FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Bilo bi pravo s.r.a.nj.e ukoliko budu odsutni zbog tih kvalifikacija. Treba naci modus da se derbi pomjeri, jer je ovo nevidjena situacija do sada i u Uefinoj praksi, da 4, 5 igraca iz mladih selekcija izostaju, i tako mogu uticat na rezultate prvog tima. To valjda govori kako se radi u "nasoj akedemiji", hehehe. Realno, nas roster je slab, i ko bi nam u tom trenutku mogao nadoknaditi finansijski minus ukoliko se ne plasiramo u Evropu. Savez sigurno nece. Mislim da bi ljudi iz Uprave morali o ovome poceti razmisljati, i traziti dogovor sa Savezom o pomjeranju utakmice. To svakako mora biti prioritet. Jedno je kad pustis jednog, ali 4, 5 igraca, koji uz to igraju vaznu ulogu je malo PUNO. E to nam je kad hocemo da pravimo igrace, hehehe... Protiv Slobode se nadam najboljem, i da insallah maj docekamo kao vodeca ekipa lige.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
jednostavno rjesenje... klub nek se obrati javnosti i savezu da ne pusta navedena 4 igraca jer su nam bitni u borbi za evropu... gotova stvar... reprezentacija (i to juniorska) je luksuz koji ne mozemo priustiti sada... trebaju svi igraci znati... KLUB JE IZNAD REPREZENTACIJE!!!Letach je napisao/la:Bilo bi pravo s.r.a.nj.e ukoliko budu odsutni zbog tih kvalifikacija. Treba naci modus da se derbi pomjeri, jer je ovo nevidjena situacija do sada i u Uefinoj praksi, da 4, 5 igraca iz mladih selekcija izostaju, i tako mogu uticat na rezultate prvog tima. To valjda govori kako se radi u "nasoj akedemiji", hehehe. Realno, nas roster je slab, i ko bi nam u tom trenutku mogao nadoknaditi finansijski minus ukoliko se ne plasiramo u Evropu. Savez sigurno nece. Mislim da bi ljudi iz Uprave morali o ovome poceti razmisljati, i traziti dogovor sa Savezom o pomjeranju utakmice. To svakako mora biti prioritet. Jedno je kad pustis jednog, ali 4, 5 igraca, koji uz to igraju vaznu ulogu je malo PUNO. E to nam je kad hocemo da pravimo igrace, hehehe... Protiv Slobode se nadam najboljem, i da insallah maj docekamo kao vodeca ekipa lige.
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Kuriozitet je u Evropi da jedan tim koji se sasvim ravnopravno bori za naslov prvaka u prvih jedanaest daje čak trojicu igrača koji još uvijek imaju pravo igrati za U-19 reprezentaciju svoje zemlje. Još je interesantnije što bi se upravo to moglo pokazati kao ozbiljan hendikep za Plave pred veliki gradski derbi koji bi mogao rješavati pitanje prvaka države.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ima li klub pravo da zadrzi igrace za derbi, tj. da ne odu u reprezentaciju za ovaj susret ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Prerano,a i bez potrebe su mediji,a i mi,krenuli s pričom o nečemu što će se desiti za,bezmalo, mjesec dana.
Do tada ima pet utakmica.Pustite sad tu temu.
Dobro je Oda rekao:ne razmišljam o tome Šta će biti za mjesec! Razmišljam samo o utakmici protiv Slobode.
Hajmo se i mi vratiti Slobodi...
Do tada ima pet utakmica.Pustite sad tu temu.
Dobro je Oda rekao:ne razmišljam o tome Šta će biti za mjesec! Razmišljam samo o utakmici protiv Slobode.
Hajmo se i mi vratiti Slobodi...
Nadam se nekoj minimalnoj pobjedi protiv Slobode, bice tezak, jako tezak mec. Red je da ga Kole zabije. Bice lijepo vrijeme, koliko god raje dodje bice dosta..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Samo o Slobodi pisite! Polako, korak po korak.
- corleone87
- Kontakt:
Dženis Beganović ima start iz snova: Volim Želju, a pobjedu smo posvetili Mirzi Raščiću
Malo ko se može pohvaliti činjenicom da je iz juniorskog sastava ušao u prvi ti, a onda u dvije utakmice zaredom postigao dva pogotka.
