Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Pappy
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Pappy » 01 maj 2015, 23:19

hilmo je napisao/la:
Pappy je napisao/la: Pa FPN i jeste kurs. :mrgreen: Barem ono što sam vidio, i čuo od raje koja studira. Al' na Palama je to mnogo ozbiljnija priča, zato raja i ide gore, jer je odvojeno od svega, nije u sklopu FPN kao u SA ili BL.
Ko ga nije upisao nije ni završio i to u roku. :mrgreen: :mrgreen:
Pa ja kada sam čuo da im je Besim institucija najteži ispit, onda jbg. :lol: Doduše, ne znam kako je sada, je li se šta mijenjalo. Čak ga i "mali od skandala" završi u roku. :?

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 01 maj 2015, 23:21

Mali od skandala im asistent na faksu :lol:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 01 maj 2015, 23:22

To mi je buduci faks, tise tamo :shhh:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 01 maj 2015, 23:25

Ja cuo da se FPN u Sarajevu ne moze zavrsiti samo ako te pregazi tramvaj :mrgreen:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 01 maj 2015, 23:26

Otelo novi mali od skandala :urnebes:

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 01 maj 2015, 23:27

Dex je napisao/la:Mali od skandala im asistent na faksu :lol:
Aj se zakuni. :lol:

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 01 maj 2015, 23:28

schweinsteiger je napisao/la:Ja cuo da se FPN u Sarajevu ne moze zavrsiti samo ako te pregazi tramvaj :mrgreen:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ili ako padnes niz stepenice :lol: :lol:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 01 maj 2015, 23:31

Pappy je napisao/la:
Dex je napisao/la:Mali od skandala im asistent na faksu :lol:
Aj se zakuni. :lol:
Mom dajdži držo neki predmet, ja plako :lol: :lol:

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 07 maj 2015, 18:28

Mašinstvo u Tz momci ?

Ima li posla na kraju, ovdje ili vani, ili je ovo još jedan faks da se ne povlače guzovi po kući ?

Odustao sam od elektrotehnike.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 maj 2015, 18:32

VolimTz je napisao/la:Mašinstvo u Tz momci ?

Ima li posla na kraju, ovdje ili vani, ili je ovo još jedan faks da se ne povlače guzovi po kući ?

Odustao sam od elektrotehnike.
Ja sam na masintsvu,fax je pretezak,al se moze dosta toga postici odredjenim malverzacijama :D ako si lijen,neda ti se ustajat u 6 ujutro da bi predao graficki ili za isti ostajati do 8-9 na faxu nebi ti ga preporucio..Sto se posla tice,to je haman pa misterija,izgleda da niko od ovih sto su diplomirali ove godine nije nasao posao,ali su eto neki sto jos studiraju u firmama,stvarno je sto se toga tice losa situacija,pogotovo ako nisi iz Banovica(rudnik) ili iz Gracanice pa da radis u nekoj od 100 firmi koje imaju tamo..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 07 maj 2015, 18:43

Cek, odustajes od etfa a skoro si pa zavrsio? :O

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 07 maj 2015, 18:44

Slatinash_7 je napisao/la: Ja sam na masintsvu,fax je pretezak,al se moze dosta toga postici odredjenim malverzacijama :D ako si lijen,neda ti se ustajat u 6 ujutro da bi predao graficki ili za isti ostajati do 8-9 na faxu nebi ti ga preporucio..Sto se posla tice,to je haman pa misterija,izgleda da niko od ovih sto su diplomirali ove godine nije nasao posao,ali su eto neki sto jos studiraju u firmama,stvarno je sto se toga tice losa situacija,pogotovo ako nisi iz Banovica(rudnik) ili iz Gracanice pa da radis u nekoj od 100 firmi koje imaju tamo..
Kažu da je ETF teži, evo gledam ovaj prijemni za mašinstvo, za klasu lakši od prijemnog na elektrotehnici. Još ima i drugi rok. Opet kažu da se i vani traži mašinstvo manje od elektrotehnike ali šatro traži se. Sad izgleda ko da ti kontriram namjerno, ali nije, shvati me na prekretnici sam. Koji si tačno odsjek ?

Kako stojite sa djevojkama, neće valjda bit parada ponosa drugi dio ?

