FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Argentina
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Argentina » 22 apr 2015, 18:53

uvijekuztebe1921 je napisao/la:
bojamora je napisao/la:Ma nek priča ko šta hoče ali poslije još jednog kiksa na domačem terenu ozbiljno se treba razmisliti o povjerenju Odoviću. Protiv realno slabijih ekipa kada je najvažnije i kada nam se pružila prilika čak i za borbu za titulu mi gubimo 4 prevažna boda. Priča o tome kako nemamo dobru ekipu uopšte ne stoji i realno su možda jedino pitari po imenima jači. Stvarno da se čovjek rokne, umjesto da smo prvi nama je sad upitna i Europa.
Na papiru realno mi smo mozda 5. ekipa. Ja smatram da Odovic izvlaci trenutni maksimum iz ove ekipe. Nemamo mi tu nadmoc da pritisnemo i zabijemo gol, fali nam jedan Zeba-Bekric igrac koji ce povuci, mi ga sad nemamo.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Odovic je najbolji nas trener poslije rata nakon Amara. Ovo je klasicno vracanje, uzmes bod u Sirokom i Mostaru, ali izgubis. Mi smo tituli blizu ne radi nas, nego radi drugih, realnost je 3-4 mjesto, tj Evropa. Mislim da cemo uspjeti. Treba nama jos iskustva, ko god da je trener da naucis izvuci ovakve tekme. Nazalost nije nam se sreca okrenula u ovom kolu kao u nekim predhodnim. Glavu gore, bez zanosenja. Idemo u Gradacac po BODOVE!!!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Željooooo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Željooooo » 22 apr 2015, 18:56

Ja ne mogu da vjerujem da smo u ovoj utakmici odigrali ovako loše, bez imalo želje, sve na silu nešto, neki igraci totalno nevidljivi bili, ovi što su kao vidljivi bili bolje bi bilo da nisu..
Ovo lijepo privesti kraju, osigurati evropu, onda remont ekipe, prodati Kvesića, Bajića, dati otkaz Turkoviću, Varei i onako istice ugovor i onda dovesti napokon pojacanja jer ako nam i sljedece sezone Hasanovic i slicni budu igrali u vezi a Kosoric i Zeljkovic u odbrani, a Turkovic bude dobijao šansu u napadu, bolje je onda da ni ne pocinjemo sezonu.Ovu sezonu smo i onako svi halalili, zbog stabilizacije kluba i zbog toga ce naredni transfer rok biti kljucan. Zar se nisu sa Tomicem mogli dogovoriti pa da odigra još ovih par tekmi što je ostalo do kraja, kako nam on fali. Kakav danak neiskustvu mladog Beganovića :facepalm: Sudiji je.bem sve živo i mrtvo kakav je to deb.il, hoce li neko iz kluba reagovati i reci savezu da nam više ovu spodobu Paradžika ne šalje na Grbavicu, igraci Slobode su imali minimalno 40 faulova, od toga samo 2-3 žuta kartona, svaku utakmicu u kojoj nam sude Paradžik, Jakupovic i Burekovic, mi smo ošteceni..
Idemo dalje, sad se igraci trebaju malo odmoriti i sa neugodnog gostovanja u Gradačcu donijeti tri boda..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 apr 2015, 19:03

Kakve gluposti pisete...pojedini :? Ekipa sklona oscilacijama i to je to. Da nije bilo crvenog dobili bi 100%, sloboda imala jednu sansu sto je najgore iz iste nisu ni dali go nego ga dali nakon odbijene lotpe Zeba izvuko go iz nicega...

Jesmo losije odigrali, ali mislim da je ekipa bila istrosena i da je ova tekma igrana u subotu, vjerovatno bi dobili. Nismo imali ni srece, Hasanovic je mogao sve rijesiti međutim on fula nemoguce.
=\_1921_/=

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 22 apr 2015, 19:07

Odoviću se ne može nista zamjeriti.. On je izvukao iz ove ekipe puno više nego sto smo očekivali.. Nesporazum sa Tomićem nas može skupo koštati jer od ove naše omladine ne možemo očekivati konstantno igranje na visokom nivou..

Realno mi protiv agresivnijih ekipa koje mogu trčati nista nismo pokazali u čitavoj sezoni i protiv takvih ekipa teško da ćemo uraditi nešto i do kraja sezone..

Ostaje nam nada da će i četvrto mjesto biti dovoljno za Europu..

