A sta covjek da pomisli kad ovo procita? Frajer uopste nije prvo provjerio stvari nego se odlučio na taj korak bez obzira šta to značilo, hajde ok nećemo previše zaključaka donositi, hajde da sacekamo malo ali ako ne bude igrao na Eurobasketu zbog ovoga onda je izdao ekipu i sve ostalo pada u vodu.... U najmanju ruku me mnogo iznenadio i razocarao....“Sada ide provjera da li mogu igrati za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u svakom slučaju moram godinu dana pauzirati”, rekao je novinaru Merkura.
Nihad Đedović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan
Nihad Đedović
Re: Nihad Đedović
vecina ako ne i sve drzave evropske unije imaju mogucnost i pravo da dodijeljuju dvojno drzavljanstvo. naravno ako to ide u korist te zemlje.
dobivanje njemackog drzavljanstva ga sigurno ne moze sprijeciti da igra za bih.

dobivanje njemackog drzavljanstva ga sigurno ne moze sprijeciti da igra za bih.

-
- Kontakt:
Mislim da je problem u tome što se on morao odreći našeg državljanstva da bi dobio Njemačko. Kod Kolašinca i Vančića je druga stvar. Oni su imali Njemačko pa su dobili i naše. ALi kad dobijaš NJemačko moraš se odreći svih. Sad naši traže da mu mi ponovo damo naše, ali mislim da tu po poravilma mora čekati godinu, nek me ispravi neko ako griješim. Mogu li naši to pravilo prebaciti ne znam. Treba provjeiriti. Igrač oko kojeg je neko rekao da je upitan je Mirza Teletović. Mislim da je zdravlje u ptianju. U svakom slučaju, mogli bi igrati na EP bez tri najbolja igrača. Napokon se sve složi, dovedeš vrhunskog trenera, imaš grupu za prolazak i onda gluposti (NIhad, mislim da uopšte nije provjerio šta to znači, da nije ni znao da neće moći igrati sad) i sujete prorade (Nurkić) i imaš jedan peh (MIrza) i **** ga. Samo nemojte pljuvati, svi oni su dokazali patriotizam već mnogo puta. Treba sačekati i vdijeti na šta će izaći. Ako bude ovako sve, **** ga, idemo sa mladom ekipom i boriti se do kraja.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Baš to, nemam ja ništa protiv neka ima i Njemačko državljanstvo. Zašto baš sad? Što nisi ranije uzeo, ili sačekao da prođe EP pa uzimaj, kvalifikacije i ne moraš igrat. Ali zašto pred takmičenje, i to kad imamo šansu nešto napravit?Batko je napisao/la:A sta covjek da pomisli kad ovo procita? Frajer uopste nije prvo provjerio stvari nego se odlučio na taj korak bez obzira šta to značilo, hajde ok nećemo previše zaključaka donositi, hajde da sacekamo malo ali ako ne bude igrao na Eurobasketu zbog ovoga onda je izdao ekipu i sve ostalo pada u vodu.... U najmanju ruku me mnogo iznenadio i razocarao....“Sada ide provjera da li mogu igrati za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u svakom slučaju moram godinu dana pauzirati”, rekao je novinaru Merkura.
