FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Amar TM'87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Amar TM'87 » 22 apr 2015, 20:41

Nikad nisam mislio da cu imat osjecaj kao danas. Igra ZELJO mjesto srece i euforije odem na utakmicu tuzan, nikakav. Minuta sutnje za MIRZU sav se najezim, ne mogu da vjerujem da se to desava, a onda 26 minuta i erupcija emocija. Pune oci suza dok se drzi parola i uzvikuje ime naseg MIRZE. :cry: :cry:

Volio bi da su igraci pobjedili ali im ne zamjeram, u drugom poluvremenu su napadali koliko su mogli jer ipak nije lahko igrati sa igracem manje. Ima jos dosta do kraja i na njima je da se trude da izbore Evropu.

A Jug nikad vise nece biti sto je nekad bio i to se danas moglo vidjeti.

muharenovic88
Kontakt:

Post Postao/la muharenovic88 » 22 apr 2015, 20:51

Utakmica se igrala pod čudnom atmosferom,ali to nije razlog onako loše igre.Znamo svi da je ova ekipa sklona oscilacijama,ali neke se stvari moraju srediti za buducnost.Bajic prio loptu i okrenuo se 230 puta.Kvesic mu par puta protrcava on sve hoce sam,postao je sebican zarad najboljeg strijelca,a to ne valja.Jedva čekam da se završi sezona da ne gledam više Hasanovića,gori je od Dine Muharemovića,frajer nema veze životom.Mislim, nema veze zbog poraza da završimo priču oko titule.Idemo po evropu i to je jedini cilj.Oda mi danas isto malo nejasan,iako su umorni da vadi dva igrača koji jedino nešto mogu uraditi i kad nemaju snage(Kokot,Djelmic).Turković največi kloc koji je mogao doći na Grbavicu.Ma ništa danas nije valjalo u pm-

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 apr 2015, 20:52

-Ove polusezone smo samo protiv Slavije odigrlai kuci kako treba sto je dokaz da nemamo kvalitet za najvisi plasman, kome to nije jasno nek ne prati klub dok opet ne dodju pare i cao..

-Nemam nista zamjerit ni igracima niti odovicu koji je izvukao 110% iz ove ekipe. Mnogi su nas otpisali od titule vec u 10om kolu, a eo mi smo u igri ostali gotovo do samog kraja

-Za nesto vise fale igraci poptu zebe ili bekrica za koje trenutno nemao sredstava i to je kraj svake price. Zato smo uspjeli stabilizovat klub, progurat nase mlade igrace koji tesko da bi dosli do izrazaja da smo ganjali neka pojacanja i sto je najvaznije imamo ono sto niko u ligi nema. Nasi igraci u ekipi glavni, a opet u vrhu :salut:

-Idemo momci do kraja jako i borbeno kao i do sada, ja jos jedino ocekujem da na derbiju izadjemo ako nista ne porazeni, evropa je valjda sigurna sumnjam da ce olimpic i borac moc nesto vise u kupu...i haj da se ne lazemo sad da pitari ne osvoje. Koliko smo mi jaki pogledajte samo sta oni imaju pa meda ne mogu...

-Danasnja utakmica se nije mogla dobit....Hasanovicev promasaj, pa crveni karton, bez podrske publike, tuga na stadionu,,, nismo mogli vise. Mogli smo al na srecu međutim previse smo tekmi u prvom dijelu dobili tako. Sloboda imala jednu sansu onu u prvom koju nisu zabili i na kraju daju go iz nase greske i majstorije zebe. Svaka mu cast na tome sto nije proslavio go, pravi profesionalac i covjek koji puno dao nasem klubu :salut:

Ostaje zal na kraju sigurno zbog ovih kikseva, ali doce i nase vrijeme. Titula smo se naosvajali tako da nisam tolko nestrpljiv samo polako i lagano sa vjerom u nas klub i nasu djecu. VOLIM TE ZELJO 1921.
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 22 apr 2015, 20:54, ukupno mijenjano 2 puta.
=\_1921_/=

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 22 apr 2015, 20:52

Prvo poluvrijeme smo odigrali dosta dobro , sloboda nije nista napravila i da je hasanovic dao ono sto je nemoguce profulati rutinski bi zavrsili utakmicu. hasanovic danas prelos bio, ne mislim samo zbog propustene sanse vec je prodao desetak lopti, a sadikovic kad je usao imali smo 2 igraca manje na terenu. U drugom smo nesto pokusavali al zaista tesko je bilo sa igracem manje.Porazom olimpica blizi smo evropi.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 22 apr 2015, 21:04

Lose skroz. Ukopa nas Beganovic, ali hajde nema veze. Razmazili smo mi ovu nasu djecu, moglo bi se i zviznuti kad. Edis bi mogao Bajić samarcinu opaliti za svako peglanje. Svaku kontru usere. Amira treba odmoriti malo, nije on još psihicki spreman za domaće utakmice. I ne znam koji je kura.c nasim igračima. Uspanice se kad imaju loptu ko da je bomba.

