Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Sinoc upalim komp, sve normala, konektujem se, otvaram Mozilu kad se komp samo restartova. Opet kad se upalio izbaci gresku i pise "System has recovered from serious error". Pokusam opet uci na Mozilu i opet ista stvar. Pokusam uci preko Opere na net i sve super radi, ali Facebook nikako nece. Izbrisem Mozilu i instaliram novu i opet isto.
Danas opet ista stvar sa Mozilom, ali i sa ostatkom. Kad hocu da pokrenem bilo koji dokument, video ili program komp se odmah restartuje. Je li se nekome desavalo ista slicno???
Danas opet ista stvar sa Mozilom, ali i sa ostatkom. Kad hocu da pokrenem bilo koji dokument, video ili program komp se odmah restartuje. Je li se nekome desavalo ista slicno???
Da ne koristiš Windows Xp?suhakrpa je napisao/la:Sinoc upalim komp, sve normala, konektujem se, otvaram Mozilu kad se komp samo restartova. Opet kad se upalio izbaci gresku i pise "System has recovered from serious error". Pokusam opet uci na Mozilu i opet ista stvar. Pokusam uci preko Opere na net i sve super radi, ali Facebook nikako nece. Izbrisem Mozilu i instaliram novu i opet isto.
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
Da. Laptop mi je na popravci, pa trenutno koristim komp. Malo je stariji, ali je do sada sve normala radio.BvB09 je napisao/la:Da ne koristiš Windows Xp?suhakrpa je napisao/la:Sinoc upalim komp, sve normala, konektujem se, otvaram Mozilu kad se komp samo restartova. Opet kad se upalio izbaci gresku i pise "System has recovered from serious error". Pokusam opet uci na Mozilu i opet ista stvar. Pokusam uci preko Opere na net i sve super radi, ali Facebook nikako nece. Izbrisem Mozilu i instaliram novu i opet isto.
@Bilall pastu cu promijeniti ovih dana to vjerovatno nije ni mijenjano. A kako mislis za chipset to ne znam i ne kontam?
Mia San Mia
Znalo mi se dešavati isto, na Windows xp prije počnem nešto skidati, pc se restartuje užas.suhakrpa je napisao/la:Da. Laptop mi je na popravci, pa trenutno koristim komp. Malo je stariji, ali je do sada sve normala radio.
Probaj dignuti sistem ponovo, ili staviti sedmicu ako može, to je neka solucija.
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
Nemam ni volje ni vremena da radim sistem ili da mjenjam, ali u svakom slucaju hvala na odgovoru.
Northbridge, cip na ploci koji upravlja radom svih vaznih komponenti pa i procesorom.R32 je napisao/la:@Bilall pastu cu promijeniti ovih dana to vjerovatno nije ni mijenjano. A kako mislis za chipset to ne znam i ne kontam?
On bas takve probleme zna da pravi onda kada mu se blizi kraj, a mogu se javljati i neki artefakti na displayu pri zamrzavanju itd, mada zamrzavanje moze cesto da uzrokuje i HDD ako ima losih sektora ili neki drugi problem na njemu, ali opet

zamijeni pastu obavezno i kupi onu sa jacom toplotnom vodljivoscu, a provjeri ti i drivere jesu li svi uredno instalirani

pokusaj skinuti negdje i program da izmjeris te temperature, a ako nisi radio skeniranje hdd-a skini HD tune.
Eto.
-
- Kontakt:
neko link za download Microsoft Office-a (2010 npr) ?
https://kickasstorrents.im/microsoft-of ... 93440.html" onclick="window.open(this.href);return false;zabranjeni je napisao/la:neko link za download Microsoft Office-a (2010 npr) ?
Do zadnjeg dana zivota mog samo Saraj'vo!
@Bilall Drajveri su sami instalirani, ja digao sistem usao tamo svaki drajver ima pa i za blu tu. A sad ne mogu provjeriti druge jer se bas brzo zaledi. Pa vidjet cu kakva ce situacija biti kad pastu zamijenim.
Mia San Mia
- OnlyUnited
- Kontakt:
Moguce da je zastarjela pasta problem (nova kosta do 5 KM, i ima odlicnu provodljivost) al' takodjer moguce da kuler procesora ili ne sjeda pravilno ili nije do kraja prikopcan na plocu il' je pri kraju. Onda, nakon paljenja, laptop radi do momenta kada temperatura skace preko granice dozvoljene, pa se desava ono sto je automatski ugradjeno tj. smrzavanje/restartovanje jer tako cuva komponente.
Ponavljam, opet provjeri ram module, napajanje, hd,...
Ponavljam, opet provjeri ram module, napajanje, hd,...
- Ed Woodward for Prime Minister !
