FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 17 apr 2015, 19:50

otprilike.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 17 apr 2015, 19:57

U drugim grupama sve akademici.

Rahmet ti dusi Mirza

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 17 apr 2015, 19:58

Ne moraš bit' akademik da bi bio insan.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 17 apr 2015, 20:04

To nema insana ?

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 17 apr 2015, 20:04

Od sinoc sebi ne dolazim, ne mogu da vjerujem da je cijena ljudskog zivota postalo jedno gostovanje, neke sitne pare..u kakvom drustvu zivimo, kako se lako poteze oruzje... a onda jos i nastrada regularan momak, sehidsko dijete..tuga i zalost. Neka mu je lijepi dzennet i vjecni rahmet. Umjesto da pricamo o sutrasnjoj utakmici, ona je pala u drugi plan, al nadam se da to igrace nece sprijeciti da nam malo ublaze bol.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 17 apr 2015, 20:08

neće, neka ovi protiv nekoga drugog prekidaju serije. dženis opet vodi napad i opet zabija, vidjećete.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 17 apr 2015, 20:19

lazar je napisao/la:To nema insana ?
Naravno da ima. Upravo zbog toga tvoja konstatacija je apsolutno nepotrebna.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 17 apr 2015, 20:43

Ja ni u jednom trenutku nisam trazio da se vi licno suprostavite olosima, nego da upravo vrsite konstantan pritisak. Da se svaki dan spomene ova tema, da se prave sastanci sa NVO i udruzenjima na sedmicnoj bazi sa MUP-om i tuzilastvom kako bi neko evaluirao njihov rad jer ocigledno institucije koje dobijaju pare za te namjene, to ne rade na adekvatan nacin. Vjerujte da mi kao narod mozemo i moramo smijeniti svakog ko ne radi, od glavnog sudije do obicnog policajca, pa makar hranio on pet osoba. Pritisak nije kada jednom u mjesecu se pritiscu organi da djeluju, vec iz dana u dan. Kada gledam reportaze, svi samo kratko prokomentarisu kako je lose i to je to. Samo Udruzenje mora naci nacin kako da rijesava probleme sa kriminalcima koji su tu. Znam ja ko vodi tribine po citavoj evropi, pratim tifo scenu, no to ne znaci da moras biti kao svi. Udruzenje ako ne moze samo da iznadje rijesenje iz trenutne situacije, neka se obrati klubu za pomoc koji definitivno moze pomoci ako se napravi konkretan plan. Na pocetku tog procesa ce biti havarija, losija situacija nego sada (nadam se samo bez smrtnog slucaja) no to je nuzno zlo ukoliko zelimo da kasnije bude bolje, reforme su bolne. Isao sam na gostovanja preko BL, Maribora, Mostara, Širokog, no to ne znaci da podrzavam trenutnu situaciju (kada sam isao, situacija je bila cak i losija, samo nije bilo smrtnih slucajeva). Jednostano, ovo je kap koja je prelila casu.

I nemojte molim vas tu pricu da mi ne mozemo nista, da je sve na drzavi. Vi stvarate drzavu, vase zalaganje formira drustvo. Ako nastavimo sa tim "Sta ja tu mogu uraditi, to drzava treba", naravno da se nece nista promjeniti.

Devotion
Kontakt:

Post Postao/la Devotion » 17 apr 2015, 20:51

DukeOfWellington je napisao/la:
Valter je napisao/la:Nažalost izleda da se je ovako nešto moralo desiti prije ili kasnije. Izbuljen je još jedan mladi život bez ikakvog razloga. Par nas koji smo pisali o velikom problemu koje klub ima sa određenom grupom koja konstantno pravili štetu klubu, koja reketira klub i koja je rastjerala sve normalne navijače, uglavnom smo napadani ili ignorisani. To ne umanjuje ni našu, ni krivicu svakoga pojedinačno, što konstantno zatvaramo oći pred ovakim problemima. Naravno da ni MUP sam ne može riješiti sve negativnosti u gradu, a mi paralisani strahom okrećemo glavu i čekamo da to stane samo od sebe ili da neko drugi riješi. I klub sa svoje strane mora naći način kako onemogučiti ovakvim individuama ulazak na stadion ili u bilo kakvu aktivnost vezanu za klub.

