FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Velez je kljuc svega kao i prosle godine , al prosle su slavili titulu zrinjskog na svom i nije im to smetalo tako da... Slijedi najbitnija utakmica ako je dobijemo a zrinja izgubi na kosevu mislim da bi osigurali evropu.
Veci favoriti su bili 98'katakomba je napisao/la:ne bi oni mogli prezivjeti to dva puta. pogotovo ovaj put, kada su izraziti favoriti..rodom s Mejtaša je napisao/la:To je između 28 i 29 kola. Hm.
Olimpic mora dati i Slaviji bodove jer Široki uzima Slaviju. Široki čeka kiks Sarajeva da završi posao. Jedino ne znam šta će sa Drinom. Neko mora ispasti, a moje mišljenje je da bi to trebao biti Vitez. Vidjećemo slijedeće kolo ako ne kupe u BL onda je na njih pik sigurno. Travnik će se iščupati. Drina dobiva Olimpica i onda može dati Širokom. Olimpic je ključ svega, dat će i Slaviji. Oni boda do kraja neće uzeti. I prošle godine su bili upetljani itekako. Ovo će biti jedna od najnamještenijih sezona u zadnje vrijeme.
Ko će ga popušiti za Evropu vidjet ćemo. Zrinjski se danas žestoko zezno, ali ko kaže da ni mi nećemo protiv te iste Obarske. Nas nema nigdje i mi nismo predviđeni za Evropu. Trebalo bi dobiti Veleža, a nemam pojma kako. Oni će opet zapeti ko da im treba za opstanka, a u suštini opet igraju za Zrinjski kao i prošle godine. Budale.
Ako ne dobijemo Veleža onda moramo pitare, kako opet ne znam. Atmosfera je slična kao 98-me i niko nam ne daje šanse. Tada su igrala sve naša djeca, od Guše do Zubana, na svim pozicijama. Danas je slično, pola su naša djeca. Možda je opet sudbina da ih opet otresemo u zadnjim minutama.

nekako bi X na kosevu, uz nasu pobjedu otvorio nama ocekivanja za titulu. do tada ne treba razmisljati o tituli! idemo po bodove u vrapcice !!terabajt je napisao/la:Velez je kljuc svega kao i prosle godine , al prosle su slavili titulu zrinjskog na svom i nije im to smetalo tako da... Slijedi najbitnija utakmica ako je dobijemo a zrinja izgubi na kosevu mislim da bi osigurali evropu.
Željezničar živimo !
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@rodom s Mejtaša - Ja sam o tome vec pisao malo ranije...
Generalno, sve ste stima njima da budu prvi, ali eto, mozda opet inat u posljednim trenucima proradi. Mozda opet budemo gledali Kosevu dunke puno, mozda opet budu oni nas unistili od glave do pete a na kraju uslijedi sok.
Ali, otom potom. Ima do toga jos mnogo.
Sada je vrijeme za Velez.
Misljenja sam da im se trebamo dobro osvestiti za onu titulu....

Generalno, sve ste stima njima da budu prvi, ali eto, mozda opet inat u posljednim trenucima proradi. Mozda opet budemo gledali Kosevu dunke puno, mozda opet budu oni nas unistili od glave do pete a na kraju uslijedi sok.
Ima jedna razlika od prosle godine. Prosle godine smo bili ubijedjeni da cemo ih dobiti, a sada smo "autsajderi".. to moze odluciti tekmuDzoleZeljo je napisao/la:@rodom s Mejtaša - Ja sam o tome vec pisao malo ranije...![]()
![]()

