Ko je napisao da osvajamo titulu ? Mi smo postavili cilj na pocetku sezone plasman u evropu i afirmacija mladih igraca, to cemo ako Bog da i ostvariti. Normalno je da Želju novinari i navijaci drugih klubova guraju ka naslovu prvaka jer je Željo najtrofejniji klub u državi i koji zna kako se titule osvajaju, samo treba biti realan i reci da se sa ovom ekipom teško može osvojiti titula jer glavni dio ekipe cine djeca koja imaju oscilacije u svojoj igri,a stariji igraci u ekipi nemaju kvalitet za neke vece domete, pored toga i klupa je dosta tanka jer nemamo igraca koji može biti neka prevaga na terenu..RuleHz je napisao/la:Evo jedna stvar neće meni biti jadna kod nekih momaka vaših. Zašto poslije pobjeda neki momci pričaju , odvajamo titulu , a poslije kikseva ma ne kod nas igraju djeca nemamo mi šanse za titulu itd.
Ugl. nemoj ko da pomisli da he ovo neka provokacija im sl. daleko od tog, ali to me zanima ??
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Ako treba, otići će nas 5000, šutit ćemo cijelu tekmu, ali moramo ostati JEDNO! Do kraja sezone treba razmislit o svemu, pa ako Bog da, na euro tekme se vratit nikad jači ! Jer mi to fakat možemo. Boli ova smrt, zaista boli. Ali naša braća nas gledaju sa neba i bodre nas, naši Đilda, Aner, Paco, Ćata, Mirza...MrRiccoli je napisao/la:Upravo to. I nas brat bi to isto htio da budemo bliži i jači nego ikad i da volimo želju jače nego ikad. Ne smije grupu razbiti jedna obična narkomancina koja uze život našem bratu. Ako je stav da se do kraja sezone nema organizovanog navijanja ja to postujem, al taj period trebamo iskoristiti da vidimo šta je najbolje i da se još više zblizimo ako i radi čega onda radi našeg brata Mirze, da mi dragi Allah podari lijepo Dzennetkatakomba je napisao/la:Sjedim i razmišljam o svemu. Vrtim ovaj klip od danas milion puta. Mislim u sebi, pa Bože, zašto uvijek najbolji ? Sa 14 godina sam ostao bez majke, i tada sam mislio da me više ništa ne može tako pogoditi. A ipak može. Naš rahmetli Mirza, imao je 26 godina, otprilike isto kao i 'Manijaci' . Iako boli ova smrt, moramo ustati i biti jedno, kao nikad do sada. Zar da dopustimo da jedna obična narkomančina uništi sve ovo. Sve ovo što se godinama gradilo ? Možda jeste ubio našeg brata (koji će vječno živjeti u nama), ali nije ubio NAS ! Mi smo ti koji trebamo da se borimo za ovu tribinu! ZA NAŠEG ŽELJU ! To bi i naš Mirza htio. Ne trebamo posustati sada, bez "ispaljenog metka" . Lako je meni otici na sjever ili na jug, ne bojim se ja nikoga. Ali me još više boli kada vidim da nismo jedno. (a danas smo pokazali da JESMO). Zato ovu sezonu prebroditi nekako, a od iduce u nove pobjede nadam se, zajedno sa NAŠIM ŽELJKANOM !
SVI KAO JEDNO, JER MI TO JESMO ! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ !
edit: morao sam ovo napisati, bilo je jače od mene ...
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željezničar živimo !
-
- Kontakt:
Ma nije niko ozbiljniji pisao o tituli, iskreno. Kao i kod vas evo od danas ste samipioni svemira, a ako bude iks sa Sirokim bice bjezanija po terenu.Takav je nas mentalitet. Ja mislim da cemo mi ponovo doci u situaciju poslije iduceg kola da budemo u minusu samo jedan bod za vodecim. Ali jednostavno nismo za titule i plus ova tragedija koja ce obiljeziti citavu sezonu jer evo i igraci se zale kako su igrali u tisini i na to nisu navikli. Evropa je maksimalni moguci domet od pocetka PL bila i jos uvijek je jedina zelja svakog malo ozbiljnijeg Zeljovca.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
-
- Kontakt:
Hajd dobro da je doša navijač Zrinjskog koji nekad osvoji titulu,nego došao navijač čiji klub osvojio titulu kad je Drina bila 1KM. jeb.ote.RuleHz je napisao/la:Izvinite ako sam ja koga uvrijedio , ali očito moja greška sto sam pisao ista , posto ste VI... Pozz
U tom jeste poenta moramo biti jedno jer ako mi to ne ocuvamo neće niko drugi. Koliko god neko kritikovao jug i baklje i sve jednostavno mora znati da bez juga nije isto. Ne mislim ja da bi mi da se nije nista desilo uzeli tituli jer vjerujte mi da me bi nemamo tim jednostavno za to, a i u klubu mora sve mnogo bolje funkcionisati da bi se to postiglo. I moja je želja da se na evropskim tekmama ako Bog da vratimo što jači ipak grupa postoji 28 godina i dokazimo da je ništa ne može spriječiti, a Mirzu nosimo u srcima i mislima i samo pomislimo da bi i njegova želja bila da se vratimo još jači
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
- egocentrik
- Kontakt:
HordeBL balavce balavi samo zbog tebe sam se logovao, treba te trajno odstraniti s foruma, a i vas pojedine strumfove sto ofirate imena i ne znate na zajebanciju odgovorit zajebancijom vec vrijedjanjem.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
- egocentrik
- Kontakt:
Namjerno sam ovdje komentarisao da bi narod vidio sta je bolesnik napisao.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
Jel vam ovo kamera kluba sto snima u ekstra **** rezoluciji?
