FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
omar mjesečar je strogi gospodin za ovaj oblik života. kafandžija osuđen za krivično djelo koji se igra advokata ucjenjujući sportske klubove. hajd' da ne piše skontaj ko je na slici advokat, a ko fudbaleri i treneri, prije bi na avdu kalajdžića tipov'o da ne znam.
Elegant je napisao/la:![]()

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
- invincible1921
- Kontakt:

ta cemo mi brukamo se po evropi

http://fak,tor.ba/liga-prvaka-samo-jedan-klub-iz-bih-moze-biti-nosilac-u-drugom-pretkolu/" onclick="window.open(this.href);return false;
izbrisi zarez
=\_1921_/=
Kakav amaterizam jbtSchwarz je napisao/la:![]()

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Toliko o relevantnosti ovih novinaVirtu4l je napisao/la:Kakav amaterizam jbtSchwarz je napisao/la:![]()
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Kako se neki služe svim i svacim samo da budu prvi. E to su ta oloska posla, gadi mi se ovi neki portali i novine..
kakva bi to finansijska inekcija bila, u slucaju da budemo prvaci.. i da prodjemo neku ekipu, jer cemo bit nosioci, ako budemo prvaci...

Željezničar živimo !
Znate cime se sluze oduvijek.. Eh sad im treba kontru opaliti, ali ne pricama, nego podrskom plavim lavovima. Svi pricaju o nekom inatu bosanskom, pogotovo inat klase radnicke. Pokazimo taj inat sad. Kad nas napadaju sa svih strana, pokazimo da imamo taj inat, tu drskost da branimo svoje.. Borac pasti mora !!!
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
- invincible1921
- Kontakt:
Minjore je napisao/la:Znate cime se sluze oduvijek.. Eh sad im treba kontru opaliti, ali ne pricama, nego podrskom plavim lavovima. Svi pricaju o nekom inatu bosanskom, pogotovo inat klase radnicke. Pokazimo taj inat sad. Kad nas napadaju sa svih strana, pokazimo da imamo taj inat, tu drskost da branimo svoje.. Borac pasti mora !!!