Željezničar živimo !
Ima Siroki u igri tako da titula se moze osvojti samo uz poklapanje 2 rezultata dva tima ne samo sarajeva. Mislim da trebamo uciniti nevidene napore narednu utakmicu da pobijedimo jer je zrinjski mozda u soku a sig jest (vecerasnji rez pokazuje to) i da ga je ispadanje iz kupa poremetilo pa mozda pitari nece imati neku veliku poteskocu sa njima i to bi mi mogli iskoristiti da im pobjegnemo na +4.katakomba je napisao/la:nekako bi X na kosevu, uz nasu pobjedu otvorio nama ocekivanja za titulu. do tada ne treba razmisljati o tituli! idemo po bodove u vrapcice !!terabajt je napisao/la:Velez je kljuc svega kao i prosle godine , al prosle su slavili titulu zrinjskog na svom i nije im to smetalo tako da... Slijedi najbitnija utakmica ako je dobijemo a zrinja izgubi na kosevu mislim da bi osigurali evropu.
Ma džaba štimanje kad svi igraju lopte, nema više sigurnih bodova osim ko sad igra protiv Olimpica, oni su prošle sezone u sedam posljednjih kola osvojili dva boda, sad bi moglo biti isto.
Zrinjski nam je danas učinio veliku uslugu i ako ne pobijede na Koševu, teško će nas bilo ko izbaciti iz kombinacija za Evropu.
Zrinjski nam je danas učinio veliku uslugu i ako ne pobijede na Koševu, teško će nas bilo ko izbaciti iz kombinacija za Evropu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Tu je to negdje, mada se nikad više onakva utakmica neće odigrati jer nema finala play off-a. Vidjećemo. Oni ako ne dobiju nastupio bi haos jer otkako se igra liga niko više para nije potrošio ni za šta. Doduše lako je tuđe pare trošiti.
Ništa čekati vikend, neke stvari mi mogle biti jasnije.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
rodom s Mejtaša je napisao/la:Tu je to negdje, mada se nikad više onakva utakmica neće odigrati jer nema finala play off-a. Vidjećemo. Oni ako ne dobiju nastupio bi haos jer otkako se igra liga niko više para nije potrošio ni za šta. Doduše lako je tuđe pare trošiti.
A dobro, neko sitvacija je pa skoro identicna. Kao sto si sam rekao, mi opet sa svojom djecom sa mizernim ulaganjima a oni vec sampioni Galaksije i okoline sa velikim ulaganjima. Ekipe koje su tada igrale Play-off, su upravo ove cetiri danas, samo sto nema Celika i V. Bosne...
Vidjet cemo, dobro @katakomba kaze za utakmicu sa Velezom.

Kvalitet ekipe nije za titulu. Bodovi na tabeli otvaraju sansu i za titulu jedne borbenen i srcane ekipe. Ako nista ne uradimo od zacrtanog neka prvak bude Siroki ili Zrinjski.
- ultrassa1921
- Kontakt:
Zadnje kolo idemo Celiku ,tu im treba trazit da nam vrate ono kad smo ih MI ostavili u ligi hahahah.Znam dobro situaciju kad smo na grbavici igrali tekmu s laktasima da je i tadasnji konkurent za titulu Borac pristao da izgube oni al da i mi izgubimo i da Laktasi ostanu a Celik ispadne i davale su se velike pare za to al mi smo ih uzeli 4:1 a Borac je stvaro izgubio od Olimpika ja msm
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Manijaci Zeljini
Dakle poslije ovog kola smo napredovali za jedno mjesto.Ono sto je bitno reci da nema laganih utakmica do kraja tj. da nema utakmice gdje smo sigurni da uzimamo 3 boda.Dakle mi da i dobijemo Veleza, opet nismo sigurni putnici u Evropu.Svasta se moze desiti.Malo ko je danas ocekivao ovakav otpor Slavije, Mladosti i Travnika protiv vodecih timova.To je samo dokaz da protiv svih moramo igrati sa 120% svojih mogucnosti.U Mostaru ce biti tesko, mi jos bez Memije,Cole i Hasanovica.Ali siguran sam da ce nasi momci dati sve od sebe, da se vrate neporazeni.Garantujem da ce "izginuti" kako bi ostvarili povoljan rezultat.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
- invincible1921
- Kontakt:
Sta kaze zuban za SDA, guranje drzave, sirenje istine o bosni....E TAD IM SE VRATILONydalen je napisao/la:Veci favoriti su bili 98'katakomba je napisao/la:ne bi oni mogli prezivjeti to dva puta. pogotovo ovaj put, kada su izraziti favoriti..rodom s Mejtaša je napisao/la:To je između 28 i 29 kola. Hm.
Olimpic mora dati i Slaviji bodove jer Široki uzima Slaviju. Široki čeka kiks Sarajeva da završi posao. Jedino ne znam šta će sa Drinom. Neko mora ispasti, a moje mišljenje je da bi to trebao biti Vitez. Vidjećemo slijedeće kolo ako ne kupe u BL onda je na njih pik sigurno. Travnik će se iščupati. Drina dobiva Olimpica i onda može dati Širokom. Olimpic je ključ svega, dat će i Slaviji. Oni boda do kraja neće uzeti. I prošle godine su bili upetljani itekako. Ovo će biti jedna od najnamještenijih sezona u zadnje vrijeme.
Ko će ga popušiti za Evropu vidjet ćemo. Zrinjski se danas žestoko zezno, ali ko kaže da ni mi nećemo protiv te iste Obarske. Nas nema nigdje i mi nismo predviđeni za Evropu. Trebalo bi dobiti Veleža, a nemam pojma kako. Oni će opet zapeti ko da im treba za opstanka, a u suštini opet igraju za Zrinjski kao i prošle godine. Budale.
Ako ne dobijemo Veleža onda moramo pitare, kako opet ne znam. Atmosfera je slična kao 98-me i niko nam ne daje šanse. Tada su igrala sve naša djeca, od Guše do Zubana, na svim pozicijama. Danas je slično, pola su naša djeca. Možda je opet sudbina da ih opet otresemo u zadnjim minutama.

