Hajduk Split

Moze li Hajduk da skine Dinamo sa trona ove sezone ?

Da
81
25%
Ne
238
75%

Ukupno glasova: 319

steve-o
Kontakt:

Re: Hajduk-Torcida

Post Postao/la steve-o » 16 apr 2010, 19:50

wade je napisao/la:ako je tako ja ti skidam kapu :)
mogu ti reci da se radi o preko 9.300km :mrgreen: da nemislis da te zezam dzabe ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 apr 2010, 20:25

wade je napisao/la:isao si kazes na dalje relacije od capljina split,a jesi li isao na dalje od capljina-hong kong?
harishp,nista osobno,ali na tvoje komentare vise niti ne obracam paznju...
Ima zato ko obraca paznju,kao i na Perhana ;) da nisi dobio dopis slucajno :mrgreen:
Dodjete ovdje da bi isprovocirali ili na svoj mlin okretali
Kako rece @Rino onom @dubravi ako ti ne smeta koji se klinac onda javljas.
Ali sto se tice Hong Kong i onog dopisa Torcide iz Hercegovine oplakah i ismijah se ono pravo.
Znaju i oni popraviti dan,htijeli ne htijeli.
A Hajduku blize haman Hong Kong nego Zapadna Hercegovina :lol: :mrgreen:
Kako rekoh,pitajte njih zasto ali svako pametan zna odgovor.
Ostali mogu po svom do mile volje. 8-)
@Mrgoode linija ti je tanka.ibricic moze zabijati ali tu postoji jos deset igraca.Ali im je gust Dinamo i njima dosta. :mrgreen:
Sto se Pandze tice dokazao je to dosta puta protiv kloceva iz Zagreba kao i u reprezentaciji.Kad je trebalo.
A ne kao onaj Lovren ti iz lyona skoro svaki mec gdje se ovaj pojavljivao ljudi su fasovali.A u dinamu je isto bio bajan jaci od maloce a neznas koji je gori :lol:
@Steve-o moja malenkost bila i u Sidneyu kao i u Portlandu USA de pitaj ove jel to dalje od Hong Konga :lol: Capljina Mao Ze Tunga
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 16 apr 2010, 22:55

vidi hegela što se raspucao na hajdukovoj temi, porediti lovrena i pandzu je sasvim drugi padež. pandža je tip flaster igrača profil stjepana tomasa. takav nogomet se više ne igra, barem na ozbiljnom nivou. danas stoperi moraju biti tehničari a ne krkani kako je nekada bilo

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 16 apr 2010, 23:44

A najveci stoperi su vrsni tehnicari Vidic,Ferdinand,Terry,Puyol... :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 17 apr 2010, 02:13

bh hrvat je napisao/la:vidi hegela što se raspucao na hajdukovoj temi, porediti lovrena i pandzu je sasvim drugi padež. pandža je tip flaster igrača profil stjepana tomasa. takav nogomet se više ne igra, barem na ozbiljnom nivou. danas stoperi moraju biti tehničari a ne krkani kako je nekada bilo
Porediti Lovrena sa bilo kojim mladim stoperom na Balkanu mogu samo fudbalski analfabeti. Boris Pandža je nažalost propali slučaj, igrač koji doduše može odigrati pojedine utakmice na svjetskom nivou kao npr. obje protiv Belgije, ali zato sljedećih pet napraviće sepet grešaka i na barem dvije biti isključen. Vrhunski fudbal ne poznaje takve oscilacije. Igrač bez mrve fudbalske inteligencije, grubijan koji ima konstituciju i skok igru, ali zato u čitanju igre ništa nije bolji od moje 93.godišnje nane, u tehničkom smislu je panjina žešća. Tomas je sličan igrač, dobro si to primjetio, ali Tomas je znao koje su njegove kvalitete i nije imao oscilacija, zato je i napravio svjetsku karijeru koju duplo talentiraniji igrači mogu samo sanjati. Pandža više nije klinjo, dosad je trebao da se isprofilira kao stub odbrane, a ne kao povremena nužna zamjena.

