FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

MrRiccoli
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MrRiccoli » 22 apr 2015, 19:45

Rios je napisao/la:Valjda nam je svima jasno da je ova ekipa sklona oscilacijama,meni bar jeste i pisao sam to i nakon Viteza kao svojevrsno upozorenje.Zbog toga se manuti price o tituli,okrenuti se samo borbi za Evropu,te analizama,pohvalama i kritikama pristupati od utakmice do utakmice,nikako generalizovati nesto.
Danas u prvom poluvremenu smo i igrali dobro donekle.Postignuti rani gol,ona kolosalna prilika Hasanovica,rastrcanost,borbenost,nekoliko lijepih akcija.Medjutim u drugom poluvremenu nas je ocito sustigao umor od subote i doslo je do fizickog pada ekipe.Sa druge strane je stajao protivnik koji je dosao rasterec,lisen svakog pritiska,odigrao agresivno i disciplinovano i dosao do tog gola i na kraju boda.Nasa limitirana klupa dosla jos jednom do izrazaja,izmjene nisu donijele nista posebno,nikakvu svjezinu,nista,a upravo se od izmjena ocekuje nesto kad imas igraca manje na terenu..
Beganovicu ne zamjeram nista,ona dva ekspresna zuta kartona su plod neiskustva i mladosti,jbg..
Malo je nezgodno to sto smo prosuli nova 2 boda kuci u okolnostima kad je borba za Evropu jako tjesna,ali sta je tu je..Slijedi nam izuzetno tesko gostovanje Zvijezdi koja nakon danasnje pobjede vjerovatno ponovo sanja san o ostanu u Pl,nece biti lagano nimalo.. :| Generalno naredno kolo bi moglo ponuditi dosta odgovora obzirom na parove,nadati se samo da ce oni biti najbolji moguci po nas..
Ja tu malo odovicu zamjeram, znam da na klupi imamo nule većinom, ali mislim da je evo odma u drugom trebao početi Sadiković umjesto hadziahmetovica, momak je izvrstan talenat al to ne znači da ga treba forsirati po cijenu svega

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 22 apr 2015, 19:46

Minjore je napisao/la:Strucnjaci s Grbavice. Prosli put svi urlali sto argentica, daj nam Nedu, nase dijete. Ovaj put drvo i kamen na Nedu. Kako nama uvijek sude Burekovic, Paradzik, Jakupovic ? Pa de strucnjaci nabrojte jos trojicu sudija, niko jednog znati nece osim Valjica. Kaze vidi crkli ne mogu da trce. Pa sine dragi vise od po sata igras s igracem manjem, sta vise bolje sanse imas i oni tako. Kasnije cu jos, ovo je na prvu..
Treba da se na kraju sezone zahvalimo i Nedi i Varei, Bucanu i možda još nekima, jednostavno nemaju kvalitet za Želju. Što se tice sudija dobri su Antoni Bandic, Elvis Mujic, Dragan Skakic, Ilija Živkovic, Husein Terzic i Valjic, sve ostale sudije su promašile profesiju i baš ti što su promašili profesiju uvijek nama sude. Trebaju naši iz kluba jaci pritisak na savez izvršiti da nam dolaze ove sudije a ne Paradžik i ostali levat.i. Sljedeci transfer rok nam je kljucan i tu ce se pokazati sposobnost Harisa Alihodžića, nadam se da ce uz dogovor sa Odom pronaci kvalitetne igrace jer nam na gotovo svakoj poziciji treba po jedan, a moramo i klupu ojacati ako hocemo neki rezultat naredne sezone, jer je žalosno vidjeti da ti na klupi sjede Turkovic, Varea, Bucan itd..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Rios

