Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

barocco
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la barocco » 04 maj 2015, 00:26

vogosca je napisao/la:I sta sad reci na sve ovo? Zalosno da zalosnije nemoze biti. Krenucu redom.
Plasman na Svjetsko prvenstvo, euforija, nerealne nade da mozemo proci cak i u treci krug , a onda potop. Lom. Kolaps. Medjutim bitno je da je pola delegacije koja je putovala sa reprezentacijom na SP , funkcioneri iz saveza koji su toboze svojom zaslugom otisli a neki zato sto im je savez i dugovao novac pa su to prelomili odlaskom na SP o racunu saveza. Kakvo licemjerstvo cccc. E onda ide prica, popravicemo se na Evropskom prvenstvu. Bicemo jaci, snazniji, iskusniji itd. Evo, krenuse kvalifikacije, mi gubimo, pa pobijedimo, pa gubimo, igraci nas napustaju kao da smo necija prcija a ne reprezentacija i naravno sad ce za neke biti krivac taj isti kapiten koji je otisao kao **** iz bordela a za neke ce krivac biti selektor koji nema pojma o igri.Medjutim i dalje cujem pricu , opravdanja, nade i zelje da budemo ono sto nikad necemo biti a to je TIM, REPREZENTACIJA u pravom smislu rijeci. Imamo igrace po bijelom svijetu koji igraju fantasticno, koji su u svojim ekipama nezamjenjivi ali, niko da ih zove. A onda ti isti igraci, radi samo sebi znanih razloga pricaju lose o toj istoj reprezentaciji i vrbuju trenutne reprezentativce da napuste tim jer to nije ono sto bi trebalo biti po jima. I opet se vracamo na pocetak, gdje smo sad.
Zao mi je pojedinih momaka iz reprezentacije koji , ne da igraju , vec krv ostavljaju na terenu, bore se kao da im je zadnja utakmica, ginu za svaku loptu. E njih mi je zao, ali i njih je mali broj. Drugi igraju da bi se lakse prodali, da bi pojedini menadzeri rekli pojedinim klubovima da prodaju reprezentativce.
Mi smo jadni da jadniji nemozemo biti. Savez imamo a bolje bi funkcionisali da ga nemamo. Ligu imamo a bolje da je nemamo. Ma nemamo mi nista. Mi smo ime bez prezimena. A i to ime cemo izgubiti ako neotjeramo SVE ali bukvalno SVE , i krenemo od nule , na nekim zdravim nogama, bez lomova i povreda.
Uhhh ljut sam i svi smo , ovo je samo misljenje i stav jednog rukometasa koji voli ovu igru i koji uziva u njoj. Nezamjeri te mi.
Pozdrav
Potpuno se slažem s napisanim pogotovo ovo s managerima. Onaj ko malo prati rukomet mu je jasno o čemu se ovde radi. Recimo tome da je direktiva da se moraju prodati igrači kojima ističu ugovori u europskim klubovima a koji i ujedno griju klupu u svojim klubovima. U takvoj poziciji su recimo srednji bekovi, lijevi i desni bekovi, ma maltene cijela ekipa. Naravno ovde nije riječ o bilo kojim igračima nego o igračima koje ima "neki" manager i koji kontroliše cijelu ekipu od trenera do večine igrača. Oni igrači koji nemaju veze s tim managerom ili nisu pozvani (i neče biti nikad pozvani dok taj manager kontroliše i trenera) ili manje igraju iako su puno bolji od svoje konkurencije na toj poziciji. Pogledajmo samo igrače poput Prceta i Karačiča prije prvenstva. Na prvenstvo su otišli maltene povrijedjeni , totalno nespremni. Naš kvazi trener se nije ni trudio da bi našao najbolju zamijenu na toj poziciji nego ipak povede njih dvojicu jer su oni opasni samo ako se pojave na terenu :). Imamo igrače koji igraju vodeče uloge u Francuskim, Njemačkim klubovima a mi vodimo igrače koji griju klupu. Pratim prvu i drugu Njemačku i FRancusku profesionalnu ligu. Imamo bar 7-8 igrača (neki od njih su več bili u reprezentaciji) koji su kad bi bili pozvani rasturili sve ove ekipe sve do Danske. Neki od igrača odlično igraju ujedno i odbranu i napad, opasni su po golu, mogu igrati više pozicija. Evo sad izgubišmo i Muhameda. A i neka, bolje da čuva kruh u Francuskoj nego da igra za 10 maraka i da riskira povredu za nekokog Dragana i managere koji upravljaju sve ovo?