Harise opet ti i Lovren, vas dvojica ste izgleda uspostavili naku duhovnu komunikaciju. Pod prvo momak je talenat svjetske klase, ako ne vjeruješ meni, vjeruj Lyonovom skautingu koji je među najboljima na svijetu. Pod drugo pogledaj Pjanićevu prvu sezonu u Lyonu, možda te i spuca doza realnosti. Momak ne zna jezik, tek je došao, faza prilagodbe uzme danak kod isprofiliranih igrača svjetske klase, kamoli ne kod momka koji je do jučer letao po Hnl daleko od svjetala velike scene. Dosad ga je Puel koristio na tri različite pozicije (lijevi i desni bek, stoper) što je svakako otežavajući faktor u stabilizaciji njegove igre, tako da ne prdi previše. Mislim da tebe najviše kopka što je on plaćen skuplje od Pjanića. Ne treba ti biti krivo, koliko god on bio dobar, Pjanić za njega televizor u boji da se izrazim Mamićevim rječnikom... :lol:
Inače, ne da mi se tamo pisati, za malog Bunozu, eno njegovog kolegu iz Karlovca dovede Leverkusen kao zamjenu za Kroosa. Da, da, treba čekati prije poziva u A reprezentaciju, ipak je Bunoza nedokazan igrač. Imam osjećaj da će biti proljev suza na forumu kroz koju godinu, o izdajniku, bla, bla, kad ga kockasti prigrabe. Otom, potom. :roll:
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 17 apr 2010, 02:19

Devil je napisao/la:A najveci stoperi su vrsni tehnicari Vidic,Ferdinand,Terry,Puyol... :roll:
Od te četvorice svaki ima dovoljno tehničke kvalitete da može igrati desetku u Hnlu. To što kad ih gledaš u vrhunskim klubovima izgledaju kao panjevi, to nije stvar njihove nekvalitete nego vrhunske kvalitete Manchesterovih, Chelseovim, Barcinih veznjaka. Pandža sad u Hajduku potrefi svaki treći pas gdje je naumio, a da ga je igrom slučaja ubaciti u utakmice najvišeg nivoa, tek bi onda vidio razliku između tehnike Vidića i Pandže.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

otok
Kontakt:

Post Postao/la otok » 17 apr 2010, 02:26

kakve su sanse ajduka u sutrasnjoj utakmici sa zahuktalim sibenikom?

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 apr 2010, 03:21

otok je napisao/la:kakve su sanse ajduka u sutrasnjoj utakmici sa zahuktalim sibenikom?
Kako Hajduk ne lezi dinamu tako ni Sibenik ne lezi Hajduku.
Sto se tice ''tehnicara i stopera''nigdje veze.
Kao sto se kosa na glavi digne kad Hasagic izvalja par igraca u svom sesnaestercu jer znajuci da svaka pogreska cisti gol.Takva je slicna prica i sa stoperima.
Njihovo je da izbaci svaku loptu iz svog sesnaesterca bilo visoke nabacaje sa glavom ili isto tako nabacaje i suteve po zemlji,da se zalijepi kao flaster i da neda disati protivnickim napadacima i da bude non stop u kontaktu sa golmanom a ne da trazi pogledom kakvu dobru u gledalistu dok napad tece.Tehnika sa loptom manje vise,sasvim nepotrebna pred svojim golom ako ne izvrsi ono sto je vec navedeno.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 17 apr 2010, 07:41

kako trebaju da izgledaju stoperi u budućnosti najbolje pokazuje barsa sa buskezom i markezom, od njih počinje svaki napad i nema keračenja lopte u protivničku polovinu, zato i jesu najbolji na svijetu. dzaba galaktikosima kristine, kaka i slični majstori kada u odbrani imaju hatunića, spasića i slične

wade
Kontakt:

Post Postao/la wade » 17 apr 2010, 09:18

pandza realno je s tehnikom i nekiom lijepom igrom ima isto veze ko i ja....ali kad pandzi kazes uradi to,to i to on to i uradi...meni osobno jedan od drazih igraca...decko se probijao kako se probijao,koliko puta je bio udaljavan iz prvog tima hajduka i stalno se vracao...on igra za solidne pare,bar kad se usporedi sa platama u BiH...pa sad vi pricajte do sutra da je panj da je ovo da je ono.. :)
naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...