Post Postao/la Rios » 22 apr 2015, 19:50

MrRiccoli je napisao/la:
Rios je napisao/la:Valjda nam je svima jasno da je ova ekipa sklona oscilacijama,meni bar jeste i pisao sam to i nakon Viteza kao svojevrsno upozorenje.Zbog toga se manuti price o tituli,okrenuti se samo borbi za Evropu,te analizama,pohvalama i kritikama pristupati od utakmice do utakmice,nikako generalizovati nesto.
Danas u prvom poluvremenu smo i igrali dobro donekle.Postignuti rani gol,ona kolosalna prilika Hasanovica,rastrcanost,borbenost,nekoliko lijepih akcija.Medjutim u drugom poluvremenu nas je ocito sustigao umor od subote i doslo je do fizickog pada ekipe.Sa druge strane je stajao protivnik koji je dosao rasterec,lisen svakog pritiska,odigrao agresivno i disciplinovano i dosao do tog gola i na kraju boda.Nasa limitirana klupa dosla jos jednom do izrazaja,izmjene nisu donijele nista posebno,nikakvu svjezinu,nista,a upravo se od izmjena ocekuje nesto kad imas igraca manje na terenu..
Beganovicu ne zamjeram nista,ona dva ekspresna zuta kartona su plod neiskustva i mladosti,jbg..
Malo je nezgodno to sto smo prosuli nova 2 boda kuci u okolnostima kad je borba za Evropu jako tjesna,ali sta je tu je..Slijedi nam izuzetno tesko gostovanje Zvijezdi koja nakon danasnje pobjede vjerovatno ponovo sanja san o ostanu u Pl,nece biti lagano nimalo.. :| Generalno naredno kolo bi moglo ponuditi dosta odgovora obzirom na parove,nadati se samo da ce oni biti najbolji moguci po nas..
Ja tu malo odovicu zamjeram, znam da na klupi imamo nule većinom, ali mislim da je evo odma u drugom trebao početi Sadiković umjesto hadziahmetovica, momak je izvrstan talenat al to ne znači da ga treba forsirati po cijenu svega

Ocito da je Sadikovic van forme cim ga Oda drzi na klupi nekoliko utakmica vec.Danas je dobio cini mi se pola sata i moram ti reci da nisam bas nesto zdovoljan njegovom predstavom :|
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 22 apr 2015, 19:50

Željooooo je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Strucnjaci s Grbavice. Prosli put svi urlali sto argentica, daj nam Nedu, nase dijete. Ovaj put drvo i kamen na Nedu. Kako nama uvijek sude Burekovic, Paradzik, Jakupovic ? Pa de strucnjaci nabrojte jos trojicu sudija, niko jednog znati nece osim Valjica. Kaze vidi crkli ne mogu da trce. Pa sine dragi vise od po sata igras s igracem manjem, sta vise bolje sanse imas i oni tako. Kasnije cu jos, ovo je na prvu..
Treba da se na kraju sezone zahvalimo i Nedi i Varei, Bucanu i možda još nekima, jednostavno nemaju kvalitet za Želju. Što se tice sudija dobri su Antoni Bandic, Elvis Mujic, Dragan Skakic, Ilija Živkovic, Husein Terzic i Valjic, sve ostale sudije su promašile profesiju i baš ti što su promašili profesiju uvijek nama sude. Trebaju naši iz kluba jaci pritisak na savez izvršiti da nam dolaze ove sudije a ne Paradžik i ostali levat.i. Sljedeci transfer rok nam je kljucan i tu ce se pokazati sposobnost Harisa Alihodžića, nadam se da ce uz dogovor sa Odom pronaci kvalitetne igrace jer nam na gotovo svakoj poziciji treba po jedan, a moramo i klupu ojacati ako hocemo neki rezultat naredne sezone, jer je žalosno vidjeti da ti na klupi sjede Turkovic, Varea, Bucan itd..
Onda ti skupi pare da dovedemo zamjene za te koje mislis da se otpuste iz ekipe. ;)

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 22 apr 2015, 19:51

Yebi ga..
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 22 apr 2015, 19:53

Uprava treba naći pare ili ih zamijeniti juniorima.. Statut je usvojen i od tada nisam siguran da je bilo i jedne zvanične riječi iz kluba..

BUDI ŽELJO !!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 apr 2015, 19:54

Ne znam jel' do mene, ali veće oscilacije u igri imaju ovi "iskusni" nego djeca.
DRUG NEBI TI PUNCA

Putnik
Kontakt:

Post Postao/la Putnik » 22 apr 2015, 19:57

Šta je tu je, svi smo očekivali da ćemo imati nekoliko kikseva, a evo desili su se. Našim mladim igračima nemam šta zamjeriti, skloni su oscilacijama i to je to.