=\_1921_/=
steta sto se ovo nije poklopilo u sezoni kad smo igrali sa mariborom vec bi iskoracili mnogo od ostalih al sta je tu je, ovako cemo vidjeti sta bude bude
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Liga prvaka: Samo jedan klub iz BiH može biti nosilac u drugom pretkolu!
Borba za šampionsku titulu u Bosni i Hercegovine nikada nije bila zanimljivija.
Četiri ekipe ravnopravno konkurišu za naslov prvaka s tim da su Sarajevo i Zrinjski trenutno u maloj prednosti ispred Širokog Brijega i Željezničara jer imaju po bod više.
Osim prevlasti u državi, šampionska titula donosi i plasman u Ligu evropskih prvaka, što je finansijski trostruko isplativije takmičenje u odnosu na Evropsku ligu.
Naš šampion takmičenje će početi od drugog kola kvalifikacija, a od četiri pretendenta za naslov samo bi jedan klub mogao biti nosilac, prema trenutnoj situaciji.
Naime, najbolji koeficijent od ova četiri kluba ima Željezničar i samo bi Plavi sa Grbavice u drugom pretkolu bili u grupi povlaštenih ekipe. Izabranici trenera Milomira Odovića sa koeficijentom 6.000 uhvatili bi posljednje, 17. mjesto među nosiocima (34 ekipe igrat će u drugom pretkolu).
U slučaju da titulu osvoji Sarajevo, ekipa sa Koševa sa koeficijentom 5.500 bila bi rangirana na 20. mjesto među učesnicima drugog pretkola i ne bi uživala status nosioca. Istina, to ne znači da Bordo tim u konačnici ne bi mogao biti u povlaštenom položaju, ali bi se morale poklopiti neke stvari, odnosno moralo bi se dogoditi čudo.
U tom slučaju Ludogorets bi morao izgubiti lidersku poziciju u Bugarskoj, a trenutno drugoplasiranom Lokomotivu iz Sofija bježi pet bodova (do kraja je još pet kola), Steaua ne bi smjela biti šampion Rumunije (drugoplasiranom Targu Murešu bježi bod) i azerbejdžanski Qarabag, za koji nastupa naš Ibrahim Šehić, morao bi u zadnjih pet kola ispustiti prednost od 10 bodova koju ima ispred Inter Bakua.
Široki Brijeg sa koeficijentom 4.250 i Zrinjski sa 4.000 ni u kojem slučaju ne mogu “zaraditi” status nosioca.
Nosioci:
Steaua (Bugarska) 40.259, Celtic (Škotska) 39.080, APEOL (Kipar) 35.460, BATE (Bjelorusija) 35.150, Ludogorets (Bugarska) 25.350, Legia (Poljska) 24.800, Dinamo Zagreb (Hrvatska), 24.700, Maribor (Slovenija) 22.225, Maccabi Tel Aviv (Izrael) 18.200, Partizan (Srbija) 14.775, Malmo (Švedska) 12.545, Qarabag (Azerbejdžan) 11.500, HJK (Finska) 11.140, Molde (Norveška) 10.375, Midtjylland (Danska) 7.960, Videoton (Mađarska), 7.950, Skënderbeu (Albanija) 5.575.
Nenosioci:
The New Saints (Vels) 5.575, Ventspils (Latvija) 5.350, Dila Gori (Gruzija) 4.875, Dacia (Moldavija) 4.500, Trenčin (Slovačka) 4.250, Levadia Tallinn (Estonija) 4.200, Žalgiris (Litvanija) 3.900, Astana (Kazahstan) 3.825, Pyunik (Armenija) 3.550, Rudar Pljevlja (Crna Gora) 3.375, Vardar (Makedonija), 3.175, Stjarnan (Island) 3.100, Fola Esch (Luksemburg) 2.525, Crusaders (Sjeverna Irska) 2.475, Dundalk (Irska) 2.150, Hibernians (Malta) 1.591.
Borba za šampionsku titulu u Bosni i Hercegovine nikada nije bila zanimljivija.
Četiri ekipe ravnopravno konkurišu za naslov prvaka s tim da su Sarajevo i Zrinjski trenutno u maloj prednosti ispred Širokog Brijega i Željezničara jer imaju po bod više.
Osim prevlasti u državi, šampionska titula donosi i plasman u Ligu evropskih prvaka, što je finansijski trostruko isplativije takmičenje u odnosu na Evropsku ligu.
Naš šampion takmičenje će početi od drugog kola kvalifikacija, a od četiri pretendenta za naslov samo bi jedan klub mogao biti nosilac, prema trenutnoj situaciji.
Naime, najbolji koeficijent od ova četiri kluba ima Željezničar i samo bi Plavi sa Grbavice u drugom pretkolu bili u grupi povlaštenih ekipe. Izabranici trenera Milomira Odovića sa koeficijentom 6.000 uhvatili bi posljednje, 17. mjesto među nosiocima (34 ekipe igrat će u drugom pretkolu).
U slučaju da titulu osvoji Sarajevo, ekipa sa Koševa sa koeficijentom 5.500 bila bi rangirana na 20. mjesto među učesnicima drugog pretkola i ne bi uživala status nosioca. Istina, to ne znači da Bordo tim u konačnici ne bi mogao biti u povlaštenom položaju, ali bi se morale poklopiti neke stvari, odnosno moralo bi se dogoditi čudo.
U tom slučaju Ludogorets bi morao izgubiti lidersku poziciju u Bugarskoj, a trenutno drugoplasiranom Lokomotivu iz Sofija bježi pet bodova (do kraja je još pet kola), Steaua ne bi smjela biti šampion Rumunije (drugoplasiranom Targu Murešu bježi bod) i azerbejdžanski Qarabag, za koji nastupa naš Ibrahim Šehić, morao bi u zadnjih pet kola ispustiti prednost od 10 bodova koju ima ispred Inter Bakua.
Široki Brijeg sa koeficijentom 4.250 i Zrinjski sa 4.000 ni u kojem slučaju ne mogu “zaraditi” status nosioca.
Nosioci:
Steaua (Bugarska) 40.259, Celtic (Škotska) 39.080, APEOL (Kipar) 35.460, BATE (Bjelorusija) 35.150, Ludogorets (Bugarska) 25.350, Legia (Poljska) 24.800, Dinamo Zagreb (Hrvatska), 24.700, Maribor (Slovenija) 22.225, Maccabi Tel Aviv (Izrael) 18.200, Partizan (Srbija) 14.775, Malmo (Švedska) 12.545, Qarabag (Azerbejdžan) 11.500, HJK (Finska) 11.140, Molde (Norveška) 10.375, Midtjylland (Danska) 7.960, Videoton (Mađarska), 7.950, Skënderbeu (Albanija) 5.575.
Nenosioci:
The New Saints (Vels) 5.575, Ventspils (Latvija) 5.350, Dila Gori (Gruzija) 4.875, Dacia (Moldavija) 4.500, Trenčin (Slovačka) 4.250, Levadia Tallinn (Estonija) 4.200, Žalgiris (Litvanija) 3.900, Astana (Kazahstan) 3.825, Pyunik (Armenija) 3.550, Rudar Pljevlja (Crna Gora) 3.375, Vardar (Makedonija), 3.175, Stjarnan (Island) 3.100, Fola Esch (Luksemburg) 2.525, Crusaders (Sjeverna Irska) 2.475, Dundalk (Irska) 2.150, Hibernians (Malta) 1.591.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
steta bgm, al et onda se nisu neke stvari poklopile, a ulozile su se pare i to se cekalo, sad jbg vracaju se dugovi a nosioci smo, sta ces nije sudjeno 