Imaš Mirzu koji uvijek je klasa, tu Jusuf koji je u punoj snazi, kao i Nihad, Kikanović, još jedan Amer yebemu ako se ne bi za titulu borili, ali uvijek nešto mora biti. Mora Bošnjo nešto pokvarit.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
zaboljisportuBiH je napisao/la:Mislim da je problem u tome što se on morao odreći našeg državljanstva da bi dobio Njemačko. Kod Kolašinca i Vančića je druga stvar. Oni su imali Njemačko pa su dobili i naše. ALi kad dobijaš NJemačko moraš se odreći svih. Sad naši traže da mu mi ponovo damo naše, ali mislim da tu po poravilma mora čekati godinu, nek me ispravi neko ako griješim. Mogu li naši to pravilo prebaciti ne znam. Treba provjeiriti. Igrač oko kojeg je neko rekao da je upitan je Mirza Teletović. Mislim da je zdravlje u ptianju. U svakom slučaju, mogli bi igrati na EP bez tri najbolja igrača. Napokon se sve složi, dovedeš vrhunskog trenera, imaš grupu za prolazak i onda gluposti (NIhad, mislim da uopšte nije provjerio šta to znači, da nije ni znao da neće moći igrati sad) i sujete prorade (Nurkić) i imaš jedan peh (MIrza) i **** ga. Samo nemojte pljuvati, svi oni su dokazali patriotizam već mnogo puta. Treba sačekati i vdijeti na šta će izaći. Ako bude ovako sve, **** ga, idemo sa mladom ekipom i boriti se do kraja.
Ja mislim da si ti nazalost upravu....On se odrekao bh drzavljanstva a da bi ga povratio treba da prodje godina dana... Zato i kaze da u svakom slucaju nece igrati godinu...
sto se drzavljanstva tice, za sportiste vrijede druga pravila, jer je u interesu drzave, odnosno kluba, da ima pasos, i tu drzava ne zahtjeva da se odreknes drugog pasosa.
ja bi ipak sacekao malo, a ne odma pljuvati. nihad je dosta toga uradio za ovu drzavu.
ja bi ipak sacekao malo, a ne odma pljuvati. nihad je dosta toga uradio za ovu drzavu.
nema to nikakve veze. garantujem ti da se nije morao odreci naseg drzavljanstva, da bi dobio njemacko.zaboljisportuBiH je napisao/la:Mislim da je problem u tome što se on morao odreći našeg državljanstva da bi dobio Njemačko. Kod Kolašinca i Vančića je druga stvar. Oni su imali Njemačko pa su dobili i naše. ALi kad dobijaš NJemačko moraš se odreći svih. Sad naši traže da mu mi ponovo damo naše, ali mislim da tu po poravilma mora čekati godinu, nek me ispravi neko ako griješim. Mogu li naši to pravilo prebaciti ne znam. Treba provjeiriti. Igrač oko kojeg je neko rekao da je upitan je Mirza Teletović. Mislim da je zdravlje u ptianju. U svakom slučaju, mogli bi igrati na EP bez tri najbolja igrača. Napokon se sve složi, dovedeš vrhunskog trenera, imaš grupu za prolazak i onda gluposti (NIhad, mislim da uopšte nije provjerio šta to znači, da nije ni znao da neće moći igrati sad) i sujete prorade (Nurkić) i imaš jedan peh (MIrza) i **** ga. Samo nemojte pljuvati, svi oni su dokazali patriotizam već mnogo puta. Treba sačekati i vdijeti na šta će izaći. Ako bude ovako sve, **** ga, idemo sa mladom ekipom i boriti se do kraja.
a i ako slucajno propusti EB iz bilo kojeg razloga, ja mu licno ne zamjeram. zao bi mi bilo, al sigurno ga ne bih radi Toga pljuvo itd.
AKO se ispostavi da mora pauzirati godinu dana, onda mu mogu komotno poruciti da je u najmanju ruku nepismen, da ne kazem sta drugo jer mi funkcija ne dozvljava, jer ce ispasti da je bespotrebno uradio najgluplju mogucu stvar i to bez ikakvog razloga i razmisljanja.
A zasto?
Zato sto kada podneses zahtvjev za njemacko drzavljanstvo ti sa pozitivnim odgovorom ne dobijes odmah drzavljanstvo, vec garanciju za dobijanje drzavljanstva, a ista vrijedi koliko ja znam (barem je u Austriji tako) 2 godine od datuma izdavanja. Dakle, onaj ko dobije taj papir ima 2 godine da se izorganizuje i odluci kada ce formalno uzeti njihovo drzavljanstvo. Za Nihada tesko da je postojao neki opravdan razlog da uzme sada njemacko drzavljanstvo i da ne saceka recimo do kraja prvenstva, jer tih par mjeseci tesko da bi ga kostali bilo cega, a zna se koliko je potreban reprezentaciji na prvenstvu.
