BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Klare

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Klare » 25 apr 2015, 23:41

Damire uživam čitati tvoje postove pune emocija i ljubavi prema BvB,
a i dobar si čovjek, pokazuješ to ipak respektom prema Bayernu, jeste da ti nismo dragi, ali ipak uvijek se nađe repekta.

I kad čitam tvoje postove, osjećam se kao da sam u Dortmundu, eto tako blisko to dočaraš, zrači sve pozitivnom atmosferom.

I bude mi krivo, poželim da navijam za žute, a ne tamo one ljigavce. :mrgreen:

Klopp je puno uradio, premašio očekivanja onih i najoptimističnijih, 7-8 godina poslije ipak došlo do očiglednog zasićenja, gdje on više ne može vladati taman do kraja života ostao.

Ostavlja iza sebe moćnu ekipu, stabilan klub, a Tuchel je vrhunsko rješenje, mislim tip trenera koji bi vam trebao max odgovarati, mislim kome to ne bi, dokazan stručnjak, i želja mnogih.

Gundo je enigma za protivnike, samo pitanje vremena kad će se vratiti u onu staru formu,
u toj formi među najboljim veznim današnjice, govorim iz iskustva :mrgreen: , jer protiv Bayerna je uvijek bio neriješiva zadaća, doduše nešto kasnije mu se stalo u kraj, ali jedva. :)

Za takvog igrača 30 mil je sitnica, e jedino ako mu tijelo slabo, pa podložan povredama, onda ste ipak na dobitku.

Al' opet u ovoj prelaznoj fazi vama tih 30 mil nije loše za daljnja ulaganja.

Otkako Klop saopštio vijest igrate stvarno bolje, ne samo da pobjeđujete nego to je ipak stabilnije, tako mi se čini. :?

Ovaj Miktarijan postao baš loš igrač, pitanje hoće li biti kupca uopšte? :?

A Kampl je promašena roba, nevjerovatno loš igrač, najveći promašaj, mislim da dijelite mišljenje.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 apr 2015, 14:12

Auba naš najbolji i najkorisniji igrač ove sezone. Uz Reusa i Hummelsa glavna zvijezda tima. Pozitivno je što Kagawa igra odlično. Možda i vrati staru formu. :wave:

Bitna 3 boda za borbu za EL. Plasman u EL je sada realnost. Raspored nije idealan, ali svakako da se može do petog ili šestog mjesta. :salut:

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 apr 2015, 15:18

Semir bvb je napisao/la:Bitna 3 boda za borbu za EL. Plasman u EL je sada realnost. Raspored nije idealan, ali svakako da se može do petog ili šestog mjesta. :salut:
Prednost je i to sto ce vjerovatno osvajac Kupa u Evropu, pa ce se i sa sedmim mjestom moci u kvalifikacije EL-a.

Zipa kod Aube stajlinga :rol:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 28 apr 2015, 11:38

Pozdrav svima. Već dugo vas čitam, a sad se evo odlučih i sam uključiti u raspravu. Inače ste mi svi super, al najdraži su mi beskompromisni opel i simpatično šeprtljavi edo. Dakako da se zajebajem, ta 2 klauna bi mi bila draga samo da sam se najeo ludih gljiva pošto je jedan obični pljuvač koji u svakom uspjehu BVB-a traži manu u vanjskim faktorima (tipa slabiji Bayern) dok svaku negativnu sitnicu preuveličava do maksimuma, a drugi je nepismen u rangu onog PEP klauna čiji mislim da je lažni profil.

Danas protiv kokošara iz Bauernhofa igramo za Kloppa. Vjerujem da igrači to imaju na umu.

Zasad toliko.

Šune gruse...
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 28 apr 2015, 12:10

KayserSose je napisao/la:Pozdrav svima. Već dugo vas čitam, a sad se evo odlučih i sam uključiti u raspravu. Inače ste mi svi super, al najdraži su mi beskompromisni opel i simpatično šeprtljavi edo. Dakako da se zajebajem, ta 2 klauna bi mi bila draga samo da sam se najeo ludih gljiva pošto je jedan obični pljuvač koji u svakom uspjehu BVB-a traži manu u vanjskim faktorima (tipa slabiji Bayern) dok svaku negativnu sitnicu preuveličava do maksimuma, a drugi je nepismen u rangu onog PEP klauna čiji mislim da je lažni profil.