Nemaš koga pohvaliti.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 22 apr 2015, 21:07

Ni zbog cega ja nisam razocaran kao zbog odnosa navijaca prema igracima. Iskreno da krenemo od Zebe, momak je 5,6 puta upropastio dobru akciju svog kluba, a nasi indijanci mu uzeli ebat sve od do. Sta hocete da uzme loptu predribla sve i sam sebi ga zabije ? Drugo, zvizduci za Djelmica. Momku je ovo 7. Utakmica i prethodnih 6 je vrhunski odigrao. Trece psovke Nedi. Momak je usao kad smo imali igraca manje, trudio se, rvao se. Ne moze on krilo igrati, al nikako. Jedinu zamjerku imam Eldaru kod gola i Marijanu kod ispucavanja lopti. Eldar cuva 20metara pristora gdje nikog nema, a Zeba kulira na 16m od gola. Tacno se na igracima vidi pritisak kad igraju na Grbavici. Zbog ceg ? Pa zbog silnih trenera i menadjera, kojima je najveci uspjeh odigrat nerijeseno na sokeru. Kako kaze svaka lopta njima ? Pa imamol dragi gospodine igraca manje ? I na ovom forumu su me mnogi razocarali, svaka cast standardnim momcima na objektivnosti. Napravicu pauzu sto se tice pisanja po forumu, samo cu sutra staviti artikle koje prodajem od Manijaka i Zelje. Meni puno ne znace a porodici rahmetli Mirze, kolko tolko ce znaciti pomoc u parama.. Zivi mi bili Željovci..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 apr 2015, 21:09

da malo ipak odvadiš? jel baja asistirao zicere iz kontri za prvi gol u vitezu i gol u mostaru? jel treba svaku utakmicu momak od 21 godinu koji je prošle godine jedva ulazio i s klupe da zabije ili asistira da bi valjao?

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 22 apr 2015, 21:09

Pogledah sad snimak.Tanko.Jel bas rezultat danas bio u prvom planu?Idemo dalje.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 apr 2015, 21:12

a zeba je poslije gola po meni bar tri lopte za izgledne šanse namjerno prodao i bacio u bunar. samo on zna sigurno, ali to je moj utisak.

muharenovic88
Kontakt:

Post Postao/la muharenovic88 » 22 apr 2015, 21:13

Ma pusti sad tu priču.Jel se to ne smije iznijeti kritika na igrača zato što je on bio nekad dobar i dao gol.Isto radi svaku utakmicu primi loptu i onda se okreće oko sebe dok mu igrači prolaze po bokovima.Jednostavno samo pegla da nađe poziciju ne bi li ošutao i kad sve usere i nema gdje onda doda.Poštujem da ideš da budeš prvi strijalac ali nek odvadi malo.Nama je bitno da igramo timski jer nemamo veliki kavalitet i to je presudno.Ako ima neko ko će igrati samo za sebe,onda dobiješ gol kao danas i poništiš sve te golove i asistencije što je uradio ranije.

lazar
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la lazar » 22 apr 2015, 21:18

ChWilla je napisao/la:da malo ipak odvadiš? jel baja asistirao zicere iz kontri za prvi gol u vitezu i gol u mostaru? jel treba svaku utakmicu momak od 21 godinu koji je prošle godine jedva ulazio i s klupe da zabije ili asistira da bi valjao?
Nemora zabiti ili asistirat, ali ne mora ni peglat. Nema tu puno price, primis pogledaš i dodas. Kad se oni vrate i postave onda slobodno vrati Antolovicu.

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 22 apr 2015, 21:22

[youtube][/youtube]

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 22 apr 2015, 21:30

E i da smo svjesno htjeli pustiti gol Slobodi ne bi ovako Zebu samog ostavili..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 22 apr 2015, 21:34

Dosta su nas spašavala naša djeca, bio je red da nas jednom i zaje.bu. ;) U pet minuta dva žuta kartona, prvo bez potrebe oštar start na sredini terena, a onda čista glupost sa rukom. Beganoviću treba sad podrška, sviđa mi se i Odovićev komentar, da je to greška igrača koji želi mnogo, vjerujem da će opet odmah dobijati šansu da igra nakon što odradi kaznu, ali treba biti realan i reći da je to glavni uzrok za današnji kiks. Jah, možda ga i 11 na 11 ne bismo dali, mada ja vjerujem da bi, ali ovako je stvarno bilo preteško. Sat vremena sa igračem manje, u istoj ekipi kao u subotu, a pritom smo se trudili da napadamo i dođemo do pobjede, pokušavali smo, borili se, ali nije moglo.