Ako oni koji su na jugu imaju iskrene namjere da ovo više ne može ovako, neka to dokažu na derbiju protiv Sarajeva i neka ne zapale ni jednu baklju, dakle dostojanstveno navijanje bez kazni, a da se klub obaveže da će poriodici rahmetli Mirze uplatiti iznos od 5.000 KM koliko bi minimalno iznosila kazna.
Ne možeš ni ti niti bilo ko drugi rješavati ovakav problem. Radi se o narokmanima, kriminalcima, ubicama, ološu i najgorem šljamu moderne društvene zajednice i svaki pojedinac ili neformalna grupa ljudi koja misli da na bilo koji način može izaći na kraj sa ovakvim otpadom rizikuje život. I ti i ja cjelokupna društvena zajednica treba da vršimo pritisak na policijske i pravosudne institucije da se obračunavaju sa ovakvim ološem jer jedino specijalni policajac (u narodu poznat kao kornjača) sa automatskom puškom može da izađe na kraj sa ovakvim tipovima, nikako običan puk.

Nisu krivi svi ti silni infantilni
sto su puske sanjali
ne, ne derane,
krivi smo mi
sto smo se sklanjali

Nisu krivci depresivci,
lude i psihopate
sto su rusili pa sada
nama nude lopate
Krivi smo mi

Nisu krivi sedativi
sto ih nisu sputali
sori, matori,
krivi smo mi
koji smo cutali

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 17 apr 2015, 20:59

Svim Žejinim navijačima iskreno saučešće zbog izgubljenog druga s tribine.

Njemu želim dženet, a njegovoj porodici sabura u ovim teškim danima.
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 17 apr 2015, 22:00

Sve je izgubilo smisao,kako poslije ovog ja ne znam.Sad bi se radovali kiksu komsija i sutrasnjoj tekmi al tolika je bol i praznina,ogorcenost da bi najzadovoljniji bio da se ukine ova liga.Volim Zelju iz sveg srca,domacu utakmicu nisam propustio nepamtim al nema vise onog smeka Zeljeznicara na Grbavici one zajebancije smijeha,da se osjecam ko kuci sigurno ,da kad padne go mogu zagrliti od dragosti prvog do sebe,atmosfera se totalno promijenila,mnogo kurcevitih faca,nadrogiranih likova koji su tu zbog svega,samo ne zbog Zelje i bilo je pitanje vrmena kad ce neko glavu izgubiti.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 17 apr 2015, 22:06

themaniaks je napisao/la:Sve je izgubilo smisao,kako poslije ovog ja ne znam.Sad bi se radovali kiksu komsija i sutrasnjoj tekmi al tolika je bol i praznina,ogorcenost da bi najzadovoljniji bio da se ukine ova liga.Volim Zelju iz sveg srca,domacu utakmicu nisam propustio nepamtim al nema vise onog smeka Zeljeznicara na Grbavici one zajebancije smijeha,da se osjecam ko kuci sigurno ,da kad padne go mogu zagrliti od dragosti prvog do sebe,atmosfera se totalno promijenila,mnogo kurcevitih faca,nadrogiranih likova koji su tu zbog svega,samo ne zbog Zelje i bilo je pitanje vrmena kad ce neko glavu izgubiti.
Ne znam stvarno. Ova me situacija podsjeća na Grobare.. Pala je mrtva glava. Eh sad, da li će se desiti podjele ili ne, to zaista ne znam. Ali jedno znam, GONI **** OD SVETINJE !!!
Željezničar živimo !

pijanBabo
Kontakt:

Post Postao/la pijanBabo » 17 apr 2015, 22:31

Za ovo nije kriv ni Izo ni ostala bagra sa stadiona, niti klub niti mi normalni navijaci.

Za ovo je kriv MUP zajedno sa Tuzilastvom. Leglo nesposobne gamadi koja dozovljava da se u 7 dana desi 7 pucnjava. Bogalji koji otkriju bombu na stadionu i ne urade nista protiv toga, koji su imali ovog ubicu registrovanog u sistem i nista ne uraditi. Ali zato su prvi tu da ti napisu kaznu kada predjes kao pjesak na crveno.

