FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

edinhooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la edinhooo » 04 maj 2015, 15:29

exbabilon je napisao/la:Mozemo biti ispred Zrinjskog hladno, iduce kolo na Kosevu nam svaki rezultat i odgovara i ne odgovara :mrgreen:
Siroki ide Celiku, a mi Velezu... daj Boze da Zenicani zapnu koliko ce i Rodjeni, sve je otvoreno do kraja.

jel ti mislis da je Celik slucajno dobio Olimpika na Otoci ??
milsim da je scenarij sledeći ...Celik uzeo bodove na Otoci, daje bodove Sirokom a Široki ganja titulu i daje kup Olimpiku. I svi zadovoljni...iskreno se nadam da nece biti ova relacija.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 04 maj 2015, 15:32

edinhooo je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:Mozemo biti ispred Zrinjskog hladno, iduce kolo na Kosevu nam svaki rezultat i odgovara i ne odgovara :mrgreen:
Siroki ide Celiku, a mi Velezu... daj Boze da Zenicani zapnu koliko ce i Rodjeni, sve je otvoreno do kraja.

milsim da je scenarij sledeći ...Celik uzeo bodove na Otoci, daje bodove Sirokom a Široki ganja titulu i daje kup Olimpiku. I svi zadovoljni...iskreno se nadam da nece biti ova relacija.
Ne vjerujem da ima ista od toga jedino sto je siroki mogao je platiti olimpicu da pusti celiku kako bi ovi njima dali a da su to uradili kako bi ovi njima dali kup radi jedne utakmice koja nista ne znaci nide veze.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 maj 2015, 15:40

edinhooo je napisao/la:

Ako ces tako gledali, onda ce prije biti da je Siroki prodao Sarajevu utakmicu na Kosevu jer su igrali kao da se igra kup utakmica a ne prvenstena, i iskreno ne moze me niko ubijediti da je ono bio pravi Siroki, prosto nemoguce.
Dakle, da u 90 min kljucne tekme oni ne krenu u napad pored negativnog rezultata je zaista cudno...

@pile - Momak je bio u efektu a trenutak psovke prema tom covjek je dosekao momenat kulminacije. Dakle, morao je puci, drugacije nije moglo, dobro je samo pa nije nesta gore uradio.
Jbg, nije lako kada te neko provocirao na svaki tvoj pas konstatno...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 04 maj 2015, 15:46, ukupno mijenjano 2 puta.

edinhooo
Kontakt:

Post Postao/la edinhooo » 04 maj 2015, 15:42

No10 je napisao/la:Na Grbavici je na utakmici sa Borcem bilo jedva dvije hiljade navijača. Nikad uzbudljivije prvenstvo BiH u fudbalu i Želju koji se bori za titulu u derbi utakmici sa starim rivalom, trebalo bi valjda pogledati bar pet, da ne pretjerujemo sa deset hiljada navijača. Do kraja sezone onih vjernih navijača Želje u sredini južne tribine neće biti zbog nemilih dešavanja. Igrači su prepušteni na milost i nemilost poznatim stručnjacima sa sjevera i uglednim biznismenima sa zapada. Sa zapada se najžešće napada, a iz usta kravataša čuju se najsočnije i najbolnije psovke upućene igračima.

Ti kravataši koji se igraju bogova, fudbalskih znalaca i kvazi menadžera trebali bi brinuti da oni koji na terenu igraju srcem imaju obezbjeđene makar redovne plate, koje su uzgred rečeno mizerne, a eto ni njih nema. Trebali bi brinuti da na tribinama bude gore pomenuti broj navijača, koji se u Dolini Ćupova sanja već nekoliko godina. Trebali bi brinuti da ta tribina na kojoj liječe svoje frustracije izgleda makar malo pristojnije. Da novinarska loža ne liči na ćumez.

I Edin Džeko takvima je bio Kloc a sudbinu najuspješnijeg napadača u historiji naše zemlje dijele i druga Željina djeca. Dženis Beganović apsolutno otkriće u veznom redu sa 19 godina je napravio grešku koja je Želju mogla skupo koštati ali nije, zamijenjen je ekspresno uz salvu psovki i povika glupane, **** te Mulalić, šta si se ufurao… Zaboravili su odmah nekoliko briljatnih pasova koje je odigrao i kreirao stopostotne prilike. Dženis će biti veliki igrač ako uskoro ode sa Grbavice.

