Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Monolog » 14 apr 2010, 23:36

omerbavarac je napisao/la:
Monolog je napisao/la: Zaboravljaš Thomasa Hitzlsperger-a. Ok, nije ništa pokazao u Laziu, ali je i dalje reprezentativac Njemačke. Kako god da okreneš, Njemci su, uz Engleze i Talijane, najviše zastupljeni u domaćoj ligi.
S tim se povecava kvalitet lige, te kvalitet reprezentacije.
Da, to stoji, svakako. Uostalom, koji će ti način igranja odgovarati, do "domaći", ha ya.
@geronimo

Zaboravljaš i "veeeeeeeeelikog" Metzeldera. HAHAHA
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 apr 2010, 23:40

bh hrvat je napisao/la:dodajmo i onoga kakau ili kako se već zove iz štutgarta. ni njemu se švabija baš ne svidja i njegovi su koferi spakovani. reprezentativac je mada nije pravi švabo ali tko to jest u njemačkoj reprezentaciji
Mozda za prelazak u neki drugi Bundesligaski klub. Od stranih Milan je jedini zagrizao.
Sto se tice reprezentacije, mnogo od njih je rodjeno u Njemackoj i nosi Njemacke korijene. Ko je kriv drugim selekcijama sto se ne snalaze za kvalitetne igrace. Jedan Cacau ne bi imao nikad mjesta u Brazilskoj selekciji, a isti ti je slucaj sad sa Amaurijem. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 apr 2010, 23:43

bh hrvat je napisao/la:dodajmo i onoga kakau ili kako se već zove iz štutgarta. ni njemu se švabija baš ne svidja i njegovi su koferi spakovani. reprezentativac je mada nije pravi švabo ali tko to jest u njemačkoj reprezentaciji
odavno pokusavam, kao moj kolega mustafa, da ujagmim nekakav dobar post od samih forumasa, pa eto mi prilike. :D

P.S. Misli se na potpis. :mrgreen:
@monolog, i taj je truba cim ne igra u Bundesligi. :D
Vom Jäger zum Gejagten

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 14 apr 2010, 23:47

omerbavarac je napisao/la:
Mozda za prelazak u neki drugi Bundesligaski klub. Od stranih Milan je jedini zagrizao.
Sto se tice reprezentacije, mnogo od njih je rodjeno u Njemackoj i nosi Njemacke korijene. Ko je kriv drugim selekcijama sto se ne snalaze za kvalitetne igrace. Jedan Cacau ne bi imao nikad mjesta u Brazilskoj selekciji, a isti ti je slucaj sad sa Amaurijem. ;)

ma svi su tu sa dubokim korijenjem, kao recimo marin čiji je ćale orao njive po gradiškoj i pekao šljivu rakiju, tradicinalno njemačko piće

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 apr 2010, 00:18

Najsmjesnije od svega je, da ja, koliko god branio njemacki fudbal od ovakavih napasti :mrgreen: uopste nisam navijac njihove reprezentacije. U odsustvu nase repke na nekim takmicenjima, ja sam uvijek navijao za Hrvatsku. Za Tursku protiv Elfa, za Cesku 96-te protiv elfa, za Bugarsku 94-te protiv elfa, za Dansku 92-te protiv elfa, za Jugoslaviju 90-te protiv elfa.......
Ali kada neko, kao ovaj nas zemo ima toliku odbojnost prema svemu sto je Njemacko, dolazim u situaciju da mu se suprostavim, da mu pariram...jer od sve svoje antipatije prema Svabama, ponekad ne zna sta prica. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 apr 2010, 00:23

geronimo je napisao/la:Najsmjesnije od svega je, da ja, koliko god branio njemacki fudbal od ovakavih napasti :mrgreen: uopste nisam navijac njihove reprezentacije. U odsustvu nase repke na nekim takmicenjima, ja sam uvijek navijao za Hrvatsku. Za Tursku protiv Elfa, za Cesku 96-te protiv elfa, za Bugarsku 94-te protiv elfa, za Dansku 92-te protiv elfa, za Jugoslaviju 90-te protiv elfa.......
Ali kada neko, kao ovaj nas zemo ima toliku odbojnost prema svemu sto je Njemacko, dolazim u situaciju da mu se suprostavim, da mu pariram...jer od sve svoje antipatije prema Svabama, ponekad ne zna sta prica. :D
Pa ti si uvijek navijao za druge. :mrgreen:
Also, ne znam kakvo je vaše viđenje Njemačke repke, ali ovaj put je NIKAKO ne vidim ni u polufinalu. Znam da će mi se ovo obiti o glavu, ali tako je.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 apr 2010, 00:31

Obiti o glavu, jasta ce nego. :D :D :D
Kad ih svi otpisu oni su uvijek najbolji. Kako repka tako i klub.

