Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 apr 2015, 09:40

Dobio sam jucer LG Optimus F60 i nije los mobitel.

4.5 inchni display mi je taman a kvaliteta istog mi je odlicna, cak i kad mi se malo ruke oznoje ili sam display i dalje je dobar i brz. Quadcore Snapdragon procesor od 1.2 Ghz i 1Gb rama vrte sve sto mi treba bez problema i to bez da moram zatvarati ista i to na 4.4 Kitkat Androidu. Dizajn mi je također lijep, izvana nema nikakvih tipki sem power i volume tipki. Ostale 3 koje su karakteristicne za smartphone su ugrađene u display.

Kamera je odlicna s obzirom da ima "samo" 5Mpx, ali uz blic se ni ne primjeti da ima toliko malo. Prednja, klasicna VGA od 1.3Mpx je također vrlo dobra.

Najveca zamjerka je interna memorija koje ima samo 4GB a od ta 4Gb 3 otpadaju na sistem :oops:

Uglavnom, uz SD karticu bit cu rahat makar dvije godine sto se tice mobitela.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Sveti
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Sveti » 21 apr 2015, 09:52

Otelo je napisao/la:Dobio sam jucer LG Optimus F60 i nije los mobitel.

4.5 inchni display mi je taman a kvaliteta istog mi je odlicna, cak i kad mi se malo ruke oznoje ili sam display i dalje je dobar i brz. Quadcore Snapdragon procesor od 1.2 Ghz i 1Gb rama vrte sve sto mi treba bez problema i to bez da moram zatvarati ista i to na 4.4 Kitkat Androidu. Dizajn mi je također lijep, izvana nema nikakvih tipki sem power i volume tipki. Ostale 3 koje su karakteristicne za smartphone su ugrađene u display.

Kamera je odlicna s obzirom da ima "samo" 5Mpx, ali uz blic se ni ne primjeti da ima toliko malo. Prednja, klasicna VGA od 1.3Mpx je također vrlo dobra.

Najveca zamjerka je interna memorija koje ima samo 4GB a od ta 4Gb 3 otpadaju na sistem :oops:

Uglavnom, uz SD karticu bit cu rahat makar dvije godine sto se tice mobitela.
drago mi je da ti se svidja :thumbup: Mislim da je to serija koja je izasla sa bellom i finom, koji imaju predivan UI, jedino sto je zamjerka je mala rezolucija. No na 4.5 incnom ekranu se i ne vidi toliko. U svakom slucaju dobio si dosta dobar Telefon.

I mpx ti u biti ne znaci puno. Vise pixela ne znaci nuzno bolju fotografiju, jer oni mogu da 3mpx,softverski razvuku na 8 na tu rezoluciju. Recimo lumia 920 ima 8mpx a ima kvalitetu nekog jeftinijeg profesionalnog aparata
naprijed rejal

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 apr 2015, 10:38

Dobro zboris :P

A svidja mi se i knock code, pa neke stvari kod kamere kao npr za selfie ruka+ saka, ili rijeci za slikanje kao cheese, LG, whiskey :salut:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 22 apr 2015, 09:57

Zasto kada dobijem poruku na viberu nece da me obavjesti,nego tek kada udjem.na viber onda vidim poruku,dok je za massenger uredu ?
Visca el Barça ! Mes que un club !

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 22 apr 2015, 13:24

DesimaL je napisao/la:Zasto kada dobijem poruku na viberu nece da me obavjesti,nego tek kada udjem.na viber onda vidim poruku,dok je za massenger uredu ?
¸

Idi na podesavanje u Viberu i sve ti je objasnjeno sta trebas.
Mia San Mia

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 22 apr 2015, 16:07

DesimaL je napisao/la:Zasto kada dobijem poruku na viberu nece da me obavjesti,nego tek kada udjem.na viber onda vidim poruku,dok je za massenger uredu ?
Ma i meni se to nekada desi, jednostavno do aplikacije je jbg, nije bez bugova koji se povremeno javljaju. :D