Sreću da ode nije imao Eldar Hasanović, od danas suspendovani prvotimac Plavih. Momak koji je odrastao u plavom dresu. Dečko koji je uvijek bio primjer lijepog ponašanja i vladanja u svetom dresu. Momak kojeg ni u dane kada je u Želji bilo najviše novca, niste mogli vidjeti u sarajevskim kafanama kako se prelama po šankovima. A mnogi su noćili i zatvarali lokale uzduž i poprijeko. Hasanović je protiv Borca odigrao loše i sve je palo u vodu. Svaki kontakt sa loptom značio je stotinu psovki, spominjanja majki, sestri, žena, djece. Noge su otežale. I ma koliko to gospodi sa zapada bilo čudno i fudbaleri su ljudi. I fudbalere boli kada im psuju. I fudbaleri imaju osjećanja. I njih boli. A pogotovo kada znaju ko i kako im psuje, kada prepoznaju glasove polupismenih kvazi biznismena koji sjede na istim mjestima već deceniju i stalno rade isto. A onda nakon utakmice trče da se slikaju. Njih ne zanima ni prazan džep, ni prazan frižider, ni prazna duša. Zanima ih samo kako isprazniti frustracije nakupljene u protekloj sedmici. Male ćune, nedostatak potencije, poslovne frustracije sve to ide na račun Željinih igrača, pogotovo Željine djece.

Suspenzija Hasanovića samo je još jedan pokazatelj nesposobnosti uprave kluba sa Grbavice. Samo je puko glumatanje i izigravanje sile nad nedužnim. Možda da nađete generalnog sponzora? Možda da nađete investitore? Možda da obnovite tribine? Možda da podijelite plate? Znate li šta je premija? Ne.

Zapadu se ne smije psovati. Zapad tebi psuje. Guzonje se ne smiju dirati. Oni tebe diraju. Nije li nam tako svaki dan? U životu i u sportu?

- See more at: http://telal.ba/prica-sa-grbavice-guzon ... 6kjnf.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;

Slažem se s tobom al taj isti Eldar Hasanović i
Zeljković u subotu uz mezicu cugaju pive po restoranu Bosna ja sam izašao u oko 3 ostali su iza mene mislim da ni to nije ok. :salut:

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 04 maj 2015, 15:57

Pa i Beslija je znao svojevremenu uraditi istu pa cak i goru stvar pa nikad nije biio kaznjen..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Manijaci Zeljini

edinhooo
Kontakt:

Post Postao/la edinhooo » 04 maj 2015, 15:59

DzoleZeljo je napisao/la:
edinhooo je napisao/la:

Ako ces tako gledali, onda ce prije biti da je Siroki prodao Sarajevu utakmicu na Kosevu jer su igrali kao da se igra kup utakmica a ne prvenstena, i iskreno ne moze me niko ubijediti da je ono bio pravi Siroki, prosto nemoguce.
Dakle, da u 90 min kljucne tekme oni ne krenu u napad pored negativnog rezultata je zaista cudno...

@pile - Momak je bio u efektu a trenutak psovke prema tom covjek je dosekao momenat kulminacije. Dakle, morao je puci, drugacije nije moglo, dobro je samo pa nije nesta gore uradio.
Jbg, nije lako kada te neko provocirao na svaki tvoj pas konstatno...

široki je po meni loš cijelu polusezonu... nekako su se provlacili sve...pa me baš i ne ćudi da su onako loše odigrali na koševu...al eto vidjet ćemo...na šta će sve izaći...
da je nama bodove u Mostaru uzeti sve..sve bi lakše bilo...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 maj 2015, 16:02

pa musa je dobio nogu nakon što četiri utakmice zaredom nisu zabili.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 04 maj 2015, 16:10

Da je Musa ostao trener Sirokog oni bi sigurno sampioni bili.. Lijepo su igrali ali im je falilo sto i nama protiv Borca a to je realizacija. No nebitno, mora Velez jednom Izgubiti kod kuce u ovoj sezoni.. To ce abd biti u subotu..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 04 maj 2015, 16:14

ultrassa1921 je napisao/la:Pa i Beslija je znao svojevremenu uraditi istu pa cak i goru stvar pa nikad nije biio kaznjen..

