FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 04 maj 2015, 08:26

ChWilla je napisao/la:mogu ali neće.

što se famoznog veleža tiče, mislim da smo mi prošle, a sva tri konkurenta za vrh ove bar prešutno očekivali da se to bar malo pusti. sad znamo da se to neće desiti, a moći ćemo igrati onako kako nam najbolje odgovara. i opet kažem - u dosadašnjem toku sezone se izjalovilo jedno 20 stvari koje su "morale". kao što je trenutno percepcija da velež "mora" nas pobijediti. ali samo se umrijeti mora. mi smo i dalje neporaženi i imamo najviše bodova u ovoj polusezoni.
Nece oni nikoga pustiti to je jasno ko dan. Zapece protiv nas mozda najvise jer oni ne igraju za svoj klub ne mogu dobiti drinu i radnika ali ce igrati za premije i poginuti.Isto kao sto su igrali za premije protiv pogani, zrinjskog i ostalih.
Danas ce biti neki sastanak u klubu bice price i o ovim pljuvacima sa tribina.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

zubanovic89
Kontakt:

Post Postao/la zubanovic89 » 04 maj 2015, 08:37

što se famoznog veleža tiče, mislim da smo mi prošle, a sva tri konkurenta za vrh ove bar prešutno očekivali da se to bar malo pusti. sad znamo da se to neće desiti, a moći ćemo igrati onako kako nam najbolje odgovara. i opet kažem - u dosadašnjem toku sezone se izjalovilo jedno 20 stvari koje su "morale". kao što je trenutno percepcija da velež "mora" nas pobijediti. ali samo se umrijeti mora. mi smo i dalje neporaženi i imamo najviše bodova u ovoj polusezoni.
pile87 je napisao/la:

Nece oni nikoga pustiti to je jasno ko dan. Zapece protiv nas mozda najvise jer oni ne igraju za svoj klub ne mogu dobiti drinu i radnika ali ce igrati za premije i poginuti.Isto kao sto su igrali za premije protiv pogani, zrinjskog i ostalih.
Haj javi sta bude na sastanku živo me zanima

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 04 maj 2015, 09:25

Trebamo se skoncentrisati samo na Velež, jer je to jako bitna utakmica za nas, pogotovo što komšije igraju sa Zrinjskim gde nam na neki način svaki rezultat odgovara.
Bit će jako teško u Mostaru, ne smijemo zaboraviti da je Velež drugi najbolji domaćin u ligi, ali mnogo puta su nas iznenadili momci na terenu pa neka tako bude ABD i sljedeće kolo, samo jako i borbeno kao do sada. :D

ala_juve_tm87
Kontakt:

Post Postao/la ala_juve_tm87 » 04 maj 2015, 10:24

ne mogu ni zamislit da budemo prvi kolo prije kraja, koja bi to invazija bila na Zenicu :mrgreen: :mrgreen:
Život je kratak da se dijeli,zato Željezničar za život cijeli!!!! TM87 4 ever

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 04 maj 2015, 10:33

Ovi pljuvaci su veliki problem, samim tim sto na zapadu sjedi svaka fukara. Na sjever se necu ni obazirati. Duplo negativno pljuvanje utjece na ovu djecu, jer je velika tisina na stadionu. Svaka rijec se cuje, a znamo kako kritike utjecu na igrace. Pa ovo su djeca, kako vas nije stid, fuj fuj, fuj!

Kritika po neka ok, ali psovanje, ma nemam vise rijeci za te seljacine.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 04 maj 2015, 10:34

ala_juve_tm87 je napisao/la:ne mogu ni zamislit da budemo prvi kolo prije kraja, koja bi to invazija bila na Zenicu :mrgreen: :mrgreen:
slika

:kafa:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 maj 2015, 10:38

Nydalen je napisao/la:Ovi pljuvaci su veliki problem, samim tim sto na zapadu sjedi svaka fukara. Na sjever se necu ni obazirati. Duplo negativno pljuvanje utjece na ovu djecu, jer je velika tisina na stadionu. Svaka rijec se cuje, a znamo kako kritike utjecu na igrace. Pa ovo su djeca, kako vas nije stid, fuj fuj, fuj!

