Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Ne grijesim... Hodzic je jedini od ovih u U21 selekciji koji ima potencijal i kvalitet da bude vrhunski igrac.. Jer ima sve... i tehniku i znanje..i dobru zavrsnicu... Sve ono sto jednom modernom napadacu treba... problem mu jedini sto trenutno Dinamo ima boljeg napadaca od njega.... kad se ovaj ispali vani (vjerovatno odmah sad na ljeto) Ara ce postati prvi napadac.... i pokazati klasu.. uostalom na pripremama se vidilo sta moze samo kad igra konstantno... I nece se vratiti na Grbavicu jer je prekvalitetan igrac i za Zelju i za nasu Ligu....
Prevljak ne igra ozbiljan fudbal i to je kljucna stvar... tipovi napadaca kao sto je on u ozbiljnom fudbalu ne prolaze... osim ako nije neka extra klasa.. a on to nije.... operisan od tehnike i fudbalskog znanja... jedino dobra zavrsnica al je upitno koliko mu taj segment samo moze donijeti nesto dobro...
Ne bi ga Nestor sigurno ignorisao da je taj kvalitet koji treba, igrao bi sa 2 dvojicom napadaca ili bi njega stavio u vrh napada, a Aru na krilo.... al ocigledno to nije bajno kakvim vi predstavljate... vec prosjecno...
Prevljak ne igra ozbiljan fudbal i to je kljucna stvar... tipovi napadaca kao sto je on u ozbiljnom fudbalu ne prolaze... osim ako nije neka extra klasa.. a on to nije.... operisan od tehnike i fudbalskog znanja... jedino dobra zavrsnica al je upitno koliko mu taj segment samo moze donijeti nesto dobro...
Ne bi ga Nestor sigurno ignorisao da je taj kvalitet koji treba, igrao bi sa 2 dvojicom napadaca ili bi njega stavio u vrh napada, a Aru na krilo.... al ocigledno to nije bajno kakvim vi predstavljate... vec prosjecno...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Ne pratim cesto taj Dinamo ali kad god sam gledao Hodzic je bio slab. Tesko ce on postati prvi napadac ako uvijek pruza takve partije. Mlad je on doduse, ali posto znamo da u Liverpoolu nisu u njemu vidili potencijal, Dinamo mu je u neku ruku zadnji voz ako zeli neku ozbiljnu evropsku karijeru. Da ne bude da sam protiv Zelje (ima i takvih koji svugdje vide neke napade na Zelju), Bajic po meni trenutno izgleda kao veci potencijal da postane klasni napadac.
-
Gledao sam svaku utakmicu koju je Hodzic igrao u Dinamu, s velikim ocekivanjem, nazalost nije nista pokazao, potpuno nevidljiv. Postigao je jedan gol u kupu, tacnije sutnuo loptu u prazan gol sa par metara. Volio bih ja da Hodzic zavrsi u Realu, ali mi se cini da ce prije nazad u BHPL.MrMuscle je napisao/la:Ne grijesim... Hodzic je jedini od ovih u U21 selekciji koji ima potencijal i kvalitet da bude vrhunski igrac.. Jer ima sve... i tehniku i znanje..i dobru zavrsnicu... Sve ono sto jednom modernom napadacu treba... problem mu jedini sto trenutno Dinamo ima boljeg napadaca od njega.... kad se ovaj ispali vani (vjerovatno odmah sad na ljeto) Ara ce postati prvi napadac.... i pokazati klasu.. uostalom na pripremama se vidilo sta moze samo kad igra konstantno... I nece se vratiti na Grbavicu jer je prekvalitetan igrac i za Zelju i za nasu Ligu....
Prevljaka sam takodjer cesto gledao i, bez obzira na nivo takmicenja, jako mi se svidjelo kako igra. 14 golova u 15 utakmica je puno, pa i u drugoj austrijskoj, a vec je bio na klupi RB i Leipziga. Ja ne tvrdim da je Prevljak klasa, ali je moje misljenje da je perspektivnioji od Hodzica, to cemo vidjeti vec naredne sezone.
To sto ga je Nestorovic ostavio na klupi, a dao priliku Hodzicu, ne znaci bas tako puno. Prevljaku je ovo prvo okupljanje, dolazi iz male lige, s druge strane Hodzic je kapiten, prosao sve selekcije, dolazi iz Dinama...Ma dobro, najbolje bi bilo da obojica uspiju.