Danas protiv kokošara iz Bauernhofa igramo za Kloppa. Vjerujem da igrači to imaju na umu.

Zasad toliko.

Šune gruse...
Taj klaun je prije dvije godine predvidio raspad sistema kad su drugi razmišljali o finalu LP, pa sad hodaju kao popišani i priželjkuju LE. Klaun je Mikija prije godinu dana proglasio promašenom investicijom, zbog čega su ga ismijavali, pa sad se ti isti pitaju hoće li se za Mikija moći dobiti ikakve pare. Ne znam na koje sitnice misliš koje ja preuveličavam, valjda to kad tim od 320 miliona prezimi na dnu tabele ili kad zaostaje za FCB 40 bodova još prije kraja prvenstva.

To što nekoga koga uopšte ne poznaš u startu proglašavaš klaunom i pljuvačem dovoljno govori o tebi, ja ako sam pljuvao po BvB, barem nisam vrijeđao ostale forumaše, tako da tvoje postove dalje ne treba ni čitati.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 28 apr 2015, 12:40

Ove sezone je se ovdje nabacilo toliko pljuvačke na klub da je to žalosno. Gospodo razmažena BVB je kroz cijelu svoju povijest tek nekih 5-6 sezona bio europski vrh, te je sa limitiranim financijama teško bilo za očekivati da ćemo svake sezone šamarati Real i kompaniju. Ovakvu sezonu nitko nije mogao predvidjeti, pa čak ni forumske vidjelice poput opela, jer fakat nam se poklopilo previše negativnih faktora (od kroničnih problema sa ozljedama i spremom do promašenih transfera i pomalo potrošenog Kloppa). Pritom treba napomenuti da je proljeće puno bolje od jeseni i da izuzev bljedila protiv Juvea (koji je trenutno bez dileme bolji od nas) mi ovo proljeće rezultatski stojimo sasvim ok (polufinale kupa, a u BL samo 6 bodova manje od Buyerna i tek 2 manje od opjevanih Vukova). Da ne bi bilo zabune, i ja smatram da je sezona zasad loša, ali to nije razlog da se sad sve raskopa (i rastjera) od uprave do svlačionice.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 28 apr 2015, 14:31

Veceras igramo za Kloppa,nece nas vise voditi protiv bayerna.
Mislim da imamo motiv i zelju da mozemo proci bayern veceras!
Onda finale sa vukovima 30.maja... i oprostajna titula sa Kloppom..i ujedno prva za Reusa kako je dosao kod nas.
Realnost ili ne ,dobicemo odgovor vec veceras!
BVB <3

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 28 apr 2015, 14:37

edobvb je napisao/la:Veceras igramo za Kloppa,nece nas vise voditi protiv bayerna.
Mislim da imamo motiv i zelju da mozemo proci bayern veceras!
Onda finale sa vukovima 30.maja... i oprostajna titula sa Kloppom..i ujedno prva za Reusa kako je dosao kod nas.
Realnost ili ne ,dobicemo odgovor vec veceras!
BVB <3
Igrajte za kog hoćete, valja vam ispast'. :mrgreen:
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 28 apr 2015, 14:56

@Damir_BvB

Svaka cast za post. Slobodno pisi i duzi post. Uzivanje citat.
Najvaznije ce bit da se sklopi roster za sledecu sezonu dobar jak i pun volje i zelje za novim izazovima, ovaj transfer rok je jako bitan ... Treba dobro masno prodat i izvuc maximalno od onih koji zele okrenut ledja svetinji BvB-U a platit sto manje za pojacanja, ne bacat pare na istrosene igrace tipa Khedira, nego dovest potencijal tipa Geis, Tielemans itd ... Ali ponavljam od rostera za sledecu sezonu puno tog ce da ovisi, jer jedna losa sezona se moze prezvijeti nekako ali 2 zaredom eh to je vec teze ....
To je to ... :thumbup: :kafa:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 28 apr 2015, 15:18

