Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Hoću da kupim grafičku novu, budžet mi je 350 KM, pa imate li kakve prijedloge?
trenutno imam AMD Athlon II X2 270 3.40 GHz .
- JoseeMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
To ce ti sutra donie i United najbolje reciHariTz je napisao/la:Hoću da kupim grafičku novu, budžet mi je 350 KM, pa imate li kakve prijedloge?

samo napisi koje napajanje imaš, možda budes moro i njega uzimat pa ti otkine malo budžeta

- OnlyUnited
- Kontakt:
RADEON,ASUS HD 7870... Po kvaliteti sasvim malo kaska za R9 280 X, a itekako jeftinija. Naletio sam na piku na polovnu za 320 KM. Potrebno napajanje od 500 W.
E sada ak' oces novu, vjerovatno ces za te pare naletiti na slabiju NVidiu GTX750TI.
E sada ak' oces novu, vjerovatno ces za te pare naletiti na slabiju NVidiu GTX750TI.
- Ed Woodward for Prime Minister !
prvo ti uradi upgrade procesora
bilo kojoj grafi od 300+ KM taj procesor ce praviti bottleneck

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Meni licno kupovati polovne djelove za PC je nesigurno, pogotovo gragficke i procesore.
i ja sam uvijek za novo kad su u pitanju komponente ali jbg nekad budzet ljudima diktira sta i kakoRikardo je napisao/la:Meni licno kupovati polovne djelove za PC je nesigurno, pogotovo gragficke i procesore.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Da upravo to, dubina dzepa. Sada kad bi covjek odvojio nekih 500 + KM, pa da uzme neki phenom IIx4 procesor te R9 280x grafu, ne racunajuci da ima dobro napajanje od najmanje 500 W.
Joj kad vidim kolko ljudi izdvajaju na racunare a ja na racunaru od 350 KM polovnom obrcem pare

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Ma imas ti solidnih racunara cak od 120 KM (polovnih), za surfanje, ak' forsiras neke starije igre, gledas sport, filmove. Al' ako si kakav gamer, onda ces za dobru grafu cak i polovnu dati 250 + KM. Da ne govorim sta jos dolazi uz to: jako napajanje, kvalitetan procesor + cooler master uz dodatni ventilator za plocu, dobra ventilacija samog kucista, maticna podobna za nadogradnju, pouzdan hd, te ram kao najmanji problem.
Problem je samo što mi je to krajnji limit, tj no more moneymiki_92 je napisao/la:prvo ti uradi upgrade procesora

Tako da, ako postoji neki upgrade procesora koji je besplatan ili šta, moglo bi.. Ako ne, teško onda, jer grafičke koje sam gledao i koje mi trebaju, cijena im se kreće 250+ KM.
ti nista posebno neces dobiti na performansama sa tim procesorom i nekom boljom grafickom jer ce graficka raditi na pola svojih mogucnosti zbog procesora koji ne moze da je ispratiHariTz je napisao/la:Problem je samo što mi je to krajnji limit, tj no more moneymiki_92 je napisao/la:prvo ti uradi upgrade procesora
Tako da, ako postoji neki upgrade procesora koji je besplatan ili šta, moglo bi.. Ako ne, teško onda, jer grafičke koje sam gledao i koje mi trebaju, cijena im se kreće 250+ KM.
kupovati neku mid ili high lvl graficku i uprati je s ovim proc. je bacanje para, ali svako zna svoje
- IlCapitano
- Kontakt:
Ovako...
Isao sam na system restore na kompjuteru kao i bezbroj puta prije, ali ovaj put kad se restartovao nakon onog windows znaka pojavi se plavi ekran i kaze da je doslo do greske i da se mora opet restartovati. I tako opet ponavlja svaki put, nece da se upali. Kaze da je greska 0xc0000145, ali na googleu mi ne pokazuje konkretno rjesenje za to. Je li se desavalo nekom?
Pokusavao sam i preko usb drivea, to rjesenje sam na internetu nasao, ali ne ide, kaze da system repair nije mogao naci rjesenje. Check disk u command promptu isto ne pomaze, refresh system itd, sve sam pokusao. Windows 8 je sistem ali nemam cd da podignem ponovo sa njega. Ima li uopste rjesenje bez da ponovo dizem sistem? Kolika je velicina da skinem preko laptopa krekovan w8, pa da prebacim na usb od 4 gige, hoce li moci? Ima li neko link?
Hvala.
Isao sam na system restore na kompjuteru kao i bezbroj puta prije, ali ovaj put kad se restartovao nakon onog windows znaka pojavi se plavi ekran i kaze da je doslo do greske i da se mora opet restartovati. I tako opet ponavlja svaki put, nece da se upali. Kaze da je greska 0xc0000145, ali na googleu mi ne pokazuje konkretno rjesenje za to. Je li se desavalo nekom?
Pokusavao sam i preko usb drivea, to rjesenje sam na internetu nasao, ali ne ide, kaze da system repair nije mogao naci rjesenje. Check disk u command promptu isto ne pomaze, refresh system itd, sve sam pokusao. Windows 8 je sistem ali nemam cd da podignem ponovo sa njega. Ima li uopste rjesenje bez da ponovo dizem sistem? Kolika je velicina da skinem preko laptopa krekovan w8, pa da prebacim na usb od 4 gige, hoce li moci? Ima li neko link?
Hvala.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Blue screen of death...
Meni to nekako djeluje da ti je disk ostecen. e sad treba nac neki botabilan alat da se to skenira
Meni to nekako djeluje da ti je disk ostecen. e sad treba nac neki botabilan alat da se to skenira