- DzoleZeljo
- Kontakt:
Hmm. Obicno ljudi po prirodi kada nesto nije u njihovim pogledima moguce dostici govore, tj je do sudbine, Boga ili neceg treceg.JoseeMourinho je napisao/la:steta bgm, al et onda se nisu neke stvari poklopile, a ulozile su se pare i to se cekalo, sad jbg vracaju se dugovi a nosioci smo, sta ces nije sudjeno
U Stvarnosti, sta je tu zapravo problem? Prvi nam bjezi 1 i igramo sa njim jos utakmicu a mi vec skiamo gace.
Pa ako Vi sami ne vjerujete u ove momke (Mislim na pojedine), sta mislite kako ce oni sami vjerovati u sebe?
Nema tu isprika, ne bjeze nam 9 bodova pa da kazemo gotovo je. Bjeza nam 1 a ujedno iz kola u kolu se dogadaju kiksevi vodecih sto pokazuje da nitko od tih bas nije siguran u sebe, tj nema pravi tim koji ce to odluciti sigurno na vrijeme, a ne voditi ovo sve u triler zavrsnicu.
Zbog toga, idemo prigrliti gdje smo i sta smo, uvidjeti svoju priliku jer bolje sigurno necemo imati. Kad je Zrinjski mogao hinjski onako uzeti titulu Sirokom zasto ne bi mogli mi. Zasto se kod vecine budi da mi moramo kao igrati najbolje da bi onda rekli, titula je nasa? Bitan je rezultat a broje se ujedno golovi. Tko je igrao lijep se zaboravlja ako nema rezultatskog pokrica.
Tako, zajebite te sudbinske price vec dodite i podrzite. Momci imaju potencijala i potrebna im je ogromna podrska.
Kada neko zeli da gine i da se bori treba ga podrzati maksimalno, jer tada ne treba samo znanje, treba i srca a srce moze mnogo toga da odluci...
Sve se stima pitarima, a to treba ujedno da nas ujedini kao nikada prije. Ne samo zbog toga, vec zbog svih ovih desavanja. Zeljo Vas sada treba kao nikad, a na Vama je da vidite hocete li se odazvati?
FORZAAAAAAA ZELJOOOOOOOOOO
-
- Kontakt:
DA recimo nismo zijanili od MEtalurga ili da su došle pare od Šehe pred polusezonu moglo se još malo uložiti u keipu da puca na prvo mjesto. Ali, realno onako i sa još dva tri pojačanja svi bi mi bili skeptici što se tiče titule jer se niko nije nadao da će pitari, Široki i Zrinja kiksati ovoliko. Sa današnje tačke gledišta ona bi se činila realnom uz još par pojačanja ili uz Stanu i TOmu npr. Ko zna vidjet ćemo. Ako izborimo Evropu cilj bi terbao biti opet ovaj koeficijent tj das mo u rangu ove prve godine 1.375, pa da opet imamo 6.000 pa da pucamo na titulu sljedeće. I ovo je trbao biti jedan od aduta prilikom razgovora sa ulagačima. MOžda se mogao neko nafatati ko bi plaćao dva igrača do kraja sezone itd. Ne znam kako se razmišljalo u upravi što se ovoga tiče ali vjerujem da jeste. Možda na polusezoni ovo nije bilo ovoliko izvjesno kao sada. NEkada sitnice dosta mogu donijeti. Sad se tek vidi šta je Amar radio i na šta je ciljao, ali debosi od tadašnje uprave nisu ispratili. DA smo imali srećeć u žrijebu mogli smo i ranije napraviti taj iskorak ali nismo jer realno trbala je velika sreća. SAd bi imali veliku šansu a morali bi ibti baš nesretni da dobijemo nekoga ko je bolji od nas iz donje grupe timova.
EDIT: @DŽole razumijem ja šta ti hoćeš reći, ali realno nema potrebe da prizivamo titulu. Vjeruj mi da svi nadaju, ali govore realno. Nadam se i ja. Vidio sam to i kod ostlaih na tekmi sa SLobodom. Međutim nema potrebe za pritiskom prema ovoj ekipi i to je svima jasno. Niko nije odustao od titule ali ne trbamo praviti pritisak na igrače jer smao mogu izgoriti. Uspjeh ove ekipe je Evropa i toga smo svi svjesni i sve preko toga je samo dodatno zadovoljstvo. Afirmisali smo mlade i ako još izborimo Evropu ostvarili smo ciljeve. Pritisak da idemo na titulu bi doveo i do jeb.... majke i Odi i svima. NEma potrbe za tim. Realno po meni mi titulu sigurno osvajamo ako uzmemo 16 boba u ovih šest tekmi, sa tim da jedna pobjeda bude protiv pitara, a ako oni negdje kiksaju odgovara nam i taj jedini iks protiv njih. Možemo li to? Možemo, ali premlada smo ekipa da možemo hladno reći da ćemo to ostvariti.
