Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- OnlyUnited
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Znaci u start izborniku kucas (u search) sevices (klikni) i tu trazi dhcp client.
- Ed Woodward for Prime Minister !
Provjerio - na automatic je.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Onda imas ovaj windows repair (all in one), skini i vratit ce ti sve postavke registra, mreze u neko idealno stanje.
Ak' nakon toga bude sl problema, zovnes servis da rijesis dilemu moguce instalacije tog rutera, jer si radio sve prema uputama, al' nije kako treba.
Ak' nakon toga bude sl problema, zovnes servis da rijesis dilemu moguce instalacije tog rutera, jer si radio sve prema uputama, al' nije kako treba.
Da li je možda do konflikta IP adresa modema i laptopa? Kako provjeriti da li je to okej?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- masteRofPoker
- Kontakt:
"Pomoc u vezi PC-a"
"Udi" u ruter. Nadi tamo spisak uredaja koji su konektovani na njega tj. koji su u njegovoj domeni. Tu bi trebao biti mobitel sa svojom adresom i sada tu vidi da li ti uopste ima laptopa i njegove IP adrese.High je napisao/la:Da li je možda do konflikta IP adresa modema i laptopa? Kako provjeriti da li je to okej?
Nekako mi problem baca na to da ti nesto na laptopu nije OK, tj. da
ti nisu dobre IP adrese. Ako se
konektujes preko mobitela, ne bi trebalo biti problema da se konektujes i preko laptopa.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Edit : Probaj i na google naci. Utipkaj citav problem koji imas zajedno sa imenom rutera. Trebali bi ti ponuditi stranice sa rjesenjem problema.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
Da li ti uopste pokazuje wifi mrežu na laptopu ili je ne ocitava?
Prikazuje mrežu - samo stoji žuti trokut. Tražio sam dva dana, ali na internetu skoro da nema problema s ovim modemom. Bit će da je do laptopa.
Na ovoj listi su i mobitel i laptop.
Na ovoj listi su i mobitel i laptop.
Zadnja izmjena: High, dana/u 25 apr 2015, 02:08, ukupno mijenjano 1 put.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Ma ne vjerujem da je do laptopa vidim taj problem je cest zutog trokuta ne važno koji ruter, ne znam probaj reaotovat cisco ruter možda dodje sebi i zovi telemach dodju za dan ma dva najkasnije pa nek ti srede boli te briga 
Probaj ovo iako ja ne kontam sta je on uradio pa napravio

Probaj ovo iako ja ne kontam sta je on uradio pa napravio

I appear to have resolved this issue by opening network sharing centre and clicking on wireless network > properties >. select wireless properties
I noticed that my the network adaptor connection setting box was unchecked for my network adaptor.
I checked the box and internet access map was restored.
Sinoć je fasovao reset, ali opet isto.
Radio sam i to ispod, ali uvijek mrka kapa. Jedino mi ostaje da ih zovem, mada ne znam da li je do modema jer je pristup preko mobitela i više nego dobar.

- JoseeMourinho
- Kontakt:
Ma zovi ih trebao si odma 
Jbg vjerujem da si precesljo Google i sve probo
jedino jesil probo izbrisati Wi-Fi drivere i instalirat ponovo?

Jbg vjerujem da si precesljo Google i sve probo

jedino jesil probo izbrisati Wi-Fi drivere i instalirat ponovo?
Nisam ih skroz brisao, već sam pokušao uraditi popravku, tj. instalaciju preko ove postojeće. Ali, eto, mogu probati i to da skroz obrišem pa instaliram. Valjda misliš na mrežnu karticu? Riječ je o Realtek PCIe GBE Family Controller.
- JoseeMourinho
- Kontakt:
imas li pod network devices drugo nesto sto ima u sebi wifi? wifi adapter na kraju mozda?
kontam da moras imat wifi adapter posebno, al et mozda je kod tebe i zajedno nekako, izbrisi tu mreznu samo desni klik unistal pa vidi hocel wifi nestat ili je on negdje drugo
kontam da moras imat wifi adapter posebno, al et mozda je kod tebe i zajedno nekako, izbrisi tu mreznu samo desni klik unistal pa vidi hocel wifi nestat ili je on negdje drugo

Imaju Ralink 802.11 Wi-Fi Adapter i Microsoft Teredo Tunneling Adapter. 

- JoseeMourinho
- Kontakt:
pa taj wifi railink izbrisi pa instaliraj (mozda ga nakon brisanja ono i samo instalira) to et probaj nemam bgm vise ideja 

- OnlyUnited
- Kontakt:
Pokusaj pingati ruter:
Otvori cmd (comand prompt) te kucas ping 192.168.0.1, zatim enter. Treba ti izbaciti 4 replya, a pod loss mora biti 0 (0%), ak' to nije slucaj, onda:
-moguce da firewall blokira protok,
-da ti je mrezna iskljucena,
-potrebna reinstalacija mreznih drivera i provjeri ispravnost enthernet kabla.
Takodjer mozes refresovat ip u cmd, kucas ipconfig pa enter. Nakon toga ipconfig /release (pazi na razmak ipconfig i release) te na kraju ipconfig /renew. Nakon toga, kucas exit i i enter (izadjes).
Otvori cmd (comand prompt) te kucas ping 192.168.0.1, zatim enter. Treba ti izbaciti 4 replya, a pod loss mora biti 0 (0%), ak' to nije slucaj, onda:
Takodjer mozes refresovat ip u cmd, kucas ipconfig pa enter. Nakon toga ipconfig /release (pazi na razmak ipconfig i release) te na kraju ipconfig /renew. Nakon toga, kucas exit i i enter (izadjes).
Ovaj prvi korak je O. K. - loss je 0%. Kad sam kucao ipconfig, prikazano je, između ostalog, sljedeće:OnlyUnited je napisao/la:Pokusaj pingati ruter:
Wireless LAN adapter Wireless Network connection 2: media disconnected
Wireless Lan adapter (konekcija pod mojim imenom): autoconfiguration IPV4 adress: 169.254.30.160, subnet mask: 255.255.0, defualt gateway: (nema ništa)
Ethernet adapter local area connection: telemach.ba, IPV4 adress: 192.168.0.12, subnet mask: 255.255.0, defualt gateway: 192.168.0.1
Tunnel adapter: media disconnected
Jesu li ove adrese okej?
- OnlyUnited
- Kontakt:
Aj ovako, kucaj ipconfig /all (isto ovako kako je napisao sa razmakom) te uslikaj i postiraj.

- OnlyUnited
- Kontakt:
Ovdje ne vidim nikakve probleme.
Udji u Control - Panel - Network and Sharing Center - u lijevom ulogu Change adapter settings - te na Local Area Connection desni klik, properties, klik na internet protokol version 6 (TCP/IPv6) deinstaliraj i odcekiraj.
Takodjer probaj sa programima za internet repair (Single Click Connect ili Wireless Wizard).
Da li si ovo radio sa ili bez UTP kabla. Ak' si sa kablom, ponovi postupak ali ga prije toga iskljuci.
Udji u Control - Panel - Network and Sharing Center - u lijevom ulogu Change adapter settings - te na Local Area Connection desni klik, properties, klik na internet protokol version 6 (TCP/IPv6) deinstaliraj i odcekiraj.
Takodjer probaj sa programima za internet repair (Single Click Connect ili Wireless Wizard).
Da li si ovo radio sa ili bez UTP kabla. Ak' si sa kablom, ponovi postupak ali ga prije toga iskljuci.
Ovo je s UTP-om.