Ono što se dugo ponavlja jeste da je Eldar naša najslabija karika. Ne samo zbog promašene šanse, i Ronaldo je fuli, ali općenito mi se ne sviđa kao igrač. Trom je, usporen, jednostavno nedefinisan. Ono što je Benjo Čolić na desnom beku odigrao činilo mi se ok, možda s njim probati na mjestu Hasanovića, pa vidjeti na šta će ličiti.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 22 apr 2015, 20:01

@arelinho, ja sam navijac, ja dolazim na utakmice, kupujem artikle kluba itd, nije moj posao da kupujem igrace.
Ti igraci koje sam nabrojao da se trebaju otpustiti trenutno ne bi mogli ni u Vrbanjuši igrati, a kamoli u najtrofejnijem klubu u državi.Mogli smo dovesti igrace koji su nam se nudili i sa njima bi se hladno prošetali ligom, a plate tih igraca uopšte nisu bile toliko velike ali .. Cekam ovaj ljetni transfer period da vidim da li je ta osoba koja je trebala riješiti te transfere toliko nesposobna ili je nešto drugo u pitanju.. ;)
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 22 apr 2015, 20:06

Željooooo je napisao/la:@arelinho, ja sam navijac, ja dolazim na utakmice, kupujem artikle kluba itd, nije moj posao da kupujem igrace.
Ti igraci koje sam nabrojao da se trebaju otpustiti trenutno ne bi mogli ni u Vrbanjuši igrati, a kamoli u najtrofejnijem klubu u državi.Mogli smo dovesti igrace koji su nam se nudili i sa njima bi se hladno prošetali ligom, a plate tih igraca uopšte nisu bile toliko velike ali .. Cekam ovaj ljetni transfer period da vidim da li je ta osoba koja je trebala riješiti te transfere toliko nesposobna ili je nešto drugo u pitanju.. ;)
Onda nisi svjestan nekih stvari u klubu.
Koliko para toliko muzike ;) pa ti sam zakljuci sta to treba da znaci

tmtmtmtm
Kontakt:

Post Postao/la tmtmtmtm » 22 apr 2015, 20:22

@Zeljoooo ... maca ti si samo takav pljuvac...ti nisi nikakav navijac...jedva cekas kiks da bi dosao na forum i ko pizda pljuvao igrace...mangup si dodji na stadion pa to njima licno reci nemoj da ti frustracije koje ti zena kuci napravi da prenosis na ostale...boze moj uzela sloboda bod treba ih vjesati...nisu se borili ???? Dodji sebi sine....dzenise eldare glava gore....ove pljuvace ignorisite takvi su pljuvali vis u sehu i istog tog zebu su pljuvali...zato hajmo mladici ginite i donesite bodove iz gradacca...VOLIMTE ZELJO vise od dusmana kao sto je @Zeljooo

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 22 apr 2015, 20:23

Kasnije ću ostaviti komentar što se utakmice tiče, ali još uvijek me jeza hvata kada se sjetim juga u 26oj minuti :(
Sa kolikom dozom bola je skandirano ime našeg rahmetli brata i koliko je ljudi zaplakalo nakon onog "zakucat će bar još jednom".
Do neba se orilo ! :cry:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 22 apr 2015, 20:28

Ajzea je napisao/la:Kasnije ću ostaviti komentar što se utakmice tiče, ali još uvijek me jeza hvata kada se sjetim juga u 26oj minuti :(
Sa kolikom dozom bola je skandirano ime našeg rahmetli brata i koliko je ljudi zaplakalo nakon onog "zakucat će bar još jednom".
Do neba se orilo ! :cry:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Željezničar živimo !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 apr 2015, 20:28

Ja sam plako ko malo dijete.
DRUG NEBI TI PUNCA

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 22 apr 2015, 20:33

Kad stane srce moje i Bog mi sklopi oči, zakucaće bar još jednom i s neba će za te doći.. :cry:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 22 apr 2015, 20:33

Imamo li mi kakav kodeks ponasanja na onom zapadu? Pa ljudi moji ja se grozim kad sam cuo ono danas na tvu, pa grozim se od same pomisli da nekad tu sjedi Svabo, ili pak Bazdarevic pa moraju one grozote slusat.

