RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

1922VFC1981
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la 1922VFC1981 » 26 apr 2015, 19:56

AlemC85 je napisao/la:
1922VFC1981 je napisao/la:Peja odradi svoje u odbrani ali definitivno nam fale oni prodori Letica na lijevoj strani,Maletic odradi svoj posao dosta dobro i naprijed i nazad ali Pejic naprijed nista stvarno nista..
Brato pošto si bio na tribini znaš li one ljude koji su bili sa Nikšićem i Čevrom? može i pp
Nisam druze bio na onoj maloj iza gola vec sam Asima vidio sa dedare tako da nisam vidio te ljude :wave:
#musvdg

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 26 apr 2015, 20:00

Volim vas matere mi :bih:
1946

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 26 apr 2015, 20:02

tepsija je napisao/la:Imam neki osjećaj da ćemo u narednoj sezoni biti hit...da će ligu napustiti mnogi napuhani klubovi.
Eto,citiram se za godinu.
Dobro govoriš.. ;)

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 26 apr 2015, 21:14

Ja nisam mogao vjerovati da sudija nije svirao penal kod prodora Maletica :roll: Kakav prodor covjek napravi ko Iniesta neku noc :)

Borbenost danas na jako visokom nivou, svi su disali kao jedan. Skahic prekucao, odlicna utakmica. Avdo odlicno vodio utakmicu, izmjene su bile na mjestu. Imali smo sanse da ih dotucemo, ali Hebibovic je bio sebican u nekoliko odlicnih situacija. Bobic iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji, treba ga zadrzati sto duze. Razocarala me posjeta, ocekivao sam puno vise RAje iza gola.

Ovo kola sto je ostalo treba isprobati sve igrace i vidjeti koliko ko vrijedi. Sljedece sezone nam trebaju samo najbolji, jer nece biti laganih utakmica.

FORZA VELEŽ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 26 apr 2015, 21:16

Smuci mi se kad se jave ona g ovna od njihovih navijacao kao oni zasluzili bod, nacionalisti nagrnu odmah na njihovog igraca kod izvodenja auta ...
Nama sudija jeb em mu ma ter onu natezacku nije sudio penal i crveni 100 % kod tog prekrsaja pa i muminovicu takoder crveni, a oni nas gonjali po terenu pa kad gube odmah dovode utakmicu na rub prekida ali posto su skontali da su maloumnici u policiji mogu da rade sta hoce ...
Anti Nakarada

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 26 apr 2015, 21:23

Neznam raja sta vi kontate al meni se svidja ovaj rad Avde i Dase :thumbup:
Avdo Kalajdzic je veliko ime naseg Veleza pa neka prica ko sta hoce i on ne yebe ove male ekipe ni 5% .
Covjek igrao puno jacu ligu od ove i cesto pobjedjivao u istoj,starog kova sto bi se reklo i nosi u sebi Velezovu filozofiju i igru za gol vise.Takav nam treba na celu raja moja i ja mu ovim putem cestitam i zahvaljujem na dobrom radu.Ovaj Velez se mora pojacati ,zadrzati ovaj nivo borbenosti ,RAja da se ujedini i napad na vise ciljeve.Ovakve predstave vracaju nadu u bolje sutra i samo nastavite rodjeni ...
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 26 apr 2015, 21:25

E moj Bazdarevicu tesko tebi kad ti je onaj nacionalista koji mrzi BiH iz dna duse treci golman....

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 26 apr 2015, 21:28

Po meni je ocigledniji penal nad Dinom(umal mu nogu ne slomi kako mu je uklizao sa ledja onaj hajvan i pokosio ga,cisti penal).Kod Maletinog prodora isto tako je trebo biti penal,pa onda je bila i jedna ocigledna "ruka" ali pistaljka je ostala nijema(ali ovo zadnje je bilo ipak cini mi se van 16)Kod njihovog gola jepredhodio faul nad Maleticem kojeg sudija isto tako nije svirao .Sudija yebo te iljo dominikovic u sred pakasa :twisted:

Igracima cestitke na izvarendnoj borbi citavih 90 minuta,samo nek tako nastave i u iducim kolima :clap:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 26 apr 2015, 21:32

Skahic ce biti najtrazeniji odbrambeni igrac u nasoj ligi u narednom prelaznom roku. Momak je strasan potencijal.
@pravnik
Isto sam pomislio za vaseg golmana, sigurno je da zasluzuje da se na njega obrati paznja. Treci put ove sezone gledam Velez i momak brani bez greske.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 26 apr 2015, 21:36

