Pisao sam u vezi priče oko malog Gojaka ili Hajradinovića, ne sjećam se više, o tome koje su sve prednosti igranja u Želji u odnosu na igranje u Olimpicu npr. i da je to važnije od love, mnogo važnije. To je ovo o čemu pričate, pritisak, tako se postaje veliki igrač. Desi se i to ali rijetko veliki igrači postaju kroz klubove gdje nema pritiska. Taj pritisak se stvara i zbog ciljeva kluba i zbog očekivanja navijača. Ova djeca su imala pritisak Evrope ove godine i sad zasad, hala BOgu, se dobro drže. Naravno da treba da ih kritikujemo, ali noramlno. Treba kritikovati Čolu koji nije znao gdje goni jedno vrijeme. TO je i zbog zivota i svega. Mi smo mu možda kritikama pomogli da dođe sebi. Nekoga te kritike unište, ali taj nije ni mogao biti neki igrač. Nema psihu za to. Mada trener mora procijeniti kako ko reaguje. Neko reagujea na kritiku, neko kad mu se fino obajsni gdje griješi. TO je psihologija i jako je bitna u modernom sportu.
Sad ruge strane mi ovdje pričamo o kritikama koje su neutemeljene. GOvorim ovdje sto puta kako se Dado kritikuje bez razloga često i to na ružan način i to samo zato što je u trendu da je on loš. Pratio sam ga, već sam pričao o tome, i po meni igra i više nego korektno ovu polusezonu. Rijetko griješi, trči, popravio je i duel igru, malo još kaska u uklizavanju. Dadi se treba dreknuti ako ne trči riječima trči je... li ti ili sl., a ne rečenicama koje je imao priliku slušati recimo naš ŠEha gdje su mu se spominjali i članovi familije koji nisu među živima. Umjerena kritika i umjerene pohvale. TO je suština. Baja da ima i to o čemu pričate u Barsi bi sad igrao, a možda i hoće ako to sve popravi.

SJećam se kad je neki doveo BRaci u Vrbanjušu malog i nahvalio ga. Kaže BRaco pa što si ga meni doveo vodi ga u Barsu. Stalno ovdje napominjem i greške vleikih igrača, loše tekme tih velikih igrača itd. Često sam spominjao dvadeset centaršuteva Seje Salhiovića protiv Latvije u kvalama gdje nijedan nije bio ni blizu itd.
Mislim ipak da smo mi najbolji u BiH po tom pitanju pa je i to jedan od razloga što smo i osvajali najviše titula. Moramo se malo korigovati i iskulirati.
Što se tiče odlazaka i dolazaka, molim vas da to ostavimo za sada. TO je priča nako što završi prvenstvo. NEbi me iznenadilo i da protivnici imaju ruku u tome da neki klub navodno traži neke naše igrače. Što? Jer onda oni igraju malo opreznije, nesvjesno, jer očekuju odlazak, a glupo bi bilo da se povrijede par tekmi do kraja prvenstva. Nama je ta borbenost i donijela ove rezultate do sada. Znači, nije vrijem sad o tome. O mom viđenju igračkog kadra za sljedeću godinu ću na kraju ove sezone.