FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Velahalve
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Velahalve » 24 apr 2015, 10:41

Sve ja tebe razumijem, nemoj me pogrešno shvatiti jer je jako osjetljiva tema i možeš je posmatrati sa više aspekata na ovakav ili onakav način, Greda, Šiljak i ostala kompanija se ne mogu izboriti s njima, zato što ne možeš s budalama izać na kraj i to je meni jasno,a nisam ni rekao da se uprava treba s njima razračunavati s njima, jednostavno treba naći rješenje kako da ti pomenuti ne upravljaju tribinom, i kako da se njihova grupa ne povećava i da se što je više moguće smanji broj onih koji ih podržavaju. Sve se zna, pa počele su žene i na pijaci pričat :D da su pomenuti rekli, ok nećemo paliti baklje ali želimo novac, da su se dogovorili ne želimo security- mi ćemo osiguravati tribinu ali želimo novac,i onda im to sve olakšava klošarenje i rad na tribini, pa jel od naših od karti koje smo platili da uzimaju proviziju, od para koje smo dali za klub?
Vidim pišu neki treba da budemo jedno, da budemo jači i brojniji, s njima to mnogi ne žele i gotova stvar,ne želim da neko vodi tribinu ko traži podršku za raju u zatvoru a da dalje i ne govorim...
Moju ljubav prema mome klubu koji postoji 95 godina ne mogu ugasiti, uvijek ću biti uz i za klub i svetu plavu boju!!!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 apr 2015, 10:51

Ajzea je napisao/la:
muharenovic88 je napisao/la:Očigledno da volite kritikovati. Zašto ne kritkujete onda upravu. Koje dao Benji na korištenje kafić unutar stadiona. Ko dobija marku od karti, pa tek onda da pišemo o policiji i kretenizmu na našoj tribini već nekoliko mjeseci.Pod hitno zabraniti nekim likovima da dolaze na utakmice.Zabraniti da su blizu kluba uopće, a to sve mora uraditi uprava s policijom.A ne okretati leđa glavnom problemu, a temu skretati na drugu stranu!
Priznaj sad fino, čiji si ti?
Ne napadajte ga, momak ocigledno zna kako nam uprava "radi". Nemojte misliti kako je med i mlijeko kad nije, cak naprotiv!
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

plavi7
Kontakt:

Post Postao/la plavi7 » 24 apr 2015, 11:02

Novi sam na forumu, tek sam se prijavio, ali pratim ga vec duze vrijeme, minimalno 2 godine.

Imao sm potrebu da se prijavim i ukljucim se u ovu diskusiju oko juga, jer me boli to sto se desava, jer to odavno nije to vise, jer sam poznavao rahmetli Mirzu, jer bi nas Zeljo i sa ovom djecom osvojio titulu siguran sam, da smo u stanju napraviti atmosferu kao prve godine kad se Amar vratio.

Sa ovim klosarima se pokusalo na sve nacine, zna se o kojima pricamo, ali ne ide. Nije ih jednostavno otjerati, moguce je, ali bilo bi jos mrtvih glava, sto nikom ne treba, nikom ne treba da unisti svoj zivot zbog klosara, da pogine zbog klosara. Uprava takodjer ima vezane ruke, jer ti klosari su u stanju i njima napraviti probleme, a to su ozbiljni ljudi, stariji ljudi, ljudi koji imaju porodice, pa se ide linijom manjeg otpora, ali posljednja tragedija je pokazala, da se ne moze vise nastaviti. Drzava, policija sta ja znam ko sve takodje ne moze nista uraditi, ona ga stiti. Postavite se na mjesto bilo kojeg iskrenog navijaca, navijaca koji godina stoji na tom jugu, zbog ljubavi prema Zelji, nemocan je u svemu ovome, kao i bilo ko od nas, jer jedino sto moze je izgubiti glavu, ako bilo sta pokusa promjeniti. Ja mislim da jedna duga pauza, mozda ali samo mozda moze nesto promjeniti, ali tu gubi Zeljo, gube ovi mladi momci na koje smo svi ponosni. momci koji zasluzuju nasu podrsku, svih 90 minuta, svaku utakmicu, jer vole Zelju, bore se za Zelju. ali im je i to sada uskraceno, nadam se radi veceg dobra, radi boljeg sutra i za klub i navijace...

Izvinjavam se na malo duzem postu, ima toliko jos toga, ali prica je uzaludna...