Ako se dakle ispostavi da ne moze igrati, onda je ovaj njegov potez katastrofalno tajmiran i s moje strane za svaku osudu. A ako se ispostavi da je sve ovo suplja, onda nikom nista.
A zasto?
Zato sto kada podneses zahtvjev za njemacko drzavljanstvo ti sa pozitivnim odgovorom ne dobijes odmah drzavljanstvo, vec garanciju za dobijanje drzavljanstva, a ista vrijedi koliko ja znam (barem je u Austriji tako) 2 godine od datuma izdavanja. Dakle, onaj ko dobije taj papir ima 2 godine da se izorganizuje i odluci kada ce formalno uzeti njihovo drzavljanstvo. Za Nihada tesko da je postojao neki opravdan razlog da uzme sada njemacko drzavljanstvo i da ne saceka recimo do kraja prvenstva, jer tih par mjeseci tesko da bi ga kostali bilo cega, a zna se koliko je potreban reprezentaciji na prvenstvu.
Ako se dakle ispostavi da ne moze igrati, onda je ovaj njegov potez katastrofalno tajmiran i s moje strane za svaku osudu. A ako se ispostavi da je sve ovo suplja, onda nikom nista.

Interes drzave postoji kada ces ti recimo zaigrati za tu drzavu, sto kod Nihada nije slucaj. Interes kluba se tesko moze poistovjetiti sa interesom drzave, ali hajmo reci da mu ljudi iz kluba mogu takve stvari ipak nasteliti ako imaju dobre konekcije u vlasti.dino-92 je napisao/la:sto se drzavljanstva tice, za sportiste vrijede druga pravila, jer je u interesu drzave, odnosno kluba, da ima pasos, i tu drzava ne zahtjeva da se odreknes drugog pasosa.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Sad sam malo gledao pravila fibe i nigdje eksplicitno se ne navodi Nihadov slucaj da ce morati pauzirati godinu, odnosno uopste se i ne spominje dvostruo drzavljanstvo nakon 17.god... moguce da sam i ja nesto previdio kad sam citao i tumacio jer nisam pravnik, ali tesko u to vjerujem jer ondje se nema sta previditi...
Vjerojatno da ce moci igrati ovo EP...Mada svejedno nevjerojatno glup potez Nihada, iako kako sam nacuo ovo ce mu donijeti dosta vecu platu u Bayernu...nekoliko stotina hiljada maraka... al ipak repka ne bi smjela trpiti radi fin koristi...
Mada ima i dr strana medalje da je Nihad najvise pomogao bh kosarci... svojim zajmom.. jer vjerojatno ne bi ni otisli na EP da djeda nije dao dosta veliku sumu novca za BH prilike... pa stoga molim vas da sacekamo jer ipak se radi o dokazanom patrioti...
Vjerojatno da ce moci igrati ovo EP...Mada svejedno nevjerojatno glup potez Nihada, iako kako sam nacuo ovo ce mu donijeti dosta vecu platu u Bayernu...nekoliko stotina hiljada maraka... al ipak repka ne bi smjela trpiti radi fin koristi...
Mada ima i dr strana medalje da je Nihad najvise pomogao bh kosarci... svojim zajmom.. jer vjerojatno ne bi ni otisli na EP da djeda nije dao dosta veliku sumu novca za BH prilike... pa stoga molim vas da sacekamo jer ipak se radi o dokazanom patrioti...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Uopste ne sporim ja njegovu odluku da uzme njemacko drzavljanstvo, ja najbolje znam kako je to kada ti nas pasos onemogucuje da se razvijas u svom poslu u stranoj zemlji tako da momka podrzavam. Jedino kazem da se to bez problema moglo tako organizovati da ne trpi reprezentacija kada je u pitanju ovo EP (ukoliko se ispostavi da je izgubljen za ovo EP).