KayserSose je napisao/la: te je sa limitiranim financijama
Gdje si ti bio zadnjih godina? Rekord za rekordom (cista dobit) se obara, blizu 60 miliona se baca na mikija, ciru i ramkana a on veli limitirane finansije.
:D :D :D :D :D :D
KayserSose je napisao/la:Ovakvu sezonu nitko nije mogao predvidjeti
Baci se na diskusiju na pocetak sezone pa ces vidjet da se kiritikovala uprava i transfer politika bas zbog predvidjanja da sa ovom rosterom preostaje samo grcevita borba za evropu. Nu, sta bi? :?
KayserSose je napisao/la:od kroničnih problema sa ozljedama i spremom do promašenih transfera i pomalo potrošenog Kloppa.
A cija je to krivica? Vodstva kluba ili tetke Djulhanife ili neke mracne moci?
Ako slavimo pojedince za uspjeh, onda je valjda red da iste i kritikujemo?
KayserSose je napisao/la:Pritom treba napomenuti da je proljeće puno bolje od jeseni i da izuzev bljedila protiv Juvea (koji je trenutno bez dileme bolji od nas) mi ovo proljeće rezultatski stojimo sasvim ok
Kao da je bilo tesko biti rezultatski bolji posle 17og mjesta sa drugom ekipom prvenstva! Kakva nam je igra? Mrtvom Hamburg il Kelnu neznamo gola dati. Tek od kako je Klopp stavio svoju glavu na panj ekipa igra koliko toliko OK, opustenije bez pritiska.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 28 apr 2015, 16:07

@Lokos

Naši financijski "pothvati" i zarada su goli **** za lovu kojom raspolaže 90% europskog klupskog vrha. Analogno tome ni ne možemo tako lako dovoditi klase kakve dovodi taj vrh, a onda je logično da im ne možemo ni rezultatski biti konstantno al pari.

Što se tiče uprave i kritiziranja iste, to kritiziranje ovdje prečesto prelazi u apsurdno pljuvanje. Nije problem kritički reći da se falilo sa Immobileom, ali je problem kad se pljuje bez razloga. Npr. mit o nesposobnosti uprave u slučaju Goetze postaje već groteskan, a jasno je ko dan da je tu izvečen maksimum mogućeg. Što se tiče ozljeda, zar ćemo upravi i Kloppu nabijati na nos nesretne lomove Kube i Subotića ili onu Reusovu nesreću sa priprema Elfa?

Što se tiče gatanja uoči sezone, nitko nije predviđao ovakvu sezonu (osim dakako Pitije opela). Ako se dobro sijećam sam si bacao drkicu pred sezonu jer te uprava "poslušala" i proširila roster.

Što se tiče bekova i njihove najvažnosti za momčad samo ću reći - daj me nemoj ****. Lolčina. U Bayernu kojeg spominješ bekovi su najslabija karika. Zna se tko u nogometu donosi titule, a tko vodu nosi. Tako da mi s Babom nemamo nikakvih garancija da bi bio upgrade u odnosu na Schmellea. Uostalom imaš svjež primjer Gintera kako briljiranje u manjem klubu ne znači isto i u većem. Da je npr. Baba ljetos doveden bio bi loš kao i 99% momčadi i ovdje već bio proglašen flopom.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 28 apr 2015, 16:39

@KayserSose

Kao prvo zelim se na neki nacin izvinut za moj prvi post prema tebi. Nekako mi je tvoje prvo javljanje bilo agresivno pa sam pomislio da si neki salonac. Vidim u ovom postu meni da si sasvim ok i da argumentujes korektno. :thumbup:

Posto sam u frci i sad nemam vremena, a i tekma je veceras, odgovorit cu ti posle. Citamo se i dobrodoslica.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 apr 2015, 16:49

KayserSose je napisao/la: Danas protiv kokošara iz Bauernhofa igramo za Kloppa. Vjerujem da igrači to imaju na umu.
Vjerujem da ce ovo biti dovoljan motiv da daju 120%...da li ce to biti dovoljno ne znam,ali ocekujem dosta jaci otpor nego se to ocekuje.

P.S. Trebao si se ranije aktivirati :)

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 28 apr 2015, 17:13

@KayserSose dobrodošao žuto crni brate :wave:
Kako bi nam današnja pobjeda došla kao budali šamar pa da se Herr Klop oprosti s titulom u Berlinu, a sad koliko je realno nadati se trijunfu teško je reći... Jer opće je poznato šta se događalo ove sezone kada se navijački pisalo i sanjarilo o nečemu.....
Danas igraći trebaju poginuti za čovjeka zbog kojeg neki pojedinci vrijede toliko koliko vrijede.......
Nadam se da je došao dan u ovoj sezoni kada možemo se napiti ali zbog slavlja ali ne zbog tuge :salut:
Što je već napisano neki igraći trebaju dati 130%... Danas sam opet optimista i nadam se razlogom :kafa:

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 28 apr 2015, 17:34

KayserSose brate welcome to the club, nek nas ima :thumbup:

I ja sam optimist za večerašnju utakmicu, mislim da ćemo pobjediti i plasirati se u finale DFB Pokala ne samo zbog Kloppa nego i zbog onog gola kojeg su vidjeli svi ali ne i sudac

slika

za današnju utakmicu delegiran je Gagelmann,nadam se da suđenje neće utjecati na konačan rezultat, vrijeme je da se neki računi poravnaju, BVB fährt nach Berlin!!