- champions1921
http://www.microsoftfixit.net/fix-micro ... xc0000145/" onclick="window.open(this.href);return false;
Probaj ovo..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Probaj ovo..
BUDI ŽELJO !!!
- IlCapitano
- Kontakt:
Našao sam i ja to, ali ovdje kaže da skinem ovo i pokrenem, a ja ne molgu nikako upaliti PC...champions1921 je napisao/la:http://www.microsoftfixit.net/fix-micro ... xc0000145/
Probaj ovo..
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Ne moze upaliti ni u Safe Modu ?
Probaj promjeniti u Biosu postavke Hard diska umjesto AHCI stavi IDE 

Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
mogu li ja kako svojoj grafickoj dati rama, imam ga 3GB, a graficka je 256MB, laptop je u pitanju ?JoseeMourinho je napisao/la:I da povecas nikakvog efekta nema, to možeš dati RAM na korištenje internoj grafičkoj, a ti imaš dodatnu(bolju) kojoj ne možeš dodijeliti RAM313 je napisao/la:Nisam ni razmišljao da instaliram GTA, kontam neće moć i onda vidim one sys req i aj reko da probam..Elegant je napisao/la:Nemoj to da diras po BIOS-u, da kompletan komjuter ne pokvaris. Video memorija je na grafickoj koliko ja znam, nema se tu sta korigovati, bolje da ne dirati.![]()
Inace koja ti je graficka i procesor, kako ti radi GTA 5 imas li problema - na kojim opcijama kvalitete igras ?
Da li treba orginal igra ili key da se moze igati online ?
Mislim da mi je dosta slaba grafička, zato mi i ide samo na toj najnižoj rezoluciji, a imam dosta RAM-a i gledam može se to naštelit u BIOS-u, uzet od RAM-a i prebacit na ovu video memory, ali izgleda to ili imaš na računaru ili nemaš..
-NVIDIA Quadro FX 4600
-Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750 @ 2.67 (4 CPUs), -2,7Ghz
To je to valjda, za ovo online nemam pojma..
jbg na minimumu si sa grafičkom i na toj možda najmanjoj rezoluciji bi mogo pokrenut al opet to je patnja igrat, nego polako skupljaj pare pa kupi sebi novu grafičku i miran si

nema u biosu opcija za to..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Dobio neki laptop. 13-14 inci. Samsung ali jako tanak i lagan, kad drzis u ruci kao cokolada od 100gr. Vidim ima hdmi izlaz, Fingerprint opciju i tako. Međutim na njemu je windows 7 ( 32 bita ) i potrebno mu je sistem oboriti jer je uzasno spor. Ali dosao je sistemski cd orginalni od njeg vista, i ispod laptopa licenca od viste naravno. Ali je sve na Njemackom.
Ima 4gb rama aili 2.93 upotrebljivo.
Intel Core 2 Duo 1.20
Graficka je kako vidim integrisana Intelova i vidim da uzima 1.25 gb koliko kontam ovog njemackog.
Sta mu je najbolje sad, win. xp. vistu il sedmicu.
I da nece wifi, kad udjem pod maj komp. nema nikakvih zutih opasnosti sve je kao uredno inst. ima drajver i za wifi i sve ok.
Edit: Mogu li ikako jezik promijeniti
Ima 4gb rama aili 2.93 upotrebljivo.
Intel Core 2 Duo 1.20
Graficka je kako vidim integrisana Intelova i vidim da uzima 1.25 gb koliko kontam ovog njemackog.
Sta mu je najbolje sad, win. xp. vistu il sedmicu.
I da nece wifi, kad udjem pod maj komp. nema nikakvih zutih opasnosti sve je kao uredno inst. ima drajver i za wifi i sve ok.
Edit: Mogu li ikako jezik promijeniti

Mia San Mia
- champions1921
Instaliraj sedmicu 64 bitnu da bi iskoristio sve četiri gige rama.. Prilikom instalacije odaberi jezik koji želiš..
BUDI ŽELJO !!!
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 6 gostiju.