Sto se mene tice, na velikim takmicenjima najvise sam gotivio Nijemce i Italijane, zar je moguce. :D :D :D
Kad se samo sjetim igraca poput Chiese, Baggia, Ravanellia, Peruzzia...... Sve majstor do majstora. Volim njihovu repku, ali klubovi mi nisu nekako dragi, ima izuzetaka. :)
Ali Nijemci su uvijek na prvom mjestu. Naravno kako nema nase BiH tako da moram za nekoga navijati.

Sorry za offtopic sto se tice repke Italije, morao sam malo. :D :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 apr 2010, 00:32

Monolog je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Najsmjesnije od svega je, da ja, koliko god branio njemacki fudbal od ovakavih napasti :mrgreen: uopste nisam navijac njihove reprezentacije. U odsustvu nase repke na nekim takmicenjima, ja sam uvijek navijao za Hrvatsku. Za Tursku protiv Elfa, za Cesku 96-te protiv elfa, za Bugarsku 94-te protiv elfa, za Dansku 92-te protiv elfa, za Jugoslaviju 90-te protiv elfa.......
Pa ti si uvijek navijao za druge. :mrgreen:
Also, ne znam kakvo je vaše viđenje Njemačke repke, ali ovaj put je NIKAKO ne vidim ni u polufinalu. Znam da će mi se ovo obiti o glavu, ali tako je.
Kao prvo, ne moras me persirati :D imam jako duboka sjecanja ali to ne mora znaciti da sam mator. :mrgreen:
Da, dragi Tuzlak, ispade da sam uvijek navijao za druge, de mi reci kome su tvoje simpatije bile naklonjene?
Podrazumjeva se, velika natjecanja...EP I SP.
Njemacka repka niti smrdi niti mirise, sta zelim reci, mogu doci do same zavrsnice a mogu isto tako ispasti u grupnoj fazi. :shock:
Ipak sam utiska da ce u buducnosti imati vise uspjeha, ali sa trenutnim kadrom i predstojecim SP nemaju velike sanse.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 apr 2010, 00:45

Eh kad smo vec kod tog navijanja, uvijek sam navijao za Elf naravno u odsustvu BH repke. Od 1994. od pocetka mog navijanja za HSV, bio je i pocetak navijanja za Elf. S njima sam prozivio dosta lijepih ali i dosta tuznih trenutaka. Jednostavno mi se svidio njihov nacin da kao autsajderi dodju do polufinala ili finala, i niko ih ni pred jedno takmicenje nije uzimao za ozbiljno no oni su pokazivali svoju snagu kada je bilo najpotrebnije. Na prvom mjestu mi je BiH, ali sportovi i velika natjecanja gdje njih nema uvijek navijam za Njemacku. Sto se tice ovog prepucavanja sto je igrac X otisao u ligu Y necu se ukljucivati, dovoljno sam rekao stvari na ovoj temi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 15 apr 2010, 00:57

Kadar im je izuzetno mlad, ali vrlo talentovan.Veliki broj igrača iz mlade repke je tek prebačen u seniorski tim i trebat će im vremena da stasaju.Neki su već sad nosioci.Mnogi podcjenjuju Njemce iako imaju izvrsne igrače.

