FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

uvijekuztebe1921
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la uvijekuztebe1921 » 19 apr 2015, 21:21

Ajzea je napisao/la:Zuca mali, 96.-o godište? Jel o njemu pričate?
Da

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mi smo Željini, Željo je naš!

Minjore
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Minjore » 19 apr 2015, 21:46

Zuca ofanzivni vezni. Memijina generacija. Strasan talenat. Napravio glupost i prije godinu predje kod komsija u "akademiju". Tu se zakacio s par trenera i nesto ganjao da u Cesku ide. To propalo i malo je bio u Rudaru iz Kaknja. Eto sad se vratio kod nas. Nadam se da ce ovaj put pametniji biti.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 19 apr 2015, 21:55

Minjore je napisao/la:Zuca ofanzivni vezni. Memijina generacija. Strasan talenat. Napravio glupost i prije godinu predje kod komsija u "akademiju". Tu se zakacio s par trenera i nesto ganjao da u Cesku ide. To propalo i malo je bio u Rudaru iz Kaknja. Eto sad se vratio kod nas. Nadam se da ce ovaj put pametniji biti.
Ne znam zašto takve igrace primamo nazad, šaljemo lošu sliku njegovim suigracima, cim vide da je on otišao pa se vratio i ostali ce na taj nacin razmišljati. Ako jednom odeš na takav način, u nekom normalnom klubu te više ne bi primili, al eto kod nas to još uvijek nije na pravi nacin regulisano. Svakom igracu u omladinskim kategorijama treba reci da u slucaju da ode u neki drugi klub pa onda kad ih tako menadžeri izlevate jer im obecaju kule i gradove ili bilo šta da se dogodi nema povratka nazad, jedino na takav nacin cemo biti ozbiljan klub..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 19 apr 2015, 23:08

Kadetski reprezentativac Besim Serbecic u zadnje vrijeme dobija zapazenu minutazu u Zvijezdi i ako ima 16 godina samo, cak je i zabio jedan gol. Inace igra na poziciji stopera i vrlo interesantan je igrac. Nadam se da ce nasa struka obratiti paznju na ovog momka i iskoristiti eventualan pad Zvijezde u Prvu Ligu i probati dovesti ovog igraca jer nam treba mladi defanzivni igraca a ovaj momak bi vec iduce sezone mogao da dobije solidnu minutazu u nasem klubu. Prosli mjesec ja mislim je potpisao profesionalni ugovor sa Zvijezdom. Steta bi bila promasiti jos jednog interesantnog igraca posle Mice Kuzmanovica koji je se povezao sa nama ali je na kraju za sicu otisao u Jagodinu gdje i dan danas ja mislim nije debitovao za prvi tim.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 19 apr 2015, 23:31

Nisam znao da je Zuca uradio to što je uradio, inače talenat malo je reći :salut:
Sa 14-15 godina je na jednoj tekmi/treningu zabio gol makazicama sa 16m. Ja se ibretu ibretio :lol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 19 apr 2015, 23:43

Zna li iko što se ne potpisuju ugovori sa Žerićem i Behramom. Od kad je Amar otišao nismo ni s kim potpisali ugovor iz omladinskog pogona a mislim da je zadnji potpisao Amir prošlo ljeto. Šteta bi bilo da tu zakažemo jer tek se sad vidi kakve potencijale imamo. Nešto se ne sječam jeli Hiroš potpisao a kažu da je jedan od večih talenata.

uvijekuztebe1921
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la uvijekuztebe1921 » 20 apr 2015, 00:06

bojamora je napisao/la:Zna li iko što se ne potpisuju ugovori sa Žerićem i Behramom. Od kad je Amar otišao nismo ni s kim potpisali ugovor iz omladinskog pogona a mislim da je zadnji potpisao Amir prošlo ljeto. Šteta bi bilo da tu zakažemo jer tek se sad vidi kakve potencijale imamo. Nešto se ne sječam jeli Hiroš potpisao a kažu da je jedan od večih talenata.
Potpisao je i Hiros ljetos, ali amaterski ugovor. Pa ne sjecam se da li to ima kakve veze ili se inace tako potpisuje. Diskutovalo se oko toga, ne mogu se sjetiti.

Mi smo Željini, Željo je naš!

