Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

R32
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la R32 » 02 maj 2015, 23:42

Ne znam kakve su cijene onih tablet-laptop, sto se ekrani mogu skidati. Mislim da bi tebi to najbolje godilo. Jest da mozda nije android al et.
Mia San Mia

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 02 maj 2015, 23:47

ne znam fakat, ispao sam iz fazona s tim, prije sam gledao na geekbuying, al mi treba nešto bliže.. već napisah, preko 9'', preko 1GB RAM-a, Android i da može 3G (interna podrška, bez onih usb otg dongleova)

evo nešto :mrgreen:

[youtube][/youtube]
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 maj 2015, 00:03

schweinsteiger je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:@quaresma i @svajnstajnger

hvala vam momci, i treba mi jos par odgovora samo ako vam nije teret ?

kad kazete "flashati google-ove aplikacije" jel to znaci da mi te aplikacije budu preinstalirane u sistemu i da ih ne mogu brisati, a ostale normalno skidam sa play store ? ako je tako, ne moram onda ni jednu flashati, sve cu poskidati sa play store koje mi budu trebale...

i evo imam konkretan primjer roma koji mi se "svidja", sta mislite vrijedi li ovaj flashati, iako sam citao par komentara da se ljudi zale na neke bugove tipa da kad ubaci slusalice i pusti muziku, zvuk ide i iz slusalica i iz zvucnika istovremeno itd, ali u opisu roma pise "working everything" ?

http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... 0-t2990237" onclick="window.open(this.href);return false;
neko ? :(

Ne valja taj.Biraj jedan izmedju ova dva :
http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... 0-t2949644

http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... 1-t3091494

Prvi je lollipop,a drugi je 4.4.4 kitkat.
Ja sam ovaj drugi rom koristio na s3,isti znaci.Prvo sam koristio blekota s5,a onda blekota note 4 i oba rade odlicno.Prebacio sam se na lollipop cisto zato sto me zanimalo kako je,ali mislim da cu se uskoro vratiti na blekotu.Ne svidjaju mi se neke sitnice i bas me nerviraju.
Naprimjer,ne mogu u aplikaciji za muziku pretrazivati muziku po folderima koje sam kopirao na mobitel,nego samo izvodjaci,albumi i zanrovi.Ako hocu po folderima,moram ici u file manager i mogu pustiti samo jednu pjesmu.
Onda tastatura na blekoti je 10 puta bolja i prakticnija.
Kada pritisnem volume down i drzim do kraja,na lollipop ga samo prebaci na vibraciju,ako hocu mute moram se dodatno nesto zafrkavat.
Onda nema onih s gestures.Npr.kad predjes dlanom preko ekrana da uradi screenshot,nego je vol down + power button.
Onda galerija mi se ne svidja,ne svidja mi se sto se ne mogu napraviti folderi u home menu,gdje su sve aplikacije,vec samo se folderi mogu praviti na homescreen.
Na pocetku sam mislio da je stvar navike,jer dugo koristim samsung,ali vec me nervira pravo.Vjerovatno cu se prebaciti na ovaj blekotin rom za koji dan,a jos je skoro pao neki update,pravo je usminkan sad :D

Evo ti link za s3 da vidis jos screenshots za rom,ja ti preporucujem da ga instaliras :D
http://forum.xda-developers.com/galaxy- ... 1-t2949680
e hvala ti druze na ovom opsirnom postu, svidja mi se ovaj drugi rom sto ga preporucujes, tj kitkat, ali mislim da postoji mali problem...

u naslovu velikim slovima pise "Blekota Note 4 Lite ROM for Galaxy Note II (N7100)" a u mene je N7105 verzija...mozda to i nije problem, ali moguce i da jest :roll:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 maj 2015, 00:24

@Najda "najgore" je sto je kod nas najvise ovih obicnih slabijih tableta do 9". Za te pare ces ti naci takav, a zasto ti bas to treba?

Vecini je to bacanje para, jer preveliko za nosit, kosta vise para. A vecinom je to za surfanja namijenjeno.

Evo vidim na Pik-u ima 500KM nov, hp-ov, 1 gb rama, 9", 1.6 quadcore.. 3g mreza, zadnja kamera 5mp, android...
Mia San Mia

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 03 maj 2015, 00:34

ma iritira me laptop, kućni računar mi smeta, hoću baš nešto "lagano", a s većim ekranom.. da spojim i telefon i tablet i laptop u jedno. i pozivi i surfanje i slikanje. viber, muzika, skype, facebook, programi za tekst.. ee :)
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 maj 2015, 00:44

Eh to sto trazis mozes naci za te pare komotno, na Pik-u gledam samo dva( 9" ), ista konf. jedan 500 drugi 180 ( malo ekran-staklo puklo )... nego tebi bi bas odgovaralo ono laptop-tablet, ono je bas extra stvar. Kad ti dotuzi tablet imas uvijek laptop.