Nažalost,mi nemamo neku profi emisiju o našoj ligi,to su tek poluamterski izvještaji
kvazikuće bht-a.Da imamo nešto slično,kao što postoji u Hrvatskoj,baš bih volio pogledati oko sokolovo sa Beusanom i ocjenu starta na Maletiću.
Po meni,bez lažne objektivnosti,čist penal.A da je to bio penal,najvjerovatnije bi otišli na 2:0 i riješili utakmicu.
Ali da su babi muda....
Osim skraćenja lige,treba poraditi na sudijama,da se sve digne na jedan veći nivo.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 26 apr 2015, 21:39

bulbasor je napisao/la:Skahic ce biti najtrazeniji odbrambeni igrac u nasoj ligi u narednom prelaznom roku. Momak je strasan potencijal.
@pravnik
Isto sam pomislio za vaseg golmana, sigurno je da zasluzuje da se na njega obrati paznja. Treci put ove sezone gledam Velez i momak brani bez greske.
kako bi dobro lego u onu ne bas dobru odbranu Sarajeva ko budali samar (a jos mlad tek 21 godina) :D .(salim se loma)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 26 apr 2015, 21:41

Ybga rodjeni, na foru ga primiste. Cuo sam u autu na radiju, vracajuci se sa tekme, da su vam dali gol... Puno srece u nastavku :salut:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 26 apr 2015, 21:41

rodjak je napisao/la:
bulbasor je napisao/la:Skahic ce biti najtrazeniji odbrambeni igrac u nasoj ligi u narednom prelaznom roku. Momak je strasan potencijal.
@pravnik
kako bi dobro lego u onu ne bas dobru odbranu Sarajeva ko budali samar (a jos mlad tek 21 godina) :D .(salim se loma)
Lezi on i kod nas dobro ;) ;)
#musvdg

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 26 apr 2015, 21:43

rodjak je napisao/la:
@pravnik
Taman Sarajevu fali kvalitetan stoper. :mrgreen:
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 26 apr 2015, 21:54

rodjak je napisao/la:
@pravnik
Ima Skahic dobar ugovor ;) nadam se da ga necemo odmah sad prodavati ,ali treba sacekati podvlacenje linije na kraju sezone i opredjeljenje uprave

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 27 apr 2015, 01:42

steta za gol na kraju , ali nije ni bitno ... ima ovdje puno potencijala . skahic , bobic , zolj.....bice ovo dobro.nevezano za utakmicu , ako ikad sretnem onog velida spahu igdje, degenek mu ne gine

'ta će on
Kontakt:

Post Postao/la 'ta će on » 27 apr 2015, 02:25

93. godina nam pokvari dobar dio života, 93. minuta nam pokvari sedmicu. :D Nos' je đavo. :D

Prava šteta, sekunde su nas dijelile da još jednom pretendentu na titulu skinemo skalp. Al' šta je tu je.
Nadati se da će momci nastaviti igrati borbeno kao protiv Sarajeva, Širokog i dobrim djelom današnje utakmice. Valjda nas nije Zrinjski “načeo“, valja još dobiti Želju. :) I ostale, naravno. :D

Danas još jedna u nizu teorija zavjere pade u vodu. Svakakve su se priče vrtile. Tipa da će Velež pustiti komšijama, a oni nama zauzvrat tribinu napraviti.
Pustit' će Širokom, pustit' će Sarajevu... Toliko malicioznih priča adresiranih na Velež. Frustrirajuće.

Čini mi se da se ljepše navijači protivničkih timova ophode prema Veležovim igračima od nas.
Poznato je da navijači i ostalih timova često sumnjičavo gledaju na rezultate svojih timova, ali garantujem da je doza skepticizma i sumnje kod Veležovih navijača prisutnija sigurno za jedno 30%.

Haman da smo neko trgovačko društvo pa svima prodajemo ili neki humanitarci pa dajemo bodove. :D Teško ćemo napraviti značajniji iskorak dok god sami sebi podapinjemo. Njegujemo mahalaštinu.

Lično mi najteže pada lokacija stadiona. Više bih volio neuslovan stadion u gradu nego Marakanu u Vrapčićima. :) Generacije rođene nakon rata ne znaju kako je to sa ocem, rajom onako šetajući otići na tekmu. Inače smo teškog mentaliteta, tako da sve što nije u samom gradu pada u drugi plan. Premjesti Mepas u Vrapčiće, Rodoč, Ortiješ pa ćeš onda vidjeti "silni promet ".