Mirza brate rahmet ti dusi. Velika praznina je ostala, nenadoknadiva...

muharenovic88
Kontakt:

Post Postao/la muharenovic88 » 24 apr 2015, 11:06

@zaboljisport

Jarane nemoj biti dijete molim te.Benjo je dosao sam na tribinu, znamo već kako. Sad ja tebe pitam odakle ovaj drugi tu? Ko je njega doveo? Šta on hoće tu? Šta on tu radi? Da smiri situaciju, da se ne pale baklje, da uzima provoziju. Njega je neko doveo da reketira klub. Neko mora odgovarati za to. Zašto će na press konferencijama on pored Odovića. Nemojte biti djeca. Ja sam već pitao ko je Benji dao prostor da koristi? Mislim ovdje je veći problem neko u klubu koji se doveo u ovu situaciju i zato svi iz kluba šute, niko neće da se oglasi.
Može se jarane s policijom sve srediti, ako ti nemaš prste upletene u to. Imaju inspektori, ima milion načina da se udalje od kluba takvi tipovi, a ne da sjede na press konf., a kad se desi nesretan slučaj kasno je za sve. Ali nije kasno za sve, nego se ovo već jednom treba riješiti. Zabrana ulazka na stadion pojedinim likovima, kakve press konf. i bakrači. Ja odvajam od svojih usta da gledam Želju, i da tamo nekom majmunu ide moja marka! Ma mrš!
Zadnja izmjena: muharenovic88, dana/u 24 apr 2015, 11:07, ukupno mijenjano 1 put.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 24 apr 2015, 11:06

Velahalve je napisao/la:Sve ja tebe razumijem, nemoj me pogrešno shvatiti jer je jako osjetljiva tema i možeš je posmatrati sa više aspekata na ovakav ili onakav način, Greda, Šiljak i ostala kompanija se ne mogu izboriti s njima, zato što ne možeš s budalama izać na kraj i to je meni jasno,a nisam ni rekao da se uprava treba s njima razračunavati s njima, jednostavno treba naći rješenje kako da ti pomenuti ne upravljaju tribinom, i kako da se njihova grupa ne povećava i da se što je više moguće smanji broj onih koji ih podržavaju. Sve se zna, pa počele su žene i na pijaci pričat :D da su pomenuti rekli, ok nećemo paliti baklje ali želimo novac, da su se dogovorili ne želimo security- mi ćemo osiguravati tribinu ali želimo novac,i onda im to sve olakšava klošarenje i rad na tribini, pa jel od naših od karti koje smo platili da uzimaju proviziju, od para koje smo dali za klub?
Vidim pišu neki treba da budemo jedno, da budemo jači i brojniji, s njima to mnogi ne žele i gotova stvar,ne želim da neko vodi tribinu ko traži podršku za raju u zatvoru a da dalje i ne govorim...
Moju ljubav prema mome klubu koji postoji 95 godina ne mogu ugasiti, uvijek ću biti uz i za klub i svetu plavu boju!!!
ma razumijem i ja tebe, ali ima tu više aspekata. jbg teško je naći rješenje, da ne kažem nemoguće, bez države. Recimo meni je logično da platiš momcima koji osiguravaju tribinu. Ako ima pet momaka koji paze na red treba im se platiti. Pa platiš i zaštitarima a imaš manje koristi od njih, tj skoro nikakve. Zam ti ćeš sad reći pa ovi i prave problm zaštitarima, ali nije to baš tako. Što bi ja sad osiguravao tekmu, kad mi se gleda Željo. Ovako ti koji se žrtvuju da uvode red treba im se i platiti. Shvati to kao da klub ima vlastito obezbjeđenje, zaposleno tu. I trebamo biti jači i brojniji. Da je svaka tekma pun stadion nebi ni oni mogli baš provoditi svoje tako lako. Da se ovi stariji malo uključe i sl. Sad zasad pređe na sjever ako želiš da gledaš a da nisi tamo i to je to. Nema druge. Elem da ne širimo temu jer sad bi išlo kako to sprječava navijače normalne da dođu i sl, kako klub treba raditi na tome itd. Kažem ti jedini način trenutno je da ima pravi vođa koji neće dati belaje, pa šta ima veze i nek mu plaet kad riskira, jer i on riskira. Vidiš da svakakvih budala ima.

EDIT: razumijem te @muharemovic i slažem se donekle sa ovim sad tvojim postom, ali mislim da se trenutno ne može riješiti sa murijom. pa vidiš da u ovoj državi niko nizašta ne odgovora, a ne za reketiranje. POkušalo se možda riješiti jer taj o kojem pričaš na presu je i mogao biti autoritet, ali hoću da ti kažem da je i on rizikovao život da pomogne pa makar i za pare ( ne opravdam nisšta nego samo logički razmišljam). Jesi li ti spreman da se isprsiš? Platit ćemo ti? Misliš da uprave svih klubova ne pritišću državu po tom pitanju?