Kritika po neka ok, ali psovanje, ma nemam vise rijeci za te seljacine.
jeste problem...ali tako je bilo uvijek i svugdje je tako kod nas, od najmanjih do najvećih. pravi problem je što nema navijanja. ne može klub ispravljati narodnu krivu drinu.

ala_juve_tm87
Kontakt:

Post Postao/la ala_juve_tm87 » 04 maj 2015, 10:41

ellaxaz je napisao/la:
ala_juve_tm87 je napisao/la:ne mogu ni zamislit da budemo prvi kolo prije kraja, koja bi to invazija bila na Zenicu :mrgreen: :mrgreen:
slika

:kafa:
ma ohladit ih kao i kup kad smo osvojili, laganoo 0:3 i doviđenja :salut: :salut:
Život je kratak da se dijeli,zato Željezničar za život cijeli!!!! TM87 4 ever

Letach
Kontakt:

Post Postao/la Letach » 04 maj 2015, 10:43

Bio sam na utakmici (kao i na svakoj do sada), nagledao se i naslusao svega, a zapada, i jednog dijela sjevera pogotovo, tako da se o tome moze napisati roman, ali ovdje je dosta raje sve pametno reklo, tako da neke specijelne price koju vec svi znamo i ne treba. Mada mislim, kao i uvijek da se nekome na tom zapadu treba dobro naj..... majke, specijelno onoj dvojici, trojici d.e.b.i.l.a. koji ne prestaju cijeli mec, ukljucujuci i zagrijavanje igraca. Ozbiljno, pratio sam, poceli su pola sata ranije. Na sjeveru standardno, izuzev momaka iza gola, ali gore visocije, inace starih Zeljovaca, (koje znam sa tribine jos od vremena kad su istu vodili Keno i Java). a koji su par puta digli raju na noge da navija. Njima svaka cast. Ovo ostalo je za svaku osudu. Sto se rada Uprave tice, necu komentarisati, ali ima tu stvari koje ne prilice Igmanu sa Ilidze, a ne nama. I da niko od tih istih clanova Uprave ne skrene paznju ovim i.d.o.t.i.m.a sa zapada da se igracima ne psuje, nikad, ni zbog cega... Oni momci su dali sve od sebe da pobijede, nisu pali ni nakon penela, zive i treniraju u uslovima koji bas i nisu "neki", tako da su psovke i ovo stanje koje se trenutno desava nesto sto oni najmanje zasluzuju, isto kao i mi istinski Zeljovci. Dalje, Zeljo bez Manijaka nije Zeljo, Jug nije Jug, vec obicna pustara, a dalje necu nista reci. Sad smo drugi, niko ne iskljucuje mogucnost da cemo na kraju sezone biti prvaci, ali isto tako i da ove sezone od Evrope nema nista. Da se kojim slucajem borimo za opstanak, i da nam ne ide, bilo bi tih famoznih 5000 koji bi dosli da kome opsuju mater za neki pogresan pas, promasen pogodak, itd.. Ovako, djeca igraju, bore se maximalno, nas 500 dolazi, 300 psuje... Tuzno. OVO SU NASI MOMCI, PONIKLI U NASOJ SKOLI FUDBALA, KOJI SU RANIJE U VISE NAVRATA BILI PRVACI, I OSVAJACI KUPA U OMLADINSKIM KATEGORIJAMA, KOJI ZELJU VOLE, A MALO JE RECI DA VOLE, VEC SE SVIM SRCEM BORE ZA NJEGA. Imamo Mostar, vaznu utakmicu, kao i svaku do sada, i ja naravno idem dole. Mogu izgubiti 10=0, meni je apsolutno svejedno, sve dok se lopta kotrlja. Ove polusezone nemamo poraza, vjerujem da ga do kraja nece ni biti, ali i da ga bude Boze moj. Zapamtite da cemo od ovih momaka vidjeti dosta dobrih stvari, da ce nas jos puno puta obradovati, I DA CEMO OD NJIHOVIH TRANSFERA DUGO I DOBRO ZIVJETI. Ja u to vjerujem, i u drugacije me niko ziv ne moze uvjeriti.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...