EDIT: @DŽole razumijem ja šta ti hoćeš reći, ali realno nema potrebe da prizivamo titulu. Vjeruj mi da svi nadaju, ali govore realno. Nadam se i ja. Vidio sam to i kod ostlaih na tekmi sa SLobodom. Međutim nema potrebe za pritiskom prema ovoj ekipi i to je svima jasno. Niko nije odustao od titule ali ne trbamo praviti pritisak na igrače jer smao mogu izgoriti. Uspjeh ove ekipe je Evropa i toga smo svi svjesni i sve preko toga je samo dodatno zadovoljstvo. Afirmisali smo mlade i ako još izborimo Evropu ostvarili smo ciljeve. Pritisak da idemo na titulu bi doveo i do jeb.... majke i Odi i svima. NEma potrbe za tim. Realno po meni mi titulu sigurno osvajamo ako uzmemo 16 boba u ovih šest tekmi, sa tim da jedna pobjeda bude protiv pitara, a ako oni negdje kiksaju odgovara nam i taj jedini iks protiv njih. Možemo li to? Možemo, ali premlada smo ekipa da možemo hladno reći da ćemo to ostvariti.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 28 apr 2015, 09:16, ukupno mijenjano 2 puta.
da smo se dogovorili sa Tomom i da je igrao, bili bi prvi sada sa 2-3 boda prednosti, moje misljenje...
I stvarno smo pehovi i velika je steta sto vjerovatno necemo osvojiti titulu sada jer sampion ima zagarantovanih 550 k € ukoliko ispadne i u 2.pretkolu LP.
I stvarno smo pehovi i velika je steta sto vjerovatno necemo osvojiti titulu sada jer sampion ima zagarantovanih 550 k € ukoliko ispadne i u 2.pretkolu LP.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
-
- Kontakt:
Ko zna druže ko zna. Možda bi sad kasnili par boba. TOmo je realno igrao na mjestu ofanzivnog veznjaka kod Adžema uglavnom i ko zna kakvo mjesto bi mu ODa našao. Da je razmišljao da ga ostavi tu npr kao drugi napadač protiv Olimpica ti nebi igrao Kokot a on je odlučio tu tekmu. Možda bi bio na krilu ili nikako nebi igrao. Samo navodim primjer. Fali nam TOmina duel igra u sredini, sve ostalo imamo i to protvi ovih malo jačih ekipa, a nisam ja baš siguran da bi sa Tomom uzeli Širokog ili Zrinju jer sve ostale tekme gdje nam je trebao TOmo smo uzeli. U noj atmosferi sa Slobodom ni TOmo nebi nešto pomogao, a recimo sigurno u VItezu nebi igrali ili Amir ili Dženis, a oni su prelomili tekmu. MOžda bi pobijedili Radnika sa TOmom jer se on dobro snalazi po onom terenu. MOje mišljenje. Ja sam mislio da nam trebaju još dva igrača zbog ratacija u ovih zadnjih šest kola jer će sad biti i kartona i svega. Ovo do sada ne vjerujem da bi imali baš tri četiri boda više (to su dva tri boda prednosti).ZZtop10 je napisao/la:da smo se dogovorili sa Tomom i da je igrao, bili bi prvi sada sa 2-3 boda prednosti, moje misljenje...
Vidim i Velez izasao sa saopstenjem o sudjenju, i to dosta ostrijem od naseg. Valjda ce ovo sada potjerati savez da malo sredi sudjenje, barem jedno ili dva kola...
Jači od ratova, režima i partija. 1921
Da smo imali Tomica i Stanica, ruku u vatru prvi na tabeli sa 5 bodova prednosti. Tu sva prica zavrsava.
Ma ko zna da li bi uopste bili u ovoj poziciji gdje se sad nalazimo.Sjeti se da su nas Tomicevi promasaji kostali nekih bitnih bodova kako u jesenjoj polusezoni tako i prosle godineNydalen je napisao/la:Da smo imali Tomica i Stanica, ruku u vatru prvi na tabeli sa 5 bodova prednosti. Tu sva prica zavrsava.
Kad bi prošli u treće pretkolo evropa lige to bi bio haos jer bi time dobili 630.000 eura plus tv prava plus tri utakmice na koševu.ZZtop10 je napisao/la:da smo se dogovorili sa Tomom i da je igrao, bili bi prvi sada sa 2-3 boda prednosti, moje misljenje...
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM