FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

newton_heath_lyr
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la newton_heath_lyr » 16 apr 2010, 01:48

ChelseaFann11 je napisao/la:nisam prelistavao prijasnje stranice i neznam jeste li pricali o tome...zna li neko od vas kakvo nam to iznenadjenje uprava sprema??? jaran mi kaze da je moguce da ce tifa pjevati grbavicu prije tekme uzivo???
Ma iznenadjenje je spremila uprava u saradnji sa hidrometeoroloskim savezom Bosne I Hercegovine a ono je da ce u Subotu napokon biti lijep i suncan dan i jos ljepsa i ugodnija noc.Napokon da nema kise kada je Zlejo domacin.Zar treba vece i ljepse iznenadjenje.
BosnaE

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 16 apr 2010, 01:50

newton_heath_lyr je napisao/la:
ChelseaFann11 je napisao/la:nisam prelistavao prijasnje stranice i neznam jeste li pricali o tome...zna li neko od vas kakvo nam to iznenadjenje uprava sprema??? jaran mi kaze da je moguce da ce tifa pjevati grbavicu prije tekme uzivo???
Ma iznenadjenje je spremila uprava u saradnji sa hidrometeoroloskim savezom Bosne I Hercegovine a ono je da ce u Subotu napokon biti lijep i suncan dan i jos ljepsa i ugodnija noc.Napokon da nema kise kada je Zlejo domacin.Zar treba vece i ljepse iznenadjenje.
e ako hidrometeorološki savez kaže da neče biti kiše ,treba kišobrane ponijeti

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 16 apr 2010, 02:03

Volio bih da Sarajevo ode u Evropu, ali ne mogu im ja pomoći

Amar Osim, menadžer evropskog tipa, «Manijaci» najbolji navijači, Nijaz Brković operativac kakvih je malo ne samo u BiH, nego u Regionu, te spoj mladosti i iskustva u svlačionici i na terenu = dvostruka kruna. Naravno, velike zasluge za Željin preporod pripadaju Sabahudinu Žuji, nepopravljivom optimisti, uglednom privredniku i dugogodišnjem sportskom radniku koji 24 sata živi za Želju. Za razliku od njegovih prethodnika koji su živjeli od Želje. I, Amaru je lakše kada oko sebe ima dokazane, ambiciozne, radišne saradnike, kakvi su Dino Đurbuzović, Almir Memić, Rusmir Cviko, Dželaludin Muharemović, Adnan Gušo...

Plavi su furiozno krenuli ovog proljeća. Snagu je osjetio Zrinjski, koji je uzvratnom utakmicom bh. kupa spašavao sezonu. Nemoćni «plemići» jedino su uspjeli isprovocirati svoje navijače, a oni izazvati prekid. O utakmici u Mostaru, završnici prvenstva, Safetu Sušiću, vječitom rivalu Sarajevu i svemu pomalo, za «San» govori menadžer plavih Osim.

Kakav je osjećaj nakon nesvakidašnje utakmice pod Bijelim brijegom?

- Sigurno da nikad ni kao gledalac ni kao akter nisam bio u situaciji kao u Mostaru. Malo je čudno da se ekipa ohladi, potom vrati na teren, ali tako je situacija zahtjevala, ali nisam strahovao - priča «coach» Želje.

Neki bi klubovi i treneri jedva dočekali prekid i već nakon pola sata sjedili kod Gojka u Jablanici, jer je u takvim slučajevima pobjeda za zelenim stolom je zagarantiran. Vi ste se vratili, uskratili posao i tv-dnevnice, raznim komisijama...
- Nisam ni jednog trenutka pomišljao da odbijemo vratiti se na teren, iako je postojao strah, bez obzira na vodstvo, za preokret. To se dešava, znate da je i bh. reprezehtacija dva puta trijumfovala, mislim u Oslu protiv Norveške i protiv Belgije nakon prekida. Po nepisanom pravilu preokret nastane u tim situacija, ali moje ekipa nije ta koja bi mogla u kratkom roku primiti tri gola. Željeli smo sve završiti na terenu.

Postoji li strah od Borca?
- Nema straha, ali ima respekta. Borac bi sa remijem sve vratio na početak, a mi sa pobjedom, bili biliže tituli.

Bojite li se pritiska sa kojim se igrači nose, jer se već danima priča o dvostrukoj kruni, kao o gotovom činu?
- Mislim da se ovi momci mogu nositi s tim. Vjerovatno im je lakše, jer nemaju vremena razmišljati. Igra se non-stop, možda je i bolje da je tako. Vjeruj mi da mi razmišljamo samo o prvom narednom protivniku.

