvari da placaju jer kad zagusti to se otpise? Po ovome sto su uradili su dali jasan znak da su ljudi u nasem klubu ovce sto redovno placaju svoje obaveze.Sad ce poceti i ostali dugovi da se otpisuju,a neko u ranijim strukturama tog kluba je pare stavio u dzep.
Ako je neko u financijskoj krizi, ne treba da se ostali diskriminuju."Ko nema cipela, nek se u kolo ne hvata".
Sve nastranu(tradicija,velicina grada,itd itd) jel treba da se daje sadaka da bi neko po svaku cijenu opstao?Apsurd.Niko ne ujeda ni u 2. ligi.
Ali izgleda da ce doci dotle da ce se sergije pred dzamiju sterati za taj klub.Citam da navijaci Slobode hoce da nosaju kasice-prasice da sklupljaju sadaku za svoje igrace.Lijepa gesta,slazem se.
Neka se niko ne uvrijedi.Ovo je realnost i nema prostora emocijama
ZVIJEZDA-SLOBODA -1-0 MAJ, 2012
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 05 maj 2015, 21:14, ukupno mijenjano 11 puta.
Ja volim FK Tuzla City
Bosanski zmaj je napisao/la:CESTITKE, UPRAVI KLUBA, TRENERU I IGRACIMA NA DANASNJOJ POBJEDI !
PO KOZNA KOJI PUT DOKAZALI SMO FUDBALSKOJ JAVNOSTI U BiH O KAKVOJ SE SPORTSKOJ SREDINI RADI.
PONOSAN NA GRADACAC, PONOSAN NA ZVIJEZDU !
ZVIJEZDA- SLOBODA 1-0 MAJ , 2012.
Ja volim FK Tuzla City
-
reddragon001
- Kontakt:
Sve su to prijatelju bivši uposlenici kluba vjeruj mi. Sloboda neka dodje i nek pobjedi vidimo se na roštilju prije tekme fukare...
Nije realno što tražite da se zaboravi ispadanje. Bod bi nas tad' spasio, nismo ga dobili. Odigrat' utakmicu kako treba, pa šta bude. 
A i to si u pravu...Samo sjecam se te 2012 prava invazija bila iz tuzle...Ko da sam na Tusnju...Osim kaveza i ostatak te tribine je bio pun navijaca iz tuzle...U jednom trenu jedan njihov rece je.te ovdje svi navijaju za Slobodu a gdje su nasi...Vidimo se i ove godine...Jedno od rijetkih gostovanja na koje penzioner kao ja moze ici, ako gazda ne odluci produziti radno vrijeme...ultrasstyle_tz je napisao/la:mi ako Zebu odmorimo kao da smo im i pustili utakmicu hehe Zeba je kod nas 70% ekipe
& $ ?
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Da covjek zna da drugi nece dobit bodove od svojih pa da igramo posteno ali ja sam uvjeren da ce drugi svojim pustati..mi cemo sami sebe pobjediti uvjek i to oni znaju..ljudi zu nameracili da izbace Zvijezdu kao i nas i sve se ponavlja...i nasi bivsi ljudi iz kluba su to cinili, sad i njihovi rade njima...daj boze da se izvuku ali iskustvo nam govori da nece
...Ja bi pustio ovo bez obzira sto su oni nas dobili...ne zelim ja ni Obaraku i slicne gledati tu jer oni ce svakako imati pomoc svojih..ne traze ljudi iz RS dzaba da u ligi bude toliki i toliki broj klubova iz RS ..moraju da imaju da mogu raditi sta zele i spasavati jedni druge..mi smo godinama to gledali i trpili
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Samo ovo sve izgleda malo bezeveze kad se pogleda tabela...Nismo mi neki giganti koji gaze sve redom i eto pustice ili nece Zvijezdi...Nije bas da smo donosili sa gostovanja pobjede...Ali mora se i to promjeniti...
& $ ?
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Istina je to sto kazes, ali nas kanton je spesifican..uvjek su igrali jedni orotiv drugih gazili se ma koliko god bio neko los ini su ginuli da uzmu komsiju..mi smo dosta hvalitetni to smo pokazali na ovim gostovanjima gdje nismo bili daleko od iznenadjenja Siroki,Zrinjski i td...ali svakako sto nas nebi mogla uzeti ZvijeDa ljudima gori pod nogama moraju ginut ako zele ostati u ligi..tesko ce to uspjeti ljudi su im skuhali ko i nama ..daj boze da grijesimklma1 je napisao/la:Samo ovo sve izgleda malo bezeveze kad se pogleda tabela...Nismo mi neki giganti koji gaze sve redom i eto pustice ili nece Zvijezdi...Nije bas da smo donosili sa gostovanja pobjede...Ali mora se i to promjeniti...
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Sto se tice Zvijezde i pustanja , pobjedili su nas iako se nisu trudili da to urade , tada je Smajlovic za nas promasio prazan gol , Hamzic nije niti jednu loptu upucivao prema naprijed i jasni se vidjelo da im nije do pobjede , Pandza je bezveze ubacio i tako smo zjanili . Odlicno poznajem ljude iz kluba , pravili su se da ne pustaju i tako izjavljivali . Ja im ne zamjeram , nasa tadasnja uprava je bila mafijaska i niko sa njima nista nije htio da dogovara . Ja bi pustio komsijama ! Ne bih Zelji i ostalima ali komsijama da !!!!
-
reddragon001
- Kontakt:
Tako je majstore. RS klubovi jedni drugima puštaju a mi gledamo ko će koga ukopati. Istina je sve što si napisao, nekome nije bilo u interesu da sloboda opstane nas su bivši ljudi iz kluba ukopali sada imamo par ljudi koji to pokušavaju ispraviti jedno finale je u subotu uz tu pobjedu bili će nam mnogo lakse. Poz
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.