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 04 maj 2015, 00:42

Ako ste upućeni, zašto otvoreno ne pišete o imenima da svi znamo? Nismo svi toliko duboko u tim vodama...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 maj 2015, 01:50

Sta vam je ljudi kad sam piso ja i jos par likova ovdje kako smo jedva i iran dobili koji su svi razbili vi mi pricali o sudijama. Kad sam govorio da su nam sve akcije dodaj,dodaj,dodaj (prijeti pasivno) uvali malinovica da suta sa 10 metara preko 6 ruku vi mi govorili o neiskustvu.... Kad sam reko da su nam litvanci poklonili pobjedu u cazinu jer su toliki retardi da im ispadju ciste lopte i da prave korake bez pritiska odbrane vi pricali da smo ih potcijenili i da cemo ih razbit...

Mi smo smijesna rep kojoj se jednom poklopilo da odemo na veliko takmicienje i to je to. Protiv islanda je bila igra na 150% mogucnosti i na srecu. Koliko smo srece imali najbolje govori podatak da se Island bez problema za svega 10 minuta vraco iz deficita od minus 7-8. Najlosija rep na SP po datim golovima sa igracem vise, najmanje kontri, najgora realizacija sedmeraca, onda ona tekma protiv austrije kad nismo 20 minuta skoro dali go....budimo realni to nije slucajnost.

Na kraju krajeva pogledas gdje ti igraju igraci, pogledas Nikolu koji je kao neki vodja, a lik se nije sastavio sa loptom 15 tekmi i sve ti je jasno. Nije niko kriv jednostavno losi smo i to je to. Nismo toliko losi da zabijemo samo 15 litvi, ali kad dodas i ove stvari van terena to ti je to.
=\_1921_/=

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 04 maj 2015, 08:35

Nema nista od ovoga.... Gadno smo se raspali... Postignuti 15 golova u jednoj rukometnoj tekmi u danasnjem tempu je realnost za jedno poluvrijeme, a mi 15 golova za cijelu utakmicu.... To je malo pa da je i protiv Danske a kamoli Litvanije koja je mikimaus ekipa...

Ne bih pametovao sta nije uredu, nisam toliko upoznat ali nesto ocigledno ne stima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 maj 2015, 08:41

Mi smo limitirani u napadu, i to baš limitirani. Nemamo ono što svi imaju, a to je jedan dobar šuter koji iz ničega zabija golove, igrač koji daje jeftine golove kao što je nekad Prce davao. Zbog toga su naši napadi bezidejni i tromi, jer napad se obično bazira na jednom igraču, kojeg protivnik mora udvajati, a to stvara višak pivotu, krilima i srednjem beku daje mnogo više rješenja.

Odbrana je sasvim druga priča, i to je segment u kojem spadamo u gornji dom Evropskog rukometa. Marković je odbranu doveo do perfekcije i na tome mu se mora čestitati. Međutim, slaba klupa dovodi do toga da se igrači u odbrani mnogo troše i ne mogu pružiti svoj maksimum u napadu.

Rukomet je specifičan sport, samopouzdanje je jedan od ključnih faktora, posebno kad su u pitanju ekipe kao naša, ekipe koje nemaju kvalitet i igra im se zasniva na zalaganju i borbenošću. Kada uspijemo da naše standardne boljke ostavimo po strani, onda smo izuzetno opasni, ali kad izgubimo taj momenat onda nas svako može pobijediti, jer utakmice ne možemo rješavati na kvalitet - nemamo ga.

Nisam čitao prethodne stranice, ali vjerujem da se uveliko poziva na smjenu Markovića, otkaze, zahvalnice nekim igračima, itd. Standardni repertoar nakon svakog poraza. Reći ću vam jedno, ni u snu više nećemo naći selektora koji je ovoliko predan poslu koju radi i koji izvlači maksimum iz ovakve ekipe. Onog momenta kad Dragan napusti reprezentaciju, automatski se vraćamo na dno, isto ono dno na kojem smo bili sve ove godine.

Ove kvalifikacije su nam se svele na jednu utakmicu, utakmicu koju možemo dobiti. Protivnik je ovako na prvu ozbiljna ekipa, predvođena jednim sjajnim pojedincem, ali oni su u istoj banani kao mi. Spori su, troše mnogo lopti, kad ih ne krene pucaju po svim šavovima. Imamo još mjesec dana do te utakmice, dovoljno da se sve izanalizira, što će Marković sigurno i uraditi. Protiv Bjelorusije nam treba brzina, brz protok lopte, igra na nepostavljenu odbranu i možemo ih dobiti mnogo lakše nego što mislimo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 04 maj 2015, 09:06

Virtu4l je napisao/la:Mi smo limitirani u napadu, i to baš limitirani. Nemamo ono što svi imaju, a to je jedan dobar šuter koji iz ničega zabija golove, igrač koji daje jeftine golove kao što je nekad Prce davao. Zbog toga su naši napadi bezidejni i tromi, jer napad se obično bazira na jednom igraču, kojeg protivnik mora udvajati, a to stvara višak pivotu, krilima i srednjem beku daje mnogo više rješenja.