Ako Sarajevo dobije bodove sa Tušnja za zelenim stolom, situacija će se zakomplicirati. Vaš komentar?
- Nemam komentar. Imaju komisije koje su kazale svoje.
Da li bi Vam bilo drago da i Sarajevo izađe ove sezone u Evropu?
- Iskreno, kao sportista, volio bih da Sarajevo igra u Evropi, ali ne mogu im ja pomoći. To oni sami moraju uraditi, ako mogu. Željo i Sarajevo uvjek trebaju biti u vrhu, stalno igrati evropske utakmice. Nije sramota učiti nešto od klubova, kakvi su Široki, Zrinjski, Borac, ali koncentracija moći, medija, sponzora je u Sarajevu. Prirodno je da mi budemo u vrhu, da težimo prestižu, izlasku u Evropu. Meni je u srijedu bilo žao zbog malog broja gledalaca, a eto protiv Borca u dvije finalne utakmice bit će četrdeset hiljada. Bilo bi i stotinu hiljada da mogu primiti naše tribine.

Selektor Safet Sušić redovito prati bh utakmice, što nije bila praksa njegovih prethodnika. Ima li igrača iz naše lige za reprezentaciju?
- Sigurno da je dobro što je Sušić na našim stadionima. Prisutna je njegova želja da nađe nekog iz lige za reprezentaciju. Vjerujem da nikog neće zvati radi alibija, tek da ima nekoga. Bez namjere da selektoru sufliram, vjerujem da ima igrača koji pokazuju određeni kvalitet. Da li je to za reprezentaciju, odlučit će selektor, sa kojim moja porodica i ja imamo odlične odnose - izjavio je Amar Osim na kraju razgovora za «San».
Otac kritičar
Koliko Vam znači podrška Ivice?
- Sigurno da mi znači, jer je moj otac savjetnik i kritičar. On gleda naše utakmice, analizira, dođe nekad na trening. Istina, trenutno je u Gracu, ali kad nije na Grbavici, pogleda na snimci naše utakmice i kaže svoje mišljenje - otkriva Amar.
Bekrić, Šehić, Čolić, Svraka...
Dolaskom Osima, otvorena su širom vrata za potpunu afirmaciju mladih. Što su najbolje iskoristili Šehić, zatim Svraka, Čolić. Šehić izrasta u najboljeg golmana, pa ne bi nas iznenadilo da u skorije vrijeme bude uz svog golmanskog uzora Kenana Hasagića. Zbog Šehićeve forme čestitke idu i na adresu Ese Ibrahimovića, njegovog dugogodišnjeg trenera. Bešlija je u (31) najboljim godinama, paklen asistent, probojan, iskusan... Ipak, najveći skok napravio je Samir Bekrić, asistent i strijelac, turbo veznjak, moderan evropski igrač. Kojeg je i sam selektor Sušić pohvalio nakon jedne utakmice. A Bekrić kontinuirano blista.
BosnaE

ChelseaFann11
Kontakt:

Post Postao/la ChelseaFann11 » 16 apr 2010, 02:20

ibrakadabra je napisao/la:
e ako hidrometeorološki savez kaže da neče biti kiše ,treba kišobrane ponijeti
ahahhahahahahahaahahha
sve je pijano sve je gotovo NAS JE ZELJO PRVI PONOVO..

ChelseaFann11
Kontakt:

Post Postao/la ChelseaFann11 » 16 apr 2010, 02:22

jel stvarno iznenadjenje il me zajjebavas hahahaha
sve je pijano sve je gotovo NAS JE ZELJO PRVI PONOVO..

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 16 apr 2010, 02:25

- Sigurno da mi znači, jer je moj otac savjetnik i kritičar. On gleda naše utakmice, analizira, dođe nekad na trening. Istina, trenutno je u Gracu, ali kad nije na Grbavici, pogleda na snimci naše utakmice i kaže svoje mišljenje - otkriva Amar.
stari lisac osim :) bit ce ako abd i vise od obicnog izlaska u evropu.. 8-)
stvarno je uzivanje gledati zelju i sve sto se desava oko njega..imamo amara giganta,imamo upravu koja konacno posao shvata ozbiljno(jos nijaz veceras rece na tvsa da je ovo tek 50 posto odradjenog posla),tribine su masala pune,zanimanje sponzora je sve vece,a i lova od dzeke i stilica mogla bi uskoro na racun doci..kad tome dodamo i pare od evrope mislim da se ova sezona vec sad moze smatrati i vise nego uspjesnom ;) dupla kruna ako bude nebi bilo dobro radi navijaca koji imaju slabo srce :)

p.s.neznam sto sam se mucio ovako mnogo pisat,lakse je bilo napisat imamo NIJAZA i to je to :mrgreen:
-PAJA Fan Club!!