-------------Gomez-----------
Marin-------------------------Ozil
-------------Kroos-----------------
----Sweini----------Ballack

Lahm---Merte--Tasci---Boateng
-
-------------Adler------------------

-Beck
-Muller
-Podolski
-Kiessling
-Kuranyi
-Shafer
-Neuer
-Wiese
-Klose
-Hunt
-Jansen
-Khedira
-Rolfes
-Trochowski
-Cacau
-Howedes
-Westerman

Ova repka može svakog pobjediti i otići do kraja.Mladost i neiskustvo su njihov najveći problem.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 apr 2010, 01:22

FRANK RIBERY je napisao/la:Kadar im je izuzetno mlad, ali vrlo talentovan.Veliki broj igrača iz mlade repke je tek prebačen u seniorski tim i trebat će im vremena da stasaju.Neki su već sad nosioci.Mnogi podcjenjuju Njemce iako imaju izvrsne igrače
Tako je, Frenki. Pa oni prakticno imaju dvije reprezentacije sa kojima mogu ucestovati na SP. :mrgreen:
Znaci, kadar ne toliko jak kao sto ima Spanija ili Brazil, ali zato za svaku poziciju imaju 3 igraca na rasplaganju.
Pretezno su to mladi momci, kao sto je vec receno, ali im se smjesi lijepa buducnost. Uspjesi mladjih kategorija sve govore. Nijemci su osvajali i sa duplo manjim talentovanim i kvalitetnim kadrom, pa zasto ne bi mogli i sa ovim!?
Ova repka može svakog pobjediti i otići do kraja.
Sve zavisi, kako im se slozi situacija. Oni mladi i neiskusni, selektor isto tako, nesto novo za njemacku repku.
Ali ovaj put imaju veliko olaksanje, niko u Njemackoj javnosti od njih ne ocekuje nesto veliko. Igrace bez pritiska, ako se tako moze reci i mozda naprave neki razultat za koji se i Low nije nadao.
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 apr 2010, 01:30

FRANK RIBERY je napisao/la:Kadar im je izuzetno mlad, ali vrlo talentovan.Veliki broj igrača iz mlade repke je tek prebačen u seniorski tim i trebat će im vremena da stasaju.Neki su već sad nosioci.Mnogi podcjenjuju Njemce iako imaju izvrsne igrače.

-

-Beck
-Muller
-Podolski
-Kiessling
-Kuranyi
-Shafer
-Neuer
-Wiese
-Klose
-Hunt
-Jansen
-Khedira
-Rolfes
-Trochowski
-Cacau
-Howedes
-Westerman

Ova repka može svakog pobjediti i otići do kraja.Mladost i neiskustvo su njihov najveći problem.
Ko uleti onako nonsalantno kao sto ih ima.Koji BL prate svake prestupne a veliki kriticari te iste,bi na kraju kazali.
Jel Poljska repka ili mozda Holandska,turska,Marokanska il pitaj ti boga koja jos.
Ljepota fudbala za oci ce biti neka novost u vezi ove repke,medjutim bojim se da ce izgubiti onu njemacku famoznu.''Dok sudija ne odsudi kraj,sanse postoje''Zbog mnogo drugacijeg mentaliteta od onog koji 100% svabo gaji.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

___Benny___
Kontakt:

Post Postao/la ___Benny___ » 15 apr 2010, 10:01

harishp je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Kadar im je izuzetno mlad, ali vrlo talentovan.Veliki broj igrača iz mlade repke je tek prebačen u seniorski tim i trebat će im vremena da stasaju.Neki su već sad nosioci.Mnogi podcjenjuju Njemce iako imaju izvrsne igrače.

-

-Beck
-Muller
-Podolski
-Kiessling
-Kuranyi
-Shafer
-Neuer
-Wiese
-Klose
-Hunt
-Jansen
-Khedira
-Rolfes
-Trochowski
-Cacau
-Howedes
-Westerman

Ko uleti onako nonsalantno kao sto ih ima.Koji BL prate svake prestupne a veliki kriticari te iste,bi na kraju kazali.
Jel Poljska repka ili mozda Holandska,turska,Marokanska il pitaj ti boga koja jos.
Ljepota fudbala za oci ce biti neka novost u vezi ove repke,medjutim bojim se da ce izgubiti onu njemacku famoznu.''Dok sudija ne odsudi kraj,sanse postoje''Zbog mnogo drugacijeg mentaliteta od onog koji 100% svabo gaji.
ovo su 100000000000% u pravu jer.,ozil,marin,gomez,pa donekle i shwain,sve tzv.''sminkeri''koji ako im se lopte ne doda u noge ili kako su to oni zamisljali nece se ama bas niako potruditi da je vrate u svoj posjed a o vracanju i pomaganju u odbani da ne ;) govorim,.,
@paja- je izjavio:''Liverpool treba odigrati casno i pustiti malim rusima da osvoji svoj drugi treci trofej u historiji i time pokazati da United ni uz pomoc sudaca tokom cijele sezone nece osvojiti titulu!''