A jbt porediš Bešliju jednog od najboljih poslijeratnih igrača koji su igrali u PLBiH sa Hasanovićem. Nez jesam li ja jedini koji misli da se njegov izostanak neće nešto puno osjetiti. Možda jedino u broju igrača u rosteru.
DRUG NEBI TI PUNCA

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 maj 2015, 16:15

Minjore je napisao/la:Da je Musa ostao trener Sirokog oni bi sigurno sampioni bili.. Lijepo su igrali ali im je falilo sto i nama protiv Borca a to je realizacija. No nebitno, mora Velez jednom Izgubiti kod kuce u ovoj sezoni.. To ce abd biti u subotu..
nije bezveze stvar ne zabiti četiri utakmice zaredom sa sastavom kakvi oni imaju. mi smo u ovoj polusezoni uzeli četiri boda više, išli smo im na noge, a i na klupi imaju igrača koji bi nama bili pojačanja. u klubu je sve uvijek isto, jedini su bez dugova, jedini unaprijed mogu planirati pare, većina igrača se zna u dušu...do koga je nego do trenera?

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 04 maj 2015, 16:46

ultrassa1921 je napisao/la:Pa i Beslija je znao svojevremenu uraditi istu pa cak i goru stvar pa nikad nije biio kaznjen..

Glupo ti je poređenje.. Porediš jednog od najboljih naših poslijeratnih igraca sa Hasanovicem. Bešlija se vratio u Želju ako se ne varam 2008 godine kad smo bili u totalnoj finansijskoj dubiozi, trener bio onaj brkati levat Hotic, to pripreme po Njemačkoj, to deranje nekih ekipa iz 12-te lige, nismo imali para ni za kifle, igraci gurali autobus na pripremama jer nismo imali para da platimo gorivo i Mirsad se vrati i ako je realno mogao još minimalno par sezona igrati u inostranstvu i onda se vratiti al jok covjek se vrati bez nekih posebnih uslova, i zbog ljubavi prema Želji odigra sezonu sa raznim "igracinama" koji nisu bili ni za Vrbanjuše. Dok je vecina ostalih tzv. legendi gledala propadanje kluba i sklanjala se u stranu, čast izuzecima naravno, Mirso je došao i pomogao klubu kad je bilo najteže. Sezonu nakon toga dolazi Amar i svi znamo šta je nakon toga bilo..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 04 maj 2015, 16:53

Krenut ću redom, pošto vidim da ovdje ima mnogo nagađanja, mnogo nekako meni nelogičnih priča, mnogo pretpostavki, pa ću ovako poredati stvari po ovome šta je stvarno logično:

1. pogledao sam tekmu i na stadioinu i kasnije na tv-u. Igrali smo dobro. I lopta je išla odlično sem povremenih grešaka koje i Barsa ima. Najveći problem je što su naše tri velike grešeke ustvari bile njihove tri velike prilike. Jedina veća prilika koju su oni akcijom napravili je bio prodor Subića. Mi smo sa druge strane napravili pet šest dobrih prilka iz izrađenih akcija na bunker. Mali Beganović je bio odličan osim one jedne greške kad dmo ga mogli primiti. Hasanović je odigrao solidno provo poluvrijeme, ali je problem nastao kad je početkom drugog pogriješio zaredom četiri pet puta u predaji lopte od čega je jedan bila sto posto prilika (kad je pogodio sudiju) i još par koje su mogle biti sto posto da nisu na vrijeme osujećene. Međutim mi pamtimo samo te grešeke u drugom a nikako sveukupno. On je jedini igrač koji je odigrao mislim sve tekme i sigurno i njemu ponestaje baterija.Bpgdanović je taj koje je spasio dva puta loptu iz gola malte ne kod ove akcije koju je sudija napravio. Ostali igrači na svom nivou nit odlični nit loši. Baja pucao dobro, ali Avdukić odlično odbranio. Bio jak šut u u ugao, ali jbg. Baja je i trebao pucati jer je to jedino logično bilo, a i Mesiju se dsi da fuli. Baja samo naprijed.
2. Pričao sam ranijie, a sad ponavljam. I Mirza rahmetli bi sigurno htio da mi navijamo. Ne moramo mi to nešto organizovano nego jednostavno sa vrmena na vrijeme napravimo pritisak, svi skočimo, kao što je to sjever uradio par puta. MOže to biti dogovor. da tako navijamo, ali ne nikako. Treab podršak ovim momcima. Zasužuju to. Shavtam ljude kkoje je strah doći na tekmu, ali mi što nemamo straha moramo bodriti momke. Sad je bio i 1. maj pa je it o razlog manje posjete.
3. pljuvači - bit će ih uvijek, i ima ih i u Engleskoj i u pm, svuda. Meni to neće biti nikad jasno, pogotovo, psovanje direktno (razumijem kad neko onako opsuje) kad po imenu mamu prozove ili sestru je dno dna. Međutim, momci moraju shvatiti (ako čitaju ili nek im neko objasni) da su to isfrustrirane ličnosti i ne treba da se obaziru, a pogotovo da uzvraćaju takvim likovima i sa te strane prihvatam suspenziju ako je radi toga. U ovoj situaciji bi međutim bolja bila neka kazna po džepu. Znači momci, ne obaćajte pažnju, znam da je teško, ali to je 1% budala koji sad doalze do izražaja jer se i muha čuje na stadionu. I te budale vole Želju na neki svoj ružni način, pogotovo što neki zbog tako glupih razloga psuju da je to nevjerovato. Vidim da nemaju veze sa fudbalom. Psuje Kvesi jer je nije stigao, a lupam sad, Benjo mu loše dodao itd
4. kuhinje - bit će svega do kraja, sigurno, @pile je već neke varijante rekao a ima ih nekoliko, spominjali su i ostali. Evo npr pošetni Velež je jučer izgubio bez ispaljenog metka, igrao bez pet igrača, povrijeđenih?, vidjet ćemo u subotu. KOme odgovara pobjeda Radnika? Sarajevu jer igraju sljedeću sa njima gore iza Zrinjskog, prije nas, odmorni da dođu na derbi? Samo govorim još jednu moguću varijantu. Ostali će isto tako i premirati i bit će svega. Nijedna tekma do kraja neće biti lagana. Što se mene tiče samo nek momci daju svoj maksimum ja ću im svaki put, bez obzira kako je ko odigrao, dati svoj duboki naklon i aplauz.
5. što se tiče suspnzija za nepotpisivanje ugovora, mora postojati pravilo, a ono je po meni jedino moguće u ovom smislu: AKo ga možemo prodati tj očekujemo ponude a neće da potpiše, a imamo igrača iste kvalitete, kojem će te minute valjati i za kojeg isto očekujemo ponude, suspendovati, u suprotnom ne. Ako igraču ističe a znamo da neće biti ponuda za njega jer nije bilo ni do sada, ostaviti ga da igra, pa ako imamo bolju varijantu staviti ga na klupu, da je tu ako zatreba, u suprotnom nek igra u prvih 11.