Prije tog crvenog bilo je onako, solidno, lako smo dali gol, i lako smo mogli dati i drugi i trebali smo utakmicu završiti u prvom poluvremenu. Sloboda nam maltene ništa nije napravila, dok im nismo ostavili samog Zebu: najbolji igrač protivnika stoji 5 sekundi na vrhu šesnaesterca, a u krugu 10 metara nigdje nikoga oko njega.
FK Željezničar 1921

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 22 apr 2015, 21:41

nikome se nema nista zamjeriti. momci su se trudili, trcali, ginuli... nije islo. bice bolje drugi put. glavu gore!

...i da gubis deset nula nasa bi se pjesma cula. mi te volimo, mi te volimo!
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

uvijekuztebe1921
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la uvijekuztebe1921 » 22 apr 2015, 21:45

ChWilla je napisao/la:a zeba je poslije gola po meni bar tri lopte za izgledne šanse namjerno prodao i bacio u bunar. samo on zna sigurno, ali to je moj utisak.
3-4 puta iz izglednih pozicija za centarsut ili uposljavanje igraca Zeba ide u igraca i pokusava ga proci onako nonsalantno, dva puta je pao nije ni faul trazio. Da je bio pravi mogli smo mi i drugi fasovat.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mi smo Željini, Željo je naš!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 22 apr 2015, 21:45

Joj sto volim sto navijam za klub koji ne otpusti trenera posle dva nerijesena rezultata. ;)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 22 apr 2015, 21:47

Moje skromno mišljenje je da su se opteretili mogućnošću borbe za titulu.Jednostavno ne mogu podnijeti taj pritisak na Grbavici.Jasno je kao dan da nam je prijeko potreban VOĐA na terenu.Mi ga jednostavno nemamo.No,ne možemo im zamjeriti jer greške dolaze zbog pritiska,nepotrebnog,neiskustva,umora i želje da se ostvari dobar rezultat.Uz to još nam i fali nekoliko igrača u rotaciji i to se plaća.
Ipak ovu djecu treba podržati i nadam se da će gospodin Odović izvuću maksimum u Gradaćcu,kao što je to radio i do sada.
Sretno momci.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 22 apr 2015, 22:07

Ako neko nađe današnji klip kad smo pjevali pjesmu "Kad dođu teški dani" zamolio bih ga da mi to pošalje. Još me jeza hvata i još su mi suze u očima..
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 22 apr 2015, 22:22

Evo zbog čega mislim da je Odović pogriješio i da nas je to koštalo izgubljene borbe za titulu koja nam se realno ukazala. To je po meni povratak Memije na beka. Sa tim potezom odbrana nije ništa dobila nego možda čak i izgubila a napad i sredina su izgubili jer je naša dobitna kombinacija bila Memija, Bajić, Amir koji se se sjajno uklapaju i poznaju.
Što se odbrane tiče imamo Kvesu lijevo i na štoperu Kosorića koji je zajedno sa Antolovićem došao u pravu formu. Sa Kosorićem može igrati Bogdanović, Zeljković a i Uzelac je pokazao da se na njega može računati. Na desnom beku je za mene najbolji Zeljković a i čola se vrača u formu. To bi bilo to što se tiče odbrane koja je bez Memije na puno večem nivou nego prošlu polusezonu.
Sa Memijom na desnom krilu napad nam je puno ubojitiji a otvaraju se i dodatne mogučnosti. Naime pored Bajića na špicu i Hasanovića na defanzivnom veznom i Amira na centralnom lijevo bi mogao igrati ili Djelmić ili Kokot s tim što onaj drugi ostaje u kombinaciji za ofanzivnog veznog ili polušpica zajedno sa Beganovićem a imamo za vezu i D.Sadikovića što nam daje širinu u kombinacijama i klupi. Imamo još i Vareu Bučana koji mogu odigrati pola sata kad zatreba.
Mislim da je Odović tako razmišljao da sigurno ne bi prosuli ova 4 boda na Grbavici a da ne pričam kako bi to tek Amar iskombinovao i sad bi bili prvi.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.