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 24 apr 2015, 11:56

evo malo statistike protiv zvijezde ako nekog interesuje.

ukupno zvanicnih utakmica: 16 10 2 4 26-13
ukupno prvenstvenih utakmica: 13 9 2 2 24-10

ukupno zvanicnih utakmica u gradaccu: 8 3 1 4 10-7
ukupno prvenstvenih utakmica u gradaccu: 6 3 1 2 9-4

u nizu smo od 7 pobjeda zaredom nad zvijezdom, i 10 utakmica bez poraza protiv zvijezde.

posljedni put zvijezda je slavila u septembru 2009. (2-1 u gradaccu) a posljedni put bod su nam uzeli u martu 2011. (0-0 u gradaccu).
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Rios

Post Postao/la Rios » 24 apr 2015, 14:01

Fin podatak @jovanmaksimovic :thumbup:

Ocito da mi Zvijezdi ne lezimo,medjutim sad je malo specificnija situacija.Zvijezda je ranijih sezona,uglavnom,bila stabilna na tabeli,pa je i bilo lakse igrati s njima,medjutim sad se bore grcevito za opstanak,uz to ih je ova pobjeda protiv Radnika ponovo vratila u premijerligaki zivot,tako da nece biti nimalo lahko. Protiv tih ekipa koje se bore za opstanak najvaznije je ne podlijeci pritisku,igrati hrabro i disciplinovano.Odigrati onako kao pritiv Viteza mozda,prepustiti njima blagu terensku inicijativu a onda pokusavati ih kontri i polukontri,a bice i gresaka njihove odbrane siguran sam.
Sve u svemu,ova ekipa je pokazala da moze igrati protiv svakog,od lidera do fenjerasa i siguran sam da ce i u ovoj utakmici momci dati sve od sebe,a ostalo sta bude - bude. :)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 24 apr 2015, 14:45

Ajmo omladinci, u kost! Dva razlike za mir u kuci, mozete vi to..Riki nek izdominira..
Igrajte za Mirzu!!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 24 apr 2015, 18:02

Urdinov napustio Flamurtari..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 24 apr 2015, 18:07

corleone87 je napisao/la:Urdinov napustio Flamurtari..
Urdinov hoce veliku platu, plus je prgav igrac, sa njim u ekipi imaš tempiranu bombu u svlacionici, a nema neki kvalitet, igra na snagu i srcano i mi smo ga voljeli upravo zbog te srcanosti..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 apr 2015, 18:17

Nije nikakva tajna da kod nas nema više velikih plata. I bolje da je tako.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 24 apr 2015, 18:25

DukeOfWellington je napisao/la:Nije nikakva tajna da kod nas nema više velikih plata. I bolje da je tako.
Pa sad nije da nema neki recimo imaju po 5000 KM platu + neke stvari izdadje to pofino para ali nema ih mnogo kao nekad sto je bilo imao si 15 igraca sa takvim primanjima.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 24 apr 2015, 21:37

Mislim da bi mogli uzeti Zvijezdu jer bolje igramo u gostima,nije ni Zvijezda ove godine nesto .
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 24 apr 2015, 21:37

Željooooo je napisao/la:
Urdinov hoce veliku platu, plus je prgav igrac, sa njim u ekipi imaš tempiranu bombu u svlacionici, a nema neki kvalitet, igra na snagu i srcano i mi smo ga voljeli upravo zbog te srcanosti..
Ma nidje veze fudbaler,samo kod nas (u Sarajevu) ovakve ublehe mogu ostaviti neki trag.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 apr 2015, 21:41

brz, srčan, jak u duelu, ali sa dvije kontra noge.

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 24 apr 2015, 22:35

[youtube][/youtube]
Željezničar živimo !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 24 apr 2015, 22:42

bistrikboy je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:
Ma nidje veze fudbaler,samo kod nas (u Sarajevu) ovakve ublehe mogu ostaviti neki trag.
Protiv Plzena na Koševu jedini igrač koji se nije ukakio od straha, svaki napad u prvom poluvremenu je bio po njegovoj strani, a sad nam realno i ne treba nešto previše.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 24 apr 2015, 22:44

Kvesić vjerovatno odlazi na ljeto, tako da će biti mjesta za Urdinova.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 24 apr 2015, 22:52

muharenovic88
Kontakt:

Post Postao/la muharenovic88 » 24 apr 2015, 22:56

KLIS je napisao/la:Kvesić vjerovatno odlazi na ljeto, tako da će biti mjesta za Urdinova.
Kad ode Kvesić, mjesto će se otvoriti Kašiću a ne Urdinovu. Mali je beton.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 13 gostiju.