BijeliLuk
Kontakt:

Post Postao/la BijeliLuk » 04 maj 2015, 10:45

Upravi je bolje da nade sponzora, inves. nego da se bavim pljuvacima. Do neki dan na pressica svaki olos mogao biti pored igraca i trenera a sad ce on o pljuvacima.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 04 maj 2015, 10:54

Bojim se da bi nas naše suspenzije mogle koštati zacrtanog cilja, sa Tomićem ne bi ispustili bodove kod kuće što posto, a sad jos ovo sa Hasanovicem nije trebalo nikako

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 04 maj 2015, 11:00

pile87 je napisao/la:

Više će biti priče o suspenziji Hasanovića.Igrači i stručni štab su stali iza Hasanovića.Odluku o suspenziji je donio samo dio izvrsnog odbora ostali pojma nemaju.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 04 maj 2015, 11:08

Stanje na tabeli nam govori da bi mi navijaci trebali da budemo prilicno radosni i da sa velikom neizvjesnoscu i radoscu docekujemo sljedece utakmice. Navijaci kao navijaci imaju svoje bolje i losije momente kroz sezone generalno. Ali je to uvijek zavisilo od rezultata. To danas nije slucaj sa navijacima naseg kluba iz razumljivog razloga i tragedije koja se desila. Svaki takav tragican dogadjaj koji se desi prirodno ostavi traga na cijelu atmosferu.

Ja sjedim na sjeveru vec godinama. Davno sam se oprostio od juga. To je isto tako prirodna selekcija, kada vremenom shvatis da ti vise nije mjesto tu i da se mijenjaju generacije, dolaze novi likovi i treba im ostaviti mjesto da nastave navijacku tradiciju kluba kojeg svi volimo. Tacna je cinjenica da na sjeveru postoje ljudi koji stalno sjede na istom mjestu, imaju svoju kotu, dodju sa svojim grupicama i gledaju utakmicu. Stvar navike. Postoje ljudi koji su kotirani na svojim mjestima i koji redovno salju negativne povike prema terenu, prema klupi i prema svemu zivom.

Ja sam medjutim imao potpuno drugu sliku na utakmici sa Borcem. I cini mi se da nije bas fer od nekih ovde koji su optuzili sjevernu tribinu kao onu pljuvacku. Tu ima jako mnogo super kvalitetnih ljudi koji stalno daju totalnu podrsku, a ima bogami i legendi sa juga.
Desava se situacija da se na utakmici protiv Borca okrenem lijevo i desno i da oko mene sjede sa svih strana momci sa juga. Dosta ih je doslo na sjevernu tribinu. Na mjestu gdje ja redovno sjedim postoje dva tri lika koja su ogavna oduvijek u svojim komentarima, ostalih stotinjak ljudi je navijacki raspolozeno. Na ovoj utakmici nisam primijetio ove redovne psovace, ali sam itekako primijetio zestoke nalete negativnih komentara bas od raje sa juga. Ljudi sjedili i gledali utakmicu i psovali sve i svasta.

Znam sta je razlog ovolike negativnosti ali se nadam da cemo kao navijaci to prevazici i to po hitnom postupku, jer nam podrska treba vise nego ikada. Imamo jos nekoliko bitnih utakmica, nasi igraci pokusavaju da ostanu u svim mogucim kombinacijama za prva tri mjesta, imaju protiv sebe veliki pritisak od svih mogucih, od prvih konkurenata, loseg sudjenja, imaju pritisak sami od sebe i od svoje mladosti, jos im samo mi trebamo leci na grbacu .

Moramo se trznuti iz ove pasive. Dolazimo u situaciju u ovako vaznim momentima da su igraci sami protiv svih. Protiv nekih ljudi iz kluba, protiv navijaca, protiv sudijske organizacije , protiv raznih smicalica, od medijskih do onih jos bolje osmisljenih u konkurentskim firmama. Gdje ce nam dusa. Sada kada im najvise trebamo. Oni se jadni bore, mnogi od njih ne znaju lopte i to je cinjenica, ali ubise se da ostvare ciljeve kako bi nas i sebe obradovali. Nama je ova sezona trebala biti totalno ravna. To znamo cijelu godinu, nismo se nadali gotovo nicemu. Sada par kola prije kraja , mi imamo puni naboj, jer su nam ti nasi igraci donijeli nesto sto ni sami nismo ocekivali. Moramo to podrzati. Ako im mi sada okrenemo ledja i ako se budemo radovali samo onda kada damo gol, a sav ostali vremenski period budemo sutjeli ili jos gore psovali, onda nema nade ni za nas ni za njih. Po klub bi bila najveca steta.