Ako bi mi neko pokušao pomoći u vezi sa sljedećim problemom, bio bih mu zahvalan. Riječ je o internet konekciji. Dakle:
Prije dva dana prešao sam na Telemachov internet; dobio sam neki Cisco uređaj (model EPC3928) koji, kako vidim, u sebi sadrži modem i router. Internetu preko laptopa mogu pristupiti samo ako je taj Cisco s laptopom povezan preko UTP kabla, a pored toga stoji i žuti trokut u donjem desnom uglu ekrana - gdje je i ikona za samu konekciju. Preko mobitela ulazim bez problema. Dakle, pristup internetu preko laptopa moguć je samo onda kad je povezan UTP-om.
Bio bih zahvalan ako bi neko bio voljan pomoći!
Prije dva dana prešao sam na Telemachov internet; dobio sam neki Cisco uređaj (model EPC3928) koji, kako vidim, u sebi sadrži modem i router. Internetu preko laptopa mogu pristupiti samo ako je taj Cisco s laptopom povezan preko UTP kabla, a pored toga stoji i žuti trokut u donjem desnom uglu ekrana - gdje je i ikona za samu konekciju. Preko mobitela ulazim bez problema. Dakle, pristup internetu preko laptopa moguć je samo onda kad je povezan UTP-om.
Bio bih zahvalan ako bi neko bio voljan pomoći!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Znaci pravilno podesavanje tog rutera:
- Start - Control Panel - Network and Internet - Network and Sharing Center - Change adapter settings. Desnim klikom misa na Local Area Connection adaptera pa Properties, oznaci Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) pa klik na Properties pa odaberi Obtain an IP address automatically i Obtain DNS server address automatically te ok.
Za konfiguraciju wairlessa kucas 192.168.0.1, pod DOCIWAN il tako nesto, otvorit ce ono login, e ta polja ostavi prazna, al' klikni na login. Otvorit ce ti opciju weirless u gornjem meniju, odaberi manual i sacekaj da se stranica ucita. U polju U polju Network Mode odaberi B/G Mixed a u polju Wireless Network odaberi Name (SSID) te unesi ime mreze, te klikni na save settings. Pod weirless security uneses sifru.
Znaci ovo je konfiguracije Ciscovog EPC3825 rutera, al nadam se da su postavke slicne.
Kada zavrsis ova podesavanja, izvadis UTP.
- Start - Control Panel - Network and Internet - Network and Sharing Center - Change adapter settings. Desnim klikom misa na Local Area Connection adaptera pa Properties, oznaci Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) pa klik na Properties pa odaberi Obtain an IP address automatically i Obtain DNS server address automatically te ok.
Za konfiguraciju wairlessa kucas 192.168.0.1, pod DOCIWAN il tako nesto, otvorit ce ono login, e ta polja ostavi prazna, al' klikni na login. Otvorit ce ti opciju weirless u gornjem meniju, odaberi manual i sacekaj da se stranica ucita. U polju U polju Network Mode odaberi B/G Mixed a u polju Wireless Network odaberi Name (SSID) te unesi ime mreze, te klikni na save settings. Pod weirless security uneses sifru.
Znaci ovo je konfiguracije Ciscovog EPC3825 rutera, al nadam se da su postavke slicne.
Kada zavrsis ova podesavanja, izvadis UTP.
Uradio - opet mrka kapa.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Ponovi sve, al' evo ti i video (po kracem postupku), pa vidi 'oceli pomoci.
[youtube][/youtube]
Za konfig CISCA pocinje od 1:24.
Vodi racuna da ti je ukljucen weirles na laptasu. Provjeri u device manageru imal kakavih upitnika/usklicnika.
[youtube][/youtube]
Za konfig CISCA pocinje od 1:24.
Vodi racuna da ti je ukljucen weirles na laptasu. Provjeri u device manageru imal kakavih upitnika/usklicnika.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 24 apr 2015, 23:26, ukupno mijenjano 1 put.
I dalje isto. Ne znam šta da radim, probao sam svašta i opet bez pomaka.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Upravo gledam taj spisak. Nema nikakvih upitnika, mada je bio jedan koji se odnosio na Microsoft Teredo Tunneling Adapter, ali sam ga uspio ''otkloniti'' zahvaljujući nekom postupku s neke stranice - nešto preko regedita ili sl. Možda ga nisam potpuno riješio, tj. možda je taj upitnik tek tako ''sklonjen'' bez pravog rješenja tog problema.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Skini Windows repair (all in one) te advanced system care.
A taj Teredo Adapter ne igra ulogu za tebi vazan (IPv4) protokol.
Vidi pod start - services da li je dhcp na automatic.
Gdje ću ovo vidjeti?OnlyUnited je napisao/la:Skini Windows repair (all in one) te advanced system care.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.