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 22 apr 2015, 19:03

Sve sam pokusavo,ali ne moze.
Kod jarana sve radi kako treba,ali kod mene nece

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 22 apr 2015, 19:43

predji na windows phone

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 22 apr 2015, 19:47

Haj sad objasni kako :lol: :lol:

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 22 apr 2015, 19:58

Koristi ajfon, to ti se nikada nece desiti. :)

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 22 apr 2015, 20:10

QUARESMA 18<<< je napisao/la:predji na windows phone
Ne radi Viber ni na WP dobro
Pld W D L
38 26 12 0

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 22 apr 2015, 20:50

Meni na lumiji 1020 mogu slobodno reci da Viber radi vise nego odlicno, daleeeko bolje nego sto je to prije bilo

Nema te poruke a da je propustim, onda i na wp imam veliku plocicu ukoliko ne cujem zvuk pokaze od koga je poruka, jedino sto yebe jeste poziv koji se nekada nakon par minuta razgovora pocne gubiti ili jednostavno nestane konekcije, ali znam se i nekad raspricati bez problema

dok su neki osporavali wp platformu zbog vibera, sad je normala da ne radi dobro na androidu i na iosu

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 22 apr 2015, 22:17

QUARESMA 18<<< je napisao/la:Meni na lumiji 1020 mogu slobodno reci da Viber radi vise nego odlicno, daleeeko bolje nego sto je to prije bilo

Nema te poruke a da je propustim, onda i na wp imam veliku plocicu ukoliko ne cujem zvuk pokaze od koga je poruka, jedino sto yebe jeste poziv koji se nekada nakon par minuta razgovora pocne gubiti ili jednostavno nestane konekcije, ali znam se i nekad raspricati bez problema

dok su neki osporavali wp platformu zbog vibera, sad je normala da ne radi dobro na androidu i na iosu
Evo meni i svim mojim poznanicima viber savršeno radi na androidu a znao bih da nije tako jer se svi ugl. meni jave kada nešto nije udure. :P

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 22 apr 2015, 23:01

anell je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:predji na windows phone
Ne radi Viber ni na WP dobro
:nene:

Na Lumia 920 radi odlicno.
Mia San Mia

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 23 apr 2015, 17:49

**** ga oltar i folija, covjek mora biti profesionalac da bi je stavio kako treba :roll:

na sta baci 3 marke u pm
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 23 apr 2015, 18:16

Papastathopoulos je napisao/la:**** ga oltar i folija, covjek mora biti profesionalac da bi je stavio kako treba :roll:

na sta baci 3 marke u pm
:lol: :lol: oplakah kralju, znam kako ti je, nešto najgore ako ne legne iz prve kako treba! :urnebes:

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Papastathopoulos » 23 apr 2015, 18:28

BordoArmy88 je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:**** ga oltar i folija, covjek mora biti profesionalac da bi je stavio kako treba :roll:

na sta baci 3 marke u pm
:lol: :lol: oplakah kralju, znam kako ti je, nešto najgore ako ne legne iz prve kako treba! :urnebes:
ma jarane hajd da je ona legla iz druge pa ni po jada...

stavim je prvi put, milion onih mjehura, nekako ih poistiskam, medjutim ugledam na par mjesta da izgleda kao da je vec trunku izgrebana...skontam da su to cestice prasine ispod folije...hej ba, fino obrisem displej nema packe na njemu, i dok sam ja zamahnuo s folijom da je zalijepim padne prasine na displej i izgleda kao da je vec izgrebana, a prije minut je otpakovao...

haj reko skinucu pa cu obrisat to, medjutim slucajno malo zakacim onom krpicom sto dodje uz foliju po njoj i ostane na jednom mjestu milion onih dlacica sitnih po foliji...zalijepim, qrcu ne valja....

i kao slag na tortu, ponovo je skinem i isklizne mi iz ruke i padne na tepih...pogadjaj na koju stranu je pala ? **** sam i od tave drzak

i sad me drzi huja, ne zbog 3 KM vec zbog cinjenice da moras imati vjestine prosjecnog ninje da bi zalijepio foliju na displej :roll:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 23 apr 2015, 19:09

Koji je uredjaj?
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 23 apr 2015, 19:17

Note 2

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JackW i 13 gostiju.