=\_1921_/=
Gledam upravo najavu na AS1 za derbi.. 16. maj u 17h. Ne znam za vas, ali ja znam gdje cu biti 16-tog u 17h
VOLIM TE ŽELJO

VOLIM TE ŽELJO
Željezničar živimo !
-
- Kontakt:
Ma do derbija cemo kiksati ili mi ili oni vjerovatno mi jer imamo partizane sad koji se naloze znamo svi kako. Nisam optimista iskreno da imamo sanse da ih prestignemo s pobjedom u derbiju. Jaci su dosta, ali opet ko zna... Cola, Memija i Hasanovic ne igraju u Mostaru. Veliki je to hendikep. Ocekujem Enisa Sadikovica da uskoci medju jedanaest ili Amira. Zeljkovic vjerovatno ide na beka.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
Mislim da je veliki pritisak na igracim pred Velez.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- corleone87
- Kontakt:
Rođeni padaju 

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Na Grbavici je na utakmici sa Borcem bilo jedva dvije hiljade navijača. Nikad uzbudljivije prvenstvo BiH u fudbalu i Želju koji se bori za titulu u derbi utakmici sa starim rivalom, trebalo bi valjda pogledati bar pet, da ne pretjerujemo sa deset hiljada navijača. Do kraja sezone onih vjernih navijača Želje u sredini južne tribine neće biti zbog nemilih dešavanja. Igrači su prepušteni na milost i nemilost poznatim stručnjacima sa sjevera i uglednim biznismenima sa zapada. Sa zapada se najžešće napada, a iz usta kravataša čuju se najsočnije i najbolnije psovke upućene igračima.
Ti kravataši koji se igraju bogova, fudbalskih znalaca i kvazi menadžera trebali bi brinuti da oni koji na terenu igraju srcem imaju obezbjeđene makar redovne plate, koje su uzgred rečeno mizerne, a eto ni njih nema. Trebali bi brinuti da na tribinama bude gore pomenuti broj navijača, koji se u Dolini Ćupova sanja već nekoliko godina. Trebali bi brinuti da ta tribina na kojoj liječe svoje frustracije izgleda makar malo pristojnije. Da novinarska loža ne liči na ćumez.
I Edin Džeko takvima je bio Kloc a sudbinu najuspješnijeg napadača u historiji naše zemlje dijele i druga Željina djeca. Dženis Beganović apsolutno otkriće u veznom redu sa 19 godina je napravio grešku koja je Želju mogla skupo koštati ali nije, zamijenjen je ekspresno uz salvu psovki i povika glupane, **** te Mulalić, šta si se ufurao… Zaboravili su odmah nekoliko briljatnih pasova koje je odigrao i kreirao stopostotne prilike. Dženis će biti veliki igrač ako uskoro ode sa Grbavice.
Sreću da ode nije imao Eldar Hasanović, od danas suspendovani prvotimac Plavih. Momak koji je odrastao u plavom dresu. Dečko koji je uvijek bio primjer lijepog ponašanja i vladanja u svetom dresu. Momak kojeg ni u dane kada je u Želji bilo najviše novca, niste mogli vidjeti u sarajevskim kafanama kako se prelama po šankovima. A mnogi su noćili i zatvarali lokale uzduž i poprijeko. Hasanović je protiv Borca odigrao loše i sve je palo u vodu. Svaki kontakt sa loptom značio je stotinu psovki, spominjanja majki, sestri, žena, djece. Noge su otežale. I ma koliko to gospodi sa zapada bilo čudno i fudbaleri su ljudi. I fudbalere boli kada im psuju. I fudbaleri imaju osjećanja. I njih boli. A pogotovo kada znaju ko i kako im psuje, kada prepoznaju glasove polupismenih kvazi biznismena koji sjede na istim mjestima već deceniju i stalno rade isto. A onda nakon utakmice trče da se slikaju. Njih ne zanima ni prazan džep, ni prazan frižider, ni prazna duša. Zanima ih samo kako isprazniti frustracije nakupljene u protekloj sedmici. Male ćune, nedostatak potencije, poslovne frustracije sve to ide na račun Željinih igrača, pogotovo Željine djece.
Suspenzija Hasanovića samo je još jedan pokazatelj nesposobnosti uprave kluba sa Grbavice. Samo je puko glumatanje i izigravanje sile nad nedužnim. Možda da nađete generalnog sponzora? Možda da nađete investitore? Možda da obnovite tribine? Možda da podijelite plate? Znate li šta je premija? Ne.
Zapadu se ne smije psovati. Zapad tebi psuje. Guzonje se ne smiju dirati. Oni tebe diraju. Nije li nam tako svaki dan? U životu i u sportu?