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 16 apr 2010, 02:29

_Bad_boy je napisao/la:
stvarno je uzivanje gledati zelju i sve sto se desava oko njega..imamo amara giganta,imamo upravu koja konacno posao shvata ozbiljno(jos nijaz veceras rece na tvsa da je ovo tek 50 posto odradjenog posla),tribine su masala pune,zanimanje sponzora je sve vece,a i lova od dzeke i stilica mogla bi uskoro na racun doci..kad tome dodamo i pare od evrope mislim da se ova sezona vec sad moze smatrati i vise nego uspjesnom ;) dupla kruna ako bude nebi bilo dobro radi navijaca koji imaju slabo srce :)

p.s.neznam sto sam se mucio ovako mnogo pisat,lakse je bilo napisat imamo NIJAZA i to je to :mrgreen:
A ko vam je taj NIJAZ?
A đe da znam?!

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 16 apr 2010, 02:29

ChelseaFann11 je napisao/la:
jel stvarno iznenadjenje il me zajjebavas hahahaha
zajebava te ba,,u pitanju je to da je uprava odlucila da ce se poslije tekme raspali rostilj i malo popiti..igraci i najvjerniji navijaci samo..pa zainteresovani treba da se prijave u plavi salon :?
-PAJA Fan Club!!

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 16 apr 2010, 02:31

Raz_ba je napisao/la:
_Bad_boy je napisao/la:

A ko vam je taj NIJAZ?
Nijaz je sam pobijedio Njanjajvo na Hadisonu... DVAPUT... :mrgreen:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 16 apr 2010, 02:31

Raz_ba je napisao/la:
_Bad_boy je napisao/la:

A ko vam je taj NIJAZ?
pitaj pitare i ultrase :D kad im kazes eto nijaza kao da si reko eto sahbaza :D
-PAJA Fan Club!!

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 16 apr 2010, 02:44

_Bad_boy je napisao/la:
Raz_ba je napisao/la:
A ko vam je taj NIJAZ?

pitaj pitare i ultrase :D kad im kazes eto nijaza kao da si reko eto sahbaza :D
A da to nije onaj...... "ko mačija g.u.z.a" koji ih sve može "žik"?
A đe da znam?!

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 16 apr 2010, 06:35

Ako neko moze da odgovori zasto ce gostujuci navijaci u subotu biti smjesteni na istok,a ne tamo na sjeveroistok?
Treci put castimo

TNT
Kontakt:

Post Postao/la TNT » 16 apr 2010, 07:20

slika

Neznam je li vam ikada istok bio ovako pun gostujuci navijaca (bez derbia i HZ)

Strumph_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Strumph_tm87 » 16 apr 2010, 07:22

TNT je napisao/la:slika

Nije i svaka cast na tome, mada sumnjam da ce vise ikad se to ponoviti jer je ovo prva utakmica nakon ulaska Veleza u ligu. Ljudi pozelili Grbavicu, potpuno razumljivo.

tatamata, zbog sigurnosti ce biti smjesteni na istok ;)
Mnogi od nas za tebe zivote su dali, da sutra zatreba opet bi za tebe pali!

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 16 apr 2010, 07:23

Sjecam se ove tekme :D, kad ste se vratili u ligu :D cini mi se da niste izgublili tu tekmu da je bilo 1:1 (al nisam siguran :D)
Mes Que Un Club

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 16 apr 2010, 08:03

AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 16 apr 2010, 09:06

amertiger je napisao/la:

Sjecam se ove tekme :D, kad ste se vratili u ligu :D cini mi se da niste izgublili tu tekmu da je bilo 1:1 (al nisam siguran :D)
jest bilo je 1-1, velez poveo mislim da je Mrkva Velagic dao gol a potom zeljo izjednacio mislim da je Dudo pogodio, rodjeni i manijaci su na poluvremenu mijenjali salove i rodjeni su pozdravljeni velikim aplauzom ;)
Cuva Bog Zelju svog!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 16 apr 2010, 09:16

Okupljanje u kavezu u 16:00. ;)

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 16 apr 2010, 09:18

i samo jos nesto poruka igracima " Igrajte hrabro, igrajte jako, igrajte srcem kao nikad prije, do Evrope, finala kupa, idemo zajedno do tituleeeee !"

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 16 apr 2010, 09:26

Amar Osim gost kod batka na OBNu, UDRI MUSKI...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Levin i 57 gostiju.