Trebamo igrati protiv Veleza, na tradicionalno neugodnom gostovanju, a treba nam pobjeda. Osakaceni raznim suspenzijama, sto od sudijske organizacije sto od klupske politike, kroz ionako siromasan kadar... bice tesko. No lopta je okrugla i mi se trebamo nadati. Nemamo poraza vec dosta utakmica. To valjda nesto znaci. Znaci da imamo ratnike na terenu koji se ne predaju tako lako. Imamo karakter u ekipi koji od protivnika dobija postovanje. Kroz sve nedace izlaze igraci uglavnom kao pobjednici. Jos samo mi nedostajemo da podgrijemo i da im damo vjetra u ledja.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 maj 2015, 11:18

boccaccio je napisao/la:Stanje na tabeli nam govori da bi mi navijaci trebali da budemo prilicno radosni i da sa velikom neizvjesnoscu i radoscu docekujemo sljedece utakmice. Navijaci kao navijaci imaju svoje bolje i losije momente kroz sezone generalno. Ali je to uvijek zavisilo od rezultata. To danas nije slucaj sa navijacima naseg kluba iz razumljivog razloga i tragedije koja se desila. Svaki takav tragican dogadjaj koji se desi prirodno ostavi traga na cijelu atmosferu.

Ja sjedim na sjeveru vec godinama. Davno sam se oprostio od juga. To je isto tako prirodna selekcija, kada vremenom shvatis da ti vise nije mjesto tu i da se mijenjaju generacije, dolaze novi likovi i treba im ostaviti mjesto da nastave navijacku tradiciju kluba kojeg svi volimo. Tacna je cinjenica da na sjeveru postoje ljudi koji stalno sjede na istom mjestu, imaju svoju kotu, dodju sa svojim grupicama i gledaju utakmicu. Stvar navike. Postoje ljudi koji su kotirani na svojim mjestima i koji redovno salju negativne povike prema terenu, prema klupi i prema svemu zivom.

Ja sam medjutim imao potpuno drugu sliku na utakmici sa Borcem. I cini mi se da nije bas fer od nekih ovde koji su optuzili sjevernu tribinu kao onu pljuvacku. Tu ima jako mnogo super kvalitetnih ljudi koji stalno daju totalnu podrsku, a ima bogami i legendi sa juga.
Desava se situacija da se na utakmici protiv Borca okrenem lijevo i desno i da oko mene sjede sa svih strana momci sa juga. Dosta ih je doslo na sjevernu tribinu. Na mjestu gdje ja redovno sjedim postoje dva tri lika koja su ogavna oduvijek u svojim komentarima, ostalih stotinjak ljudi je navijacki raspolozeno. Na ovoj utakmici nisam primijetio ove redovne psovace, ali sam itekako primijetio zestoke nalete negativnih komentara bas od raje sa juga. Ljudi sjedili i gledali utakmicu i psovali sve i svasta.

Znam sta je razlog ovolike negativnosti ali se nadam da cemo kao navijaci to prevazici i to po hitnom postupku, jer nam podrska treba vise nego ikada. Imamo jos nekoliko bitnih utakmica, nasi igraci pokusavaju da ostanu u svim mogucim kombinacijama za prva tri mjesta, imaju protiv sebe veliki pritisak od svih mogucih, od prvih konkurenata, loseg sudjenja, imaju pritisak sami od sebe i od svoje mladosti, jos im samo mi trebamo leci na grbacu .

Moramo se trznuti iz ove pasive. Dolazimo u situaciju u ovako vaznim momentima da su igraci sami protiv svih. Protiv nekih ljudi iz kluba, protiv navijaca, protiv sudijske organizacije , protiv raznih smicalica, od medijskih do onih jos bolje osmisljenih u konkurentskim firmama. Gdje ce nam dusa. Sada kada im najvise trebamo. Oni se jadni bore, mnogi od njih ne znaju lopte i to je cinjenica, ali ubise se da ostvare ciljeve kako bi nas i sebe obradovali. Nama je ova sezona trebala biti totalno ravna. To znamo cijelu godinu, nismo se nadali gotovo nicemu. Sada par kola prije kraja , mi imamo puni naboj, jer su nam ti nasi igraci donijeli nesto sto ni sami nismo ocekivali. Moramo to podrzati. Ako im mi sada okrenemo ledja i ako se budemo radovali samo onda kada damo gol, a sav ostali vremenski period budemo sutjeli ili jos gore psovali, onda nema nade ni za nas ni za njih. Po klub bi bila najveca steta.