Odbrana je sasvim druga priča, i to je segment u kojem spadamo u gornji dom Evropskog rukometa. Marković je odbranu doveo do perfekcije i na tome mu se mora čestitati. Međutim, slaba klupa dovodi do toga da se igrači u odbrani mnogo troše i ne mogu pružiti svoj maksimum u napadu.

Rukomet je specifičan sport, samopouzdanje je jedan od ključnih faktora, posebno kad su u pitanju ekipe kao naša, ekipe koje nemaju kvalitet i igra im se zasniva na zalaganju i borbenošću. Kada uspijemo da naše standardne boljke ostavimo po strani, onda smo izuzetno opasni, ali kad izgubimo taj momenat onda nas svako može pobijediti, jer utakmice ne možemo rješavati na kvalitet - nemamo ga.

Nisam čitao prethodne stranice, ali vjerujem da se uveliko poziva na smjenu Markovića, otkaze, zahvalnice nekim igračima, itd. Standardni repertoar nakon svakog poraza. Reći ću vam jedno, ni u snu više nećemo naći selektora koji je ovoliko predan poslu koju radi i koji izvlači maksimum iz ovakve ekipe. Onog momenta kad Dragan napusti reprezentaciju, automatski se vraćamo na dno, isto ono dno na kojem smo bili sve ove godine.

Ove kvalifikacije su nam se svele na jednu utakmicu, utakmicu koju možemo dobiti. Protivnik je ovako na prvu ozbiljna ekipa, predvođena jednim sjajnim pojedincem, ali oni su u istoj banani kao mi. Spori su, troše mnogo lopti, kad ih ne krene pucaju po svim šavovima. Imamo još mjesec dana do te utakmice, dovoljno da se sve izanalizira, što će Marković sigurno i uraditi. Protiv Bjelorusije nam treba brzina, brz protok lopte, igra na nepostavljenu odbranu i možemo ih dobiti mnogo lakše nego što mislimo.
mozda je Markovic stvarno tako dobar kako kazes, ali nakon debakla u Qataru on u ekipu niju ubacio ama bas nijednog novog igraca, a vala nije da nije mogao naci 2-3 nova, pa pokusati nesto poboljsati, promijeniti..., a zasto je to tako nismo krivi ni ja, ni ti, nego bas Markovic..
Volim te Bosno!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 maj 2015, 09:22

Ne možeš eksperimentisati u sred kvalifikacija.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 04 maj 2015, 11:15

Nazalost mi nemamo igraca tipa Lazarova , Jicha , Rutenka gdje svaku utakmicu imas sigurnih 7-8 golova.

Fkt bi nam Halilbegovic dobro dosao , jer strasan je suter i nije mala stvar biti 1 strelac ODLICNE Poljske lige ...

Basic bi isto dobro dosao da nema povrede ali tom je vazna lova samo ..

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 04 maj 2015, 11:41

mostar_mo je napisao/la:sta mijenja poraz od Litvanije? pobjeda protiv Bjelorusije kući donosi ipak drugo mjesto ?
Cuj sta mijenja... Pa sa ovakvom igrom Bjelorusiju ni u snovima ne mozemo pobjedit.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Podrinjac92
Kontakt:

Post Postao/la Podrinjac92 » 04 maj 2015, 12:40

mostar_mo je napisao/la:sta mijenja poraz od Litvanije? pobjeda protiv Bjelorusije kući donosi ipak drugo mjesto ?
Mijenja dosta toga jer Bjeloruse možemo samo u snovima dobiti.

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 04 maj 2015, 13:13

BaDa12 je napisao/la:Ako ste upućeni, zašto otvoreno ne pišete o imenima da svi znamo? Nismo svi toliko duboko u tim vodama...
Misle na Senjanina Maglajliju ... :arrow:

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 04 maj 2015, 13:16

barocco je napisao/la: Imamo bar 7-8 igrača (neki od njih su več bili u reprezentaciji) koji su kad bi bili pozvani rasturili sve ove ekipe sve do Danske.
Dodaj 7-og i 8-og ... :arrow:

Cakic
Halilbegovic
Savic
Djozic
Becirovic
Hadziomerovic

barocco
Kontakt:

Post Postao/la barocco » 04 maj 2015, 13:58

bandit je napisao/la:
barocco je napisao/la: Imamo bar 7-8 igrača (neki od njih su več bili u reprezentaciji) koji su kad bi bili pozvani rasturili sve ove ekipe sve do Danske.
Dodaj 7-og i 8-og ... :arrow:

Cakic
Halilbegovic
Savic
Djozic
Becirovic
Hadziomerovic
Evo još trojica pored več nabrojanih:

Senjin Kratovic
Adnan Harmandic
(Edin Basic)

Imamo problema na bekovskim pozicijama (pogotovo organizacija igre) a imamo igrače tipa Halilbegovic (medju prvim strijelcima Poljske lige, slabost mu je igra u odbrani), Becirovic (medju top 10 strijelaca prod2, dobro se snalazi na lijevom/srednjem, pouzdan igrač u odbrani), Kratovic (top 10 prod2, malo več u godinama ali ipak u formi u Nancy). Nama trebaju igrači koji su u top formi koji igraju maltene cijelu utakmicu a ne oni koji griju klupu u svojim klubovima.