Ko je onaj debil sto psuje sve i svasta sto nasima sto sudiji sto Husrefu, a Husref to nije zasluzio. Bar one grozote, fuj fuj fuj!
Nista nije ni sjever bolji, al bar se ne cuje na tv-u ( dok se onaj jedan ne prodere, znamo svi koji).

Treba staviti kodeks ponasanja na ulazu na zapad!

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 22 apr 2015, 20:34

tmtmtmtm je napisao/la:@Zeljoooo ... maca ti si samo takav pljuvac...ti nisi nikakav navijac...jedva cekas kiks da bi dosao na forum i ko pizda pljuvao igrace...mangup si dodji na stadion pa to njima licno reci nemoj da ti frustracije koje ti zena kuci napravi da prenosis na ostale...boze moj uzela sloboda bod treba ih vjesati...nisu se borili ???? Dodji sebi sine....dzenise eldare glava gore....ove pljuvace ignorisite takvi su pljuvali vis u sehu i istog tog zebu su pljuvali...zato hajmo mladici ginite i donesite bodove iz gradacca...VOLIMTE ZELJO vise od dusmana kao sto je @Zeljooo
Sine dragi, ako kažem da Varea, Turkovic, Bucan i ima ih još par nisu igraci za Želju onda sam kao pljuvac :facepalm:
Nikad kad sam na stadionu ne zviždim našim igracima, oni su obukli dres Želje i bore se za njega i nikad necu psovati i vrijeđati igrace koji nose dres svetinje. Ja kad nešto kažem ja stanem iza svojih rijeci, na kraju sezone se treba riješiti Varee, Turkovića, Bucana itd.. I da dodam još ovo da ja nisam nikakav dušmanin kako ti kažeš jer ja volim Želju više nego sebe, i u interesu mi je da Željo bude što bolji i jaci a sa nabrojanim igracima to nece biti.. ;)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 apr 2015, 20:35

a ko bi to rekao kad je varea potpisivao? mislim lako je biti pametan kad se nešto već desi. prvi ja nisam.

Southboy
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Southboy » 22 apr 2015, 20:37

Hvala danas svim nasim navijacima sto su pruzili podrsku u toj nesretnoj 26min.
Kako necu plakati,same su suze isle niz lice..Brate nas,nikad te zaboraviti necemo..
O utakmici necu puno,"mi smo"(kao navijaci) zbog narkomana dodatno pred kraj prvenstva nametnuli pritisak tako da se njima nema sta prigovoriti.Borili su se s igracem manje,a zamislite kako je njima bilo ono doziviti i kako su oni to podnijeli..Žao mi je sto su ostali bez prave podrske jer da je bila normalna situacija,oni bi nošeni pjesmom zabili pobjedonosni pogotak siguran sam u to.

Njima mnogo borbe i srece u Gradačcu jer ce im trebati jer nas nazalost nece biti..

Rahmet ti duši Mirza :cry: :cry:
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

gramparada
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la gramparada » 22 apr 2015, 20:40

Željooooo je napisao/la:@arelinho, ja sam navijac, ja dolazim na utakmice, kupujem artikle kluba itd, nije moj posao da kupujem igrace.
Jesi li razmisljao o tome da NEMA PARA,igraju nam juniori koji su se pokazali bolji nego 80% lige,o kakvim pojacanjima pricas kad nismo bili u stanju jednog Tomica zadrzati.Ove sezone smo dobili vise nego ikad,afirmisali smo mlade igrace koji ce sljedece sezone da budu okosnica tima.Sto se mene tice ne treba nikoga dovoditi ako se radi na vracanju dugova,ako ce se klub dici na noge.Sta je trebalo zavaliti se u jos vece dugove da bi se osvojilla titula i onda ispasti u 1.predkolu i tako u krug.Igraju nam djeca od 18 godina i svaka im cast!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: DUVNO1921, ristagrad, VolimBiH96 i 71 gost.