Prvo, Armin je rekonvalescent. Dakle, momak (ako bude zdrav) od iduce sezone treba da pokaze sta zna. Dalje, konkurencija u Dinamo je tri puta jaca nego u Smailovom klubu i Hodzic nije dobio 3-4 utakmice po devedeset minuta da udje u formu itd. Njegova se sprema i forma tempiraju za narednu sezonu, vec na pocetku ce vjerovatno dobiti vise sansi jer ce igrati neko takmicenje u Evropi. Smailu kao i Ari zelim sve najbolje od srca medjutim vise vjerujem u Aru.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Ne znam ko je talentovaniji, ali Prevljak je trenutno u boljoj situaciji.
Vrijednija su mu tri gola u Dinamu nego ovome 15 u svom klubu.Edol je napisao/la:Ne znam ko je talentovaniji, ali Prevljak je trenutno u boljoj situaciji.
Zaboravljate da je Prevljak samo na posudbi tu. Lik je igrac Leipziga.Sabinho je napisao/la:Vrijednija su mu tri gola u Dinamu nego ovome 15 u svom klubu.Edol je napisao/la:Ne znam ko je talentovaniji, ali Prevljak je trenutno u boljoj situaciji.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Znam znam, ovo sam rekao jer znamo kako se prodaju Dinamovi/Mamicevi igraci.Cartman je napisao/la:Zaboravljate da je Prevljak samo na posudbi tu. Lik je igrac Leipziga.Sabinho je napisao/la:Vrijednija su mu tri gola u Dinamu nego ovome 15 u svom klubu.Edol je napisao/la:Ne znam ko je talentovaniji, ali Prevljak je trenutno u boljoj situaciji.
Nerealno je ocekivati novo ime svakog okupljanja, treba pruziti sansu ljudima koji su tu, a ne igraju dovoljno.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!
Glupost je to da su Hodžiću važnija tri gola, nego svi Smailovi do sada. U njihovim godinama je najvažnije da igraju i zabijaju, a to trenutno radi samo Prevljak.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Smail se moze sageti i ocistiti desnom rukom kopacke Arminu Hodzicu, i tu sva prica staje. Porediti njih dvojicu je krajnje neumjesno, povrh svega, ovog smo imali priliku da gledamo uzivo i svi smo upoznati sa njegovim kvalitetima.
Mislim ipak, i Liverpool je nesto vidio
Mislim ipak, i Liverpool je nesto vidio

- Goalgetter
- Kontakt:
Smjesno je kako se ovdje spusta Smail, da bi se uzdigao Armin. Realno, obojica su jako perspektivni napadaci, ali bicemo iskreni i reci da se obojica nisu dokazali na najvisem nivou, i da je jos rano donositi zakljucke.
Sljedeca sezona je Arminova u Dinamu, i tu treba i da opravda ono sto se od njega ocekuje, bez obzira sto mu je konkurencija jaka. A za Smaila, sve ovisi od buduceg kluba, u Lieferingu sigurno nece igrati, niti je levat kakav se ovdje predstavlja, niti su ovih 15 golova u skoro isto toliko utakmica neka marka koja je totalno nerelevantna.
A po mom misljenju, ne zaostaje Smail puno za Arminom.
Sljedeca sezona je Arminova u Dinamu, i tu treba i da opravda ono sto se od njega ocekuje, bez obzira sto mu je konkurencija jaka. A za Smaila, sve ovisi od buduceg kluba, u Lieferingu sigurno nece igrati, niti je levat kakav se ovdje predstavlja, niti su ovih 15 golova u skoro isto toliko utakmica neka marka koja je totalno nerelevantna.
Bojim se da mnogi nisu shvatili sta sam htio da kazem.Goalgetter je napisao/la:Smjesno je kako se ovdje spusta Smail, da bi se uzdigao Armin. Realno, obojica su jako perspektivni napadaci, ali bicemo iskreni i reci da se obojica nisu dokazali na najvisem nivou, i da je jos rano donositi zakljucke.

- Goalgetter
- Kontakt:
Razumijem ovaj tvoj post sto si ti napisao, sve to stoji, ali ovaj ispod (na prosloj stranici), sto kaze da Smail ne moze cistiti kopacke Arminu, to mi je vec malo pretjerano.Sabinho je napisao/la: Bojim se da mnogi nisu shvatili sta sam htio da kazem.