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 04 maj 2015, 14:02

Milas,Vegar...

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 04 maj 2015, 14:19

bandit je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:Ako ste upućeni, zašto otvoreno ne pišete o imenima da svi znamo? Nismo svi toliko duboko u tim vodama...
Šta misle? Da treba postati selektor ili ovaj dio oko menadžerskih dogovora?

Insajderi kao na košarkaškim temama, a mi ostali nagađamo. :hmmmmm:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 04 maj 2015, 14:31

BaDa12 je napisao/la:
bandit je napisao/la:
Šta misle? Da treba postati selektor ili ovaj dio oko menadžerskih dogovora?

Insajderi kao na košarkaškim temama, a mi ostali nagađamo. :hmmmmm:

To drugo ... :arrow:

A vjerovatno ne iznose imena da nebi 'optuzeni' podnijeli tuzbu protiv forumskih nick-ova ... :zviz:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 maj 2015, 17:53

Realno precjenjujete te nabrojane, svi odim Đozića su dobili šasnu i nisu pokazali ama baš ništa u reprezentaciji, taj Bećirević na srednjem ne može ništa novo donjeti, sporiji je i od Prce-a, ja bi ponovo dao Faruku šansu, na beku jer je trenutno u formi, ostalo je sve u pet deka sa ovim što imamo
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 05 maj 2015, 10:45

legenda reala je napisao/la:Realno precjenjujete te nabrojane, svi odim Đozića su dobili šasnu i nisu pokazali ama baš ništa u reprezentaciji, taj Bećirević na srednjem ne može ništa novo donjeti, sporiji je i od Prce-a, ja bi ponovo dao Faruku šansu, na beku jer je trenutno u formi, ostalo je sve u pet deka sa ovim što imamo
pa mozda su bas njih dvojica potrebna svjeza krv..
Volim te Bosno!!!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 05 maj 2015, 11:15

http://mondo.ba/a564543/Sport/Ostali-sp ... nerad.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Svu sportsku javnost BiH iznenadio je odlazak pivota francuskog Kreteja i to bez nekog posebnog objašnjenja. Niko nije znao šbog čega i šta se dogodilo da rukometaš koji je igrao čak 53 minuta protiv Litvanije u Cazinu spakuje kofere i kaže zbogom "zmajevima".

"Da smo dobili Litvaniju u Kaunasu, vjerovatno me niko ne bi zvao", počeo je priču iskusni pivot.

"Nisam mogao više da podnosim konstatan nerad! Nakupilo mi se sve od Svjetskog prvenstva, kada nije bilo objašnjenja zašto nemamo kontru, polukontru, tečana napad. Sve je to škripalo, a mi ni nakon prvog narednog okupljanja nismo popravljali te stvari", rekao je Toromanović.

Iako je igrao 53 minuta u Cazinu objasnio je da na liniju od šest metara za to vrijeme nije dobio nijednu upotrebljivu loptu.

"Za cijeli meč Senjamin Burić je dobio jednu i izborio sedmerac. Generalno smo odigrali katastrofalno, a isto se ponovilo i u drugoj utakmici".

O Draganu Markoviću, koji je selektor "zmajeva" i čovjek čija je maksima "reprezentacija je svetinja", Toromanović je rekao da je potpuno u pravu. Ali...

"Znam ja mnogo bolje od Markovića da je reprezentacija svetinja. Selektor je dopustio očit pad discipline kao da smo se zadovoljili samim odlaskom na Mundijal u Kataru i kao da poslije toga ništa više nije bitno".

Prema njegovim riječima, saigrači iz selekcije BiH imali su razumijevanja za njegovu odluku o odlasku.

"Rekao sam prije ručka da više psihički ne mogu da izdržim, upoznao sam ih sa svojim stavom. Za ručkom sam takođe rekao da neću promijeniti mišljenje. Selektor je ponavljao 'ne razumijem, ne razumijem', a njegov pomoćnik Zuhdija Korkarić rekao 'sačekaj da ručamo'. To me dodatno razbjesnilo, stajao sam i htio da puknem", naglasio je između ostalog Toromanović.
drugi bold: Ovo je Bosna. :rol:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 maj 2015, 13:17

Sad oni prebacuju loptice jedan na drugog, joj joj yebem ti naviku i narod i sve :oops:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.