Uzasno teska utakmica. Specificna po mnogo cemu. Sto spletom okolnosti,sto nekim dobrim igrama,nasli smo se u samom vrhu tabele,na bod od prvog.Igras kuci,ocekuje se pobjeda. U goste ti dolazi ekipa koja je u prilicno lagodnoj situaciji. Imaju solidan kvalitet,ne bore se ni za sta,drago bi im bilo pokvariti ti situaciju...Na tribinama muk,u zraku se osjecala tuga,...Kao da se covjek nalazi na nekom mjestu na kojem nikad nije bio. Sve ti nepoznato. Prvi put u zivotu,na Grbavici,cujes svaku rijec sa terena,svaku rijec sa tribine...
Sveukupno,situacija nimalo povoljna za igrati nogomet.
U ovim okolnostima,ekipa je dobro odreagovala. Postojala je igra koja je trebala biti dovoljna za pobjedu.
Zasto se nije pobjedilo?
Po meni ne treba previse insistirati na odgovorima. Ovu utakmicu treba probati zaboraviti,ako i sto je prije moguce.
Sto se dulje bude mislilo na ovu utakmicu,manje je vremena za pripremu sljedece. A ovo sto slijedi,puno je vaznije od ovg sto je bilo jucer.
Sveukupno,situacija nimalo povoljna za igrati nogomet.
U ovim okolnostima,ekipa je dobro odreagovala. Postojala je igra koja je trebala biti dovoljna za pobjedu.
Zasto se nije pobjedilo?
Po meni ne treba previse insistirati na odgovorima. Ovu utakmicu treba probati zaboraviti,ako i sto je prije moguce.
Sto se dulje bude mislilo na ovu utakmicu,manje je vremena za pripremu sljedece. A ovo sto slijedi,puno je vaznije od ovg sto je bilo jucer.
realno je da sloboda ima barem ravnopravan sastav i barem 3 igrača koji bi nama bili pojačanja. i u atmosferi dženaze mi smo i sa igračem manje stvorili šanse za pobjedu. tako da se realno nema šta kome zamjeriti.
kao što ja govorim sve vrijeme - olimpic i sloboda imaju barem ravnopravne sastave, a široki, zrinjski i sarajevo jače. mi ćemo svejedno po svoj prilici završiti najmanje četvrti, a još uvijek imamo realne šanse da završimo i više od toga. izgleda ko god "mora" dobiti ove godine ne dobije, ko god to bio.
kao što ja govorim sve vrijeme - olimpic i sloboda imaju barem ravnopravne sastave, a široki, zrinjski i sarajevo jače. mi ćemo svejedno po svoj prilici završiti najmanje četvrti, a još uvijek imamo realne šanse da završimo i više od toga. izgleda ko god "mora" dobiti ove godine ne dobije, ko god to bio.
Utakmica bila i prosla, mada je ona iskreno nakon svega bila u drugom planu. Ekipa je imala, i imace oscilacije, i to nije nista sto vec svi ne znamo. Necu da prozivam nikoga, mada iskreno mislim da je onaj Eldarov zicer rijesio utakmicu, i juce nam zakucao X sa Slobodom. Oni nisu imali nista, sem one Antoline odbrane, i onog gola. Poslije toga cista NULA. Nas je problem sto nismo mogli pokazati karakter da pobijedimo, iako smo sa igracem manje napravili dvije, tri prilike, ili eto recimo neke sanse. Ja nikome nista ne zamjeram, Boze moj, fudbal je takav, i milion puta kazem da smo i od slabijih gubili, a bolje pobjedjivali. Zivot ide dalje, borba za Evropu mora biti prioritet, ostalo koliko se bude moglo. Niko ne garantuje da nece jos oscilacija biti, ne samo kod nas nego i kod ostalih ekipa, pa Boze moj... Treba podrzati Zelju, pa kako nam bude. Sinoc sam dosao kuci, i pogledao snimak utakmice, i moram pitati zna li neko ko je ono g.o.v.n.o. sa zapadne tribine koji psuje redom majku Odi, Kvesi, Baji, i ostalim igracima. Kako se nije navijalo, jasno se culo kako psuje, i kome psuje. Uzas zivi. Na kraju, neka je mladom momku vjecni rahmet, jedan mladi zivot je ugasen tek tako.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
nisam razocaran pristupom igre, ali jesam realizacijom! trebali smo u prvom voditi 3-4 razlike i onda mirno privesti tekmu do kraja, ovako ostaje zal za 2 boda. jbg, desava se.