Kao da je Armin prekucao u Dinamu, pa da mu Smail sada ne moze da prismrdi. Zato i pisem gore, Arminov potencijal je ogroman, i ako ga dokaze sljedece sezone u Dinamu, eh onda cu i ja reci da mu Smail ne moze ni kopacke cistiti, jer pitanje je kako ce dalje ici Smailova karijera, i kakve ce on partije pokazati tek na visem nivou od druge lige.
glupa priča, pa et'
to što klubovi dovode mlade igrače u omladinske kategorije ne mora značit' apsolutno ništa
bio je i Sead Hajrović u Arsenalu, pa šta? vidio je Arsenal nešto, a ovaj pokazao ništa .. 80 %, ako ne i 90 % igrača iz omladinskih kategorija klubova, velikih i ovih manjih, ne dođe do prvog tima, a kamo li da se izbore za mjesto u ekipi .. obojica su zanimljivi igrači, glupo je pričat' da l' je bolji ovaj ili onaj
Hodžić ima ajmo reći lakši put, al' Dinamo je mač s dvije oštrice, ako uspiješ, liga petice je neminovnost, ako ne uspiješ, teško ćeš napravit' dobru karijeru (kakvu si mogao), dok Prevljak više podsjeća na Džeku i njegov put .. poenta je da se obojica trebaju forsirat' u mladoj repki, bitniji je razvoj igrača od rezultata, možda dobijemo dva odlična napadača, možda jednog, a možda niti jednog
Prevljaku će trebat' sreće u karijeri, da pravi postepeno transfere, a Hodžiću će trebat' sreće u Dinamu, jer će bit' bos ili hadžija .. umjesto da se obojica forsiraju i da ovdje tako gledamo, javljaju se forumaši sa subjektivnim mišljenjima, veličajući jednog, a nipodaštavajući drugog igrača
Luca Toni je s 25 godina bio niko i ništa (a ne Smail Prevljak s 20 godina), niko nije znao za njega, just sayin'
to što klubovi dovode mlade igrače u omladinske kategorije ne mora značit' apsolutno ništa

Hodžić ima ajmo reći lakši put, al' Dinamo je mač s dvije oštrice, ako uspiješ, liga petice je neminovnost, ako ne uspiješ, teško ćeš napravit' dobru karijeru (kakvu si mogao), dok Prevljak više podsjeća na Džeku i njegov put .. poenta je da se obojica trebaju forsirat' u mladoj repki, bitniji je razvoj igrača od rezultata, možda dobijemo dva odlična napadača, možda jednog, a možda niti jednog
Prevljaku će trebat' sreće u karijeri, da pravi postepeno transfere, a Hodžiću će trebat' sreće u Dinamu, jer će bit' bos ili hadžija .. umjesto da se obojica forsiraju i da ovdje tako gledamo, javljaju se forumaši sa subjektivnim mišljenjima, veličajući jednog, a nipodaštavajući drugog igrača
Luca Toni je s 25 godina bio niko i ništa (a ne Smail Prevljak s 20 godina), niko nije znao za njega, just sayin'
Hodzic ce biti igrac za ligue petice i to za ozbiljniju ulogu, Smaila nikada nisam gledao ali brojke su impresivne...inace obojica su sigurno prije zasluzili poziv od Djure i Stilica koje je Mesa pozvao iz ne-sportskih razloga. Prvi je na spisku zbog menagerskih transakcija a drugi zbog Zeljinog lobija.
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
2. Miroslav Ćiro Blažević
3. Blaž Baka Slišković
1. Safet Sušić Pape
2. Miroslav Ćiro Blažević
3. Blaž Baka Slišković
-
Otprilike, ovdje je konstatovano da Hodzic stagnira , a Prevljak napreduje. Bez obzira na razliku u kvaliteti liga u kojima igraju, Prevljakova statistika je odlicna i nije zanemariva. Ne bih rekao da je BHPL, u kojoj je Hodzic postizao golove, puno jaca od austrijske druge, iako ce to mnogi protumaciti kao blasfemiju.
Niko ne zeli poniziti Hodzica, naprosto decko je malo pokazao i jedva da igra , onda su se "navijaci" nasli uvrijedjeni, pa poceli pisati da ovaj ovome moze kopacke cistiti, da je jedan klasa, a drugi amater...