Neću o igri i sudijama, sve je rečeno. Možda @ Pastrmka doda neku svoju opasku. Ili je više bio fokusiran na bjeločarapane, kikaše, brnjaše kako ih on već zove. :D

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 27 apr 2015, 07:43

Prošle sezone nisu ostvarili svoju misiju – plasman u neki od evropskih kupova. Kako sada izgledaju mogućnosti, sličan scenario ponovit će se i ove sezone. Međutim, mostarski Velež sa pravom, drugu sezonu zaredom, može slobodno dobiti titulu prvaka fair playa Bosne i Hercegovine.

Kao i prošle, ova sezona za „Rođene“ odvijala se po sličnom scenariju. U prvim utakmicama kupa u Zenici prošle i pod Bijelim Brijegom ove sezone odigrali su borbeno i angažovano. U revanš donijeli odličan rezultat. U tim revanšima odigrali odlična prva poluvremena, a onda „pomračenje“. Po jedno jako loše poluvrijeme koštalo je oba puta ispadanja iz kup takmičenja. Vjerovatno je najbolnije ovosezonsko, protiv gradskog rivala.

Nakon toga uslijedio je neviđeni pritisak na Velež. To kakve priče i konstrukcije su u stanju smisliti u Bosni i Hercegovini, prosto iznenađuje kako BiH nema još kojeg oskara. A zaslužili bi ga, barem za scenario. I onda iz utakmice u utakmicu uvijek se sve „unaprijed znalo“. Velež je taj koji će „pustiti“ Želji, Širokom, Zrinjskom, Sarajevu,… „Rođeni“ su ekipa koja trguje !!! Pustit će gol u 21. minuti, pa će postići u 58. minuti, pa opet pustiti u 80. minuti. Ovo je samo jedan od stotina scenarija. Prosto nevjerovatno.

A „Rođeni“ kao u inat, pobjeda za pobjedom. Prošle sezone serija od sedam pobjeda. Redom su u Mostaru poraženi „davljenik“ Rudar, favorit za titulu Željezničar i kasnije će se ispostaviti i budući prvak Zrinjski.

U ovoj sezoni ponovo ista priča. „Rođeni“ igraju za nekog drugog. Barem tako kažu dobro upućeni. A pred „Rođenim“ potopljeni ekstra pojačano Sarajevo i poražen Široki nakon pet godina. Ni aktuelni prvak Zrinjski nije došao do tri boda, iako su mu itekako trebala u trci za titulu, a i do onoga jednoga došli su dosta sretno i spretno.

Zbog toga su „Rođeni“ vjerovatno postali i jedna od omiljenih ekipa u BiH. Naša liga nije nešto posebno kvalitetna, ali zato u njoj postoje ekipe koje godinama već pokazuju da je sport samo viteško nadmetanje na zelenom polju i da biti sportista znači poštovati pravila fair playa.