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 20 apr 2015, 00:23

Damir Sadiković je protiv Viteza odigrao 50. zvaničnu, a 40. premijerligašku utakmicu za FK Željezničar.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 20 apr 2015, 00:49

slika

malo velika slika pa idite desni klik i u novom prozoru
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 20 apr 2015, 10:12

Zna li iko što se ne potpisuju ugovori sa Žerićem i Behramom. Od kad je Amar otišao nismo ni s kim potpisali ugovor iz omladinskog pogona a mislim da je zadnji potpisao Amir prošlo ljeto. Šteta bi bilo da tu zakažemo jer tek se sad vidi kakve potencijale imamo. Nešto se ne sječam jeli Hiroš potpisao a kažu da je jedan od večih talenata.

Čitao sam neki dan izjavu Behrama da mu je Željo ponudio ugovor još zimus . Kaže da nije još ništa potpisao i da će o tome razmisliti kada završi sezona . Sve je prepustio svome menadžeru Ćalasanu . Samo da nam se ne dogodi kao sa Gojakom .
Brkica

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 apr 2015, 11:35

Nije to ni do menadzera nego i do samih igraca, kao ceka zavrsetak sezone pa ce razmisliti. A istina je to da svi cekaju bolju ponudu, otici van BiH je prvi cilj a ako to ne uspije onda daj sta ima. ;) Kakva ljubav prema klubu, pare cuda rade.

Nego da je nama pobjediti Slobodu za mirnu zavrsnicu. :cool:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 20 apr 2015, 11:42

slika
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 20 apr 2015, 11:48

Schwarz je napisao/la:slika
Pa ljudi dragi ima li neki drugi sudija u ovoj ligi da nama sudi ili nam sudi Paradžik il' nam sudi Burekovic i tako iz kola u kolo.. :shock:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 apr 2015, 11:50

Mirza, još jednom ti rahmet duši druže. Uvezalo nas je ovo sve. Ne treba da odustajemo. Treba da nsa sad bude što više da se izborimo za ono što su se Mirza i njemu sl borili i na tribinama i svuda. Da Željo bude operisan od tih narkomančića i sl. Mimo GRbavice nek radi šta ko želi ali ovdje treba sve da štima. Nažalost, s obzirom da država ne radi ništa po tom pitanju, morali su neki momci uzeti stvar u svoje ruke. I pitari su se nekad obračunali sa takvima, samo što su njihovi bili na šake, a kod nas ima i ovih što pucaju. I stariji treba da se ulkjuče, a ne sad nećemo na tekme i tako ta priča.

Momcima, djeci našoj, svaka čast za Vitez. Neću analizirati tekmu. Neću nijednu više do kraja sezone. Samo se nadam da će momci igrati sa 100% kao i do sada. Za šta će to biti dovoljno vidjet ćemo na kraju. Ako u finale kupa prođu Široki i Zrinjski put do Evrope će nam biti olakšan (ovo govorim iz razloga što najbliži Olimpci ima jako težak raspored do kraja). U suprotnom bit će mnogo teže i Evropa treba da nam je i dalje primarni cilj. Molim vas nemojte priče o tituli i stvaranja pritiska. Možda i imamo najbolji raspored ali imamo mladu ekipu, sklonu oscilacijama, a ti mladići su nam okosnica ekipe. Pored toga, u-19 repka igra kvalifikacije i ima dobre šanse da ode na EP. To bi dosta podiglo cijenu našim mladićima jer bi ih na tom EP moglo biti i više od 5-6. Nije problem samo tekma sa pitarima. Problem je i sada protiv SLobode (vidim mnogi ne znaju). Sad u utorak i u četvrtak se igraju dvije prijateljske sa Albanijom. Nadam se da će se bar toga što se tiče riješiti situacija. NEk odu nek budu sa repkom, pa nek naši igraju sam u četvrtak recimo i to po poluvirjme. Mogla se i tekma sa Slobodom prebaciti u sljedeću srijedu, kad je i kup. Mada bi i tada bio problem jer nebi imali više odmora od Borca. NE znam stvarno šta da se radi. Derbi definitivno treba prebaciti u neki drugi dan. KAtastrofalan je raspored. Ne mogu da vjerujem da bi nas raspored tekmi mogao koštati.
Drago mi je da će i Hiroš i Hasanović biti priključeni. Hiroš je potpisao amaterski jer nije bio naš tj moralo se nešto platiti njegovim bivšim klubovima. Nadam se da će se to sad srediti. Žerić i Behram će se nadam se riješiti. Isto tako nadam se da će naši obratiti pažnju i na Gačana. Igra odlično u lideru prve lige. Naše dijete. Isto pogriješio i potrčao za menadžerima. Ja te momke ne bih krivio (spominjali ste za Bašovića pa zbog toga pišem), nego im dao šansu ponovo. Uvijek više vjerujm onome ko se iskreno pokaje, nego onom ko nije ni došao u priliku da ode negdje. Treba da su tu i da kažu svoje mišljenje tj zašto su se pokajali i ostalima koji razmišljaju da idu. Slažem se i sa @sajom za Šerbečića. I njega i Ordagića i još par igrača iz Zvijezde trba pratiti. I pokušati dovesti. Dugo već nismo doveli nekog mladog igrača sa strane. Znam mnogi će reći i ntreba pored naših. Treba vjerujte mi. Ganjat će njih i pitari kao što su ganjali i Miću i onog malog iz Trebinja što ode u Zrinju. Međutim, nadam se da djeca prate koji klub je najbolji poligon za razvoj mladih. U ovim godinama treba da misle na razvoj a ne na lovu. sa Zvijezdom ići na varijatu, vama 20%- pa i do 40% od narednog transfera zavisno od toga u kojoj godini ga prodamo. ALi otom potom, odoh opet daleko. PRivesti sezonu kraju pa ću onda praviti analize šta i kako. Koga mislim da bi iblo lijepo dovesti a koga prodati i sl.