Niko ne zeli poniziti Hodzica, naprosto decko je malo pokazao i jedva da igra , onda su se "navijaci" nasli uvrijedjeni, pa poceli pisati da ovaj ovome moze kopacke cistiti, da je jedan klasa, a drugi amater...

Mladi nogometas finskog Inter Turkua Vahid Hambo ima iza sebe sedmicu iz snova. Prvo je prosle nedjelje u pobjedi nad Ilvesom postigao dva gola da bi u srijedu u gostima kod RoPS-a postigao jos tri. Sedmicu je zavrsio sa nova dva pogotka, ovog puta u cetvrtfinalu kupa Finske na gostovanju kod HIFK-a.
Odlicna forma mladog igraca beha korijena nije promakla ni selektoru Bazdarevicu koji je prije nekoliko dana obavio prve razgovore sa porodicom talentovanog 21-godisnjaka.
Podsjecanja radi, roditelji Vahida Hambe u Finsku su stigli 1994. godine radi lijecenja njegovog oca koji je bio ranjen kao pripadnik Armije BiH. Vahid je rodjen 3.2.1995. a prve fudbalske korake pravi kao petogodisnjak u F.C. Atlantis gdje je igrao do 2010. godine kada prelazi u redove HJK Helsinkija. U dresu HJK-a igra do 2012. sa prosjekom od preko 20 golova po sezoni. Njegove igre nisu mogle ostati nezapazene te 2012. prelazi u Sampdoriju i njihov Primavera tim. Zbog teske povrede njegova karijera u italijanskom gigantu nije isla zeljenim tokom tako da se ove zime odlucio za povratak u Finsku i Inter Turku.
Hambo je do sada nastupao za sve omladinske selekcije Finske. Ostaje da se vidi da li ce razgovori sa selektorom Bazdarevicem dovesti do promjene situacije i da li ce ovaj mladi igrac postati novi “ljiljan”.
Odlicna forma mladog igraca beha korijena nije promakla ni selektoru Bazdarevicu koji je prije nekoliko dana obavio prve razgovore sa porodicom talentovanog 21-godisnjaka.
Podsjecanja radi, roditelji Vahida Hambe u Finsku su stigli 1994. godine radi lijecenja njegovog oca koji je bio ranjen kao pripadnik Armije BiH. Vahid je rodjen 3.2.1995. a prve fudbalske korake pravi kao petogodisnjak u F.C. Atlantis gdje je igrao do 2010. godine kada prelazi u redove HJK Helsinkija. U dresu HJK-a igra do 2012. sa prosjekom od preko 20 golova po sezoni. Njegove igre nisu mogle ostati nezapazene te 2012. prelazi u Sampdoriju i njihov Primavera tim. Zbog teske povrede njegova karijera u italijanskom gigantu nije isla zeljenim tokom tako da se ove zime odlucio za povratak u Finsku i Inter Turku.
Hambo je do sada nastupao za sve omladinske selekcije Finske. Ostaje da se vidi da li ce razgovori sa selektorom Bazdarevicem dovesti do promjene situacije i da li ce ovaj mladi igrac postati novi “ljiljan”.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
- Principatus
- Kontakt:
Momak ima 20, ne 21 godine. Interesantno da ga Mesa dovodi vec sad pod nasu zastavu, jer Finska liga bas nije neko mjerilo. No izgleda da je perspektivan igrac, kad je vec jedanput bio u Italiji. Ne bi me iznenadilo da i drugi veoma mladi igraci (napadaci) dobiju poziv u A reprezentaciju kao motivaciju.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Bitno je da njega Bazdarevic obiljezi i da mu da do znanja da ga prati i da racuna na njega ozbiljno..... Ima se tu sredjivati papiri ovo ono. Tesko da bi se to sve sredilo i do nove godine....
Medjutim konacno imamo selektora koji prati igrace i koji ih nece izgubiti tek tako bez borbe....
Kad se sjetim jedne grupice ovdje koja je tvrdila da to nije posao selektora...
Medjutim konacno imamo selektora koji prati igrace i koji ih nece izgubiti tek tako bez borbe....
Kad se sjetim jedne grupice ovdje koja je tvrdila da to nije posao selektora...

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Google [Bot], tovusa84 i 56 gostiju.