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
na to sam i mislio. za izdavanje drzavljanstva su zaduzene pokrajine(bundesländer), a bayern ima sigurno dovoljno dobre veze da izganja to._dreamer_ je napisao/la:Interes drzave postoji kada ces ti recimo zaigrati za tu drzavu, sto kod Nihada nije slucaj. Interes kluba se tesko moze poistovjetiti sa interesom drzave, ali hajmo reci da mu ljudi iz kluba mogu takve stvari ipak nasteliti ako imaju dobre konekcije u vlasti.dino-92 je napisao/la:sto se drzavljanstva tice, za sportiste vrijede druga pravila, jer je u interesu drzave, odnosno kluba, da ima pasos, i tu drzava ne zahtjeva da se odreknes drugog pasosa.
-
- Kontakt:
Ja mislim da sam u pravu, a eto možda neko ima ko zna sto posto. Našeg državljanstva su se odrekli i Hasan i Sergej i još nekolicina igrača, a isto tako sa drge strane imamo primjere gdje su već imali NJemačko pa dodali i naše kao što su Vrančić i Kolašinac. Mislim da je Nihad mislio da će moći naše ponovo brzo izganjati, ali kod nas to ne može odmah. Može li se preskočiti ta neka procedura kod nas, to ne znam. Vjerovatno ne može. Mislim da će Harun to pokušati riješiti sa našim državnicima, u suprotnom, Nihad može igrati kao stranac umjesto nekogaSapce je napisao/la:nema to nikakve veze. garantujem ti da se nije morao odreci naseg drzavljanstva, da bi dobio njemacko.zaboljisportuBiH je napisao/la:Mislim da je problem u tome što se on morao odreći našeg državljanstva da bi dobio Njemačko. Kod Kolašinca i Vančića je druga stvar. Oni su imali Njemačko pa su dobili i naše. ALi kad dobijaš NJemačko moraš se odreći svih. Sad naši traže da mu mi ponovo damo naše, ali mislim da tu po poravilma mora čekati godinu, nek me ispravi neko ako griješim. Mogu li naši to pravilo prebaciti ne znam. Treba provjeiriti. Igrač oko kojeg je neko rekao da je upitan je Mirza Teletović. Mislim da je zdravlje u ptianju. U svakom slučaju, mogli bi igrati na EP bez tri najbolja igrača. Napokon se sve složi, dovedeš vrhunskog trenera, imaš grupu za prolazak i onda gluposti (NIhad, mislim da uopšte nije provjerio šta to znači, da nije ni znao da neće moći igrati sad) i sujete prorade (Nurkić) i imaš jedan peh (MIrza) i **** ga. Samo nemojte pljuvati, svi oni su dokazali patriotizam već mnogo puta. Treba sačekati i vdijeti na šta će izaći. Ako bude ovako sve, **** ga, idemo sa mladom ekipom i boriti se do kraja.
a i ako slucajno propusti EB iz bilo kojeg razloga, ja mu licno ne zamjeram. zao bi mi bilo, al sigurno ga ne bih radi Toga pljuvo itd.

I ja mislim da si ti upravu.... Odlican primjer Hasan i Sergej koji su uzeli njemacko kada su prestali igrati za repku...
Inace cuo sam da je sutra sastanak vijeca ministara i da ce iz saveza biti prisutni, sto je meni nista drugo nego pokazatelj da mu sada ganjaju povrat bh drzavljanstva to jest istina je da se odrekao naseg...