@edinhoo ma viđao sam ja u kafani Eldara i ranije. Nije baš tako kao što ovaj sa telala priča, ali Eldar svaku tekmu daje svoj maksimum i to mi je jedino bitno. Pogotovo ako se kroz trenign izbori za prvih 11.

Devotion
Kontakt:

Post Postao/la Devotion » 04 maj 2015, 20:31

Zaista velika steta da i pored odlicnih rezultata, mozda ne i tako dobrih igara, da se vec danima i sedmicama mi bavimo svime i svacime umjesto da na Grbavici a i na drugim stadionima dajemo bezrezervnu podrsku svome Zelji sada kada mu je to najpotrebnije. Prvenstvo se zavrsava za mjesec dana i bice vremena za svakojake analize.

Dragi navijaci, pred nama je utakmica koja nam moze donijeti toliko toga lijepog. I tu utakmicu mi cemo docekati razjedinjeni, umjesto da Zeljo u Mostaru ima samo takvu podrsku. Krilatica da su navijaci 12. igrac tima, ocito za nas do daljnjeg ne vazi. I to za sve nas-ovdje nema nevinih. Zato ako ikako moze daj da se svi fokusiramo na sljedecu utakmicu, a do tada sve je ostalo manje vazno. Zasmetalo mi je sto su pojedini ovdje pisali kako ce se Rodjeni naloziti na nas, kao imaju nesto protiv nas. Pa ljudi su odigrali korektno i protiv Sirokog i pobijedili, korektno i protiv Komsija i pobijedili, korektno i protiv Zrinjskog i zamalo pobijedili, pa ne vidim razlog sto bi nama pustali. Medjutim ako smo mi dovoljno jaki i slozni, Velez sigurno nije nepobjediv.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 maj 2015, 20:35

Devotion je napisao/la:Zaista velika steta da i pored odlicnih rezultata, mozda ne i tako dobrih igara, da se vec danima i sedmicama mi bavimo svime i svacime umjesto da na Grbavici a i na drugim stadionima dajemo bezrezervnu podrsku svome Zelji sada kada mu je to najpotrebnije. Prvenstvo se zavrsava za mjesec dana i bice vremena za svakojake analize.