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 apr 2010, 10:45

@Geronimo - ma nije persiranje(jesam kulturan momak, da se razumijemo :r), već se to odnosilo na tebe i na Omerbavarac(ako se ne varam). Ono je bila šala(možda neumjesna jer nismo vidjeli velikog takmičenja), tako da...Hm, moje simpatije su uvijek dobijali naše komšije(barem je neko konsatnat kada su EP u pitanju), pa sam imao priliku navijati barem za nekog. Što se tiče SP-a, navijam/o sam za Argentinu (Roa, Simeone, Veron, Zanetti, Batigol, Ortega, C.Lopez...), te su mi isti i dan danas dragi. Od ovih komšija ne mogu Sloveniju nikako. Ne zbog političkih nesuglasica, već zbog aljkavog fudbala.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 apr 2010, 19:44

Monolog je napisao/la:@Geronimo - ma nije persiranje(jesam kulturan momak, da se razumijemo :r), već se to odnosilo na tebe i na Omerbavarac(ako se ne varam). Ono je bila šala(možda neumjesna jer nismo vidjeli velikog takmičenja), tako da...Hm, moje simpatije su uvijek dobijale naše komšije(barem je neko konstantan kada su EP u pitanju), pa sam imao priliku navijati barem za nekog. Što se tiče SP-a, navijam/o sam za Argentinu (Roa, Simeone, Veron, Zanetti, Batigol, Ortega, C.Lopez...), te su mi isti i dan danas dragi. Od ovih komšija ne mogu Sloveniju nikako. Ne zbog političkih nesuglasica, već zbog aljkavog fudbala.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 15 apr 2010, 19:49

Monolog je napisao/la:
geronimo je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la: Inace Njemacka je prepuna ovakvih igraca, sto pokazauju rezultati mladjih selekcija.
Tako je Omere 8-) Prosla su vremena kada su njemacki reprezentativci trcali za lovom negdje drugo, pretezno u Italiju, sada se mogu pohvaliti da im svi igraci igraju u vlastitoj ligi, izuzev Ballacka koji ce se tekodjer vratiti na ljeto.
Valjda i to nesto govori, moj ti zemo. A ovakvih kao sto je stakleni, u buducnosti ces cesce vidjati u Bundesligi. Samo strpljenja molim. :D
Zaboravljaš Thomasa Hitzlsperger-a. Ok, nije ništa pokazao u Laziu, ali je i dalje reprezentativac Njemačke. Kako god da okreneš, Njemci su, uz Engleze i Talijane, najviše zastupljeni u domaćoj ligi.
Spanci su najzastupljeniji u svojoj ligi ;)
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 apr 2010, 19:52

Nail for Real je napisao/la: Spanci su najzastupljeniji u svojoj ligi ;)
Fabregas, Torres, Reina, kloc iz Fenerbahcea - Guiza, su samo neki koji su mi pali na pamet. Kod engleza je to samo Becks, ako se ne varam.
Možda sam se pogrešno izrazio, mislio sam na reprezentativce koji igraju u svojoj zemlji, a ne u inostranstvu.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 15 apr 2010, 19:53

Monolog je napisao/la:
Fabregas, Torres, Reina, kloc iz Fenerbahcea - Guiza, su samo neki koji su mi pali na pamet. Kod engleza je to samo Becks, ako se ne varam.
Možda sam se pogrešno izrazio, mislio sam na reprezentativce koji igraju u svojoj zemlji, a ne u inostranstvu.
Fabregas i Guiza nisu 1 postava
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 apr 2010, 19:59

Nail for Real je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
Fabregas i Guiza nisu 1 postava
You're missing the point. Nebitno da li su starteri ili ne(ovaj drugi to nikad neće ni biti), ali su internacionalci.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 apr 2010, 20:02

Lazes. :D ;)

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.