Obzirom da naši učesnici u euro kupovima uglavnom svoj boravak u njima ograniče na mjesec august, period u kojem su sve jače ekipe u Evropi još na odmoru, pitanje je koliko i ta Evropa nešto predstavlja. Iz godine u godinu statiranje u prva dva predkola pomalo je postalo i dosadno i nezanimljivo. Možda je i veća vrijednost upravo ovo što nam Velež godinama pokazuje. U BiH društvu u kojem korpucija i nemoral su raširene pojave, jedan klub jednostavno pokazuje da ne mora sve biti takvo. Zbog toga i imaju vjerovatno jedno od najljepših imena za neku ekipu. Ono jednostavno „Rođeni“
Prošle sezone nisu ostvarili svoju misiju – plasman u neki od evropskih kupova. Kako sada izgledaju mogućnosti, sličan scenario ponovit će se i ove sezone. Međutim, mostarski Velež sa pravom, drugu sezonu zaredom, može slobodno dobiti titulu prvaka fair playa Bosne i Hercegovine.
Kao i prošle, ova sezona za „Rođene“ odvijala se po sličnom scenariju. U prvim utakmicama kupa u Zenici prošle i pod Bijelim Brijegom ove sezone odigrali su borbeno i angažovano. U revanš donijeli odličan rezultat. U tim revanšima odigrali odlična prva poluvremena, a onda „pomračenje“. Po jedno jako loše poluvrijeme koštalo je oba puta ispadanja iz kup takmičenja. Vjerovatno je najbolnije ovosezonsko, protiv gradskog rivala.
Nakon toga uslijedio je neviđeni pritisak na Velež. To kakve priče i konstrukcije su u stanju smisliti u Bosni i Hercegovini, prosto iznenađuje kako BiH nema još kojeg oskara. A zaslužili bi ga, barem za scenario. I onda iz utakmice u utakmicu uvijek se sve „unaprijed znalo“. Velež je taj koji će „pustiti“ Želji, Širokom, Zrinjskom, Sarajevu,… „Rođeni“ su ekipa koja trguje !!! Pustit će gol u 21. minuti, pa će postići u 58. minuti, pa opet pustiti u 80. minuti. Ovo je samo jedan od stotina scenarija. Prosto nevjerovatno.
A „Rođeni“ kao u inat, pobjeda za pobjedom. Prošle sezone serija od sedam pobjeda. Redom su u Mostaru poraženi „davljenik“ Rudar, favorit za titulu Željezničar i kasnije će se ispostaviti i budući prvak Zrinjski.
U ovoj sezoni ponovo ista priča. „Rođeni“ igraju za nekog drugog. Barem tako kažu dobro upućeni. A pred „Rođenim“ potopljeni ekstra pojačano Sarajevo i poražen Široki nakon pet godina. Ni aktuelni prvak Zrinjski nije došao do tri boda, iako su mu itekako trebala u trci za titulu, a i do onoga jednoga došli su dosta sretno i spretno.
Zbog toga su „Rođeni“ vjerovatno postali i jedna od omiljenih ekipa u BiH. Naša liga nije nešto posebno kvalitetna, ali zato u njoj postoje ekipe koje godinama već pokazuju da je sport samo viteško nadmetanje na zelenom polju i da biti sportista znači poštovati pravila fair playa.
Obzirom da naši učesnici u euro kupovima uglavnom svoj boravak u njima ograniče na mjesec august, period u kojem su sve jače ekipe u Evropi još na odmoru, pitanje je koliko i ta Evropa nešto predstavlja. Iz godine u godinu statiranje u prva dva predkola pomalo je postalo i dosadno i nezanimljivo. Možda je i veća vrijednost upravo ovo što nam Velež godinama pokazuje. U BiH društvu u kojem korpucija i nemoral su raširene pojave, jedan klub jednostavno pokazuje da ne mora sve biti takvo. Zbog toga i imaju vjerovatno jedno od najljepših imena za neku ekipu. Ono jednostavno „Rođeni“
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 27 apr 2015, 11:15

Sumirajuci jucerasnju utakmicu moram priznati da ostaje zal za sva 3 boda koja smo prakticno imali na kontu ali je nedostajalo malo sportske srece jer se ne dogadja cesto da gol primis u 93 minuti.Ali zivot ide dalje,ovo sto smo jucer izgubili po pravilu se vraca kad se najmanje nadas,tako da se nadam sreci kad nam bude puno vise trebala nego je to bio slucaj jucer.Ono sto raduje je borba kakva se rijetko vidja ,bas kao kontra Sarajeva i Sirokog i takav pristup igri vraca vjeru u bolji Velez ,u Velez kakvog svi zelimo.Takodjer raduje cinjenica da ce utakmica protiv cetvrtog pretendenta na titulu vjerovatno biti slicnog inteziteta te da ce gledaoci koji dodju na tu utakmicu ponovo moci uzivati u borbenoj i nadam se kvalitetnoj predstavi nasih rodjenih.Uz ovu utakmicu ide i posebno zadovoljstvo sto smo konacno nakon puno godina docekali da nam gosti dolaze sa velikim respektom,sto govori u prilog cinjenici da se nas Velez polahko vraca.Ovih dana smo svjedoci mnogih pozitivnih clanaka raznih medija koji hvale vitesku borbu nasih momaka za spas casti i dostojanstva naseg starca.To je ono sto me veseli uz vec pomenutu opasku da svi rivali koji dolaze Velezu na noge ,dolaze sa velikom dozom respekta i postovanja.Bilo je i vrijeme da se stvari malo posloze a siguran sam de ce u godinama sto dolaze biti jos vise razloga za slavlje i veselje nasih navijaca koji zude za rezultatima na koje nas je Velez kroz svoju slavnu historiju naviknuo.Kao sto sam i ranije pricao,moje vrijeme imaju,ja sam rodjen pod sretnom zvijezdom samom cinjenicom da sam rodjeni,da sam dio te velike price,i u usponima i u padovima uvijek bili i ostali dostojanstveni.U zivotu mozes imati sve,mozes kupiti sve ali dusu...s dusom se moras roditi
VOLIM TE MAMA AL NE KAO VELEZ

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 27 apr 2015, 15:50

Eh sad da vidimo tu mladost,hajmo dajte sansu momcima :) :) ;)
#musvdg

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.