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 28 apr 2015, 17:53

KayserSose je napisao/la:@Lokos

Naši financijski "pothvati" i zarada su goli **** za lovu kojom raspolaže 90% europskog klupskog vrha. Analogno tome ni ne možemo tako lako dovoditi klase kakve dovodi taj vrh, a onda je logično da im ne možemo ni rezultatski biti konstantno al pari.
Laž samo takva. BvB spada u TOP10 najbogatijih klubova u Europi. :kafa: To što vi tražite opravdanja je drugi par rukava.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 28 apr 2015, 18:12

Quadro od nas je bez dileme moćnija engleska velika petorka, Barca i Real, Bayern, te PSG. Tu su negdje Juve, Atletico i još par klubova. Znači sasvim dovoljno moćnijih klubova da pokupe većinu boljih igrača, a i neki od ovih koji su tu negdje imaju određene prednosti poput jačeg imena (Juve) ili bolje klime (Atletico). Samim time BVB-u je teško konstantno biti u samom vrhu. Dakle, nisam ja rekao da je BVB sirotinja, već da ima sasvim dosta moćnijih klubova.

Hvala na dobropovratnici. Ado nije se imalo vremena. :)

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 28 apr 2015, 19:02

Za kayser sose!!
Drug nema opravdanja za upravu,snose veliki dio krivice ,prvo nemamo dobre skaute promasili sa Miki, Ciro , Ramos Ginter je jos mlad i ima vremena da se dokaze.
Ovi nabrojani se moranu prodati sad na ljeto..plus Grosonja ,Jojic i Weidenfeller.
Treba dovesti klase ako treba malo kesu i odrjesiti,ocit primjer vukovi doveli dva super kvalitetna igraca ,sada na ljeto zele Lukaku ili Benteke ,a mi se povezujemo sa nekakvim istrosenim polu proizvodima.
Da nije smjesno bilo bi zalosno nas BvB sa vrjednoscu na T.M. vrijedi oko 340 milki i mi zavrsimo zimsku pauzu na zadnjem mjestu (18)
A klubovi poput Augsburga i Hoffe sa 5-6 puta manjom vrjednoscu na T.M.zimsku pauzu prezime u samom vrhu,opet da nine smjesno bilo bi zalosno.
A sto si napisao da uprava nesnosi posljedice zbog povreda Kube ,Subotica Reusa na neki nacin opet indirektno snosi krivicu.
Bacili su skoro 70.milki na flopove i samim tim roster nam je nikakav..povrijedi nam se kljucni igrac uvedemo Mikia a lik izgubljen decko sigurno ima psihicki problem s glavom...Ramos i Immobile placeni skoro 30.milki ofigrali zajedno nesto vise od 10.ak tekmi ostalo presedjeli na klupi.
Znaci ni tu uprava nije kriva ..kriv sam ja..kriv si ti ili neko treci..cisti APSURD .
A imas alucaj sa bayernom gdje im se skoro pola tima povrijedilo,ali oni koji udju opravdaju povjetenje dok kod nas toga nema.
Bayern ima rezultate ,jurisa na sva 3.fronta..pisem cistu realnost i ako ne simpatisem taj klub.
Samo pojedini nece,ili ne zele da pogledaju istini u oci i priznaju svoju gresku mislim na upravu BvB!!
Eto sada dolazi novi trener T.T. imaju sansu da isprave gresku sa transferima. A sad odoh da se pripremim za tekmu i nadam se da ce biti nabrijani ne 130%..nego 200%..dovoljno razloga ima za to.

BvB09
Kontakt:

Post Postao/la BvB09 » 28 apr 2015, 19:12

Idemo večeras svi za Kloppa "Echte Liebe"

slika
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 28 apr 2015, 19:26

Ako neko ima dobar link neka javi, jer nemam SK koji prenosi utakmicu.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.