ali nama je svaka tekma ovakva. i neka je. neka momci vide da nece moci sve na lijepe oci osvojiti. treba se oznojiti za svaki bod, kod nas svakako veci problem predstavlja domaci nego gostujuci teren. i dalje smo u igri za evropu, olimpik zijanio, borac isto, znaci nama je ovo ispalo na kraju ok.
ne treba ovo shvatiti kao nesto sto je izraziro lose. sloboda je bila u naletu i iskoristili su nas slabiji period u drugom poluvremenu (mada bi onom sudiji paradziku je.bao kevu i cijelu familiju zbog crvenog). nebitno, idemo dalje, bod po bod i evropa je tu!!!
samo bez panike treba pristupiti utakmicama!
ali nama je svaka tekma ovakva. i neka je. neka momci vide da nece moci sve na lijepe oci osvojiti. treba se oznojiti za svaki bod, kod nas svakako veci problem predstavlja domaci nego gostujuci teren. i dalje smo u igri za evropu, olimpik zijanio, borac isto, znaci nama je ovo ispalo na kraju ok.
ne treba ovo shvatiti kao nesto sto je izraziro lose. sloboda je bila u naletu i iskoristili su nas slabiji period u drugom poluvremenu (mada bi onom sudiji paradziku je.bao kevu i cijelu familiju zbog crvenog). nebitno, idemo dalje, bod po bod i evropa je tu!!!
samo bez panike treba pristupiti utakmicama!
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
- Neandertalac
- Kontakt:
Ponosan na nase igrace za sve sto su uradili ove sezone. Vec sada mozemo reci kako smo dobili par dragulja koji ce u buducnosti ciniti okosnicu tima i na kojima ce klub profitirati. Ja, koliko god zelio da ova djeca budu ta koja ce presjeci vrpcu i prva uci u cilj, znao sam kako je to daleko od realnog i da su nas u utrku za titulu ubacili losi rezultati konkurenata, a ne neke nase pretjerano dobre igre. Svi mi se moramo sjetiti cilja sa pocetka sezone, a to je europa i afirmacija mladih, i iskreno prezadovoljan sam sa ovim drugim, jer znam da koliko dobra cemo imati od njih.
Sto se tice pljuvaca, psovaca, strucnjaka. Kada bi poredao u liniju sve te, pogledao ih u facu te upitao ko su, gdje su i sta rade, tek bi tada shvatio kakvi su to bijednici.
Sto se tice pljuvaca, psovaca, strucnjaka. Kada bi poredao u liniju sve te, pogledao ih u facu te upitao ko su, gdje su i sta rade, tek bi tada shvatio kakvi su to bijednici.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
mislim svakome normalnom treba biti jasno da je teško očekivati konstantu i od igrača barcelone od 19 godina, a ne naših. oni moraju griješiti. a kad se sve sabere griješe manje od ovih "iskusnih", ne više.
Jucer su se na TVu jasno culi svi povici sa zapada, pa ljudi nama je nas zapad najveci neprijatelj.
Jači od ratova, režima i partija. 1921
Steta za propustene bodove, ali Boze moj zivot ide dalje.Vecina nas je znala da ce ovo biti teska tekma.Kao prvo Sloboda dobra ekipa, a jos kad tome dodas "atmosferu" na Grbavici gdje vecini raje nije bilo do tekme vec su svi bili mislima uz rahmetli Mirzu.Tako da ovaj rezultat meni nije nikako iznenadjenje.Ovi momci ne zasluzuju ""pljuvanje", jer se bore kao lavovi.Dati im podrsku do kraja prvenstva jer oni to zasluzuju svojim odnosom prema dresu kojeg nose.Nadamo se da ce uspjeti da ostvare cilj koji je primaran u ovoj sezoni a to je Evropa.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
- Neandertalac
- Kontakt:
Pitarski sudija. Ker!ZZtop10 je napisao/la:
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ma imamo to što imamo jer nemamo novca za nešto bolje, znali smo šta nas očekuje i naravno da treba dati podršku momcima do kraja al evo prvi ja opsujem u trenutku bijesa kad glupo prodamo loptu i mnogo raje u afektu nešto kaže al to ne znači da nemaju podršku jer bore se lavovski. A ako nam gredic i slijedeće godine bude pričao istu priču to će značiti da je on nesposoban. Ne ocekujem da ćemo se drama pojačati al očekujem bar 40-50% koliko nam realno i treba da bi konkurisali za titulu
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.