@cala

Odustajem od upisa na faks, četvrti sam razred srednje elektrotehničke.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 07 maj 2015, 19:04

Pocele su mi se prividjat stvari, fali sna.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 maj 2015, 19:14

@VolimTZ
Sve ti je to u pet deka ja vjerujem,na ETF sigurno ima dosta programiranja sa cim se niko od nas nije susreo pa je tesko,na masinstvu imas jedno dva crtanja koja ako ne razumijes dobro ces se sjebati.Ja sam ti konkretno na energetici,tesko do zla Boga,fizike i razumjevanja iste kroz sve moguce njene hajmo ih nazvati podnauke imas na sve strane.Najgore je sto nema literature za 50% predmeta,zbirke sa netacnim rezultatiima i tako to.Nista uredjeno nije,graficke,kazem ti,znao sam u pola 6 doci ispred faxa da bi usao kad se otvori fax da predam jer nas ima 150 a samo 4 sata u sedmici se to moze predati.Sto se posla tice,masinstvo ti je navodno kao sto je e.tehnika prije bila,autocad,crtanje na racunaru,programi i ostali fazoni,samo sto te to niko nece nauciti i to se ne radi na faxu ili radi u premaloj mjeri.Mi smo biva trazeni al eto kruze sad i neke druge price,makar za BiH..Sto se tice inostranstva ne znam,moras znat logicno Njemacki pa onda sve ostalo,ali mislim da ce biti posla,samo se treba potruditi.Sto se cura tice,ima ih sad vise nego ikad,skoro 50% su sad cure na prve dvije godine,mene je to profulalo jer sam sad na trecoj sa jos 3 cure na smjeru :D
Slatina Bog i batina

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 07 maj 2015, 19:32

Još 3 ispita i gotova peta godina na medicini :)
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 07 maj 2015, 19:47

Aferim. Imas kakvog jarana za zenidbu? :kafa:

Ako ima ista gore od ponavljanja pred ispit. :<
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 07 maj 2015, 20:00

Slatinash_7 je napisao/la:@VolimTZ
Sve ti je to u pet deka ja vjerujem,na ETF sigurno ima dosta programiranja sa cim se niko od nas nije susreo pa je tesko,na masinstvu imas jedno dva crtanja koja ako ne razumijes dobro ces se sjebati.Ja sam ti konkretno na energetici,tesko do zla Boga,fizike i razumjevanja iste kroz sve moguce njene hajmo ih nazvati podnauke imas na sve strane.Najgore je sto nema literature za 50% predmeta,zbirke sa netacnim rezultatiima i tako to.Nista uredjeno nije,graficke,kazem ti,znao sam u pola 6 doci ispred faxa da bi usao kad se otvori fax da predam jer nas ima 150 a samo 4 sata u sedmici se to moze predati.Sto se posla tice,masinstvo ti je navodno kao sto je e.tehnika prije bila,autocad,crtanje na racunaru,programi i ostali fazoni,samo sto te to niko nece nauciti i to se ne radi na faxu ili radi u premaloj mjeri.Mi smo biva trazeni al eto kruze sad i neke druge price,makar za BiH..Sto se tice inostranstva ne znam,moras znat logicno Njemacki pa onda sve ostalo,ali mislim da ce biti posla,samo se treba potruditi.Sto se cura tice,ima ih sad vise nego ikad,skoro 50% su sad cure na prve dvije godine,mene je to profulalo jer sam sad na trecoj sa jos 3 cure na smjeru :D
Šta ja znam, najbitnije mi je upisati, pa bi se onda guralo nekako. Imam dva poznanika na trećoj godini, nisu bili neki radnici u srednjoj ali su ovdje prošli dvije godine. Možda ih i znaš. Moram ih nahvatat na kafi gdje. Odluku za mašinstvo sam donio tek danas.

Evo pričao sam sa daidžom iz Ulma :mrgreen: , kaže da se traži tamo kod njih. Sad koliko se on razumije u tržište rada Njemačke upitno je. Samo kaže C1 se mora imati. A **** ga, za 5 godina faksa (1 bi obnovio sigurno) može se naučiti i taj prokleti jezik.

Allah te nagradio, za muštuluka ti je ta. Dosta više kobaja partija, malo je falilo da postanem gej, izvuko sam se. :mrgreen:

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 07 maj 2015, 20:25

Slatinash_7 druze de i meni objasni kakvi su smjerovi na masinstu u Tuzli, i na sta se koji smjer odnosi koji predmeti su najvise zastupljeni i te neke detalje, jer i ja evo zavrsio 4. razred Gimnazije, i na raskrsnici sam ne znam gdje. Najvise razmisljam o gradjevini i masinstvu, razmisljao sam i o el. tehnickoj ali programiranje mi je mrsko, mada je to super stvar.

