memorijski čip nema veze s onim MediaTek, ARM Cortex, Intel nazivom. To su procesori, kao što si i sam rekao.Sveti je napisao/la: Buraz, nemoj se ljutit, ali ti pojma nemaš o čemu pišeš. Iako i nisam neki ljubitelj Samsunga, to već mnogi ovde znajune možeš nikako da porediš taj telefon sa kinezima.
Prvo, taj "memorijski čip" koji pominješ, se zove procesor (jer memorijski čip kao takav termin i ne postoji u stručnoj mobilnoj terminologiji) i Samsung već dugi niz godina koristi Cortex tehnologiju, koju su i sami razvili i razvijaju, i koja je svjetlosnu godinu ispred mediatek procesora koje uglavnom stavljaju u kineze. Da ne govorim o kvalitetnijem GPU, ekranu (bojama i rezoluciji) itd, jer zaista ni sam evo ne vjerujem da uvjeravam nekog u to da je Samsung bolji od mass brand kineza
![]()
Memorijski čip, odnosno Mobile RAM (Random Access Memory-LPDDR (sad zavisi, ima obični, dvojka, trica..)) na koju sam gore aludirao je ovo:

Ubuduće, bez ovog "nemaš pojma", jer ne znaš ko se u šta razumije do određene mjere. Ako nisam duže vremena tražio tablete, ne znači da sam tuta. Hvala

@quaresma šta je s Oppo telefonima?