Inace cuo sam da je sutra sastanak vijeca ministara i da ce iz saveza biti prisutni, sto je meni nista drugo nego pokazatelj da mu sada ganjaju povrat bh drzavljanstva to jest istina je da se odrekao naseg...
mislim da je najveci razlog njegovog moguceg izostanka prinova koju ocekuje aBd u septembru.
ovo ostalo ga definitivno ne moze sprijeciti da zaigra na eurobasketu
ovo ostalo ga definitivno ne moze sprijeciti da zaigra na eurobasketu
Za nepovjerovati je kako lako mi razapinjemo ljude i od heroja pretvaramo u izdajnike ...ccc
Šta fali što je uzeo njemačko državljanstvo radi vlastitih interesa, a nije ga sigurno uzeo radi toga da igra za Njemačku, niti ga je uzeo da ne bi igrao za našu repku.
Šta fali što je uzeo njemačko državljanstvo radi vlastitih interesa, a nije ga sigurno uzeo radi toga da igra za Njemačku, niti ga je uzeo da ne bi igrao za našu repku.
Pa ne znam kako bi to moglo funkcionisati da mu vrate. Ako mu je Njemacka dala drzavljanstvo samo u slucaju odricanja naseg (navodim samo kao primjer), onda ce se morati odreci njemackog ako podnese zahtjev za nase. Sto bi svabe naknadno pristale na dvojno ako npr. nisu pristali u postupku dobijanja njemackog drzavljanstva.Batko je napisao/la:
Jedino sto bi mogao je da ponisti odluku o ispisivanju iz BiH drzavljanstva jer je moguce da mozes zadrzati orginal tog dokumenta i nakon postupka dobivanja njemackog drzavljanstva (u Becu je tako). No to bi bilo nelegalno da ponisti ispisnicu iz BiH drzavljanstva i na taj nacin vrati BH drzavljanstvo, a buduci da je javna licnost, svabe bi to skontale odmah..
Ocigledno ima tu jos nekih stvari koje mi ne znamo ili mozda nema, pa sada savez pokusava nesto nazor. Ali nema tu jaro nazor nista, ako svabe ne daju Nihadu dvojno, onda se moze pusit... A i ako je dobio dvojno, onda eto ima navodno ta pauza od god dana... Kako god okrenes, ovo ne zvuci pozitivno, daj Boze da se ispostavi sve ovo kao neka velika greska i da Nihad zaigra na EP.
Obećao sam, pa evo čitajte. I nastavite da pljujete.insider je napisao/la:Polako, koliko sam shvatio još uvijek ništa nije zvanično? Uostalom, bit će intervju na ovom portalu možda već sutra.arelinho je napisao/la:Postovao sam te i sve, ali nakon ovoga si pokazao svoje lice![]()
mrs iz svetinje !!
http://sportsport.ba/bh_kosarka/edovic- ... p-u/160624
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
insider je napisao/la:Obećao sam, pa evo čitajte. I nastavite da pljujete.insider je napisao/la:Polako, koliko sam shvatio još uvijek ništa nije zvanično? Uostalom, bit će intervju na ovom portalu možda već sutra.arelinho je napisao/la:Postovao sam te i sve, ali nakon ovoga si pokazao svoje lice![]()
mrs iz svetinje !!
http://sportsport.ba/bh_kosarka/edovic- ... p-u/160624

Bravo @cash za razgovor...
Kao sto sam i ja jutros napisao jednostavno u Fibinom pravilniku o nastupima za repku ovaj slucaj nije nigdje eksplicitno naveden i nema prepreke za nastup u drzavnom dresu...
Dakle u najjacem sastavu na Euru
...
Jos jednom bravo za ss.ba...
Kao sto sam i ja jutros napisao jednostavno u Fibinom pravilniku o nastupima za repku ovaj slucaj nije nigdje eksplicitno naveden i nema prepreke za nastup u drzavnom dresu...
Dakle u najjacem sastavu na Euru

Jos jednom bravo za ss.ba...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
pospite se pepelom svi koji ste ga popljuvali sinoc
Niho brat

Niho brat

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.