- See more at: http://telal.ba/prica-sa-grbavice-guzon ... 6kjnf.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;
Ti kravataši koji se igraju bogova, fudbalskih znalaca i kvazi menadžera trebali bi brinuti da oni koji na terenu igraju srcem imaju obezbjeđene makar redovne plate, koje su uzgred rečeno mizerne, a eto ni njih nema. Trebali bi brinuti da na tribinama bude gore pomenuti broj navijača, koji se u Dolini Ćupova sanja već nekoliko godina. Trebali bi brinuti da ta tribina na kojoj liječe svoje frustracije izgleda makar malo pristojnije. Da novinarska loža ne liči na ćumez.
I Edin Džeko takvima je bio Kloc a sudbinu najuspješnijeg napadača u historiji naše zemlje dijele i druga Željina djeca. Dženis Beganović apsolutno otkriće u veznom redu sa 19 godina je napravio grešku koja je Želju mogla skupo koštati ali nije, zamijenjen je ekspresno uz salvu psovki i povika glupane, **** te Mulalić, šta si se ufurao… Zaboravili su odmah nekoliko briljatnih pasova koje je odigrao i kreirao stopostotne prilike. Dženis će biti veliki igrač ako uskoro ode sa Grbavice.
Sreću da ode nije imao Eldar Hasanović, od danas suspendovani prvotimac Plavih. Momak koji je odrastao u plavom dresu. Dečko koji je uvijek bio primjer lijepog ponašanja i vladanja u svetom dresu. Momak kojeg ni u dane kada je u Želji bilo najviše novca, niste mogli vidjeti u sarajevskim kafanama kako se prelama po šankovima. A mnogi su noćili i zatvarali lokale uzduž i poprijeko. Hasanović je protiv Borca odigrao loše i sve je palo u vodu. Svaki kontakt sa loptom značio je stotinu psovki, spominjanja majki, sestri, žena, djece. Noge su otežale. I ma koliko to gospodi sa zapada bilo čudno i fudbaleri su ljudi. I fudbalere boli kada im psuju. I fudbaleri imaju osjećanja. I njih boli. A pogotovo kada znaju ko i kako im psuje, kada prepoznaju glasove polupismenih kvazi biznismena koji sjede na istim mjestima već deceniju i stalno rade isto. A onda nakon utakmice trče da se slikaju. Njih ne zanima ni prazan džep, ni prazan frižider, ni prazna duša. Zanima ih samo kako isprazniti frustracije nakupljene u protekloj sedmici. Male ćune, nedostatak potencije, poslovne frustracije sve to ide na račun Željinih igrača, pogotovo Željine djece.
Suspenzija Hasanovića samo je još jedan pokazatelj nesposobnosti uprave kluba sa Grbavice. Samo je puko glumatanje i izigravanje sile nad nedužnim. Možda da nađete generalnog sponzora? Možda da nađete investitore? Možda da obnovite tribine? Možda da podijelite plate? Znate li šta je premija? Ne.
Zapadu se ne smije psovati. Zapad tebi psuje. Guzonje se ne smiju dirati. Oni tebe diraju. Nije li nam tako svaki dan? U životu i u sportu?
- See more at: http://telal.ba/prica-sa-grbavice-guzon ... 6kjnf.dpuf" onclick="window.open(this.href);return false;
Roma non si tifa, si ama!
Dolazi Celikovo vrijeme, zadnjih 5 kola oni pojedu ligu, i mogu hercegovcima napraviti velike probleme.
Jači od ratova, režima i partija. 1921
mogu ali neće.
što se famoznog veleža tiče, mislim da smo mi prošle, a sva tri konkurenta za vrh ove bar prešutno očekivali da se to bar malo pusti. sad znamo da se to neće desiti, a moći ćemo igrati onako kako nam najbolje odgovara. i opet kažem - u dosadašnjem toku sezone se izjalovilo jedno 20 stvari koje su "morale". kao što je trenutno percepcija da velež "mora" nas pobijediti. ali samo se umrijeti mora. mi smo i dalje neporaženi i imamo najviše bodova u ovoj polusezoni.
što se famoznog veleža tiče, mislim da smo mi prošle, a sva tri konkurenta za vrh ove bar prešutno očekivali da se to bar malo pusti. sad znamo da se to neće desiti, a moći ćemo igrati onako kako nam najbolje odgovara. i opet kažem - u dosadašnjem toku sezone se izjalovilo jedno 20 stvari koje su "morale". kao što je trenutno percepcija da velež "mora" nas pobijediti. ali samo se umrijeti mora. mi smo i dalje neporaženi i imamo najviše bodova u ovoj polusezoni.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 96 gostiju.