Bio sam na utakmici (kao i na svakoj do sada), nagledao se i naslusao svega, a zapada, i jednog dijela sjevera pogotovo, tako da se o tome moze napisati roman, ali ovdje je dosta raje sve pametno reklo, tako da neke specijelne price koju vec svi znamo i ne treba. Mada mislim, kao i uvijek da se nekome na tom zapadu treba dobro naj..... majke, specijelno onoj dvojici, trojici d.e.b.i.l.a. koji ne prestaju cijeli mec, ukljucujuci i zagrijavanje igraca. Ozbiljno, pratio sam, poceli su pola sata ranije. Na sjeveru standardno, izuzev momaka iza gola, ali gore visocije, inace starih Zeljovaca, (koje znam sa tribine jos od vremena kad su istu vodili Keno i Java). a koji su par puta digli raju na noge da navija. Njima svaka cast. Ovo ostalo je za svaku osudu. Sto se rada Uprave tice, necu komentarisati, ali ima tu stvari koje ne prilice Igmanu sa Ilidze, a ne nama. I da niko od tih istih clanova Uprave ne skrene paznju ovim i.d.o.t.i.m.a sa zapada da se igracima ne psuje, nikad, ni zbog cega... Oni momci su dali sve od sebe da pobijede, nisu pali ni nakon penela, zive i treniraju u uslovima koji bas i nisu "neki", tako da su psovke i ovo stanje koje se trenutno desava nesto sto oni najmanje zasluzuju, isto kao i mi istinski Zeljovci. Dalje, Zeljo bez Manijaka nije Zeljo, Jug nije Jug, vec obicna pustara, a dalje necu nista reci. Sad smo drugi, niko ne iskljucuje mogucnost da cemo na kraju sezone biti prvaci, ali isto tako i da ove sezone od Evrope nema nista. Da se kojim slucajem borimo za opstanak, i da nam ne ide, bilo bi tih famoznih 5000 koji bi dosli da kome opsuju mater za neki pogresan pas, promasen pogodak, itd.. Ovako, djeca igraju, bore se maximalno, nas 500 dolazi, 300 psuje... Tuzno. OVO SU NASI MOMCI, PONIKLI U NASOJ SKOLI FUDBALA, KOJI SU RANIJE U VISE NAVRATA BILI PRVACI, I OSVAJACI KUPA U OMLADINSKIM KATEGORIJAMA, KOJI ZELJU VOLE, A MALO JE RECI DA VOLE, VEC SE SVIM SRCEM BORE ZA NJEGA. Imamo Mostar, vaznu utakmicu, kao i svaku do sada, i ja naravno idem dole. Mogu izgubiti 10=0, meni je apsolutno svejedno, sve dok se lopta kotrlja. Ove polusezone nemamo poraza, vjerujem da ga do kraja nece ni biti, ali i da ga bude Boze moj. Zapamtite da cemo od ovih momaka vidjeti dosta dobrih stvari, da ce nas jos puno puta obradovati, I DA CEMO OD NJIHOVIH TRANSFERA DUGO I DOBRO ZIVJETI. Ja u to vjerujem, i u drugacije me niko ziv ne moze uvjeriti.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...