To je, međutim, pošlo za nogomet Dženisu Beganoviću, omladincu Željezničara, kojeg smo jučer zatekli dok je gledao suigrače iz juniora na Grbavici.
Savjeti Mulalića
- Volio bih da sam mogao igrati i ovaj meč, kaže nam Beganović, koji je priliku za dokazivanje dobio u prošlom kolu protiv Drine na Grbavici. Odmah je postigao gol, a radost je podijelio sa pomoćnim trenerom Edisom Mulalićem.
- U juniorima smo stalno tako proslavljali pogotke i nisam želio mijenjati način slavlja, kaže Beganović, koji je zahvalan Mulaliću za sve.
- Pomogao mi je savjetima i tu je uvijek za mene i njegova podrška mi jako znači.
Napadač plavog tima kaže da je očekivao priliku za igru, ali nikako u ovolikom obimu, s obzirom na to da je nakon 90 minuta protiv Drine, zaigrao i protiv Viteza. I tu je bio strijelac, zajedno sa još dvojicom omladinaca plavog tima - Memijom i Bajićem.
- Okolnosti su bile takve da sam dobio priliku za igru u početnoj postavi i nije mala stvar u dva susreta postignem dva pogotka. Nema niko sretniji od mene zbog toga, jer neopisivo volim Želju. Navijač sam, a sada dajem golove za prvi tim, govori nam Beganović u jednom dahu, koji uprkos svojim godinama čvrsto stoji na zemlji, uostalom kao i cijela ekipa Želje.
- Mladi smo, ali to se ne osjeti na terenu. Protiv Viteza Hadžiahmetović je bio asistent, a Bajić je dao dva gola. Memija se upisao u listu strijelaca, kao i ja, a svi osim Bajića, imamo još pravo nastupa za juniore. To je velika stvar za klub, ali i nas, jer smo dobili priliku da obučemo navoljeniji dres.
Bez priče o tituli
Uprkos mladosti i neiskustvu, Željo je na bod od Širokog i Zrinjskog i da nije bilo neočekivanog remija protiv Radnika, ili pada koncentracije protiv Zrinjskog, plavi su sada mogli biti ubjedljivo prvi. Međutim, priča o tituli kao da je zabranjena tema na Grbavici.
- Glavni cilj je Evropa i to se ne mijenja od početka sezone. Ne pričamo o tituli, jer u situaciji kakva je sada na tabeli, niko ne može sa sigurnošću reći da će biti prvak. Imamo dobar raspored u odnosu na konkurente, a s obzirom na to kako se utakmice završavaju, jedna od ekipa može biti i prvak, ali i ostati bez Evrope. Idemo iz susreta u susret i dajemo sve od sebe na terenu, a na kraju ćemo vidjeti za koje mjesto na tabeli će to biti dovoljno, kaže Dženis Beganović, koji je u ime suigrača kazao i to kako je pobjeda nad Vitezom posvećena tragično stradalom navijaču Želje Mirzi Raščiću.
- Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i Slobodu na Grbavici, kako bismo još jednom odali počast našem navijaču, riječi su Beganovića.
Malo ko se može pohvaliti činjenicom da je iz juniorskog sastava ušao u prvi ti, a onda u dvije utakmice zaredom postigao dva pogotka.
To je, međutim, pošlo za nogomet Dženisu Beganoviću, omladincu Željezničara, kojeg smo jučer zatekli dok je gledao suigrače iz juniora na Grbavici.
Savjeti Mulalića
- Volio bih da sam mogao igrati i ovaj meč, kaže nam Beganović, koji je priliku za dokazivanje dobio u prošlom kolu protiv Drine na Grbavici. Odmah je postigao gol, a radost je podijelio sa pomoćnim trenerom Edisom Mulalićem.
- U juniorima smo stalno tako proslavljali pogotke i nisam želio mijenjati način slavlja, kaže Beganović, koji je zahvalan Mulaliću za sve.
- Pomogao mi je savjetima i tu je uvijek za mene i njegova podrška mi jako znači.