A ovako, mozda ti je najbolje Samsungov uzeti, ovo ostalo mi izgleda sve lose
Mia San Mia

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 03 maj 2015, 01:04

narucit cu ovaj cube talk, jebga.. 31 dan nema veze :D
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 03 maj 2015, 02:22

Najda je napisao/la:narucit cu ovaj cube talk, jebga.. 31 dan nema veze :D
Samo obavezno ovdje napiši iskustva kasnije! :salut:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 maj 2015, 08:40

De se ti dobro informisi kako se taj ponasa, jer ako se ne varam to je kinez. Da ne bi poslije imao problema i ludog stekanja.
Mia San Mia

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 03 maj 2015, 08:53

@Papastathopoulos
Mislim da jeste to problem,ali pitacu na xda je li neko probao na 7105,pa cu ti javiti.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 maj 2015, 10:58

schweinsteiger je napisao/la:@Papastathopoulos
Mislim da jeste to problem,ali pitacu na xda je li neko probao na 7105,pa cu ti javiti.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Moze druze, javi mi cim saznas :thumbup:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 03 maj 2015, 12:08

Da li vi koristite antiviruse za svoje mobitele, da li su potrebni ikako, i ako da koji je u pitanju?
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 03 maj 2015, 12:33

R32 je napisao/la:De se ti dobro informisi kako se taj ponasa, jer ako se ne varam to je kinez. Da ne bi poslije imao problema i ludog stekanja.
pa svaki je kinez, imao sam elephone smartić, bio bolji neg' htc :think:
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 maj 2015, 12:45

Najda je napisao/la:
R32 je napisao/la:De se ti dobro informisi kako se taj ponasa, jer ako se ne varam to je kinez. Da ne bi poslije imao problema i ludog stekanja.
:urnebes:

možda htc wildfire :yawn:
naprijed rejal

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 maj 2015, 13:10

Kupi sebi Nokiu N1 i budi rahat :)

Ma kinez ti je gori nego najveci neprijatelj :D
Mia San Mia

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 03 maj 2015, 13:14

IlProfessore je napisao/la:Da li vi koristite antiviruse za svoje mobitele, da li su potrebni ikako, i ako da koji je u pitanju?
Ja koristim trustgo antivirus, i dobro me sluzi, vecinom nemas potrebe za tim, ali ako skidas aplikacije sa neprovjerenih izvora sto ja pocesto uradim onda obavezno instaliraj neki da ti skenira to, jer zna se sa tim aplikacijama skinuti i dosta "gluposti"

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 03 maj 2015, 13:15

Sveti je napisao/la:
Najda je napisao/la:
:urnebes:

možda htc wildfire :yawn:
šta je smiješno pametni? to se samsung proizvodi u Nevadi pa je siguran?
Kad ćete shvatiti da se i ovi, i ti telefoni proizvode haman u istim proizvodnim halama, od strane istih radnika, s istim materijalom, samo su neki brendirani, neki nisu. Nije memorijski čip u Samsungu drugačiji od nekog u kinezu. Sve je na isti fazon, samo što ovi u Samsungu npr. posvete više pažnje, modifikuju android da ima one menije i gluposti, a u principu isto.

Izvini što ti gore napisah sarkastično "pametni", al' me nervira ismijavanje preko foruma. Ako imaš svoje mišljenje, ne znači nužno da je ispravno. Hvala.
R32 je napisao/la:Kupi sebi Nokiu N1 i budi rahat :)

Ma kinez ti je gori nego najveci neprijatelj :D
Da ne pišem ponovo, dečko iz Pule (bug.hr) ima isti tablet, kaže da je mjera. :opaopa:
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 maj 2015, 14:42

Najda je napisao/la:
šta je smiješno pametni? to se samsung proizvodi u Nevadi pa je siguran?
Kad ćete shvatiti da se i ovi, i ti telefoni proizvode haman u istim proizvodnim halama, od strane istih radnika, s istim materijalom, samo su neki brendirani, neki nisu. Nije memorijski čip u Samsungu drugačiji od nekog u kinezu. Sve je na isti fazon, samo što ovi u Samsungu npr. posvete više pažnje, modifikuju android da ima one menije i gluposti, a u principu isto.

Izvini što ti gore napisah sarkastično "pametni", al' me nervira ismijavanje preko foruma. Ako imaš svoje mišljenje, ne znači nužno da je ispravno. Hvala.
Buraz, nemoj se ljutit, ali ti pojma nemaš o čemu pišeš. Iako i nisam neki ljubitelj Samsunga, to već mnogi ovde znaju :mrgreen: ne možeš nikako da porediš taj telefon sa kinezima.

Prvo, taj "memorijski čip" koji pominješ, se zove procesor (jer memorijski čip kao takav termin i ne postoji u stručnoj mobilnoj terminologiji :mrgreen: ) i Samsung već dugi niz godina koristi Cortex tehnologiju, koju su i sami razvili i razvijaju, i koja je svjetlosnu godinu ispred mediatek procesora koje uglavnom stavljaju u kineze. Da ne govorim o kvalitetnijem GPU, ekranu (bojama i rezoluciji) itd, jer zaista ni sam evo ne vjerujem da uvjeravam nekog u to da je Samsung bolji od mass brand kineza :urnebes:

Još dodaj tomu i činjenicu da brendirani telefoni sigurno dobijaju svaki novi apdejt (naravno u zavisnosti od modela) dok ovi generični telefoni to nemaju, jer jednostavno nema ko da ih razvije.

Suma Sumarum da li se telefoni proizvode od istog materijala, da li ih proizvode isti ljudi u istim halama, u to ne ulazim, ali je činjenica da brendirani telefon sa sobom nosi i određen kvalitet, koji ovi nasumično generirani telefoni (elephone, goophone, iocean itd) nemaju. U biti su to sve isti telefoni, ili slični samo što su im druga imena davana vjerovatno radi zakona, da ih veće korporacije ne tuže. :salut:
naprijed rejal

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 03 maj 2015, 14:44

kontam cura brani kineze, Xiaomi, Meizu, Huawei, kad ona reče Elephant, Elephone kako vec, i to bolji od HTCa, a ne reče kojeg tacno

old but gold
[youtube][/youtube]

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 maj 2015, 14:52

Nije cura, decko je :D haha
Mia San Mia

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 4 gosta.