Pa eto sta kazete, gradjevina, masinstvo, el. tehnicka, ili cak nesto drugo, koji fakulteti( i smjerovi) su danas trazeni, kod nas, jer i njemacki bas ne volim :mrgreen:
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 07 maj 2015, 20:38

Ima li iko ovdje da zna kakvo je stanje sto se tice primanja radnika u zemlje gdje je engleski primarni jezik. Uvala mi je da ucim opet jezik iz pocetka (mislim na njemacki naravno). Jedan kaze treba A2, drugi B1, treci B2 pa sad ovaj iznad rece C1, sto je fakat pretesko.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 maj 2015, 21:13

meho-medo je napisao/la:Slatinash_7 druze de i meni objasni kakvi su smjerovi na masinstu u Tuzli, i na sta se koji smjer odnosi koji predmeti su najvise zastupljeni i te neke detalje, jer i ja evo zavrsio 4. razred Gimnazije, i na raskrsnici sam ne znam gdje. Najvise razmisljam o gradjevini i masinstvu, razmisljao sam i o el. tehnickoj ali programiranje mi je mrsko, mada je to super stvar.

Pa eto sta kazete, gradjevina, masinstvo, el. tehnicka, ili cak nesto drugo, koji fakulteti( i smjerovi) su danas trazeni, kod nas, jer i njemacki bas ne volim :mrgreen:
Sto se tice prijemnog za @VolimTZ to ces rijesiti lagano jer je sve na isti fazon,samo predji dobro prosle prijemne ispite koje usput imas na mf.untz.ba
Zasada postoje tri smjera na masinskom fakultetu u Tuzli,Energetsko masinstvo,Proizvodno masinstvo i Mehatronika.
Prve dvije godine su zajednicke,tu imas tri matematike, I i II su dosta lakse od III npr.Imas jedno programiranje i to u fortranu,tu je mislim teze poloziti teoriju.Imas statiku,kinematiku i dinamiku,to je sve sablonski mal te ne.Ja sam najvise problema imao sa crtanjem i to sam prenjeo i ni sam ne znam kako sam polozio.Ima ta fizika sa kojom ja dobro baratam a za vecinu ostalih je misaona imenica pa sad..Na drugoj osim Matematike III i dinamike ima neko crtanje na racunaru,koristi se autocad,to je takodje prelagano odraditi..Dobiju se tu i Masinski elementi I i II i Nauka o cvrstoci I i II i to ce uz ova dva nova profesora biti pretesko poloziti,mislim vec jeste,tu imas dosta nekih skica,zadataka koji se ticu toga,to je tesko jer nisi imao dodira sa tim i na pocetku nista neces razumjeti,samo se ne trudi to da nesto pretjerano skontas,nego se to polaze cistim vjezbanjem a i zadaci se dosta polazu.Mehanika fluida najlaksi ispit cisto zbog profesora,dok je Termodinamika nesto pretesko,pretezno ti se trazi poznavanje fizike tu,izohorski,izotermski i tako ti procesi,tebi ce iz gimnazije to biti relativno olaksano,dakle ne lagano :D
Sto se tice konkretno mog smjera i trece godine to je nesto nevidjeno,pitaj i te svoje jarane,termodinamika II,mehanika fluida II,hidraulika i prenos toplote i mase I,sve ti je to cista fizika ali neka visa fizika pomjesana sa relativno malo masinstva.Osnove proizvodnih tehnologija je predmet u kojem su objedinjenje sve nauke sa proizvodnog masinstva u jedno,dakle zavarivanje,plasticna deformacija,prosjecanje i probijanje metala da bi se dobio odredjeni oblik i tako to.To je meni iskreno pretesko.Drugi semestar za klasu laksi,sve neki seminarski + pumpe,ventilatori i kompresori,takdoje fizika,mehanika fluida i malo masinskih komponenti u jednom i prenost toplote i mase II(dovoljno je da ti kazem da jos niko nije polozio ni keca iz prvog semestra)Na cetvrtoj godini je vise strucno,dakle malo fizike puno masinskih komponenti.
Proizvodno masinstvo tebi iz gimnazije nebi preporucio nikako,sve je oko materijala i tako tih gluposti oko kojih se mi gimnazijalci nismo zamarali u srednjoj skoli :D
Mehatronika je najlaksi smjer,profesori su smijesni,imas oko 9 laganih predmeta vezanih za raznorazne senzore,programe koje usput slabo radis,neke simulacije i tako te gluposti,+ hidraulika i neki mehanizmi koje su polozila samo dva covjeka.Mislim da je to najmanje isplativ smjer za studirati,slabo ti tu sta naucis a i nije neka primjena..Probaj energetiku ako imas volje i znanja,iza toga ti ide proizvodno koje se mislim dosta moze nabubati a sa tim imas kijamet posla po Gracanici i Gradaccu..
Izvinjavam se na duzem postu ali sam morao,posto vidim da ovdje dosta ljudi pita za masinstvo u TZ..
Slatina Bog i batina

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 5 gostiju.