Napadač plavog tima kaže da je očekivao priliku za igru, ali nikako u ovolikom obimu, s obzirom na to da je nakon 90 minuta protiv Drine, zaigrao i protiv Viteza. I tu je bio strijelac, zajedno sa još dvojicom omladinaca plavog tima - Memijom i Bajićem.
- Okolnosti su bile takve da sam dobio priliku za igru u početnoj postavi i nije mala stvar u dva susreta postignem dva pogotka. Nema niko sretniji od mene zbog toga, jer neopisivo volim Želju. Navijač sam, a sada dajem golove za prvi tim, govori nam Beganović u jednom dahu, koji uprkos svojim godinama čvrsto stoji na zemlji, uostalom kao i cijela ekipa Želje.
- Mladi smo, ali to se ne osjeti na terenu. Protiv Viteza Hadžiahmetović je bio asistent, a Bajić je dao dva gola. Memija se upisao u listu strijelaca, kao i ja, a svi osim Bajića, imamo još pravo nastupa za juniore. To je velika stvar za klub, ali i nas, jer smo dobili priliku da obučemo navoljeniji dres.
Bez priče o tituli
Uprkos mladosti i neiskustvu, Željo je na bod od Širokog i Zrinjskog i da nije bilo neočekivanog remija protiv Radnika, ili pada koncentracije protiv Zrinjskog, plavi su sada mogli biti ubjedljivo prvi. Međutim, priča o tituli kao da je zabranjena tema na Grbavici.
- Glavni cilj je Evropa i to se ne mijenja od početka sezone. Ne pričamo o tituli, jer u situaciji kakva je sada na tabeli, niko ne može sa sigurnošću reći da će biti prvak. Imamo dobar raspored u odnosu na konkurente, a s obzirom na to kako se utakmice završavaju, jedna od ekipa može biti i prvak, ali i ostati bez Evrope. Idemo iz susreta u susret i dajemo sve od sebe na terenu, a na kraju ćemo vidjeti za koje mjesto na tabeli će to biti dovoljno, kaže Dženis Beganović, koji je u ime suigrača kazao i to kako je pobjeda nad Vitezom posvećena tragično stradalom navijaču Želje Mirzi Raščiću.
- Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i Slobodu na Grbavici, kako bismo još jednom odali počast našem navijaču, riječi su Beganovića.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Utakmica protiv Slobode će biti jako teška, obzirom da ih vodi jako dobar trener. Naša prednost je domaći teren i naravno naš strateg Oda, čovjek kojem se oduvijek divim poslije Amara. Koliko sam uspio da primjetim gledajući nas na Grbavici kad igramo i na strani naši mladi igrači imaju veliki pritisak, to je ono čega me jedino strah kod nas. Međutim koliko je bila gruba igra u Vitezu od strane domaćina u drugu ruku mi je i drago da ovi naši mladi momci ojačaju na tom polju, polju drskosti prema samoj igri. Nek sebi iz glave izbace respekt prema protivniku i prema nama navijačima(na Grbavici). Hvala Bogu pa su oda i Sablja tu da to dovedu u red. Ne smijemo zaboraviti ni Sablju jer je on jako veliki igrač u ovom stručnom štabu. Da ne duljim, znači srijeda 22.04. 16:30h, Dolina zove.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Što se tice našeg narednog protivnika gledao sam ih kad su igrali protiv Zrinjskog, imaju mladog golmana Pirica, koji je klasični linijski golman, i to mu je mana, u toj tekmi je dobro branio, čak je i penal skinuo. Zapamtio sam da im je neki Efendic igrao desnog beka, taraba teška, bilo bi dobro da Oda stavi Đelmica na njegovu strani. Veza im je dobra, mada ako zaustavimo Zebu zaustavili smo sve njihove napade, on im bukvalno diriguje po terenu, kad on igra i oni igraju, poznato je da Zeba nikad ne igra dobro protiv Želje tako da smo taj problem riješili.