EDIT: hvala Bogu da protiv VIteza nije bilo većih povreda. MOra se izvršiti pritisak na sudije da ne dopuštaju oankve startove.

POzdrav

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 apr 2015, 12:04

djeci, roditeljima i menadžerima treba biti jasno da nikakva akademija ne može za razvoj zamijeniti šansu u seniorima, pa i u najgoroj ligi na svijetu. a srećom, iz kola u kolo držimo praktičnu nastavu na tu temu...ništa sama teorija.

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 20 apr 2015, 12:11

Ako klub za koji navijamo posmatramo kao poslovni kolektiv koji treba da pozitivno posluje onda nema nijednog logičnog argumenta da naši prvotimci odu sutra na te strašne pripreme i prijateljske utakmice.Rizikujemo i sportski i poslovni kontinuitet,i ne mogu da razumijem ni takav kalendar niti mogućnost da ugrozimo plasman u evropu
Pošalji im naše juniore i mirna Bosna,uostalom prvi su na tabeli i siguran sam da će dostojno predstaviti željinu školu.Mora se stati izaOdovića i onoga što mu uspjeva a to je da sa ovoliko mladosti u timu bude ravnopravan takmac u utrci za mjesta koja vode u eveopu
Nisam pristalica teorija ovih ili onih ali mogućnost kuhinja na balkanu uvjek postoji,evo već dva ofsajda kod kona u dvije tekme su ili su mogle okrenuti rezultat,onaj Kokotov ofsajd je za smijanja koliko je bezobratno dosuđen.
Mogu ovo biti sitnice ali mogu prevagnuti,pogotovo u ovom foto finišu

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 apr 2015, 12:21

samo nas hebu pravila fife i uefe.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 20 apr 2015, 12:38

Ne brinite!
Danas na pripreme idu samo Hiros i Kemo Osmankovic.
Za kvalifikacijske utakmice će se naknadno dogovarati.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 apr 2015, 12:43

ChWilla je napisao/la:samo nas hebu pravila fife i uefe.
Za kvale sigurno, ali za ove prijateljske ne vjerujem. Mora NSBiH naći načina da se to reguliše. Utiče na regularnost prvenstva. Pa nama su to tri igrača iz prvih 11. I Sarajevo će biti bez Radovca a igra vrlo važnu tekmu za njih prekosutra. O tome se moralo misliti. Za kvale se može pomjeriti kolo. Na kraju krajeva već smo jednom prosuli bobe između ostalog i zbog terena. Škijin turnir je naša obaveza i ne mogu toliko biti đubre ali turnir se mogao igrati i na plastici.
@reks, ma bit će svega ja vjerujem. Iskreno meni je ovo sumljivo da su srbi pristali na ligu 12 bez uslova. Ja vjerujem da će na kraju ioak biti četiri kluuba iz RS-a u ligi 12. Ove godine ispadaju dva iz Federacije i RS onda ima sest. od tih sest ispadnu tri, uđe jedan i eto ti :)

EDIT: HVALA FKZ1921. Dobra vijest.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 20 apr 2015, 12:48

Ma samo opusteno, posaljemo ih sve u reprezentaciju, izvucemo novu cetvoricu iz juniora i tjt. Ne mogu biti gori od anamo onih :mrgreen:

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], MrkiMedo i 16 gostiju.