Ovi iz Tuzilastva su posebna prica. Za njihovu nesposobnost treba doktorat spremiti. Njihova parola je "cekaj da se desi". Nikad nista preventirali nisu glupani, a primaju mjesecno sto ja godisnje.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 apr 2015, 22:47

Uf sto se nasekira.Sta je ovo pa ja nepamtim za svojih 40 godina da se ovako nesto desilo.Trebali bi i mi stariji da se ukljucimo u ovo.Meni je ovo ko da mi je neko brata ubio vjerujte.Takvi klosari i psuju po forumu ako si nesto reko sto se njemu nesvidja.Strasno.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 17 apr 2015, 22:55

RIP :(
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 17 apr 2015, 23:10

Joj braco teskih 24 sata. Ovo je strasan samar za 94 godine, za Zelju, Zeljovce, za sve nas koji godinama gradimo pozitivnu pricu i za bh fudbal. Izvinote momci na neodgovorenim porukama, nije mi lahko sve stici Boga mi. Hvala momcima iz Breze na kreditu, zbog njih sam vam i uspio pisati informacije.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 17 apr 2015, 23:16

Star sam kenjac i vidio sam svašta i prošao svašta diljem bivše države.Samo sam volio ŽELJU i bodrio svoj tim.Nažalost,danas tu ljubav ne vidim.Kako pogledati u oči majci i sestri.Izgubili su oslonac,nadu i kakvu takvu sigurnost a zbog čega?Sigurno ne zbog ljubavi prema ŽELJI.Koliko mladih ljudi treba da izgubi život u "miru"da bi oni ,koji su masno plaćeni, radili svoj posao.No ne čudi me,jer nisu oni tu da bi zaštitili nas već svoje i nečije privilegije.
DENIS,VEDRAN,ĆATA I MIRZA.Pitanje je,roditelj sam a i mnogi od vas,šta nas čeka sutra.I do nas je vjerujte mi.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 17 apr 2015, 23:29

Jbg, zelio sam jucer pisati, ali nisam vidio smisao pa sam odustao.

Sada je lako traziti krivca i prebacivati na one ili ove.
Ovdje drzave nema i kriminal vlada. U prevodu, od osnivanje ove drzave, kriminal je djelovao (prvo u sluzbi odrane iste pa kasnije evo kako vidimo u svakodnevnici), i to djelovao u najvecim slojevima iste, pa danas fakticki imamo legalne pljacke drzave na svim nivoima, a ovim sto se kao sudi, su samo ispali iz igri od velikih igraca jos uvijek tu na vlasti.

Svaki dan neki **** se dogodi.
Svaki dan imamo primjere od otimanja, ulicni napada, pucnjava (koje nerijetko zavrse ovim kao ovaj decko sto je izgubio zivot), pa sve do krada auta koje su konstantna (gotovo pa ce poceti normalna stvar, tipa. Ukrali mi auto, "Ajde Boga ti i meni su dva")a uopste se ne govori o tome u toj mjeri da bi se nesto konretno poduzelo.

Sta je sada pravo pitanje?
Ako danas imamo generaciju djece koja odrastaju sa vatrenim oruzjem ukama, pucaju kada im se cejfne, pretezno ispod koljenja jer se izgleda u zatvor ode na odmor, od zene, desavanja ili ne znam ti cega, postavlja se pitanja sta ce sutra biti od te djece? Idemo prema nivou kada cemo svi morati poceti nositi oruzje da bi se mogli licno odbraniti od ovakvih koji kao cuje sto mu ne pase usima, pa odmah poteze.

Ovo vise nije civilizacija, pa pricajte vi sta hocete i kome hocete.
Ovo je **** od drzave i treba je srusiti i zapaliti, zapravo ne drzavu, tu sam ja grijesio, vec ove na vlasti i uspostaviti cisti KOMUNIZAM dok ne upotpunosti ne ocistimo od govana, jer ocigledno oblik demokratije gdje istu mi pokusavamo sprovesti nije za ovog naseg podrucja.

Rahmet ti dusi Mirza.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 17 apr 2015, 23:32

Bosna nije "osnovana" 92. Prije nego što klikneš na pošalji pročitaj još koji put, jer pišeš enormne količine gluposti. Moj otac nije izgubio svoje zdravlje braneću ovu državi i ovaj grad, i muški članovi moje porodice nisu poginuli (a nije mali broj) da bi neki kenjac i maloumnik pisao da ovu državu treba zapaliti i uništiti i nazivao je gov.netom.
Zadnja izmjena: bagrcavi, dana/u 17 apr 2015, 23:52, ukupno mijenjano 1 put.
DRUG NEBI TI PUNCA

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 17 apr 2015, 23:51

Rahmet ti dusi Mirza...

Ako je ikako moguce nemojte se raspravljati... Tuga, ne samo za nas koji volimo Zelju, vec i za svakog normalnog covjeka.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921 i 40 gostiju.