Postao/la zaboljisportuBiH » 04 maj 2015, 16:53
Krenut ću redom, pošto vidim da ovdje ima mnogo nagađanja, mnogo nekako meni nelogičnih priča, mnogo pretpostavki, pa ću ovako poredati stvari po ovome šta je stvarno logično:
1. pogledao sam tekmu i na stadioinu i kasnije na tv-u. Igrali smo dobro. I lopta je išla odlično sem povremenih grešaka koje i Barsa ima. Najveći problem je što su naše tri velike grešeke ustvari bile njihove tri velike prilike. Jedina veća prilika koju su oni akcijom napravili je bio prodor Subića. Mi smo sa druge strane napravili pet šest dobrih prilka iz izrađenih akcija na bunker. Mali Beganović je bio odličan osim one jedne greške kad dmo ga mogli primiti. Hasanović je odigrao solidno provo poluvrijeme, ali je problem nastao kad je početkom drugog pogriješio zaredom četiri pet puta u predaji lopte od čega je jedan bila sto posto prilika (kad je pogodio sudiju) i još par koje su mogle biti sto posto da nisu na vrijeme osujećene. Međutim mi pamtimo samo te grešeke u drugom a nikako sveukupno. On je jedini igrač koji je odigrao mislim sve tekme i sigurno i njemu ponestaje baterija.Bpgdanović je taj koje je spasio dva puta loptu iz gola malte ne kod ove akcije koju je sudija napravio. Ostali igrači na svom nivou nit odlični nit loši. Baja pucao dobro, ali Avdukić odlično odbranio. Bio jak šut u u ugao, ali jbg. Baja je i trebao pucati jer je to jedino logično bilo, a i Mesiju se dsi da fuli. Baja samo naprijed.
2. Pričao sam ranijie, a sad ponavljam. I Mirza rahmetli bi sigurno htio da mi navijamo. Ne moramo mi to nešto organizovano nego jednostavno sa vrmena na vrijeme napravimo pritisak, svi skočimo, kao što je to sjever uradio par puta. MOže to biti dogovor. da tako navijamo, ali ne nikako. Treab podršak ovim momcima. Zasužuju to. Shavtam ljude kkoje je strah doći na tekmu, ali mi što nemamo straha moramo bodriti momke. Sad je bio i 1. maj pa je it o razlog manje posjete.
3. pljuvači - bit će ih uvijek, i ima ih i u Engleskoj i u pm, svuda. Meni to neće biti nikad jasno, pogotovo, psovanje direktno (razumijem kad neko onako opsuje) kad po imenu mamu prozove ili sestru je dno dna. Međutim, momci moraju shvatiti (ako čitaju ili nek im neko objasni) da su to isfrustrirane ličnosti i ne treba da se obaziru, a pogotovo da uzvraćaju takvim likovima i sa te strane prihvatam suspenziju ako je radi toga. U ovoj situaciji bi međutim bolja bila neka kazna po džepu. Znači momci, ne obaćajte pažnju, znam da je teško, ali to je 1% budala koji sad doalze do izražaja jer se i muha čuje na stadionu. I te budale vole Želju na neki svoj ružni način, pogotovo što neki zbog tako glupih razloga psuju da je to nevjerovato. Vidim da nemaju veze sa fudbalom. Psuje Kvesi jer je nije stigao, a lupam sad, Benjo mu loše dodao itd
4. kuhinje - bit će svega do kraja, sigurno, @pile je već neke varijante rekao a ima ih nekoliko, spominjali su i ostali. Evo npr pošetni Velež je jučer izgubio bez ispaljenog metka, igrao bez pet igrača, povrijeđenih?, vidjet ćemo u subotu. KOme odgovara pobjeda Radnika? Sarajevu jer igraju sljedeću sa njima gore iza Zrinjskog, prije nas, odmorni da dođu na derbi? Samo govorim još jednu moguću varijantu. Ostali će isto tako i premirati i bit će svega. Nijedna tekma do kraja neće biti lagana. Što se mene tiče samo nek momci daju svoj maksimum ja ću im svaki put, bez obzira kako je ko odigrao, dati svoj duboki naklon i aplauz.
5. što se tiče suspnzija za nepotpisivanje ugovora, mora postojati pravilo, a ono je po meni jedino moguće u ovom smislu: AKo ga možemo prodati tj očekujemo ponude a neće da potpiše, a imamo igrača iste kvalitete, kojem će te minute valjati i za kojeg isto očekujemo ponude, suspendovati, u suprotnom ne. Ako igraču ističe a znamo da neće biti ponuda za njega jer nije bilo ni do sada, ostaviti ga da igra, pa ako imamo bolju varijantu staviti ga na klupu, da je tu ako zatreba, u suprotnom nek igra u prvih 11.
@edinhoo ma viđao sam ja u kafani Eldara i ranije. Nije baš tako kao što ovaj sa telala priča, ali Eldar svaku tekmu daje svoj maksimum i to mi je jedino bitno. Pogotovo ako se kroz trenign izbori za prvih 11.