Dragi navijaci, pred nama je utakmica koja nam moze donijeti toliko toga lijepog. I tu utakmicu mi cemo docekati razjedinjeni, umjesto da Zeljo u Mostaru ima samo takvu podrsku. Krilatica da su navijaci 12. igrac tima, ocito za nas do daljnjeg ne vazi. I to za sve nas-ovdje nema nevinih. Zato ako ikako moze daj da se svi fokusiramo na sljedecu utakmicu, a do tada sve je ostalo manje vazno. Zasmetalo mi je sto su pojedini ovdje pisali kako ce se Rodjeni naloziti na nas, kao imaju nesto protiv nas. Pa ljudi su odigrali korektno i protiv Sirokog i pobijedili, korektno i protiv Komsija i pobijedili, korektno i protiv Zrinjskog i zamalo pobijedili, pa ne vidim razlog sto bi nama pustali. Medjutim ako smo mi dovoljno jaki i slozni, Velez sigurno nije nepobjediv.
Oni su igrali za premije jer su im ovi drugi uvijek nudili ako pobjede ili odigraju X tako ce biti i protiv nas za ocekivati je da svi daju premije tako da ce izginuti na terenu sto nas opet ne sprijecava da odigramo dobro i uzmemo bod/ove.Cuvali su 4-5 igraca sada samo da bi mogli igrati protiv nas.Jasno je sta nas ocekuje.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 04 maj 2015, 20:39

Pred nama je jako vazna utakmica mozda i utakmica sezone koja nam moze donijeti jako puno. Velez je tipicno domacinska ekipa al ovaj njihov niz mora negdje stati i mozda izgore u toj zelji da nas pobijede i uzmu koju paru od konkurenata. Ja se jedino bojim sudija da nam se ne ponovi Gradačac. Ko nam sudi dole kad ce se znati ?

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 04 maj 2015, 20:40

bice nam sigurno lakse protiv veleza nego protiv borca... ;) da li cemo to iskoristiti da pobjedimo, vidjecemo, ali izgubiti necemo sigurno... :)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 maj 2015, 20:44

sudi kunto, a pomoćnici su panto i kurta, četvrti murta.

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 04 maj 2015, 20:45

Ma razyebat cemo ih dole :D
Željezničar živimo !

sportskilaik
Kontakt:

Post Postao/la sportskilaik » 04 maj 2015, 23:03

Nema goreg osjecaja nego kad bi nekako promjenio nesto,a ne mozes nikako. Fuj,odvratan je osjecaj ovaj i neki ruzan smek sto se uvukao u i oko zelje. Pocelo je to i prije pogibije Mirzine,a nekako je s tim eskaliralo. Nažalost takva se stvar izgleda morala desiti da dodju malo ljudi pamecu,jer ona grupa je vise licila na kriminalnu organizaciju,nego na navijacku skupinu. Izgubili su manijaci smek,izgubili su mentalitet Zelje i ono sto ovaj klub predstavlja. Previse utoka,premalo mozga,premalo zuba za jednu urbanu i veliku grupu. Nažalost kao po navici oni najbolji takve stvari plate glavom. U zadnje vrijeme to se s tribine sve nekako prenese na igrace na citavu atmosferu,a taman je mogla pocet nova Zeljina romanticna prica i toliko opjevana ljubav. Ova ekipa ima dusu imaju pobjednicki mentalitet,umiju ga zabit u 90 a to su sampionske odlike. Ali sve oko nje nema dusu,ni navijaci ni ona jadna Grbavica nista. Mi trebamo da budemo ti koji ce popraviti sve oko Zelje jer upravo ono sto Zelju cini specijalnim smo mi svaki od nas i nasa ljubav prema njemu. Cilj je jasan,to je Europa sve više je nagrada,sve manje podnosljivo. I razne kuhinje i navodna namjestanja su normalja stvar u balkanskom fudbalu. Al ne igra se lopta tamo negdje iza ona je tu na terenu,a tamo je ponekad srce vaznije od talenta. Ispred nas su dvije velike sedmice i mi moramo da budemo uz nase momke sada kad je najbitnije,vratimo dušu Zelji,vratimo i titulu gdje joj je mjesto.

BijeliLuk
Kontakt:

Post Postao/la BijeliLuk » 04 maj 2015, 23:39

Pobjedino Velez idemo sigurno u evropu. S tim da Sarajevo uzme Zrinjski. Ako bude remi na Kosevu, ostajemo u borbi za titulu. Kuhinje ima svugdje u svijetu nogometa zasto ne bi bila kod nas. Izvjesan je trokut Olimpic/Celik/Siroki, s tim sto neko moze popusiti s ovim trokutom, a mozda ce biti i kako su zamislili. Skinut suspenziju Hasanovicu, stavit ga na klupu radi mira u kluba.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 37 gostiju.