Trebamo igrati protiv Veleza, na tradicionalno neugodnom gostovanju, a treba nam pobjeda. Osakaceni raznim suspenzijama, sto od sudijske organizacije sto od klupske politike, kroz ionako siromasan kadar... bice tesko. No lopta je okrugla i mi se trebamo nadati. Nemamo poraza vec dosta utakmica. To valjda nesto znaci. Znaci da imamo ratnike na terenu koji se ne predaju tako lako. Imamo karakter u ekipi koji od protivnika dobija postovanje. Kroz sve nedace izlaze igraci uglavnom kao pobjednici. Jos samo mi nedostajemo da podgrijemo i da im damo vjetra u ledja.
Ja bi samo dodao jos nesto na ovaj tvoj post, fali JUG i to dosta fali i nije mi jasno sto se ne navija kome pravis uslugu zato se i cuju povici pljuvaca i zato su vise upadljivi jer nema navijanja.Cudno mi je da se ne navija nije to, to. Pa onaj ko dodje navija za Zelju a ne za nekog drugog.Treba se se okupiti i navijati ovo ne valja ovako taman niko i ne bio vodja ili bilo sta ali na Grbavici mora biti navijanja.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 maj 2015, 11:28

Nadam se da će danas ukinuti suspenziju Eldaru.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BijeliLuk
Kontakt:

Post Postao/la BijeliLuk » 04 maj 2015, 11:32

I ja se nadam da ce mu ukinut suspenziju i preselit ga na klupu.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 maj 2015, 11:39

BijeliLuk je napisao/la:I ja se nadam da ce mu ukinut suspenziju i preselit ga na klupu.
Ja se slazem da Eldar nije neka posebna igracina ali koga umjesto njega ? A kako sam cuo sa Eldarom ce najvjerovatnije raskinuti ugovor...i pustiti ga svakako mu istice za par mjeseci ne kontam poentu nikako.

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 04 maj 2015, 11:48

Jučer sam gledao utakmicu Klis - Stolac. Čuo sam samo jednu ružnu riječ upućenu igračima, kada je neko nazvao igrača majmunom, ali su ga oni koji su sjedili blizu upozorili da ne treba vrijeđati igrače. Nadam se da ću tako nešto dočekati na Grbavici.

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 04 maj 2015, 12:02

boccaccio je napisao/la:Stanje na tabeli nam govori da bi mi navijaci trebali da budemo prilicno radosni i da sa velikom neizvjesnoscu i radoscu docekujemo sljedece utakmice. Navijaci kao navijaci imaju svoje bolje i losije momente kroz sezone generalno. Ali je to uvijek zavisilo od rezultata. To danas nije slucaj sa navijacima naseg kluba iz razumljivog razloga i tragedije koja se desila. Svaki takav tragican dogadjaj koji se desi prirodno ostavi traga na cijelu atmosferu.

Slažem se 100% :tokralju: :tokralju:
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 maj 2015, 12:41

Prica se da je u vezi suspenzije ipak pitanje produzenja ugovora a ne neki prigovor nekom guzonji na zapadu.

Mislim, ako je tako iskreno gospodo, zapitajte se malo. Znam ja dobro tu nasu politiku po pitanju placanja. Hocete da Vam neko igra, a jos je tvoje dijete a ne znas ga adekvatno finansijski pokriti. Sta, mozda glumite neke robovlasnike? Isti slucaj sa Tomicem. Pa sta ako nece? Sto mu nisi ponudio vecu platu pa bi covjek ostao, a ne uvijek prica, daj dobrog i kvalitetnog igraca a placas ga za sicu.

I da, ako je rijec u guzonji, pa zar je rijec guzonje veca od interesa kluba uopste?
Sada treba da se inat provodi u trenucima kada to uopste nije pozeljno?

Pustite se djecijih igracica i ne glumite vecinu. Da nije Amara bilo **** bi od nas bilo sta ostalo. Sada kada imate temelje neke, bolje Vam je da raditi kako treba a ne da providete necije druge inatske interese jer ce Vas poceti gledati manje ljudi nego Olimpica!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.