Što se tice njihovog napada imaju Mujića, kojem trebaš namjestiti prazan gol da ga zabije, Krpića koji je klasicni jablan, Radovanovic je povrijeđen i Ahmetovića koji je zvijer od igraca, ne znam što ne dobija vecu minutažu, zaboravio sam da dodam još jednog njihovog igraca koji je jako opasan a to je Almir Bekic. Što se tice nas u napadu djelujemo fino, ljepota je bilo gledati kakve kombinacije radimo na onakvom terenu u Vitezu, mada me brine odbrana, previše je puhalo, pogotovo po desnoj strani . Kombinacija Memija- Đelmić je fantazija kad napadamo, nema te ekipe koja ce njih 2 zaustaviti ali onda kad nam protivnik uzme loptu kao Vitez u par navrata ostane velika rupa na toj strani, Zeljkovic je u par navrata sam išao na 2 protivnicka igraca..

Što se tice njihovog napada imaju Mujića, kojem trebaš namjestiti prazan gol da ga zabije, Krpića koji je klasicni jablan, Radovanovic je povrijeđen i Ahmetovića koji je zvijer od igraca, ne znam što ne dobija vecu minutažu, zaboravio sam da dodam još jednog njihovog igraca koji je jako opasan a to je Almir Bekic. Što se tice nas u napadu djelujemo fino, ljepota je bilo gledati kakve kombinacije radimo na onakvom terenu u Vitezu, mada me brine odbrana, previše je puhalo, pogotovo po desnoj strani . Kombinacija Memija- Đelmić je fantazija kad napadamo, nema te ekipe koja ce njih 2 zaustaviti ali onda kad nam protivnik uzme loptu kao Vitez u par navrata ostane velika rupa na toj strani, Zeljkovic je u par navrata sam išao na 2 protivnicka igraca..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Moram priznati da me je strah ove tekme jer sad i igraci vide da imamo neku sansu za titulu nije velika ali mogucnost postoji.
Ne treba ni od ove slobode praviti neki bauk uzdam se u Zebu i nasu mladost

-
- Kontakt:
Kako su momci odigrali u Vitezu, samo mozemo reci svaka cast. Nevjerovatno je stvarno da su izgledali kao mnogo iskusnija ekipa, a znamo da su eto 3 juniora igrala od prve minute, te Bajic i Sadikovic koji su nesto stariji. Memija fantastican desni bek, izuzetno opasan naprijed, izgleda da je odlicno spreman pa stize zatvoriti i nazad. Moderan bek i pred njim su velike stvari. Mali Amir prvo poluvrijeme razvalio, ali bukvalno. Pored Bajica i Djelmica, ovi mladici su i najveca snaga naseg tima. Stvarno nevjerovatno. Situacija bi trebala biti obratna, ali eto ispada da ovi mladji nose starije. Sta god bude do kraja trebamo ostati uz ovaj tim jer ima mnogo potencijala. Bravo Zeljo.
- KosevskoHill
- Kontakt:
Iskreno, mene je bilo samo malo strah kad je tek počinjala ova polusezona.Međutim, kad smo prošli lišticu i Zrinjski neporaženi, namlatili opet Olimpica, kod kuće uzeli Slaviju i Drinu, doduše remizirali sa Radnikom kojeg ni ranijih godina sa Amarom i iskusnijom ekipom nismo pobjeđivali, ja se više ne bojim nijedne sljedeće utakmice.O Vitezu je već sve rečeno..Treba istaći da je Odović veliki majstor i da naš vezni red iz svake utakmice izlazi bolji i razigraniji uz sve bolju igru i po krilima..Također prepoznati momenat da "mali" Beganović dobije šansu i istu fenomenalno iskoristi može samo veliki trener.Tako da ću svaku sljedeću tekmu navijati i uživati jer svi do jednog daju 100% od sebe, a napredak je vidljiv iz utakmicu u utakmicu.CARSON je napisao/la:Moram priznati da me je strah ove tekme jer sad i igraci vide da imamo neku sansu za titulu nije velika ali mogucnost postoji.
Vidimo se u srijedu aBd u 16:30

Zadnja izmjena: KosevskoHill, dana/u 20 apr 2015, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli !
-
- Kontakt:
Nije se pametno kačiti sa savezom jedva bi dočekali da nas uhelače. Ja kad vidim ovog Paradžika da nam sudi odmah mi je muka jer znam da nam je dušman 100%, a ima i gorih od njega samo kad ti ga savez pošalje po zadatku. Mi više nemamo nikakvu zaštitu osim imena i renomea. Pitari su zaštičeni cijelu sezonu k'o međedi, penalima lome utakmice, offside im izmišljaju da ne fasuju, svira im se k'o u bajci itd. Nas sreća još ne diraju, valjda nismo bili konkurencija, ali sad kad ni krivi ni dužni jesmo moglo bi biti svašta.jovanmaksimovic je napisao/la:jednostavno rjesenje... klub nek se obrati javnosti i savezu da ne pusta navedena 4 igraca jer su nam bitni u borbi za evropu... gotova stvar... reprezentacija (i to juniorska) je luksuz koji ne mozemo priustiti sada... trebaju svi igraci znati... KLUB JE IZNAD REPREZENTACIJE!!!Letach je napisao/la:Bilo bi pravo s.r.a.nj.e ukoliko budu odsutni zbog tih kvalifikacija. Treba naci modus da se derbi pomjeri, jer je ovo nevidjena situacija do sada i u Uefinoj praksi, da 4, 5 igraca iz mladih selekcija izostaju, i tako mogu uticat na rezultate prvog tima. To valjda govori kako se radi u "nasoj akedemiji", hehehe. Realno, nas roster je slab, i ko bi nam u tom trenutku mogao nadoknaditi finansijski minus ukoliko se ne plasiramo u Evropu. Savez sigurno nece. Mislim da bi ljudi iz Uprave morali o ovome poceti razmisljati, i traziti dogovor sa Savezom o pomjeranju utakmice. To svakako mora biti prioritet. Jedno je kad pustis jednog, ali 4, 5 igraca, koji uz to igraju vaznu ulogu je malo PUNO. E to nam je kad hocemo da pravimo igrace, hehehe... Protiv Slobode se nadam najboljem, i da insallah maj docekamo kao vodeca ekipa lige.
Zato nisam pametan šta uraditi. Nisam za kačenje sa savezom, jedino pokušati pomjeriti termine ako je to moguće, vjerovatno treba tražiti i pristanak drugih klubova.
-
- Kontakt:
je li ravnooooo ovo , je li ravnoooooooDdIiNnOo je napisao/la:[quote="bagrcavi
Komentator je Željovac, ali jbg...
Ponosan na Željinu djecu. Memija, Dženis, Baja 2, asistencija, Amir asistencija takođe mogao se i Nedo upisati u strijelce, na Dadinu asistenciju.
Ove sudije izgleda ne znaju šta je offside.![]()

Ha ha, nema ništa bez TLN-a. Primjenjivo u svim situacijama.
Kako misliš ?ChWilla je napisao/la:samo nas hebu pravila fife i uefe.
Koliko ja znam, ovo nije zvanični termin UEFA-e i klub nije dužan da pusti igrače.
Uz to, ponavljam, mislim da Memija nema pravo nastupa u toj prvoj utakmici, volio bih da me neko ispravi ako griješim.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Ja sam misljenja da nam se nece ponoviti Radnik, Odovic stalno kaze utakmicu po utakmicu i poziva na oprez a igraci su svjesni da smo u odlicnoj poziciji i da to ne smijemo uprskati.CARSON je napisao/la:Moram priznati da me je strah ove tekme jer sad i igraci vide da imamo neku sansu za titulu nije velika ali mogucnost postoji.
Ljepo ce vrijeme biti za igru, teren dobar.

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ma kakav pritisak, ovi klinci ne yebu živu silu. Mislim da su svi nestrpljivi i da žive za svaku narednu utakmicu.
23,6 je prosjek godina prve postave protiv Viteza.
23,6 je prosjek godina prve postave protiv Viteza.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
po meni utakmica protiv radnika može bit kiks a ine mora,oklizuće se mnogi protiv radnika,imal utakmica na tv
struja je napisao/la:po meni utakmica protiv radnika može bit kiks a ine mora,oklizuće se mnogi protiv radnika,imal utakmica na tv

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.