Mrgood
Kontakt:

Post Postao/la Mrgood » 17 apr 2010, 09:58

Dva talenta "promakla" Hajduku.
Zvonko Pamić iz Karlovca potpisao za Leverkusen, a za Domagoja Vidu stigla ponuda iz Porta od 2 mil. eura , čeka se pristanak Osječana.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 17 apr 2010, 14:48

harishp je napisao/la: @Steve-o moja malenkost bila i u Sidneyu kao i u Portlandu USA de pitaj ove jel to dalje od Hong Konga :lol: Capljina Mao Ze Tunga
neznam jos uvijek jesmo li mi dovoljno kompetentni da se usporedimo s "torcidom iz capljine" :lol: :D

ps: igra li zec protiv hajduka ili je jos uvijek ozlijeden?

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 17 apr 2010, 16:28

koliko god za neke hnl bio loš iz njega se odlazi u evropske klubove za milionske ugovore. dok iz ove naše bh pečenjak lige može se otići samo u neki prosječni poljski ili češki klub

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 17 apr 2010, 18:21

Gubitnik veceresnjeg duela bi trebao pobjediti u kupu, da se to lako nastimati :)
100% sportski i krajnje opušten potpis

Mrgood
Kontakt:

Post Postao/la Mrgood » 17 apr 2010, 18:51

RiNo je napisao/la:Gubitnik veceresnjeg duela bi trebao pobjediti u kupu, da se to lako nastimati :)
Hajduk osvaja 100% kup, bolja su ekipa a i nisu vidili trofeja 5-6 godina tako da ako ne uzmu sada opet će čekati 5-6 godina.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 17 apr 2010, 19:03

Mrgood je napisao/la:
RiNo je napisao/la:Gubitnik veceresnjeg duela bi trebao pobjediti u kupu, da se to lako nastimati :)
Hajduk osvaja 100% kup, bolja su ekipa a i nisu vidili trofeja 5-6 godina tako da ako ne uzmu sada opet će čekati 5-6 godina.
Kako nisu vidjeli trofeja 5-6 godina? Pa osvojili su dvoransko prvenstvo u zadnje 2 godine :D 8-)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 apr 2010, 19:04

Ova pobijeda i moze a i ne mora garantovati put u Evropu.Dok je kup sasvim nesto drugo.
Uostalom Sibenik ih je u po Splita nasadio zahvaljuci Zecu.
Da li i to mirise na namjesteno. :roll:
Ili mozda tri za tri ko' kod nas. :lol:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 17 apr 2010, 22:31

neka nama ibrage živoga i zdravoga

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 17 apr 2010, 22:36

harishp je napisao/la:
Ova pobijeda i moze a i ne mora garantovati put u Evropu.Dok je kup sasvim nesto drugo.
Uostalom Sibenik ih je u po Splita nasadio zahvaljuci Zecu.
Da li i to mirise na namjesteno. :roll:
Ili mozda tri za tri ko' kod nas. :lol:
Jbg, ja sam mislio da ce pustiti Sibeniku bodove, za uslugu u kupu :) Ali ne da Ibro :D
Opet golcina...

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 17 apr 2010, 23:34

ako sejo nema neku ekstra ponudu iz inostranstva najbolje bi bilo da mu hajduk da neko staro odmarilšte jna u trogiru ionako propada, svi zadovljni. ibraga u turizmu hajduk zadržao ekstra igrača

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.