BUDI ŽELJO !!!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 22 apr 2015, 19:12

Nadam se da ce zavrsnica Kupa biti "regularna"...I da ce pobjednik biti ili Zrinjski ili Siroki samo iz razloga sto ce nas to sa cetvrtog mjesta odvesti u Evropu. Stvarno ne vjerujem da Olimpic i Borac mogu te dvije ekipe dobiti,pogotovo u finalu kad se dvomec igra. Potajno sam se nadao da mozemo ispred Zrinjskog zavrsit na trecem mjestu ali bit ce tesko mada ne i nemoguce.
SLOBODA NAVIJAČIMA

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 22 apr 2015, 19:15

Manite s kritike, realnost je da smo naletjeli na izrazito jaku i spremnu ekipu, koja je znala šta hoće i koja je imala jednog igrača koji je donio prevagu (Zeba). Mi smo igrali koliko smo mogli, tj. koliko nam je protivnik dopustio. Veliki kiks Beganovića, ali mlad je, kako mu zamjeriti, svako iskustvo se plaća. Jedina zamjerka s moje strane je Turković. Svaka čast momku, al' realno nije čovjek za Želje. Čim je Kokot izašao, naša igra se raspala. Bit će bolje, u subotu moramo pobijediti. U KUP-u se nadati pobjedama Zrinjskog i Širokog, s tim bi nam Evropa bila 99% osigurana.

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 22 apr 2015, 19:15

Gledao sam, vas, odlicni ste kad vidim kakvu mladu ekipu imate, pod kakvim pritiskom igrate i ipak ste dobar dio utakmice igrali sa igracem manje i bili puno blize pobjedi od Slobode po igri.
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 apr 2015, 19:17

e čuj razmisliti o povjerenju odoviću. kreni ime po ime i vidjećeš da je i sloboda tu negdje sa nama ili jača od nas.

uvijekuztebe1921
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la uvijekuztebe1921 » 22 apr 2015, 19:18

ChWilla je napisao/la:e čuj razmisliti o povjerenju odoviću. kreni ime po ime i vidjećeš da je i sloboda tu negdje sa nama ili jača od nas.
+1

Mi smo Željini, Željo je naš!

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 22 apr 2015, 19:23

Narkoman nam je uzeo druga, uzeo titulu i zavrsio pricu sa Zeljinim jugom barem kada je u pitanju vecina momaka, pa i ja sam. Utakmica pristojna ! Nasi dobri u prvom poluvremnu...sasjekao nas je rani gol Zebinja i crveni jos uvijek zelenog Beganovica. Sezona je izgubila smisao, ali eto nadam se evropi.
Otisao je primjer kako se klub voli, a to južnu tribinu najvise boli. Manijak do kraja....
Zadnja izmjena: dimitrijevic, dana/u 22 apr 2015, 19:24, ukupno mijenjano 1 put.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 22 apr 2015, 19:24

Strucnjaci s Grbavice. Prosli put svi urlali sto argentica, daj nam Nedu, nase dijete. Ovaj put drvo i kamen na Nedu. Kako nama uvijek sude Burekovic, Paradzik, Jakupovic ? Pa de strucnjaci nabrojte jos trojicu sudija, niko jednog znati nece osim Valjica. Kaze vidi crkli ne mogu da trce. Pa sine dragi vise od po sata igras s igracem manjem, sta vise bolje sanse imas i oni tako. Kasnije cu jos, ovo je na prvu..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 apr 2015, 19:25

nema se šta igračima zamjeriti.

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 22 apr 2015, 19:27

Svi smo znali da će ovaj kiks doći prije ili kasnije.. I bolje da smo danas kiksali, nego protiv neke mrtve ekipe protiv koje su imperativ 3 boda...
Željezničar živimo !

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 22 apr 2015, 19:29

Minjore je napisao/la:Strucnjaci s Grbavice. Prosli put svi urlali sto argentica, daj nam Nedu, nase dijete. Ovaj put drvo i kamen na Nedu. Kako nama uvijek sude Burekovic, Paradzik, Jakupovic ? Pa de strucnjaci nabrojte jos trojicu sudija, niko jednog znati nece osim Valjica. Kaze vidi crkli ne mogu da trce. Pa sine dragi vise od po sata igras s igracem manjem, sta vise bolje sanse imas i oni tako. Kasnije cu jos, ovo je na prvu..
Cijelu sezonu idem na sjever i nije bilo lose,ali danas su prevrsili svaku mjerul.Lik ne zna pola nasih igraca,a njima psuje.Jedan govori ubaci Vareu,a njega nema na klupi :facepalm: :facepalm:
Na zagrijavanju se igracima psuje,a tokom utakmice da se ne prica. :thumbdown: I kako da momci igraju kad na svaki dodir sa loptom ih ceka psovka :facepalm:

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 22 apr 2015, 19:30

Ma nema sta, Boze moj, desi se da i ne dobijes bodove na koje racunas. Mozda nam se vrati negdje gdje ih ne racunamo, sve je to fudbal, na kraju i zivot. Poceli smo dobro, poveli na vrijeme, cak smo imali prilike da ih i dokrajcimo, ali nismo. Onda Sloboda slucajno zabi gol, iako ne nezasluzeno, nisu ni malo losi. Crveni nas je dosta pomeo, mada sam misljenja da i bez crvenog ne bi dobili danas. Sudbina nadje svoj put, kako god. Sve sto se desavalo prethodnih dana je sigurno uticalo i na igrace, tisina u dolini, mlad zivot ugasen i bilo je tesko danas.

Kako god, ja sam ponosan na ove momke, ponosan na Zelju, bez obzira sta bude do kraja. Ipak, treba istaci da nismo mnogo izgubili u ovom kolu. Kiksao je Olimpic, Borac i mi smo tu gdje smo i ocekivali da budemo. Naravno, mozda jos i napredujemo na tabeli jer imaju ovi ispred izmedju sebe igrati do kraja i mogli bi mi profitirati dosta.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 22 apr 2015, 19:30

Ma nikome ne treba zamjerati.. To je to sto imamo i znali smo da će biti oscilacija..

Uprava nije dovela pojačanja koja su nam trebala s obzirom na ambicije.. Ne treba zaboraviti i neigranje Tomića koji je donosio stabilnost u sredini.. Bez njega nam je sredina totalno nepredvidiva, na momente genijalna a na momente i ne postoji..

BUDI ŽELJO !!!

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 22 apr 2015, 19:31

Ovo oko juga stvarno suvišno pričati, eto dozvolite da narkomancina ima toliki uticaj. A što se tiče igre ne kontam samo kako da se zeba pusti da stoji sam na 15 metara. I promašaj hasanovica nezz al momak je u ofanzivi nedo Bog nikome

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Rios

Post Postao/la Rios » 22 apr 2015, 19:35

Valjda nam je svima jasno da je ova ekipa sklona oscilacijama,meni bar jeste i pisao sam to i nakon Viteza kao svojevrsno upozorenje.Zbog toga se manuti price o tituli,okrenuti se samo borbi za Evropu,te analizama,pohvalama i kritikama pristupati od utakmice do utakmice,nikako generalizovati nesto.
Danas u prvom poluvremenu smo i igrali dobro donekle.Postignuti rani gol,ona kolosalna prilika Hasanovica,rastrcanost,borbenost,nekoliko lijepih akcija.Medjutim u drugom poluvremenu nas je ocito sustigao umor od subote i doslo je do fizickog pada ekipe.Sa druge strane je stajao protivnik koji je dosao rasterec,lisen svakog pritiska,odigrao agresivno i disciplinovano i dosao do tog gola i na kraju boda.Nasa limitirana klupa dosla jos jednom do izrazaja,izmjene nisu donijele nista posebno,nikakvu svjezinu,nista,a upravo se od izmjena ocekuje nesto kad imas igraca manje na terenu..
Beganovicu ne zamjeram nista,ona dva ekspresna zuta kartona su plod neiskustva i mladosti,jbg..
Malo je nezgodno to sto smo prosuli nova 2 boda kuci u okolnostima kad je borba za Evropu jako tjesna,ali sta je tu je..Slijedi nam izuzetno tesko gostovanje Zvijezdi koja nakon danasnje pobjede vjerovatno ponovo sanja san o ostanu u Pl,nece biti lagano nimalo.. :| Generalno naredno kolo bi moglo ponuditi dosta odgovora obzirom na parove,nadati se samo da ce oni biti najbolji moguci po nas..
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 22 apr 2015, 19:37, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 22 apr 2015, 19:35

A oko titule logično je da mi nemamo kadra za to najviše munje krivo što siroki nije davno riješio to pitanje da se bezveze ne zanosimo. A nadati se prolazu širokog i zrinjskog u kupu da nam je sigurna evropa

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 22 apr 2015, 19:44

Nisam bio u mogucnosti da danas dodjem na tekmu. Imao sam nekih privatnih problema. Šta je bilo sa Jugom, mislim znam da se nije navijalo i to. Al' šta će biti u skorije vrijeme, ako neko zna, da mi pošalje odgovor na PP. VOLIM TE ŽELJO !
Željezničar živimo !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul i 23 gosta.